Salı Sofrası ) Hava birden soğudu

featured

Salı Sofrası

Hava birden soğudu

Sakaryasporda İsmail Ertekin  gittikten sonra,  devreye giren ,emanetçi gözüyle bakılan Murat Balaban lı haftaların içine bir baktım,Ne gördüm? Balabanlı günlerde Sakaryaspor dışarıda aslan kesilirken içerde teklemiş.Bunun içine olumlu olumsuz çok şeyler yüklenir. Birinci sırayı Corono nedeniyle devreye giren olumsuz haftalar başı çeker. Buna karşın yinede Murat balaban önderliğinde  seri galibiyetlerin Rüstemlere heyecan yüklediğinide unutmamak gerek. Ne varki son iki iç saha yenilgisi,bir ara güven duyulan  teknik adam koltuğunu yeşil siyah sorgu odasına taşıdığını görüyoruz.  Bodrum felaketinden sonra  Murat Balabanla  önce Turgutluya son olarakta Kastamonuya kaybetmek   Sakaryasporda teknik adam değişimini devreye sokmuşa benziyor.  Murat balabana duyulan Yeşil Siyah güven iki iç saha yenilgisiyle sarsıldı. Doğrumu?  Bir takımda  gelen başarısız sonuçlar sonrası yönetimlerden önce teknik adamlar  günah keçisi ilan edilirler. Bu takımı kuran kim? Murat balaban değil. Bu takımda Murat Balabanın karnesi giden teknik adamdan  daha iyi. Öyleyse niye yerine adam aranıyor.? Neden olacak o bizim evin futbol adamı. Görülen oki Murat balaban ve ekipi kalan iki maçı tamamladıktan sonra kendi yuvalarına ,alt yapıya dönecekler. Murat Balaban üzülmesin bu süreçte yaşadıklarını teknik adam deneyim  kasasına yüklesin,Bir gün gelir lazım olur. Özetle Kastamonu yenilgisinden sonra Sakaryasporda  bir süre  sıçak saatler yaşayan hava birden soğudu.

DERELİYE KATILIYORUM ( Sakaryaspor ilki değil kaderini yaşıyor)

Bu şehirde Sakaryaspor tarihini iyi bilen Cavit dereli geçenlerde  Kastamonu yenilgisi sonrası  düşüncelerini iki internet gazeetsinde kaleme almış.  Sakaryasporun sezon başı ve bu gün yaşadıklarını kendine has uslupuyla yorumlayan Cavit Dereli diyorki,Sakaryaspor bu ligte ilki değil, Kaderini yaşıyor. Derelibu tezinide genel hatlarıyla şu şekilde dillendirmiş,Sakaryasporda bu gün yaşananlar bize geçmişten kalan miras gibi. Sezon başı yapılan hesapsız kitapsız transferler,her seferinde masa üstüne konulan şampiyonluk hayallerini daha ilk yarı dolmadan sarsarken ,hemen yeni hikayeler devreye giriyor. Yeniden teknik adam değişimi,yeniden transferler ,yeniden yapılan harcamalar. Biz bu filmi son yıllarda hep seyrettik.  Derelinin Sakaryaspor  ilki değil kaderini yaşıyor yakıştırmasına önce alkış sonrada derinlik katmak isterim.  Bir futbol takımı her yıl bir önceki yılı yaşıyorsa orada  teknik adamlardan çok  yönetimler sorgulanır. Hep aynı seneryo ,bu ligin üstünde takım yapmayı ,fazla para harcamayla taclandıran , bir milyon üstü transfer paraları ile takımın ekonomik yükünü yukarılara çekmeyi  biz bu ligin üstünde takım kurduk  söylemleri ile süslemek, sadece bu günün değil, geçmiş yönetimlerinde önümüze koyduğu TFF 2 lig masallarıydı. Bu gün yine aynı yolda yürüyoruz. Sezon başı yapılan  yanlışların üstünü  sanki yeni transferlerle  kapatacağız. Sanki bu yoldan bizden daha iyi yönetilen Eyüpün üstüne çıkacağız. Çok zor be. Bu işler çok para harcamakla ,sık sık teknik adam değiştirmekle olmuyor. Geride kalan yıllara bir bakın ,orada olanları iyi test edebilseniz ,bu gün yaşananlar Rüstemlerde nöbet tutmazdı.Hiç olmazsa bu gün ikinci devre planlaması için elde olupta verim alınamayan futbolculardan kurtulurken ,yerine konulacak olanlar doğru isimlerden oluştuu şehirde bu işi en iyi bilen Metin Çerlik ismindeki kişi şu anda geleceğin  ,futbolcularını ararmayı evinde sabahlara kadar yaptığı çalışmalarla bulmaya çalışıyor.  Ben olsam bu süreçte onun kapısını çalıp onun düşüncelerine muracat ederdim.dedimya bunu yaparken doğru kişlerden refarans almayı deneyin. Size  bir başka tavsiyem  Şampiyon olmasak bile playoff sürecinde işe yarıyabileçek ,rakiplere üstünlük sağlayacak bir takım kurmaya çalışınki playofta eliniz güçlensin.

