Salı Sofrası Hata Hata , Hata

featured

Salı Sofrası

Hata Hata , Hata

Sakaryaspor başında bulunan teknik sorumlusunun bir puan yazdığı maçta sıfır çekti. Nasıl çekmesin ki ,bir maçta bu kadar çok hata yaparsanız, ilk on dakikada futbol direncinizi kıran goller kapınızı çalarsa, kalenizden ikinci bölgeye ,oradan üçüncü bölgeye ayağınızdaki topu taşıyamazsanız, rakibin önde baskısını kıramazsanız, olanlar olur. Sakaryasporun Pendik’te kaybettiği üç puanın içinde bana göre hatalar zincirinin payı büyük. İlk golde Regattin ceza sahası dışından iyi vurdu gol oldu, vurdurmayacaksın arkadaş. İkinci golde olmadığı zaman aradığımız kaptan Umit Kurt, ayağındaki topu ,başka seçeneği varken kaleci Cihana vermesi, Cihanında acemice ayağındaki topu zamanında ayağından çıkaramayınca rakibin yaptığı presten ikinci gol geldiğinde dakikalar onu gösteriyordu .Ben bu golde bir kısım hata payını Cihanla beraber Umir Kurtada yazarım.  Bu şok gollerden çıkmak adına Burak Süleyman’ın savunmaya çarpıp gelen golüyle maça ortak olduk ,olmasına da ama kale önün beceriksizliğimiz ilk yarıda Rossi ile ikinci yarıda sonradan oyuna dahil olan Kassango ile karşılık bulmayınca 74 de gelen Umit Kurtun sebeb olduğu tartışılabilecek penaltı ile maç koptu. Bizim baktığımız yerden bu penaltı kararı Vara takılır dedik ama takılmadı. Demek ki biz yanlış görmüşüz. Sonuç Sakaryaspor çok ama çok hata yaptığı Pendik deplasmanından puansız dönerken savunması yine tel tel döküldü. Bu takımın oyuncu grubunu kim kurduysa ,bu işi ben iyi bilirim diyen beyler, tez elden bu takımın savunmasını devre arasında onarın. Biz ilk yarı boyunca savunma hikayeleri yaza yaza bu günlere geldik.

BAK ŞU SAPANCAYA

Sahasında Beyoğlu Çarşı önünde, kalesinde gördüğü erken gollerle, birkaç eksik oyuncusunun ekskliğinide sırtına yükleyerek o günki beklenmeyen farklı yenilgi ile sarsılan Sapanca Gençlik ardından gitti deplasmanda Siirt Özel İdareye de kaybetti. Üst üst gelen yenilgilerle, Sapanca nereye koşuyor korkusunu santra noktasına taşıyan Yeşil Beyazlılar, bu sürecin üstesinden iki önemli galibiyetle kalktı. Önce evinde Bergama Belediyeyi 4-1 yenen Sapanca son olarak gitti Ankaraya apolet söktü. Türkiye liglerinin Sapanca maçına kadar namağlup takım unvanını futbol cebinde Taşıyan, Bir Holdink takımı Güneş Holdink Çankaya’yı Ali Helvacının attığı tek golle devirip grupta zirvenin ateşini yükselten takım olarak büyük sükse yaptı. Sapancayı Beyoğlu çarşı önünde aldığı farklı yenilgiyi seyreden biri olarak bu takım o gün için bu puanları nasıl toplamış sorusunu kendime yöneltmiştim. Ne yalan söyleyeyim Sapanca’nın geleceği adına ürkmüştüm. Ancak o gün olmayan ,onların içinde Berat Çetinkayada  var birkaç sakat oyuncunun takıma dönmesiyle Bergama ve Çankaya zaferleri gelmiş. Demek ki Beyoğlu Çarşı önünde olmayanlar Sapanca adına önemli oyuncularmış. Ha unutmadan golü atan Ali Helvacının futbol CD sine bir baktım ,bu kardeş Denizlisporda oynarken Süper lig görmüş bir oyuncuymuş. Özetle Dört hafta içine iki yenilgi iki galibiyet yükleyen Sapanca bize Hendek kabusu yaşatmayacak, bu lihgde birkaç iyi takviye ile beklide üst sıra heyecanı bile yaşatabilir. Futbola bakamısınız ,korkudan Hayal yükselten takım olabiliyorsunuz. Sapancada bu örnek karşımıza çıktı. Umarız yine yanılmayız.

KİM TUTAR SENİ KALAYCI ?

