Salı Sofrası Hayırlı ayrılık

featured

Salı Sofrası

Hayırlı ayrılık

Sakaryasporun Antalya kampında beklenmedik bir bonba patladı. Batuhan Karadeniz alacaklarını istemiş ,alamayınca da karşılıklı anlaşma devreye girip yollar ayrılmış. Ben bunun adına hayırlı ayrılık deyip geçer giderimde ,kazın ayağı öyle değil. Yolun başındaki yanlışlar bu yoldan onarılırken devamını devreye girerse, o zaman işler Arap saçına döner. Ekonomik sıkıntıyı devreye sokup fırsatçılık yapanların sayısı umarım bu kadarla sınırlı kalır. Dönelim Hayırlı ayrılık dediğimiz olayın kahramanın bıraktığı izleri yorumlamaya. Bundan evvel gidenler için ne dediysek, Batuhan’ın gidişine de aynı şeyleri deriz. Alınması hataydı. Gidişi içinde çok fazla söze gerek yok. Bu ayrılık yapılan hatanın    üstünü örtermi bunu zaman gösterecek. Bu arada Antalya’daki hazırlık sürecinin izlerine de biraz parmak basalım. Engin korukır ,özel günlerde daha önce forma vermediği oyuncuları sahaya salmış. Cem, Fikret,Sezer  ,İ.Hakkı  ve Ramazan Civelek Gazişehir maçında ilk on birin içinde yuvalandılar. İ.Hakkının acemice yaptığı penaltının olumsuzluğunun yanı sıra, Cemin Çoşkunun savunma arkasına attığı topu iyi takip edip,akıllı asistinden gelen golün futbol lezzetini beğendiğimi itiraf etmeliyim.. Böylesi hucumsal zenginliklere bu takımın daha fazla ihtiyacı var. Özel maçlar özel düşüncelerin yaşama geçtiği  musabakalarda ,içsel sıkıntıları olan ,yönetimsel anlamda takıntısı olan Yeşil Siyah çoçuktan sağlıklı çocuk nasıl doğacak ? Benim bu konuda kuşkularım var.

UYGUN TALİP OLMADI

Sakaryaspor yönetimi sezon başı mukavelesi bitecek olan Burak oğluna istediği rakamda bir Pazar bulamadı. Gecen hafta içinde bir site haberinde Katarda Al gharafa takımına oyuncu arayışı olan Bülent Uygunun Burak Bekaroğlunu düşündüğü haberi kısa sürede çürüdü. Bizim Gazetede  böyle bir haberin gerçeği yansıtmadığını okuyunca inanın üzüldüm. Bana göre haklı olarak ,sezon başı mukavelesini uzatmayan Burak Bekaroğlunun, ikinci transfer döneminde bir takıma giderek Sakaryaspora para kazandırmasını isterim. Adı son yıllarda transferde hep konuşulan Burak bombası inşallah elde patlamaz.

ANTEPİ DÜŞÜNÜRKEN

Hayat hep genç yaşanmıyor. Yaşarken önce gençliğinin, sonra sağlığının kıymetini bileceksin. Futbol topunun paraya dayalı düzeni içersinde, elindeki imkanları carcur edersen, hesapsız kitapsız işler yapar ,beceriksiz yönetimlere forma verirsen sonunda  iflas  bayrağı kapına dayanır. Gaziantepspor  süper yıllarını bu bağlamda iyi kullanmayan takım olarak şu sıralar batmamak adına çırpınıyor. Antepin bu gün ki durumu Türkiye’nin  siyasette deki yerine de benziyor. Ülkeyi yönetenler Cumhuriyet değerlerini sattılar savurdular, tüketime yönelik toplum yaratırken,istihdam yaratacak farikalar yerine AVM lere koşarak ekonomide tepe taklak oldular. Sanal büyüme rakamları kafa karıştırsalarda aslında büyüme falan yok. Gaziantep olayı yakında bir çok takıma sıçrarsa hiçte sürpriz olmaz. Ekonomisi ,zenginliği sanal büyüme ile güçlü gösterilen Ülkelerde bu tip sportif iflaslar benim için hiçte sürpriz sayılmaz. Şu sıralar ekonomik kriz eşğinde olan Sakaryasporda umarım ikinci Gürses döneminde transfer yasağı krizine mahkum edilmez. Sakaryaspor böylesi bir ikinci krizden bu sefer zor çıkar. Bizden hatırlatması.

MURAT AKIN VAKASI

Murat Akının aldığı para çok konuşuluyor. Elindeki kadro yoğunluğunu bir vesile  ile eritip elde kalanların sorunlarına çözüm üretip, ekonomik sıkıntıyı  çözüme kavuşturarak , iç huzuru bu yoldan tahsis etme yolunu tercih eden Yönetim, mali vecibeleri bu lige göre bayağı yüksek olan Murat Akından kurtulamadı. Hatta bir ara bizim gazete yazdı, Murat Akın BŞB nin teknik sorumlusu  Abdullah Avcının isteği ile alt yapı için ismi İstanbul takımı ile anldı. Gider mi? Niye gitsin ki. Futbol hayatında uzatmaları oyanrken  Bal börek bir anlaşmanın ucundan tutmuş biri niye alt yapı hocalığı macerasına  soyunsun ki. Oda olurda ,şimdi olmaz. Bu işte onun geçmiş cazibesine kapılarak ,ona büyük rakam verenler bir gün gelecek Yeşil Siyah futbol mahkemesinde yargılayacaklar.

BÜYÜK BAŞKAN SÖZ ALMIŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı oldum olası sezon başı ve de devre arası kamplarını ziyaret etmeyi bu güne kadar Allah’ı var hiç aksettirmedi. Gecen hafta içinde Antalyaya gitti Yönetimin başı İsmail Gürsesler, teknik kadroyla medyaya resim verirken ,bu saydıklarımın hepsinden şampiyonluk sözü almış. İnanalım mı? İnanmamız için olumlu olan ne var ki? Kadro içinden dört beş oyuncuyu göndermekle iş bittimi? Bu takımın ilk yarıda sallanan savunması daha mı iyi olacak? İlk yarıda mücadele yüzdesi düşük orta sahası daha fazlamı dinamizmi sırtına yükleyip takımın uçuşuna katkı yapacak? Bakınız takımın oyuncu sayısını düşürmek, parasal sorunu olan bir takımın içine bir müddet ferahlık salar. Sonra? Sakaryasporun ekonomik anlamda eli güçlü olursa bir iki kaliteli oyuncu ile takviye edilmezse ,bu oyuncu grubundan söz alsanız ne yazar. Her takım sahaya çıkarken santrada bir araya gelince ,üç puan için söz söz diye maça başlıyor.  Büyükşehir Belediye Başkanı umarım şampiyonluk sözü alırken ,parasal sıkıntıların çözümü konusun dada yönetime ve oyunculara el vermiştir.

SCAYT EKİPİNİ GÜNAH KEÇİSİ YAPALIMMI?

Scayt ekibinin günahını almaya kalkmayın. Kadro fazlalığı içindeki oyunculardan Ercağ, Fatih ,Zafer için scayt ekibinin olumsuz rapor verdiğini bilenlerdenim. Sadece Burak Taşdemir Scayt ekibinin gelecek vaat eden oyuncu kategorisinde takıma kazandırıldı. Giden üç oyuncuyu bu takımda Başkan Gürses ağırlıklı düşünce ilk yarı planlamasında takımda tuttu. Scayt ekibini günah keçisi yapmadan bu gün yaşananları sorgularken hata payını hak edenlere adil yüklemek gerek. Efendim benden b u haftada bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!