Salı Sofrası Hafta içi ,Hafta sonu

featured

Salı Sofrası

Hafta içi ,Hafta sonu

Sakaryaspor gecen haftanın içinden iki ayrı Yeşil Siyah sonuç çıkardı. Salı Günü Urfa’da galibiyete yakın gösterilen takımın ismi Sakaryaspor du ama, kaybeden oldu. Hava sıcakmış, gece oynansaydı ,Sakaryaspor puan alabilirdi diyerek, herkesin hedef tahtasında olan TFF nin uyguladığı hafta içi  programı  mazeret olarak masaya konan ,maç sonu   düşüncelerini yazdık ,çizdik. Ancak bir gerçek vardı, Sakaryaspor o gün kötü oynadı ve kaybetti. Sakaryaspor o gün ,küme düşme derdi olan Urfa’nın futbol inadına karşılık veremedi. Sakaryaspor o gün pozisyon üretmede zorlanırken, çok pozisyon verdi. Sonuç ilk üç olmak adına çok önemli üç puan avucumuzun içinden uçup gitti. O maçı ardından Rüstemlerden bir teknik bilgi servis edildi, Fikstür kolaylaştı, zor maçlar geride kaldı ama ,unutmayalım kolay gibi gözüken maçların içinde düşme yarışı içinde olan takımlar var. Kolay v ezor maç diye Bir şey yok ,her maçın kendine göre bir zorluğu var( Biz bu konuda çok önceden Rüstemlere uyarı mektubu göndermiştik günlerde hatta sakalımız bile vardı. ) . Adana’da iki, Urfada giden üç puan var. Mesela bu hafta oynanacak olan Erzurum maçı da dikkate alınması gereken maçların içinde yer alır. Bu iki takımla ilgili bir not daha düşelim(,Berabere kaldığımız Adana evinde lider Eyüpü, Urfada deplasmanda kendi gibi düşme hattında olan Ümraniyesporu  deplasman da yendi) Sonuç hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Mesela Sakaryaspor hafta sonunda evinde Bolusporu çok iyi oynayarak yendi. Rakibine pozisyon vermedi, son derece kontrollü oynadı. Bu oyun şekli on kişi kaldığı an bile değişmedi. Siz işinizi iyi yaparsanız, on kişi kasanızda kazanabiliyorsunuz. Kağıt üzerinde zor gözüken, Playofa hedefi olan Bolusporu yenerken biz böyle bir Sakaryaspor izledik. Çok erken atılan, birazda içinde şans faktörü olan Delwalle golü olsada, devre biterken Burak Süleyman’ın nefis ara pasında Roshinin attığı gol, sizi bilmem ama  benden alkış alır. Atan kadar ,pozisyona katkı sunan pasıda unutmamak gerek. İkinci yarının hikayesinde  Erdinin kısmetsiz, kontrolsüz ayak darbesi ile atılması skor 2-0 olmasaydı kapatabilir miydi? Skorun verdiği rahatlık tatbiki bizi ayakta tuttu. Ancak bu halimizle bile Tuncay şanlının durumdan vazife çıkartarak ofanstan ,defansa yönelik hamleleri sonrasında Sakaryaspor ,gözümüzde büyüttüğümüz Boluspor karşısında  daha çok pozisyon üreten ,bir kişilik eksikliği içine daha iyi iyi mücadele azmi yükleyerek ,hakkettiği bir üç puanı aldı. Son haftalarda hep ismini ağzımızdan eksik etmediğimiz kaleci Cihan Boluspor karşısında en rahat akşamını yaşadı. EEE doğru oyun ,doğru kadro, doğru hamleler olursa bazen kaleciler unutulabiliyor.