Valla Kalaycının yükselen Bal ligi karnesinin karşılığında bende şaşkınlık yatıyor. Nedenimi? Mütevazi bir bütçeyle kurulan ,ilinde Hendekspor gibi pahalı kadro kuran favori gösterilen Hendeksporun yanısıra ,Trakyada Çorlu gibi,Tekirdağ gibi  İstanbulun Bal ligi fovari takımlarından KÇ Sinop, Vefa gibi takımların yarıştığı yerde bizim Kalaycı valla beni şaşırttı. Sekiz hafta yenilgisiz koşan KÇ Sinopun üç haftada yaşadığı şok sonuçlar, alttan gelen takımların Playof ateşini yükseltti. Bundada en kazançlı takım Kalaycı oldu. Bizim Kalaycı şimdi KÇ Sinopun yakasına yapıştı.  Kalaycının da averajla lider KÇ Sinopun puanları aynı .İkisi de 12 haftaya 25 er puanla kol kola girdiler.  Sadece Kalaycı değil bir ara sendeleyen Çorlusporda evinde KÇ Sinopu 3-0 yenerek yarışa dahil oldu. Hendek dereköyün Vefaya Ömer Taşkınla dur dediği gecen haftanın özeti içinde Hendeksporun kazanması Hendek adına artı yazar. Serdivan ve Kazımpaşa Birlik için artık bu saatten sonra kurtuluşa atılacak futbol umudu bizde yok.

DÜNYA KUPASINDAN BİR NOT ( KALECİLER VE PENALTI )

Futbolda kalecinin önemi, yani atan ve tutanın bir takım için ne kadar önemli olduğunu Katarda sönük gecen Dünya kupasında izleme şansımız oldu. Maçlar değil içinde ve dışında heyecan olan bazı maçlar ve bazı kaleciler bizi futboldaki dikkat merkezine doğru çekti. Öncelikli olarak Hırvat kalecisi Livakovice dikkat çekmek gerek. Hırvatların sabra dayalı futbolu onları  Japonya ve Berezilya ile oynadıkları  maçlarda önce ilk sekize sonra da ilk dörde taşıdı.  Bu yolculukta kaleci Livakoviç yaptığı penaltı kurtarışlarla adını bu dünya kupasına yazdırdı. Bu kaleci bu organizasyon sonrası büyük paralar karşılığı büyük bir takıma giderse süpriz olmaz.  Kaleciler ve sonucunu penaltıların belirlediği maçlara devam ederken kaleci anlatmayıda sürdürüyorum. Fas kalecisi Bono Hakimi ,İspanya ile oynana  ilk sekiz e kalma mücadelesinde İspanyollara geçit vermeyen üst üste üç penaltı kurtararak Fasın Dünya kupası tarihine altın harflerle yer edinmesine katkı veren en önemli isim oldu. Ve son örneğimiz Arjantin-Hollanda maçından gelsin. Arjantin 2-0 öne geçtikten santra son on dakikada BJK lı Weghorsun ,attığı üst üste iki golle, Hollanda’ya hayat verdiği maçta Arjantin, penaltılarla kazanan taraf olurken ,yine bir kaleci devreye girdi. Yıkılmaya yüz tutan Arjantin hayallerini kaleci E .Martinez kurtardığı iki penaltı ile ,takımını  ilk dörde taşıyan isim oldu. Neymiş ,atan kadar, kurtaran önemlidir. Bunun önemi bu dünya kupasında  uzatma penaltılarında görüldü. İyi bir kalecinin bir takımı nerelere taşıdığına  Katarda bir kez daha tanık olduk. Bakalım Portekiz-Fas maçında neler olacak. O maçın içindeki hikaye ile  atan ve turan hikayesine genişlik katmaya çalışacağım. Ve olanlar oldu Ronaldonun göz yaşları içinde Portekiz Fasa kaybetti ve Fas dünya kupasında ülkesi adına kalecisi Bono Hakimi ile birlikte bir tarih yazdı.

TEKNİK ADAM ASALETI

Japonya grubunda Almanya ve Koster ikayı geride bırakarak 16 takım arasında kalmayı başardı. O Japonlar Hırvatistan önünde önce 90 ,sonra 120 dakikaya uzanan ilk sekize kalma mücadelesinde Hırvatlar önünde 1-1 biten maçın ardından şansını ,penaltılara kadar taşıdı. Penaltılarda Hırvat kalecisi müthiş kurtarışlar yaparak, Japonların ilk sekiz hayaline dur diyen eldiven oldu. Bizim anlatmak istediğimiz başka bir şey var. Karşılaşma sonrası Japon teknik adam penaltılarla kaybedilen bir üst tur hayallerinin gerçekleşmemesinin ardından taraftarlarının önüne giderek , eğilerek onları selamlaması bana göre bir teknik adam zerafedidir. Sporda kazanmak da var kaybetmekte . Ama kaybedilen önemli bir maç sonrası ,sergilenen böylesi asil duruşla, kaybedilen maçın önünede geçebilir. Şu Japonlara vallahi billahi hayranlık duyuyorum. Bu örnek davranış umarım yaygınlaşır.

