Salı Sofrası Harakiri

featured

Salı Sofrası

Harakiri

Bir gün evvel lider yenilmiş. Bir gün sonra sen bu ligin en zayıf takımlarından olan Konya Selçuksporu yensen üst sıralara demir atma şansın var. Amma velakin orta sahası ,göbeği lime lime dökülen Sakaryaspor işte tam o merkezden göbekten Talha’nın kaptırıp kalemize yol alan topta şans talih kader kısmet golü ile sarsıldı ve ondan sonra altından kalkamadı.. Geliyorum diyen  gol  geldi ama bizde bi şey yok. İkinci yarıda yaşananları ne görmek nede yazmak isterim. Coşkunla, Mahirle ,Bekanla ,Ferhatla ,Fatihle öyle goller kaçırdık ki  bir yerde harakiri yaptık. Futbolda bu tür yenilgiler olur. Ama futbolda geçmişteki futbolculuk kimlikleri oynamıyor. Sakarya spordaki Pazarın futbol resmi her hattıyla çiziklerle dolu. Osman hoca ne yapsın? Işık gördüğü oyuncuya forma uzatıyor da ne oluyor? Bu fatih olsa ne olur, olmasa ne olur? Bu mahir, bu coşkun olsa ne olur ,olmasa ne olur. Çıkıp gidenler olsa ne olur ,olmasa ne olur? Sezon başından beri biz bu oyuncuları seyrettik. Bu Talha’yı bedavadan korumaya kalkmışız. Gittikçe düşen bir performansı var.  Beklenmeyen yenilgi sonrası , şuursuzca saldırıp kılıç kalkan ekibi olmayalım da ,ne yapalım? Bu takımın kötü futbolu için alacak verecek meselesi mi  etkili oluyor? Özetle çok kritik bir yükseliş virajında tepe taklak olduk. Bu işler Konyalı Spikerin  Teknik adamlığının yanı sıra adam gibi adam yakıştırması yaptığı  Osman hoca gitsin, şu gelsin demekle olmuyor. Bunun birde futbol madalyonunun bir başka yüzünde  bu oyuncu grubunu oluşturanlar var.

ADAM GİBİ ADAM GİTTİ

Konya’da maçı anlatan  Konyalı Spikerdeki  Sakaryalılık ruhu ,sahada yeşil Siyahlı formayı giyenlerde olsaydı  biz bu gün farklı şeyler konuşur olurduk. Osman Özdemir’in Konyaspor’un en kritik sürecinde ,transfer yasağı olduğu süreçte Konyaspor’a verdiği hizmetleri Konyalı Spiker onu sözlerle ifade etmeye çalışıyordu.. Çok iyi bir teknik adam,çok iyi bir insan. Kısacası Adam Gibi adamdır Osman Özdemir. Bir insana bundan büyük iltifat yapılır mı? Bu iltifatı alan Osman Özdemir için Sakaryalı biri olarak benim gururumu okşadı. Sahadan çıkan sonuç mu ? Bu yenilgi bana göre TFF ye koşmaya hazırlanan ,Bu yenilginin içinde forma giyipte sahada olan oyuncu  grubu  ,Konya Tv den bu maçın tekrarını izlesinler. Biliyormusunuz vallahi billahi bu maçtaki yenilgi , futbol dengelerimi bozdu. Yazık çok yazık diyebileceğimiz bir üç puan kaybettik. Telafisi olur ama bu gol noktalarındaki oyuncularla, göbekten yol gecen hanına dönen savunma bloğu ile kanat bekleri bal yapmayan arı misali oynayanların aklını başına alması gerekir. Aksi halde  bu Sakaryaspor yukarılara biraz zor havalanır derken sezon başından  beri ha bu gün gidecek, ha yarın gidecek diye beklenen Osman Özdemir Ankara’dayken eline yazılı ayrılık kağıdı tutuşturulmuş.  Teknik  adamlık garip bir meslek. Adam üç adımdan golü atamıyor, adam yattığı yerden kalkamıyor ama sonunda suçlu sandalyesine teknik adam oturtuluyor. Adam kadroyu kuruyor , pili bitmiş futbolcu eskilerine yüzbinler harcıyor, adam futbolcu grubuna verdiği sözleri yerine getirmiyor adam takımın ekonomik dengelerini alt üst ediyor ,ama olan teknik adama oluyor. Engin Karıkır ismi öne çıkmış.  Ne diyelim oda bizden  biri.

