Salı Sofrası Hafta başı ve hafta sonu

featured

Salı Sofrası

Hafta başı ve hafta sonu

Sakaryaspor bu hafta içine iki önemli doksan dakika heyecanı taşıdı. Salı günü  Ligte gideceği yol haritasına katkı yapması beklenen ilk maçta, Eyüp sahasında, özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunun karşılğiını Erzurum karşısında  üç puan alarak gördü. Golcü Kassangonun bol bol pozisyona girdiği mücadelenin içine, yine onun golüyle kafa golüyle, Erzurumu yenip, yeni umutları cebine koyarak , Pazarın içindeki en önemli kritik Pendik maçına koştu.

NE MAÇTI AMA

Sakaryasporun Pendikle oynadığı maç sanırım uzun yıllar konuşulacak.  İlk yarıda esen Yeşil Siyah futbol rüzgarı içinden çıkan üç gol, Burak Süleyman’ın attığı goller ,Kassangonun Pendiksporu zorlayan hamleleri içinden çıkan goller ,ilk yarıda bu iş b itti futbol tahminini cebimize  koysada, ikinci yarı roller değişti. Bu sefer Pendik futbol sazını eline aldı.  73 ve 82 de gelen oltan golleri ikinci yarıya kabus yükledi. Allah’ı var kaleyi Furkan’dan teslim aldıktan sonra, iyi oynayan Cihanın kurtardığı mutlak üç pozisyona birde direkler eklenince,  Sakaryaspor  üçüncü olmak adına önemli bir galibiyeti Rüstemlere taşıdı. Şimdi bu galibiyet sonrası Playof tamam, neden üç olmasın? Bunun için bundan sonra kalan iki maçı da kazanmak gerekiyor. Bu unutulmayacak maçı tam saha izleyenler şanslı. TRT tüm maçları dönerli verdiği için ekran başında olanlar,  bu maçın içindeki önemli anları ve golleri izlediler.

ALEKS FERGUSON VE SÜLEYMAN SEBA

Gecenlerde,  Jose Mourinhonun Portada  Teknik adam olarak adını duyurmaya başladığı yılların içinde yer alan, Manchester Unidet –Porto Şampiyonlar ligi maçını izlerken, maç sonu bir davranış biçimi bana göre, oynanan maçın önüne geçti. O gün İngiltere deki mücadeleyi Porto son dakika golüyle 1-0 kazanırken Jose Mourin honun ve Portalı oyuncuları çılkın sevinci müthiş bir anbiyansla kucaklaşmış. Maçın içinden çıkan sonucu böylece özetledikten sonra, gelelim asıl anlatmak istediğim konuya . Saha içinde sonuç alındıktan sonra Alex Ferguson yanında kaptan Nevillayla beraber Porto soyunma odasının yolunu tutar. Portolu oyuncu anlatıyor ,ben bu anları, maç sonu yaşananları onun anılarının arasından çekip aldım. Alex Ferguson Portolu oyuncuları ,teknik kadroyu kutlayarak şöyle der,hak ettiniz ,keyfini çıkartın. Portolu oyuncunun dediği gibi , bu benim ülkemde olan bir olay değil. Şaı, şırdık diyen Portolu oyuncuya bende Türkiye’den el sallıyorum. Alex Ferguson olmak kolay mı ? Bu ve buna benzer bir olayı benim ülkem dede görmek çok zor. Bu nedenle de bu güzel anı aldım önünüze koydum. Sporun içinde bu birkaç güzel resim. Ben Sporda güzel resimleri severim. Mesela  Beşiktaşın efsane Başkanı Süleyman Sebanın ,Beşiktaşın FB yi 3-1 yenip şampiyon olduktan sonra İnönüde şampiyonluk turuna izin v ermez. Ne den mi? Seba derki rakibimiz üzülürken bize sevinmek yakışmaz, on un içinde Şampiyonluk turunu Ankarada atarsınız der. Hey gidi ,hey ,Süleyman Seba olm akta kolay değil. Buda bizden bir güzel resim olarak bizim sofradan size gitsin. Bu arada bu vesileylede Süleyman sebaya bir kez daha Allahtan rahmet dilerim.

ELİŞİM GELİŞİRMİ ?

