Salı Sofrası Havalandık ,tutmayın bizi

featured

Salı Sofrası

Havalandık ,tutmayın bizi

Sakaryasporda yeni teknik adam, gidenin geride bıraktığı istikrarın üstüne bir yenisini ekledi. Tuzla önünde içinde şans faktörü eşliğinde,  gelişen puan mücadelesinin  hikayesinden üç puan çıktı. Sosyal medyanın hakemi linç etme kampanyasının karşılığı bende yok. Rossinin kontrolsüz girişine ben, hakemden ve vardan önce penaltıyı vermiştim. EEE nede olsa serde hakemlik var. Hem sonra ben maçı ne olursa olsun taraflı gözle seyretmem. Çünkü ben sonuçta yazarım. Bir yazarın işide gördüğünü doğru yazmaktır. Doğruya doğru, oyunun içinde kasti olmasa da, kontrolsüz girişlerin bir karşılığı var.  Yeni teknik adamın takıma, birkaç yerde dokunuşuna şahit olduk. Savunmanın sağına soluna, orta sahanın ön bölgesine yerleşen yeni isimlereler le beraber ,şans talih kader kısmet üç puan geldi. Ben yeni transfer Bülenti beğendim.  Oynayanların emeğine saygısızlık etme niyetinde değilim. Ama bu galibiyette Rakibin on kişi kalmasının hiç mi etkisi yok? Ev sahibinin bir kişi eksik  kalması bana göre üç puana giden yolun taşlarını döşemeye yetti. Ha bu arada yeni teknik adamın Tuzla on kişi kaldıktan sonra takıma ofans anlamında yükleme yapmasının payında ,bir kenara not etmek gerek. Bunun adı anında takıma yeni futbol fikri yüklemek olarak düşünebilir. İşte bu oyun anlayışı ile kurulan baskı içinden, kassangonun mükemmel röveşata golü, uzatmanın son saniyesinde ,son haftaların yıldızı parlayan ismi Burak Süleyman’ın ,Sakaryaspora yeni umutlar yükleyen golü sahne  aldı. Sonuç İstanbul’da ki yeşil siyah yolculuğu içinden gelecek haftalar için yeni ,yepyeni umutlar eşliğinde, yeni hesaplar çıktı. Keciörengüçü ile oynanacak olan maçın içinden çıkacak sonuçta yeni hesapları test etmek adına çok büyük önem taşıyarak İstanbul’dan gelen üç puanın hikayesine nokta koyalım. Şans demişken, yıllar önce FB çalıştıran Brezilyalı Carlos Alperto Parreira bir açıklamasında,  sahada alınan skorlarla ilgili ve de takımın gidişi ile bilgi aktarımında bulunurken, bakın ne demişti. İyi oyuna evet ,kazanmaya evet ,ama bir şeyi unutmayın ,bazen iyi oyunun yetmediği anlarda şans topu yanınızda olmalı demişti. Demek ki futbolda bazen şans iyi oyuna katkı sunan  bir gerçek olarak, futbol çantasında yer alması gereken önemli etkenmiş. İşte Sakaryasporun Cumartesi günü Tuzla önünde aldığı galibiyeti anlatırken, ben böyle bir gerçekten söz etmeye çalıştım.

BİRKAÇ İYİ ADAM ( FURKAN,KASSANGO,BURAK SÜLEYMAN)

İkinci yarı ile beraber yükselen yeşil siyah oyunun içinden çıkan sonuçlar eşliğinde, birkaç iyi adamında isminden bahsetmek gerek. Takım olarak oynanan oyunun lezzetine sözümüz yok. Sakaryaspor daha az pozisyon veren, daha çok üretken olan bir yapıya bürünürken öne çıkan ,kazanılan maçlara direk katkı sunan oyuncularında hakkını vermek gerek. Orta sahada M. Nepanın asistleri, akıl dolu pasları içinden çıkan gollerin nasıl değer bulduğunu Tuzla maçında bir kez daha gördük. Dongor golü, Kassangonun jeneriklere yansıyacak golünün üretim merkezinde M. Nepanın asistlerinin olduğunu görmek gerek. Kalede Furkan’ın Allah’ı var. Durum 2-2 iken kurtardığı pozisyon gol olsa on kişilik Tuzlaya gün doğacaktı. Bu çocukta iyi oynamaya başladı. Eeee tutan iyi olunca, atan iyi olunca kazanırsınız. İşte bu uğurda sahne alan Kassango ve Burak Süleyman sahne alınca Sakaryasporun birkaç iyi adam hikayesinin içinden dört dörtlük Sakaryaspor çıktı.