BU DÜNYADAN GİDELİ 8 YIL OLMUŞ ( EKREM KARABERBER)

Ekrem Karaberber Sakarya’nın Futbol geçmişinde hem oyuncu ,hem teknik adam olarak iz bırakmış ismi. Bildik şeyler anlatmayacağım, onu yaptı bunu yaptı demeyeceğim, Onu bilmeyip merak edenler alırlar birsarı lacivert ,alırlar bir yeşil siyah kitap, onun amatör ve profesyonel futbola sunduğu hizmetleri okurlar. Sakarya futbolunun önemli resmi olan Ekrem Hoca bu dünyadan gideli tam sekiz yıl olmuş. Sağolsun Kostik zade Mustafa efendi 2 nisanda aramızdan ayrılan Ekrem hocayı sayfasında dillendirmiş. Onun mazinin derinliklerinde yer eden isimleri bize de hatırlatmasını seviyorum. Hatırlarsan ( Hatırlanırsın ) Unutursan ( Unutulursun) Yaşı kemale ermiş bendenizin Ekrem Hocayla yaşanmışlıklarını anlatmaya kalksam ,sayfalar yetmez. Bırakayım onunla aramda gecen anılar benim anı çantamda kalsın. Ölümünün sekizinci onu saygıyla sevgiyle anıyorum. Ruhun şad olsun sevgili hocam.

FİFA OLİMPİYATLARDA BİZİM HAKEMLERİ ES GEÇTİ

FİFA  24-25  Temmuzda Pares Olimpiyat oyunlarında görev alacak hakem listelerini açıkladı. Ne kadınlarda, ne Erkeklerde göğsünde FİFA kokartı takan  bizim  hakemlere davet gelmedi. Neden niçin gelmedi ? Neden olacak hakemlerin bu kadar hırpalandığı, Liayaketsiz yönetimlerin elinde olan Türk hakemlerini kim hatırlar. El oğlu kavgalı evin kapısını çalar mı? Çalmaz. Bu işte sadece Türk futbolunu yönetenleri değil, göğsündeki kokarttın hakkını veremeyen ,koşullarda bile başarısız olan , 4-5 yıldır bir arpa boyu yol alamayan hakemlerin hiç mi sucu yok? FİFA hakem listesini zırt pırt değiştiren leri bu işin neresine koyalım.  H. Umut Meler Elit hakem katogorisinde ,kısa sürede bayağı yol alan Atilla Karaoğlanı bu aşamada suçlu sandalyesine oturtmayalım. Sözün özü  Türk futbolundaki çıkarcı ,şampiyonluk için her yolu mubah sayan takımların yöneticilerinin, yabancı hakem silahını masa üstüne koyanların yaşadığı bu ülkede ,FİFANIN bu tercihini fazla eşelemeden ,bu konuda Türk futbolunu, Türk hakemliğini yönetenleri yaptıkları işin gereği FİFA nın bu kararını sürmen altı etmeden kendi nevlerine sorgulamaya davet ediyorum.

SUCLU HEP TEKNİK ADAMLARMI ? ( SECKİN VE BAĞDATLI )

Bizimevin futbol mutfağında TFF 3 de ve Süper Amatör kümede dikkat çeken iki teknik adam ayrılığı yaşandı. Sapancasporu Baldan TFF 3 taşıyan teknik adam ünvanını cebinden bulunduran Ahmet Seçkin, bundan bir hafta evvel ,Turgutlu yenilgisi sonrası Sapancayla yolları ayrılmıştı. Yoğunluktan o konuya anında, düşünsel anlamda karşılık verememiştim. As. Akyazıdada yaşanan Bağdatlı ayrılığı sonrası ,aldım bu iki ayrılık haberini önüme koydum. Futbolda her şey başarıya endeksli olduğu için, bu tür ayrılıklara hep normal bakar olduk. Aslında bu böyle olmamalı, sadece başarısızlığın faturasını teknik adamlara yükleyip, bir kenara çekilmeden önce, olası bu durumları daha gerçekçi sorgulamak gerek. Ben gerek sapancada Ahmet Seçkinin, gerekse Bala çıkmayı kafasına koyan ,bu uğurda önemli paralar harcayan AsAkyazısporun Süper Playofda daha azda olsa şansı olduğu bir ortamda Teknik adam ayrılığına başvurmasını çok doğru bulmuyorum. İki camia içinde, başarısızlığın faturasını teknik adamlara kesme eylemine benden testek gitmez. Onlardan önce bu işin planlamasını yapan yönetimlerin beceriksizliğidir aslonan. Bu süreçte Teknik adamların payı bu işte ,bu başarısızlıkta yönetimler kadar yer kaplamaz. sapancanın bir sene dayanıp tekrar geriye dönüşü içinde yönetimsel sıkıntıların daha ağırlıklı olduğu ,yıllardır Bala çıkan takım olmak adına Akyazının kaynaklarını kullananların yönetimsel anlamda başarısız olduklarını düşünüyor ve bu düşündüklerimi buraya not ediyorum. Her şeyde olduğu gibi futbolda da yönetimlerde liyakat ,bilgi ,geleceği öngörme çok önemlidir. İki futbol ilçesi umarım bu yaşananları kulüp kitabına yazıp, gelecekte iyi okumalılardır.

