Salı Sofrası )Hazırmıyız ?

featured

Salı Sofrası

Hazırmıyız ?

Sakarya spordaki ekonomik kriz  Antalya, kampına düşünülen oyuncu grubunu ikinci kamp dönemine taşıyamadı. Forma satışlarında reklam var ama geriye dönüş var mı? Başkan Cumhur Genç bulduğu her fırsatta yazılı basına şampiyonluk gazı pompalıyor. Yeşil Siyahlılar Antalya’daki hazırlık sürecine sadece alınılması düşünülen Onuru yetiştirebildiler. Onurdan sonra kimler gelecek, bekleyip göreceğiz. Transfer açılır, düşünülen oyuncular alındı diyelim, ne olacak ?  İkinci kamp döneminde beraber çalışma olanağı bulamadığınız bu oyuncular size, ne kadar sürede uyum sağlayacaklar. Özetle ikinci yarı bizim için yine sorunlu başlayacak. Umarım bu sorun yumağının içinden başka sorunlar yeşil siyah kapıyı zorlamaz. Cumhur Genç açıklıyor 2,5 Milyoana gereksinimiz var. İçinde şu sözlerle doluyor ,bir kısmı STK ,bir kısmı futbolcu, bir kısımda Burada tribün terörünün takıma yüklediği ceza. Genç Cumhur devam ediyor anlatmaya bu borçları  forma satışlarından gelecek parayla ödeyip transferi açacağız diyor, merakımı hoşgörün, yönetici pozu verenler bu süreçte kendileri ne yapıyor acaba ? Son dakika notu yönetim taraftarlarla şehre forma satmaya başlamışlar. Bana bu konuda gelen son dakika bilgisi. Bu konuyla ilgili önümüzdeki hafta yazacaklarım olacak.

JÜRGEN  KLOP GERCEĞİ

Liverpool İngiltere’de gecen yıl kıl payı kaçırdığı şampiyonluğun peşinden bu sefer daha sert adımlarla ilerliyor. Alman teknik adam önderliğinde gecen yıl Şampiyonlar ligi kupası göğüsleyen Liverpooluna attığı futbol adımına şöyle bir baktım. Maç sonu kucaklaşmalar ,maç sonu sevinç, maç sonu Jürgen Klopun futbolcuların her biri ile sarmaş dolaş hali ,taraftarlarla sevgi gösterisi başarının altındaki bu resmin içini dolduruyor. Futbolda veya başka bir spor dalında, başarı için başarıya koşan kişilerin birlikteliği, birbirlerine kenetlenmeleri ,birbirlerini sevmeleri başarının anahtar sözcükleri.  Türkiye’de bu sıcak teması görüyoruz da çok az. Kısacası Futboldaki marka değeri Jürgen Klopla yükselen, artış gösteren Livorbuldaki bu seneki resmi  şampiyonluğun habercisi olarak okumak mümkün.

DENETLEMECİ  TOTRAKAN VE TEMSİLCİ GERCEĞİ

Futar Totrakan Hakem camiasından başka bir spor hizmet alanına geçiş yapmak üzere. Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir Totrakan Fuata Bölgesel ligde bizim ilde oynanacak olan Bal ligi maçlarında Denetleyici görevi teklif etti. Totrakandan olumlu yanıt geldi, resmi yazının yanıtı bekleniyor. Bizim ilin amatör futbolunu yakından bilen ,mali müşavir ve Muhasebecilik yapan hesap kitap adamı Fuat

Totrakanın bu yer için düşünülmesi dört kişiden oluşan Denetleyici grubuna katkı yapar. Bu düşünce iyi hoş, düşüneni kutlarımda bizim ilden neden bir Temsilci çıkmaz. Nüfusu 1 milyonun üstünde olan ,ilinde futbolu gelişmiş olan Sakaryaspor gibi marka değeri yüksek bir profesyonel takımı olan  İlden profesyonel liglerde neden bir tek temsilcisi olmaz? Bu sorunun muhatabı daha öncede yazdım ASKF Başkanı ve Konfedarasyon üyesi Yaşar Zımbadır. Sakarya’nın spordaki attığı adımlara son yıllarda öncülük eden Yaşar Başkan ,son olarak en  son Ayhan Pantanın görev yaptığı temsilciler içine yeni bir isim ilave etmelidir. Bunun içinde şartları tutan Nİl temsilcisi Tezcan Demir isabetli bir tercih olur. Yaşar Başkan bu uğurda adım atamazsan rahmetli Hüseyin Kamanın gerisinde kalırsın. Yıllardır kafamı kurcalayan Sakaryalı Temsilci işi olana kadar ben bu konuyu ilgili olanların kafasına sokmaya devam edeceğim.