SAPANCA EVİNDE ALTIN BULDU

Sapanca Gençlik ilk yarıda deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Artvin Hoppadan oynadığı oyunun karşılığında 0-0 la altın değerinde bir puan aldı. Sapanca’da  konuk takım daha dakikalar ikiyi gösterirken kalecinin yanlış pasından iki kişi ile kaleciyle karşı karşıya gol pozisyonu buldu. Tribündekilerin eyvah yandık dediği pozisyonda ,Artvin Hopalı oyuncu garanti olsun diyerek arkadaşına verdiği pasta ,hatayı yapan kaleci Süleyman rakibinin önüne adeda siper oldu ve kendi hatasını telafi etti ,maç kaldığı yerden devam etti. Sonramı ne oldu? N e olacak özellikle ikinci yarıda Sakaryalı Osman Özdemir’in çalıştırdığı Artvin hopa ,direklere ,beceriksizliklere takılınca ,son 15 dakika on kişi kalan Sapanca Gençlik’i kalan sürede de , kalecive direkler korudu da maç başladığı gibi bitti. Bu Sapanca iyi oynamıyor, bu Sapanca’nın ne Yeni teknik adamı ,nede yeni transferleri bu takımı yukarıya çıkartacak türden değiller. Bu Sapanca geldiği yerde kalsın, bu hem Sapancalılara ,hem de bize ,yani Sakaryalılara yeter.

FUTBOL SEVGİDİR, FUTBOL TATLI BİR HEYECANDIR

Brezilyanın oynadığı bir karşılaşmada tribünden ufak bir çocuk sahaya atlar, başlar koşmaya, ilgililer küçük futbol hayranının önünü keserken, Brezilyalı oyuncular Neymar hamlesiyle küçük çocuğu onların elinden alırlar. Sonramı ne olur? Küçük çocukla bir araya gelip selfi yaparlar, sonra onu alıp oley ,oley eşliğinde havalara atıp kucaklarına alırlar. Özlem duyduğumuz ,güzel ,anlamlı bir futbol resmi.  Berezilyalı oyuncuların küçük, futbol aşkı ile dolu çocuğu kucaklamaları, onu mutlu etmeleri benimde futbol gönlümü okşadı. O Çocuk o yaşananları ,Brezilyalı oyuncuların kendisine gösterdiği sevgiyi hiç unutur mu?  İşte futbolun yüceliği, işte futbolun içinden çıkan sevgi dolu bir resim. Futbolumuzun böylesi manzaralara çok ihtiyacı var. Keşke bizim evin futbolluda böylesi resimlerle süslense. Düşünüyorum da ,Ankaragücü-Beşiktaş maçında sahaya giren hırslı kindar taraftar resmi ,İzmirde Altay, Göztepe maçında yaşananları gördükçe, futbolumuz adına, ülkemizin her alanda geldiği tahammülsüz adına hüzünleniyorum. Sporda, her alanda gelişen ,birbirini sevenlerinin ,birbirine saygı duyanların kucaklaştığı Türkiye özlemini ben, yaklaşan genel seçimlerin içinden çıkacak yeni siyaset rüzgarının içinde yer almasını  yürekten diliyorum. Ufak bir çocuğun Berezilya maçında sahaya girmesinden O  an yaşadıklarından yola çıkarak ,nereden nereye yol aldık. Hey gidi Futbol hey sen nelere kadirsin.