 

TRİBÜN LEZZETI( Sakarya,Kocaeli,Bursa,Eskişehir)

Sporda bir çok branj evlere kilitlendi. Corono yaşamı alt üst ettiği gibi futbolunda içineitti. Seyreden olmayınca tatsız tuzsuz yemek misali yayıncı kuruluşun içinden çıkan özetlere kaldık. Kim ne derse desin futbolda seyreden yoksa ,taraftar çoşkusu yoksa ,hiçbir mücadelenenin seyredilirlir lezzeti  kişiye ,oynayana ,seyredene  tat lezzet sunmuyor. Gecen yıllarda Bursada  oynanan Sakaryaspor Karagümrük maçını seslendiren Erdoğan Arıkan  Sakaryasporun 30 bin kişi ile istila ettiği tribünlerdeki  çoşkuyu anlatırken, sözü  dolaştırıp Futbolun Anadolu cephesindeki  taraftar çoşkusu olan takımları anmaya kadar taşıdı. Arıkan diyorki futbol seyredensiz olmaz ,futbol ezeli rekabet olmadan tribünlere heyecan gelmez diyor ve ekliyor,Sakaryaspor,Kocaelispor,Bursasspor,Eskişehirspor,Ankaragücü,Göztepe ,Karşıyaka gibi takımlar tribün rengidir ,onlar düşşelerde ,kalksalarda peşlerinden koşan taraftar sayısı eksilmez . Onlardaki taraftar coşkusu,takımdaşlık sevgisi futbolumuzun Anadolu güneşidir diyen Erdoğan Arıkana katılmamak ne mümkün.

KOBAL NİHAT ( Bir Sakarya yıldızı daha  bizi terk etti)

Nihat Kobal Sporda ,Siyasette ,sosyal hayatta  bu şehrin önemli bir rengiydi. Onun Sakarya Gençlik yılları ,onunla olan dostluğumuz  buluştuğu yıllardır. Ne yalan söyliyeyeim Kasaplar derneği mi denir, Kasaplar Odasımı denir bilemem ,yaşamı oraya kaydıktan sonra Nihat Koballa  çok az görüşmüşüzdür. Ancak yinede  bir nedenle karşılaştığımızda hoş sohbetlerimiz olan Nihat Kobal maalesef Coronoyu yendi ama kalbe takıldı. Demekki vade buraya kadarmış. Allah sevenlerine yakınlarına sabırlar versin. Nihat Kobala allahtan rahmet dilerim.  Spora önemli hizmetleri olan  Nihat Kobal  bana göre bu şehrin bir yıldızıydı. Artık o yıldız yok. Ruhu şad olsun.

MUTLU OLDUK

10 Aralık çalışan gazeteciler günü nedeniyle Adapazarı Belediye Başkanı bu günün anısına  tüm gazetecilere cam sakızı coban armağanı bir hediye paketi hazırlamış. Ülkede  gerçek gazetelerin,gerçek gazeteciliğin yok olmaya yüz tuttuğu 2021 yılının ilk ayı içinde saklı olan çalışan Gazeteciler gününe bir hediye paketi içinde katkı sunan Mutlu Başkanın bu jestinden mutlu olduğumu itiraf etmeliyim. Günümüz Türkiyesinde  zorluklarla boğuşan yerel medya çalışanı olarak önüme konulan tezenfekte kutusu içindeki ,hediye çeki  ne yalan söyliyeyim gururumu okşadı. Özetle  Adapazarı Belediye Başkanının  bu jesti gönül almıştır. Mutlu olduk Mutlu başkanım. Biz bu şehrin ufak ödüllerle mutlu olmasını bilen kalemlerindeniz. Oyumu alamasanda  gönlümü aldığın notunu sana iletiyorum.

BÜYÜK DÜŞÜNEN TAKIMA ÇOK UFAK GELİR ( Serdar Bozkurt)

Murat Balabanın geleceği  için ,takım içi yönetim görüşünde  Balabana el veren yönetici sayısının az olduğu bilgisi önümüze konduktan sonra, yeni teknik adam isimleri medyanın gündemine oturdu. Uzun zamandan beri adı Sakaryasporla anılan 1977 doğumlu Ostim ver Ankara Demirspor da futbolcu geçmişi olan , Kızıcahamamda yardimci Ant,Ankara Demirde yard.antrenör, Ankara demir, Corum Belediye, SivasBld, Sarıyer ve Bandırmasporda teknik adamlıkta  geçmişi olan bu kardeş hedefi yüksekte olan  Sakaryasporun bu gunki ihtiyacına yanıt verecek teknik adamlık donanımı ile dolu olduğuna ihtimal vermiyorum. Sakaryaspor eğer Murat balabana sabredemiyorsa  ,onun yerine daha iyi bir teknik adam arıyorsa   ,bu ligi iyi bilen daha deneyimli bir teknik adam resmini Rüstemlere taşımalıdır. Ben şahsen son yıllarda sık sık teknik adam değişiminden ,sık sık oyuncu değişimlerinden sıkıldım. Bu konuda istikrarlı sürece neden koşamıyoruz? Bu konuda Yönetim önemli, Sezon Başı planlaması  önemli, Parayı doğru harcarken ,Sakaryaspora faydalı olacak,sıkıntı yaratmayacak  oyuncuları takıma kazandırmak çok ama çok önemlidir. Yıllardır yapılan yanlışlardan dolayı TFF dosyaları azalmıyor,aksine dahada çoğalıyor.