Basketbolde Gelişimspor, Faruk Güdül, Adem Dolaş  ve Serkan kanlıoğlu önderliğinde yıllardır pota altında, Sakarya dışına çıkıp, Sakarya  Basketbolünü temsil etme uğraşı içinde olan mütevazi bir takım. Son iki yıldır Anadolu   kupasında İlk önce 32 takım arasına kalan, bu yılda bunu dahada yukarı taşıyarak , U14 lerde Türkiye şampiyonasında bir üst tur onurunu Sakarya basketbolune kazandırdılar. Bu onlar adına ,bu Sakarya  Basketbolü adına  ,onlara pota altı artı yazar. 17-23 Mayısta samsunda yapılacak  final grubunda artık bu yaş grubunun en iyileri pota altında olacaklar. Gruplarda şampiyonluğa giden yol çok zorlu maçlara tanık olacak. Gruplarda bir olan çeyrek finale kaşlırken gruplarda son takım evine dönerken 2 ve 3 olan takımlar çapraz eşleşmeyle çeyrek finale kalma cadelesi verecekler. Bu yolda Gelişim ne yapabilir? Grupunda Basketbolun devleri var. Fenerbahce, Karşıyaka  ve Tofaş arasından bir olmak basketbol mucizesi olur. Gelişim için grupta sonuncu olmamak burada yaşayacağı en önemli pota altı başarısı olur. Umarız Sakaryalı çocuklar burada kendilerini aşarak en azından ilk maçlar sonunda evlerine dönmezler. Gelişimin bu sene Anadolu kupasında ilk 16 takım arasına kalmalarıda sakarya basketbol adına bir gelişimdir diyerek, Gelişimspora başarılar dileyelim.

ALT YAPIDA  YENİ BİR UMUTUN ADI   SELİM KÜTÜK  OLDU

Biz ne yazarsak yazalım, ne söylersek söyleyelim, yarışma zihniyetinin egemen olduğu takımlardan alt yapıdan üst yapıya oyuncu taşımak için Ajaks zihniyetinin Rüstemlere taşınması gerekir. Ajaks ta her sene alt yapıdan iki oyuncu üst yapıya taşınır. Bu onların futbolda gelişim adına, futbolda geleceklerini teminat almak adına futbol duvarına astıkları olmazsa, olmazları. Bu nedenle Ajaks Avrupa’nın en çok genç oynatan takımının adıdır.  Bizde öylemi? Ne gezer. Bakın Beşiktaşa ,bakın fenere ,bakın Galatasaraya, böyle bir alt yapı hamlesi kulübeye taşınırda ,sahaya zor salınır. Göstermelik süre vermelerden öteye zor geçeriz biz. Konumuz Sakaryaspor olduğuna göre gelin biz oraya dönelim.  Gazeteler yazdı ,oradan okudum. Sakaryaspor U16  Elit takımında Osman Kılıcın talebesi olan ,Erenlerden yeşil Siyahlı alt yapıya kazandırılan Selim Kütük adlı gencin futboldaki gelişiminin ayak izleri konu edilmiş. Bu gencin yetişim anlarında Fatih kamburun talebesi olduğuna vurgu yalpalımda ,alt yapı adresinin isim babasınında hakkını teslim edelim.  Ne güzel değimi. Güzel olmasına güzelde halen üst yapıda olupta kulübede pas tutan değerler ne olacak? Gelin kulübedeki gençlere bir bakalım ,bakalım ne kadar süre almışlar. Berkay Kurubacak ( 0) Ruhi Yıldız (0) Berat kaya ( 0) sadece U19 Milli takımda da yer edinen Alihan Gümüşse Türkiye kupasında süre vermişiz. Böyle bir düşünceden alt yapıdan patlama bekleyebilir misiniz? Bekleyemezsiniz. Bu nedenle de Selim Kütükün futboldaki yükselen ayak sesleri çok fazla ileriye taşınamaz. En azından bizim Yeşil Siyah  futbol bahçesi buna müsait deği. Arif Koca  olayını biliyorsunuz, koca bir fiyasko .O  Arif şimdi Kayseride geleceğin sol stoberleri arasında yer aldı. Nasıl aldı? El  oğlu fırsatını bulduğu anlarda ona güvenerek forma uzattı ve Arif  bu gün artık Türk futbolunun bahcesinde geleceği olan, değeri Milyon EUROlarla  anılan oyuncu grubu içinde geziniyor. Diyeceğim şu bizde oyuncu yetişmiyor deyil, yetişiyor da  bizde değil ,başka takımlarda ederini buluyor.Kayserisporlu   Arif bunun son örneği olarak Yeşil Siyah tarihte yerini aldı.