SEN GİT ,SEN GEL ( Serkan Özbalta olayı )

Valla Türkiye’de futbolda teknik adam bolluğu var. Takım sayısı az, Teknik adam sayısı onlardan kat ve kat fazla. Böyle olancada bu alanda adamçılık, Türk siyasetinin de sarıp sarmaladığı liyakatin önüne geçti . Bizim evde Sakaryaspor ve Sapanca’da  modaya uydu. EEE gidenler öpücükle ayrılmıyor ,her gidip gelişlerde kasadan para gidiyor. Bu ayrılıkların içinde ne var ne yok ,gün gelecek ortaya çıkacak. Merakımı hoş görün, devre biterken Gençlerbirliği, ikinci yarıya Göztepe ve Altınordu galibiyetlerinde önemli rol oynayan Serkan özbalta gidip yerine yenisi, Taner Taşkın  gelince ,Sakaryaspor yönetimi endişeleri ( Varsa ) söküp dikti mi?  Soruyorum size İngiltere enayimiki teknik adamlarla, beş yıllık ,on yıllık sözleşme yapıyorlar. Onlar bizden fakir mi ki bu yolu izliyorlar. Yooo onlarda istikrar önemli. Neden teknik adam konusunda bizde istikrar yok.? Neden olacak, bizde her şey başarı üzerine ,bizde her şey adamçılık üzerine inşa ediliyor. Son olarak Serkan Özbalta ile yollar ayrıldı. Neden ayrıldı niçin ayrıldı? Ben bu işin orasında değilim, zamanlaması kafama takıldı. İkinci yarı hazırlığını onunla yapanlar ,onunla ikinci yarıya ikide iki yaparak girenlere sormak isterim, yahu madem böyle bir niyetiniz vardıda, neden bu işi devre arasındaki hazırlık sürecinde yapmadınız? Yapsaydınız hiç olmazsa Serkan Özbaltanın yerine koyacağınız teknik adamada kendi düşünceleri eşliğinde yeni takımı ile çalışma fırsatı tanımış olurdunuz. Nereden bakarsanız bakın ,bu ayrılığı nereye koyarsanız koyun, cebine para koyarak gönderdiğiniz Serkan Özbalta  bu ayrılıktan, karlı çıkan taraf olmuştur.  EEE şimdi Türkiye bu ayrılığı şöyle okuyacaktır ,Sakaryaspor  ikinci yarıya ikide iki yapan takımın teknik sorumuşunla yollarını ayırdı diye yazacak. Ben ne yazacağım ? Yazdık yazabildiğimiz kadar. Bu ayrılıkta zamanlama ile ilgili ayrılık piminin çekilişi hiçte şık olmamıştır. Düşünüyorum da bu teknika dam ayrılıklarında Yeşil Siyah kasadan ne kadar para çıktı ?Parayı ben değilde Belediye versede ,bizimkisi bir merak. SON NOT  Giden teknik sorumlu Serkan Özbalta ayrılık için ilk tiyoyu verdi, ayrılığın gerekçesini yönetim ,Kan uyuşmazlığı olarak değerlendirmiş. İnandık mı? Gerekçenin bu olmadığını ,daha farklı hesapların gezdiğini düşündüğümüz bu ortamda ,bu olayın üstü bu inandırıcı olmayan açıklama ile örtülemez.

ŞANLI, ÖZTÜRK ( Sırrı şanlı ile Hasan Öztürkün adları U 14 playof maçlarına verilmiş)

Futbolda alt yapı, geleceğe ışık tutan gençlerin yer aldığı ligler teker, teker devreye girip şampiyonluk apeletleri   sahiplerini bulmaya başladı. İlk aşamada U 14 lerde Erenler Futbol kulübü  ile Harmanlıkspor adlarını şampiyonluk kürsüsüne yazdırdılar. Şampiyonları kutlar ,gruplarda başarılar dileriz. Bizim  bu organizasyonda, gruplara verilen isimler dikkatimizi çekti. Kısa süre önce aramızdan ayrılan U14 Hasan Öztürk grupu,U14 Sırrı Şanlı grubu bizi duygu seline yolladı. . Spora hizmet vermiş, sahaların bu iki cefakar ismini bu vesileyle saygıyla sevgiyle yad etmek isterim. Bu uğurda Sırrı Şanlıya özel bir yer açmak gerek. Sporun her kademesinde hizmet üreten, geçmişinde futbolculuk olan ,Erenlerde Hakem olmadığı zaman hakemlik yapan ,kariyerinde teknik adamlıkta olan ,Medyada spora hizmet alanında kalem oynatan ,elinde makinesi o saha benim ,bu saha sizin demeden spordaki ömrüne derinlik katan Sırrı Şanlıyı hatırlayan ,bu inceliği sergileyen düşünceye buradan alkış göndermek gerek. İyi düşünki senide iyi ansınlar. Bir kez daha yineliyorum ,ruhları şad olsun.