İKİ İYİ SAVUNMACI ( Sarı İhsan ve Oktay Ertem )

Sakaryaspor geçmiş tarihinde yer almış,Sakarya amatör futbolundan yükselen değerler olarak geçmişin derinliklerinde iz bırakan iki oyuncunun bir maç  Sonrası , ikiayrı takım oyuncusu olarak birbirlerini kucaklayan ,teprik eeden resmi geçti elime. Sizin Sakaryaspordan ,Beşiktaştan ,Balıkesirspordan tanıdığınız İhsan Özbek ( namı değer sarı ihsan) hani şu BJK oynarken Şanlıya ,Zekeriya alpe kafa tutan ,bunu yaptığı içinde takımdan uzaklaştırılan İhsanla ,sizin Yıldırımspor, Konyaspor,Kocaelispor,Sakaryaspordan tanıdığınız  Oktay Ertemi yad etmek istedim. Biliyormusunuz Oktay Ertem  müthiş fiziği ile ,hava hakimiyeti iyi olan savunmacı olarak futbolda hep amatörlüğü tercih etti. Hem Sarı ihsan ,hem Oktay Ertem  müthiş savunmacı kimlikleriyle geçmişlerine iyi savunmacılar kimliğini miras olarak bıraktılar. Şimdilerde sarı İhsan Balıkesirde ,Oktay Ertemde Arifiyede,  futbol geçmişlerini mazi çantasına bırakmış, emeklilik yıllarını yaşıyorlar. Bu gün ikiside yaşıyor ,bu gün ikiside 75 yaşlarında ,ben onları yaşarken anmak adına  sizlerle buluştururken ,bende  onları seyreden bilen biri olarak Sakarya futbolunun derinliğinde anı turu attım. Futbolumuzun iki unutulmaz savunmacılarına uzun ,sağlıklı ömürler dileyerek  bu anının üstünü örtüyorum.

BU ÇOÇUK  ADAMMI ÖLDÜRDÜ ( Atilla Karaoğlan )

Atilla Karaoğlan sakaryanın,Türk hakemliğinin geleceğine ışık tutacak bir isim. Son zamanlardaki kötü hakem yönetimleri  içinden ilahlar onu kurban olarak seçti. Yaklaşık dört haftadır  MHK  nin maç planlaması içinde, bir Var vakası nedeniyle elinden maçı alınan AtillaKaraoğlan bunu  hakettimi?  Bize göre kocaman bir hayırda ,ipler bizim elimizde değilki. Bize göre buralara ellerinle ,önüne konulan şansları iyi değerlendirerek gelen ,arkasında çok fazla itici güç olmayan bir hakem örneğidir Atilla Karaoğlan. Sakaryanın hakem büyükleri,sakaryanın siyasileri ,sakaryanın ASKF si ,Tüfadı  Atilla Karaoğlanı yalnız bırakmayın. Onu kurda kuşa yem etmeyin. Atilla Karaoğlan bir sergen Yalcın,bir var olayı nedeniyle bu kadar cezayı haketmemiştir. Dün itibarıyla MHK tarafından Rivaya davet edilen on hakem arasında yer alan Atilla karaoğlanın yalnız olmadığını  hatırlatmak gerek. Veson not Atilla Karaoğlana ,yaşananlardan ders çıkartmak  bay Karaoğlan senin işin. Ben nerede yanlış yaptım diyerek yaşanan olumsuz  süreci Hakemlikteki yol haritanda baş ucuna koy ve her maça ,çıkarken o yaşananları bol bol oku. Umarım birdaha bu tur kazaya uğramaz hedefin olan FİFA hakemliğine sağlam adımlarla  koşarsın.

 

BABA RECEPİDE YİDİRDİK ( Recep Kockar )

Bu şehrin futbolda önemli bir  resmi  daha yaşama veda etti. Baba Recep,bu bizim Baba Recepimiz. Onun futbolla dolu renkli yaşamını  anlatmak çok zor be dostlar. Ebediyete giden Recep Kockar (Baba Recep )benim Demirsporda antrenörlüğümü yapmış bir isim. Nasıl anlatayım be, dilim damağım kurudu.Nereden başlıyayımki. Onunla ilgili hem sporda hem  hayatında,hem sosyal hayatımda ,onunla ilgili anlatacağım  çok şeyler gizli. Üzgünüm be dostlar, gerçekten bu ildeki sporculuk kariyerini dışarıya taşımış,iyi bir sporcuyu ,iyi bir spor adamını,iyi bir gönül adamını kaybetti Sakarya. Ruhun şad olsun hocam,ruhun şad olsun sevgili ağbim. Güle güle Baba recep ,güle güle recepkockar. Ruhun şad olsun,yattığın yer nurlarla dolu olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!