İHK YE ÖNERİM VAR

Sakarya’da son olarak aday kursundan yaklaşık 180 yakın hakem adayı  ,geleceğin hakemleri arasında yer almak adına ayak bastı. Bu sayının içinden gelişmeye aday hakemleri yolun başında Süper hakem Atilla Karaoğlan’la birleştirin. Süper ligde ,TFF 1 liginde ve var hakemliğinden iline maç yönetmek adına fırsat bulamayan Atilla Karaoğlanla ,yeni hakemleri buluşturun, yeni hakemler n onun ağzından hakemlikteki gelinen noktayı, iyi hakem olma kriterlerini ondan öğrensinler. Tam zamanı, güzelliklerin birlik beraberliğin yeşermeye musait olduğu bir ortamda, böyle bir  ufak çaplı buluşmayı ,etkinliği hakem evine taşırsanız ,yeni hakem adaylarının gönlüne hakemlik adına doğru bilgiler aktarılmış olur. Atilla Karaoğlan bu konuda öncülük ederse  sanırım bu yoldan hakemliğin gelişimine katkı verebilir. Öyle veya böyle Atilla Karaoğlanın bu gün ki yükselişine bu ilin hakem evi katkı verdi. Geldiği noktada Karaoğlan’ında hakem evindeki gelişmelere katkı vermesi gerekmez mi? Ben onun böyle bir etkinliğe hayır diyeceğini düşünmüyorum. İHK den bu konuda yanıt bekliyorum.

UNUTTURMAYIZ ( BEŞİR BELAT)

TÜFAD Sakarya şubesi dün itibarıyla Sürekli Antrenör gelişim semineri düzenlemiş. Görevlerini yapıyorlar, bunda abartılacak bir şey yok. Ancak Yaşarken kadir kıymet bilmek adına, bu seminere Beşir Belat zorunlu Süreki Antrenör Gelişin semineri adı vermeyi önemsiyorum. Yeni Nesil her ne kadar Sakarya’nın yaşayan efsanelerin, değerini bilmez ama biz hocamızı unutturmayız diyerek etrafa not düşen düşen düşünceyi alkışlarız. Beşir Belat bu ilin Sapanca ilçesinin sporda çok ama çok önemli bir değeridir. Bu nedenle onu yaşarken anan bir düşünceyi alır baş tacı ederiz.