SAKARYASPOR VE OSMANLISPOR

Ankara’nın Belediyeye dayadığı futbol sırtına birde Osmanlı edebiyatı yükleyen Osmanlı sporun  FB ile oynadığı maçı sadece ve sadece 3.500 taraftarın izlediğini biliyor musunuz. Düşünebiliyor musunuz Ankaraya  bu ülkenin en marka takımı geliyor ama tribünler bomboş. Allahlını severseniz bu takım  Türk futboluna ne verir ki? Böylesi takımlar bu ligde olsa ne yazar ,olmasa ne yazar. Futbol seyircisi ak iktidarın mitinki alanlarını dolduranlara benzemez. Futbol seyircisi karanlığı değil aydınlığı sever. Bu ne denlede Osmanlıspor gibi siyaset kostümü giyenler, şu an yeni stadında  ortalama 15 bin seyreden Sakaryaspor kadar seyredeni tribünlere çekemez. Siyasetin futbolla ilişkisini genişletmeye çalışanlara Osmanlıspor örneğini işaret ediyoruz. Allaha şükür futbol  seyredenin yüzde sekseni en azından siyaseten olup bitenin farkında olan grupların içine giriyor.

YILDIZA ŞANS TOPU

Basketbolda bizim evin yerel liginde ilk şampiyonun ismi kayıtlara Sakarya Yıldızlar olarak geçti. U 15 lerde Sakarya Yıldızlar, Gelişim ve Büyükşehirim nefes kesen mücadelelerinin Basketbol hikayesi içinde  enteresan sonuçlar var. Üç takımdan Gelişim Yıdızları, Yıldızlar Büyükşehiri, Büyükşehir Gelişimi iki kez yenmiş olması bu yaş grubundaki Basketbol heyecanını potalara astı. Sonuçta  Yıldızlar Büyükşehir’in Gelişimi yenmesi sonrası , Gelişimin birde Atılgana kaybetmiş olması nedeniyle şans talih kader kısmet misali bu yaş grubundaki şampiyonluk pastasını Avar’la aldı. Bana göre  bu mücadelenin içinde üçüncü olmasına karşın Basketbol Gelişim  ,pota altı gelişim adına iki takımdan da daha iyi olan taraf. Şampiyon benim yaptığım sıralamada birinci değil olsa olsa üçüncü olurdu ama çocuk bunlar. Çocukların mücadelesi içindeki çocukça gitgeller Yıldızlara yaradı diyerek Kerim Durmaz ve talebelerini bu şampiyonluktan Basketbol dersi çıkarmaları şartıyla kutlayalımda, onlarında şampiyonluk  gönlü mutlu  olsun.

TEK MAZİSİNİ KUÇAKLADI

Sakaryanın futboldaki hizmet kaleleri içinde önemli yer tutan Tuncay Şanlının yetiştiği adres, gecen hafta içinde  kendi evinde bir plaket akşamında 45 yıllık  mazisini kucakladı. Geçmişte kalan yönetici, Başkan ve Teknik adamları bir araya getiren Tekspor yönetimi onlara plaket vererek anlamlı bir olaya imza attı. Hatırlarsan ,hatırlanırsın. TEK sporun geçmişi ile kucaklaşmasını düşünüp hayata geçirenlere benim sofradan alkış gönderiyorum. Gecenin içinde yer alan resimleri tek tek buraya yazmaya kalksam   bana yer kalmaz. Sakaryaspor Teknik sorumlusu Osman Özdemir’in gecenin Yeşil Siyah konuğu olduğu plaket töreninde   Aslan Sabiboğadan tutunda ,Tamer İlacına kadar uzanan plaket yağmurunda ödül alanları kutlar ,nice yıllar Tekspor diyerek,  plaket rüzgarının bende bıraktığı izlere nokta koyuyorum.