ÇOK BEKLEDİN KARAOĞLAN ATİLLA

Hakemlik kolay gibi gözüken ,aslında zor bir iş. Çalacağın düdükler ,kaldıracağın bayraklar içinden can alıcı kararlar çıkarsa hedef olursun. Bu gün bu uğurda, altın yılına doğru koşarken, AtillaKaraoğlan kendi inandığı doğrudan yol alırken, yolu kesildi.  Şimdi oturmuş bir kenarda göğsünde daha sıcaklığını bile hissedemediği FİFA kokartı ile TFF güdümünde olan MHK den çıkacak affı bekliyor. Uzun oldu bu bekleyiş. Sakarya hakem evini de sarsan bu olay umarım Atilla Karaoğlan’a ders niteliği şeklinde geri dönüş sağlar. Hakemlikte bunlar olur diye  ,bu yaşananları bir kenara atmak olmaz. Umarım bu haftaki hakem atamaları içinde Atilla Karaoğlan ismi karşımıza çıkar. İnanırmışsınız bizde  bu uzun bekleyişin sona ereceği haftaya kilitlendik. Bir daha bizi ,sana inanları, sana güven duyanları hem kendin adına ,hem de spor kamuoyu adına ,ilk kez futbolda bir FİFA hakemi kokar tını ilimize taşıyan olarak bu kadar bekletme be Karaoğlan Atilla . Umarım bu olay bir iş kazası olarak geride kalır, umarım sahalara tekrar dönüşün muhteşem olur. Gecen hafta içinde önce Riva’da Elit CORE ,ardından Roma’da ki FİFA semineri nedeniyle sahalardan uzak kalsan da ,ben inanıyorum ki dönüşte kendini yenilemiş bir Atilla Karaoğlan’ın ,göğsündeki FİFA kokarttı ile yöneteceği maçlar onun geleceğine ışık tutarken ,FİFA da da  yoluna çok çabuk adapte olacağını düşünüyorum.

BLERİM MULA ANNESİNİ KAYBETMİŞ

Bilerim Mula bir ayağı Sakarya’da ,Bir ayağı Kosova’da olan Türkiye sevdalısı bir futbolcu ,bir teknik adamdır. 1987-88 Yıllarında Sakaryasporda forma giyen, daha sonra ilerleyen yıllarda Konyaspor’da  ve Sapanca Gençlikte futbol oynarken izlediğimiz Blerim Mula ,spor yüklü yüreğine sonraki yıllarda Teknik adamlık yükledi. Bir ara İbrahim Aygün’ün Başkanlığı döneminde, Adapazarısporun Bala çıktığı sene mavi beyazlı takımın başında teknik adam olarak yer alan Belerim Mula ,geçtiğimiz günlerde annesini yitirmiş. Anne candır, anne yaşam pınarından akan su gibi azizdir. Annesi olanlar annelerinin kıymetini bilsin mesajını bu vesile ile topluma bir mesaj olarak iletirken, Sebeze Hoxha Mulaya Allahtan rahmet dilerken ,Blerim Mulayada başsağlığı dileğimi sofranın üstüne koyuyorum.

GİTTİ MHK

Sabri Çelik ve ekibi gitti. Nasıl gitmesinler ki, yeni bir sistem çıkartan TFF,en ufak hakem hatasında hakemleri kulüplerin önüne bırakan TFF nin, her şeye karıştığı, MHK nin özgür hareketine alan bırakmayan bir TFF ye çok bile sabrettiler. Sabri Çelik ve ekibi gitme kararı alarak bana göre iyi bir duruş sergilemişlerdir. Hakemlerin kozmik odası sayılabilecek Var kabinini, adına şeffaflık diyerek   kulüplere açan TFF ile çok bile bir arada kaldılar. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. NOT  MHK nin yeni başkanı eski Bayan FİFA hakemi Lale Orta oldu. Bu konuyu önümüzdeki Salı sofrasında masaya yatıracağım.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!