BICAKCI ERDAL VE ATATÜRK BÜSTÜ

Erdal Bıçakçı bana göre Karasuda, kendi evinde, doğup büyüdüğü yerde  değeri bilinmeyen bir Eğitim adamı, sosyal alanda Karasuyu tanıtmak adına ,bir Karasu sevdalısı ,bir devrimci ruhudur. Geçenlerde gittiği bir köyde yıpranan eskiyen bir Atatürk büstünü onarıp tamir ettirdiğini duyunca duygulandım. Bunun alt yapısını bir araştırdım Erdal Bıçakçı daha öncede Karasuda Atatürk büstünün onarımına el vermiş. Son olarak, Yunanistan’dan gelen ,Selanik göçmenlerinden oluşan Yassı geçit köyünde çay içerken ,bayağı yıpranmış Atatürk büstünü görünce Köy muhtarına da sorarak ,Atatürk büstünü, köy  kitapevini ,muhtarlığın eksik olan yerlerini cebinden vede  Facedeki arkadaşlarının da katkısıyla 20 bin tl masraf ederek bu yerleri onarmış. Böylesi yürekli Atatürkçü arkadaşım olduğu için, kendimi şanslı hissediyorum. Erdal Bıçakçı spor adamıdır, Erdak Bıçakçı Karasusporu Süper lige çıkartan Başkanın adıdır. Karasuspor onun futbol aklıyla, Karasulu gençlerle çıktığı Süper ligten bi daha alt lige düşmedi. Erdal Bıçakçı Mersin balığı festivalini yeni Mahalleye taşıyarak, Karasu’nun bu alandaki etkinliğini, tanıtımını karasuya taşıyan kişisidir. Kısacası dünyayı en fazla gezenler arasında,  en ön saflarda olduğunu düşündüğüm Erdal Bıçakçı, Karasu’nun gelecekte çok anlatılacağı bir değer olarak tarihteki yerini alacaktır. Az daha unutuyorum Bıçakçı Erdal’ın yaşam karnesinde bir dönemde  ( Çok eleştirilsede )Sakaryaspor yöneticiliği var. Unuttuklarım olursa o bana Afrika’dan yazar diyerek Erdal Bıçakçı’nın Atatürkçü ,Karasulu yüreğine yeni yılda yeni sevgilerimi yüklüyorum. NOT Duydum ki Karasulu güzel dost Şevki Şekerinde Yassıgeçitteki Atatürk büstünün onarımında katkısı varmış. Yakışır diyerek bu konunun üstünü örtüyorum.

PALA MİTHATIN YÜKSELİŞİ

Yeni yıla saatler kala Rizespor 31 Aralık Çarşamba günü Sakaryalı Mithat Palayı 4,5 yıllığına renklerine bağladı. Yıldırımspor alt yapısında yetişen , oradan Demirspor’a gidip futbolunu yukarılara taşıyan Mithat Pala sezon başı  Pazarsporla profesyonel mukavele imzalamıştı. Burada futboluna çıkış yükleyen Mithat Paladaki futbol çıkışını iyi gözlemleyen Rizespor, genç oyuncuyu 4,5 yıllığına renklerine bağladı. Sakarya futbolcu tarlamsıda son yıllarda bizim evin değerleri ,her nedense  bizler tarafından görülmüyor. Sakaryaspora FB den gelen Alpaslan Demir örneğinde olduğu gibi. Biz o veya bu nedenle bu çocuğa Yeşil Siyah kapıyı kapattık, payas aldı.  Özetle içerde değer bulmayan veya kıymeti bilinmeyip başka takımlara giden gençlerde suç aramayalım. Aynaya bakarsak suçluyu görürsünüz. Mithat palanın bu yükselişine el verenlere yürekten alkış gönderirken, bu gence futbol hayatında başarılar dilerim. Bu arada Rizespor bu transferi TFF ye iletti ve bu transfer resmileşti. . Hadi bakalım çocuk bundan sonra payas Belediyede ikinci yarıya başlayacak olan Alpaslan’la beraber bir gözümüz de seni takip edecek.

KARASUDA DURAK HİKÂYESİNİN İÇİNDE NE VAR?

Karasusporda 2019 gitmeye hazırlanırken takımı namağlup, onda on yaparak tarihine farkındalık katan teknik sorumlu gitti, yerine karasu menşeli Serdar Ergelen geldi. Hayırlı olsun. Serdar Ergelene sözümüz olmazda ,Behçet Durak’ın gönderilişine sözümüz olur. Bir takımda teknik adamın kadro dışı bıraktığı oyuncu, başka oyuncularında yanına alarak bir teknik adamı istenmeyen adam ilan ederse o evde mutluluk olmaz. Bir futbol takımında yönetim ve teknik kadro bütünlüğü olmaz, futbolcu istekleri devreye girerse bu işin sonundaki mutluluk rüzgârı artık bu saatten sonra hep futbolcu isteğine göre eser. Karasusporun iddialı yönetimi bu yaşananları bir kenara not edip bundan sonrası için böyle bir girdabın içine girmesin. Sonuç bana göre teknik adam ipi kesenler bu gün için 1-0 öne geçmişlerdir. Yeni teknik sorumlunun profesyonel dünyası vardır ,böylesi isyanlara karşılık umarım hazırlıklıdır. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!