ANIL ABANOZ ERKEN KOPTU

Anıl Abanoz bizim futbolumuzun içinden çıkan, adı gelecekte iyi futbolcu onlar resmini göğsüne asmış, Futbolcu bir babanın evladıdır. Futbolda git geleleri yaşayan,  her gittiği futbol evinde iyi savunmacı olarak kendine yer edinen anıl Abanoz, son zamanlarda, bu gün oynadığı As Akyazıda göremeyince, merak ettim ve araştırdım. Rahmetli Ali Abanozun oğlu çok sevdiği köpeğinin ölümü üzerine psikolojik olarak çok etkilenmiş. Bu ruh haliyle mücadele ederken de futbolu bırakma eylemini önüne koymuş. Eh hayat onun hayatı, insanoğlunun ne vakit ne zaman nelerden etkilenebileceği belli olmuyor. Futbol gelir geçer, aslonan sağlıklı yaşamaktır. Umarım Anıl Abanoz bu psikolojik sıkıntıdan kısa sürede kurtulur ve eski sağlıklı hayatına geri döner. Neden olmasın, bakarsınız yine futbola döner. Bu ve buna benzer olaylar futbolun içinden karşımıza sıkca çıktı.  Anıl Abanozun kısa sürede sağlığına kavuşması dileği ile bu konunun üstünü örtüyorum.

BURSADA KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ ( MUSTAFA BOZBEY VEBURSASPOR)

Bursa yerel seçimde Ak düşünceden kurtulup Sosyal demokrat belediyecilikle tanıştı. Busada Nilifer belediyesinde yaptığı çalışmalarla Bursalıların kalbinde taht kuran CHPli Mustafa Bozbey Yeşil  Beyaz  formayı sırtına geçirip ilk demecini vermiş. Teşekkürler Bursa, Teşekkürler Bursaspor taraftarı diyerek ,Bursa Gülümsüyor ,bu mutlu resimden   Bursaspor da gülümseyerek payına düşeni alaçak  diyerek, kötü günler yaşayan ,transfer yasağı ile dip yapan Bursasporun geleceğine moral yüklemiş. Sporu seven ,sporun dostu olan bir belediyeciliği Bursa’nın kalkınması ,yeşil Bursa olarak tekrar anılması için yola çıkan Mustafa Bozbey, umarım yıllar sonra Sosyal demokrat Belediyecilikle kucaklaşan Bursayı ,Bursasporu ayaklandırır. Bursa gibi metrobol bir kentte asılan CHp bayrağı umarım Bursa’yı her konuda şahlandırır. Bursanın ve de ülkemizin bu şahlanışa dünden daha çok ihtiyacı var.

NOT Sporu seven belediye başkanı olarak Bursa Belediye Başkanı olan Mustafa Bozbeyin başkan olması Bursaspor taraftarını da heyecanlandırdığını ,Bursa kaynaklı haberlerden öğreniyorum. Umarım Bursa ve Bursalılar Mustafa Bozbeyle oluşan sevgi paketinin içine başarı dolu günler yüklerler.