SARACOĞLUNUN İSMİ DEĞİŞİRMİ ?

FB Saracoğlu tesislerinin ismi değişir mi? Kuruluşunun 30 yılında FB liler derneği kongresinde, sonuç bildirgesinin içinde, Saracoğlu Stadının isminin FB Atatürk stadı olarak değişmesi teklifi ayakta alkışlandı. Ali Koç önderliğindeki Sarı Lacivertli yönetim bu uygulamayı yaşama geçirir mi ? Bekleyip görecemizde ,bu konuda benimde söyleyeceklerim var. FB camiasının Atatürk sevgisi,FB camiasının Cumhuriyete ,Layık düşünceye bağılı tartışılmayacak bir gerçektir. Atatürke bağlılığında olağanüstü bir duruşu olan bir FB gerçeği var. Saracoğluda unutulmayacak, saygın bir devlet adamı ,saygın bir Atatürkçüdür. Bana göre FB liler derneği, stadın ismine Atatürk isminin verilmesinde bu kadar çok ısrarcı olmamalı. Asıl olan isimler değil,asıl olan duruştur. Atatürke ,Cumhuriyete bağlı duruş FB evinin baş köşesinde ,onu oradan kimse söküp alamaz. Bu konuda FB benim gözümde kıskanılacak bir yerdedir. Ama yine de kongrede, Atatürk seslerinin yükselmesi bir yerlere mesaj niteliği taşıdığını da bir kenara not etmek gerek .

REŞİT ÇEKERİ ONURLANDIRMAK

Geçtiğimiz günlerde Hakem evinde yapılan, sonu Köfte ekmek ,Sucuk ikramı ile noktalanan günün akşamı içine yansıyan bir resme biraz dokunmak gerek. Dernek yönetimi TFF nin verdiği malzemelerin içine kendi ikramı olan Yağmurluk eklemesi, Dernek adına hoş bir düşünce olduğunu ,o gün yazmıştım ,bu gün yineliyorum. Dernek yönetimi ayrıca geceye A.Kadir Aypekin en yakın ,çocukluk arkadaşı, Hakemlikten arkadaşı yaşayan Duayen hakemlerden Reşit Çekeri ,akşamın içine çekmesi,onu genç hakemlerle buluşturması, o akşamın hoş görüntüsü olarak karşımıza çıktı. Finalde ise Dernek Başkanının akşamın anısına Reşit Çekere Yağmurluk armağan etmesi iyi bir resim olarak geride kaldı. Her insan ,doğar büyür ,şansı olursa yaşam pastasından uzunca bir süre faydalanır ve gün gelir yaşama veda eder. Bu ne denlede Reşit Çeker yaşayan önemli bir duayen hakem olarak ,yaşama veda etmeden yaptığı işin karşılığında anılması ,yaşarken gönlünün hoş tutulması saygı adına ,sevgi adına Vefa adına benden alkış almıştır. Sanırım Reşit Çekerin yaşlı kalbi kendisine gösterilen bu il gidende son derece mutlu olmuştur. Özetle bir insan ,yaptığı işle yaşamın içinde önemli işler yapmışsa, toplumda bir karşılığı varsa , bağlı bulunduğu camialar tarafından yaşarken ,onurlandırlması insan gönlünü okşar, bunu yapanlarda ,bu davranış biçimi artı yazar. Çünkü bu gün Reşit Çekere Yücel Ere ,Nazım Aktürke ,Cevdet Güngöre göre genç olanlarda yaşlanacak ve göğüslerine Duayen rütbesini takacaklardır. Onun için buralara gelmeden önce geleceğe saygıyla bakmak gerekir.

SARI KIRMIZI ,SARI LACİVERT LİDERLER ( KARASU İKİ KOLDAN PLAYOFA İLERLİYOR)

Karasunun Süper amatör kümedeki iki, temsilcisinin playof yürüyüşünde attığı futbol adımları onları liderliğe taşıdı. Karasusporun başında, ayrılacak dedikoduları yapılan Zeki Çakır , Karasu Aziziyenin başında ise, son iki maçta takıma önemli dokunuşlar yapan,Teknik adamlık kariyerinde iki takımı Süper ligten Bala taşıyan, Bülent Yıldırım var. Karasuspor Zeki Çakır önderliğinde mütevazi oyuncu grubuyla birde ilk yarıyı namağlup lider tamamladı. Karasu Aziziyespor ise sadece bir yenilgi aldığı ilk yarıyı en yakın rakipi ,iddalı Ferizliden bir puan önde lider kapadı. Bizim baktığımız yerden gördüğümüz şu, büyük bir olasılıkla,bu iki takım, lig bitiminde  altı takımın mücadele edeceği Playofa çok yakınlar. Eğer böyle olursa ,yıllar sonra iki Karasu takımını Bala çıkma yarışında Playofta izleme şansımız olacak.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!