Salı Sofrası Hacı Ömer ve alt yapı hikayesi

Salı Sofrası   Hacı Ömer ve alt yapı hikayesi

Artık Kabak tadı verdi. Hacı Ömeri   bir kere daha alt yapıya gönderdiler. Onunla beraber Furat Koc ve Erhan Tatlıdilde alt yapıya gönderilmişler. Yönetim Teknik adamın isteği doğrultusunda bu hamleyi yaparken, bu çocuklar eğer takım bulabilirlerse kiralık gideceklermiş. Eğer takım bulabilirseniz bi dakika bile durmayıp gidin be çocuklar .Bu yönetimin alt yapı anlayışı ile Sakaryaspora bu yoldan oyuncu zor kazandırılır. Siz eğer alttan gelen ,profosyenel yaptığınız oyuncuları  bu en küçük ligde,en düşük ligte  oynatmayı beceremiyorsanız eğer ,alt yapıya ne gerek varki..Zaten alt yapıda meyve vermeyen ak ağaç misali. Yandaş teknik adamlar bedavadan Sakaryalı kulüpleri dolaşıp, sivrilen oyuncuları istemeyin. Bu çocuklar size niye gelsinlerki.. Velevki geldiler ,onlara ne vereceksiniz. Yetişip yukarılara gidenleri iki senedir çil yavrusu gibi dağıtan, bu gün ki yönetim uygulamasına  bu ilde güven kalmadı. Alt yapı takımları ile görüşüyorum ,görüştüklerimden aldığım yanıt ,neden Sakaryaspora oyuncu verelim ki, bana bir neden göstersinler,alt yapıdan yetişenleri ne kadar değerlendiriyorlar. Bizden oyuncu isteyenler bu güne kadar kimi yetiştirdiler ? Bu soruları  ben değil, alt yapı takımlarının teknik  adamları ve yöneticileri söylüyor. Sakaryalı gençlerin Sakaryaspor alt yapı sevdası bu ilde gittikçe küçülüyor. Tesis yapmak önemlide , o tesisten çıkacak oyunculara üst yapıda yer ayarlamaktır aslonan. Tesis yapmak önemlide ondan önemlisi o tesiste geleceğin gençlerini yukarıya taşıyacak teknik adam fotoğrafları da çok önemlidir. Bu alt yapı resminin   Sakaryasporun gelecekteki futb ol değirmenine su taşıyacak kabasite olmadığına kendimi inandırmaya başladım.

NEREDE O ESKİ BASKET GÜNLERİ

Basketbolde ikinci ligte pota altındayız. Orada heyecan ,orada çoşku şimdilik yaşıyor. Ama aynı şeyleri Sakaryanın Yerel ligleri için söylemek ne mümkün. Eskiden Uzeyir Surmazlar,Eskiden Hasan Arığlar,eskiden Orkun Işıklarla alevlenen pota altından eser yok .Kala kala Sakarya Yıldızlarla inadına yaşam savaşı veren Kerim Durmaz, Basketin tek efendisi olarak  salonlarda kalmış. Allah onuda Pota altından eksik etmesin. Bu arada Köksal derelinin hakkını da teslim edelim. Biz bazen kavga seyretsekte ,şampiyonluklara bir takım abone oluyor diyerek, bu işe heyecan katan Üzeyir  Sarmazın sürüklediği takımlara uzaktan basakta ,onların salonlara taşıdığı Basketbol ışığını arıyoruz.