FİFA TESBİTİ

Türkiye’deki kaos dolu haftalar içine birde FİFA görüşü girdi. Hemen hemen tüm takımların gitsin diye görüş bildirdiği TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve kurulları için FİFA dana olumsuz görüş medyada kendine yer buldu. FİFA diyor ki Türkiye’de kurullarda  görev yapanlara güvensizlik var, bize görede adil olmayan kararlar alınıyor. FİFA haksız mı? Tatbiki değil. Liyakatsız kişilerin okjektif kararlar yerine, siyaset çizgisinde karar vermesini ,el oğlu görüyor. Bu nedenlerde adaletin olmadığı yere FİFA  itirazı geliyor. Bundan doğal ne olabilir ki.

 

ALİ KOÇ SIKMAYA BAŞLADI

Fenerbahce ile Galatasaray arasında iki yıldır süre gelen şampiyonluk yarışı içinde  Türk futbolunda hakemler bu kadar  gündemde tutulmadı. Ali Koç başkanlığında illa da şampiyonluk için atılan transfer hamleleri karşılığını bulmayınca,  hedef tahtasına TFF , hedef tahtasına MHK lar,hedef tahtasına hakemler konulmaya başlandı. Ali Koç bunu dahada ileriye taşıyarak yabancı hakem istek topunu santraya koydu. Bay Koç dahada ileri giderek hakem kellesi de iste oldu. Emriniz olur Bay Ali Koç ,siz birde aynaya bir baksanız ,emininki bu gün Fenerbahcenin başarısızlığındaki en önemli resmi orada görürsünüz. Ha tamamen haksız mısınız ? Tatbiki değil .Lİyakatın olmadığı bir futbol evinde ,Adaletin olmadığı bir ülkede bunlar maalesef olur. Bunun içinde hakem kellesi istemek en son hamle olur. Onlara gelene kadara o kadar çok kele açılırsınız ki, sonunda adınız kelle avcısına çıkar. Kıssadan hisse bilmem bir şeyler analatbildimmi?

YEŞİL BEYAZ GELENEK ( HARMANLIK İFTARDABULUŞTU)

Ben bildim bileli Harmanlıkspor mübarek Ramazan ayı içinde camia olarak, üyeleriyle ,sevenleriyle bu kutsal ayı içinde bir iftar akşamında buluşur. Bu kutsal gelenek, Onursal Başkan Metin Ergezen ,bu günün mevcut Başkanı İsmail Yağlar zamanın dada  aynı koldan yoluna devam ediyor.( Daha önceki Başkanlar dönemini bilmediğim, görmediğim için  için bu konuda ben iki başkan ismi verdim. ) Harmanlıkspor bir semt, bir sevda karşılığı olan takım olarak ,Yeşil Beyaz spor aşığı kişilerce yönetilen, mütevazi bir takımdır. Sakarya’da alt yapısından çıkardığı önemli oyuncularla anılan ,bu uğurda yönetimsel anlayışından hiç vazgeçmeyen, az parayla ,sınırlı sayıda imkanlarıyla ,futbolumuza hizmet götüren ,alkışı hak eden bir takımın adı olarak, ben buraya, Harmanlıksporun adını yazıyorum. Bazen katılamadığım İftara, bu sene katılan biri olarak ben bu geleneksel iftarın içini nacizhane bana ait düşüncelerle böyle doldurmaya çalıştım. Eksiğim varsa siz doldurursunuz gari. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. Az daha unutuyordum. Yarın Bayram. 22 Yıl sonra kırmızıya boyanan Türkiye resmi altında ,moralli, Türkiye’nin geleceği için umutlanacağımız bir Bayram yaşayacağız. Şükür yarabbi ,bu günberide görecekmişiz. Bayramınız kutlu olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!