DESTEK OLUN

Sakarya sporda yönetim ekonomik olarak köşeye sıkıştı. Yeni FİFA kuralları devreye girerse Sakaryasporun Rüstemlerdeki futbol evinin adresinde çok şeyler yaşanabilir. Hesapsız kitapsız açılımın sonucudur bu gün ki sıkıntının adresi. Gürses Başkanlığındaki yönetim bu sıkıntıya suni çözüm olarak dayanışma gecesini devreye sokacakmış. Daha önce seyrettiğimiz, sıkça başvurulan b u yoldan ayaklanma olacağını sanmıyorum. Sakaryaspordaki Ekonominin hava durumu böyle. Allah beterinden saklasın diyerek isterseniz potaya doğru yol alalım. BJK maçı öncesi çarşıda kurulan bilet satış standların  bakıyorum, TESTEK olun. Buyurun buradan yakın. Sakaryaspor bir yanda , Büyükşehir bir yanda ,çıkın işin içinden bakalım. Bu şehir Sakaryasporu sırtında zor zahmet taşırken i,birde buna Dolarlarla transferin egemen olduğu Basket devreye girdi. Valla  Sakaryaspor öyle veya böyle futbolun bir marka değeri. 52 yılı geride bıraktı. Ben Basket bahçesinde açan  pota yüksekliğinin çok uzun süre buralarda kalacağına aklım basmıyor.

ÖLMEYE GÖR
Sırrı Şanlının ebediyete uğurlanışı şanına yakışır kalabalıkta oldu. Gelin görün ki geride kalan perşembeyi-Cumaya bağlayan gecede ruhuna okutulan Mevlut gereken ilgiyi görmedi. Mevlut akşamı  Ömer Sarıcanın , Amigo Ersinin Sırrının ruhuna okutulan mevlitte kişisel  gayretlerini ön safa koymak gerek. Bu bir gerçek ,ölmeye gör. Öldükten sonra birkaç gün ah vah çekilir ondan sonra unutulur gidersin. Bu gün Sırrıya, yarın sana bana. Biz Atatürk değiliz ki 79 yıldır aynı çanlılkta anılalım. Çocuklarımız unutmasın, arkamızdan kötü laf edilmesin bu bize yeterde artar bile. Sevgili Sırrıya bu vesileyle bir kez daha Allahtan rahmet dileyerek bu ölümünde üzerini örtelim.  Unutmadan Tüfaddan kimseyi Mevlut akşamı Orhan Camide göremedim.( İsmail Öz yönetimdeyse bilemem. Çünkü o oradaydı)  göremedim. Ordaysalar, biz buradayız desinler. Vedat yaşlıca Başkan, Ömer Bektaş, Yaşar Zımba ,Bizim Sakaryadan Nazım Aktürk ( Yani ben) Mustafa Özbey,Sezgin  Ergin, Cavit Dereli, İdris Dereli , Akşam Haberlerinden kadim dostu Burhan Uğur, Boksör Ertuğrul Akgün Mevlut akşamı  oradaydılar.

ADA HABER . TV  GELİYOR

Ahmet Bağ önderliğinde internet TV çilliğinde önemli bir hamlenin ayak sesleri devreye giriyor. ADA HABER.TV  yeni yayın heyecanı içinde test yayınlarınla beraber  yola çıkarken bu yolculukta bende varım. Kanal 54 de ses veren , sporun nabzını tutan Spor Ekstra ile Ada Haber.TV de her pazartesi sizinle beraber olmaya gayret edeceğim. Bu arada hafta ortasın dada  bir konukla beraber  Sakarya’daki sporun içinde  yer alan haberleri gazete başlıkları eşliğinde sizlere ulaştıracağız. İnternetten, Yeni TV lerden, cepten çok rahat izlenecek olan bu  İnternet kanalını size sevdirmek için  elimizden geleni yapmak adına ,yeni bir heyecana koşuyoruz. Umarım bu koşuda bizi takibi alışkanlık haline getirirsiniz. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi siz erlazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!