BIRAK BE ALİ BALABIYIK

Ali Palabıyık’ın Türk hakemliğinde bir çıkışı var ,birde düşüşü. Çıkış sürecindeki yıllarda hakemliği FİFA ile taçlandı. Ancak gecen süreler içinde Ali Palabıyık’ın hakemliği bir iler iki geri sararak ,Hakemliği, yönetimleri tartışma odalarına  taşındı. Ferhat Gündoğdu döneminde liste dışına itilen ,daha sonra tekrar geriye dönüş vizesi çıkan Ali Palabıyık, Galatasararay maçında yaptığı hata ile cezaya girip, uzun süre dinlenceye çekildikten sonra ,TFF 1 de Altınordu-Bandırma maçında tartışılan kararları onu bir kez daha ceza tahtasına taşıdı. Bu kadar çok gitgeli olan Hakem hem kendine , hem de Türk hakemliğine zarar verdiğini görmesi  gerekir. Sanırım sezon sonuna kadar maç verilmeyecek olan Ali Palabıyık eğer hakemliği bırakmazsa  TFF talimatları devreye sokarak  ilk önce onun yakasındaki FİFA kokartını yakasından alır sonrada klasman dışına itebilir. Böyle bir olasılık kuvvetle muhtemel ortada dururken, Ali Palabıyık’ın buna fırsat vermeden, düdüğünü MHK ye teslim etmesi, bana göre daha erdemli bir davranış biçimi olur. Umarım Sezon sozu Ali Palabıyık sağduyulu bir yaklaşımla hakkında ki en olumlu kararı, Başkaları onun hakkında gereğini yapmadan o  kendi özgür iradesiyle gereğini yapar

AMATÖRLERE SECİM ÖNCESİ MADDİ YARDIM

Türkiye tarihi bir secime giderken, gitmeye aday iktidar, evlere bir aylık bedava doğal gaz müjdesi içinden  oy avcılığına çıkarken ,Futbolda da Amatörlere uzatılan bir yardım paketi devreye girdi.  Amatörlere parasal destek yeni bir olay değil. Bu yardım paketi ,bu gün ki iktidar gitse bile kaldığı yerden ,daha gelişmiş şekliyle devam eder. İllerde ASKF ler eşliğinde  Bu gün yapılan yardımın tamda secime sayılı günler kala yapılması manidar değimi? Her yerden oy almak adına çırpınan bir iktidarın attığı erken yardım paketi, yokluklar içinde kalan ,sahalara zor çıkan takımlarımıza hayırlı uğurlu olsun. En düşük yardımın alt sınırının 15 bin tl olduğunu duyduğumuz bu yardım paketi içinde, futbolda daha çok brançlara yayılan takımlarla, Salon sporlarına daha fazla katkı sunan takımlara verilen yardım miktarlarının da, yapılan değerlendirme eşliiğinde  artırıldığını duyduk. Öyle veya böyle  Amatörlere secim öncesi yapılan yardımlar hayırlara vesile olur inşallah.6 Milyon 345 bin tl yardım paketinin kulüplerimize bir nebze olsun yeni bir ekonomik soluk olmasa da bir yaraya pansuman olur.

AHMET NUR CEBİYE KULAK VERELİM ( MHK LER SORUNU CÖZEMİYORSA TFF YÖNETİMİ GİTSİN)

Dünyan ın neresinde veya Avrupa’nın han ki ülkesinde vardır bilemem ,benim bildiğim bir şey var bizim ülkemizdeki kadar hakem eleştirisi ,hakemlere yönelik anlatımlar hiçbir ülkede yok. Neden ? Neden olacak son yıllarca günümüz siyaset anlayışının n e olursa olsun benden olsun mantığı doğrultusunda, her yere soktuğu liyakatsız yönetim şekilleri güv en vermediği için Hakemler herkesin önünde meze olarak santrada duruyor. Kulüpleri geçtik ,eskiden hakem olmuş, hakem olarak bir yerlere gelenler bile kendi geçmişlerini bir kenara bırakarak bu gün ki hakem resmine ateş ediyorlar. Bu konuda son olarak Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Cepi bir kelam etmiş. Nedeiç bay Cebi ? Demiş ki  eğer mevcut sistemde MHK ler değişmesine karşın ,hakem hataları düzelmiyorsa o zaman, MHK lerin gittiği yerden ,  TFF Başkanı ve yönetimlerde gitsinler. Doğru söze ne denir ki. Bana göre Ahmet Nur Cebi bu açıklamasıyla yakında olacak olan TFF Başkanlık seçimi için bir yerlere mesaj göndermiş.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!