ULUSAL YANLIZLIK ( HAKEM )

Sakarya Hakemliği geçmiş yıllardaki Klasman çıkışlarının meyvelerini almadan çürümeler başladı. Klasmandaki yerlerini dolduranlar,düştükleri için bu işten kopanların çirit attığı bir döneme girdik. Sakaryanın Ulusal vede Ulusal Yardımcı Hakem kadroları son derece yetersiz. Suat Güz ,Mehmet Alemdar ve Murat Taşçıkar Ulusal Yardımcı .Bu katogorideki Mukremin Uzer sakatlığı nedeniyle hakemliğini bu yıl için dondurdu. Eh birde kıdemli Uzman Birinçi lig yardımcı hakemimiz Ö.Faruk yeşil var dondurma yolunu seçen.   Serkan Önsal Ulusal orta hakemlerimiz. Ziraat Türkiye Kupasında MHK Ulusal hakemler içinde başarılı olanları bu karşılaşmalara atıyor.Soruyorum size b azen 2 ligte düdük çalan Serkan Önsal kupada neden yok? Atilla Karaoğlan neden yok? Olmaz. Kavgalı eve ,birbirini yeseler doymayacak kişilerin çirit attığı camialara kimse iyi gözle bakmaz. İçerde birlik beraberlik vede lobiniz olacakki ,sorunlarınızın çözümü kolaylaşsın. Nerde A.Kadir Aypek devri bitti diyenler. Hadi bakalım Ömürlük atamaların isim babaları ,sıra sizde . Unutmadan Süper apoletli  Erkan Engin kupada iki maç aldı. Son yönettiği Trabzon –Nazilli maçındaki verdiği o gülünç penaltıyla ,sonrasındaki karar değişikliği ile Sakarya’yı ele güne rezil etti.

KARAOĞLAN KUPADA

Ulusal yanlızlık başlığını verdiğim hakemlerle ilgili tesbitimin tuzu kuramadan Atilla Karaoğlana kupada maç geldi. Sevindim. Ancak bendenizin artık klasikler arasına giren Salı Sofrası Site editörü tarafından sayfaya erken uyarlandığından bu gelişmeyi bu düşüncenin içine not etmekte geç  kaldık.  Bu nedenle bizi takip eden okurlarımdan özür dilemek benim adıma hiçte zor değil. Sakarya hakemleri yükselişe geçsin ,Sakarya Hakemleri benim ilimi dışarda iyi temsil etsin,varsın ben ufak tefek yanılgılar içinde olayım. Bu duygular eşliğinde Konyaspor-Etimeskut kupa maçında Atilla Karaoğlana vede ekipine başarılar diliyorum

BICAK GİBİ KESTİ ATTI (HAKEM 2)

Engin Bıcak Özgür Aygün yönet)iminin Dernek Müdürlüğünü teslim ettiği genç ama tecrübeli bir hakem. Günün uzaktan kumandalı İHK si her nedense bu çocuğu bir türlü sevemedi. Bu çocuğa kah maç verdiler ,kah vermediler. İdmana geldiği zamanlarda maç verilmeyen Engin Bıcaka ,idmanlara gelmediği zaman maç verdiler. O ben idmana çıkmadım. İdmana çıkmayanlara maç yoksa ,ben idmana çıkmadan maç alırsam ,idmanlara çıkanlara haksızlık etmiş olurum diyerek iyi yönetici ,iyi hakem davranışı sergilediğine şahit oldum. O günlerde bunu yazmadım. Bu gün artık dokunaklı bir veda ile bu taraflı ,yandaşlarına gelince çok adil olan  İHK gidene kadar hakemliğimi donduruyorum,Dernek müdürlüğünden istifa ediyorum dediği için,bu düşüncelerini alenen Spor kamuoyu ile paylaştığı için yazma ,sizlere hatırlatma gereği duydum. Sadece Engin Bıçak yok Hakem camiasında bir kenara çekilen. Nice gençler var Dernek yanlısı olduğu için aforoz edildiler. O cesaretle çıktı yaşadıklarını düşündüklerini İnternet siteleriile altına imzasını atarak paylaştı. Birileri gibi sahte meillerle sahne almadı. Üzülme ben Engin ,sap döner keser döner bir gün gelir hesap döner. Bunlarda geçerde ,ben bu camiada 20 yıl kaldım, dışardan takipim  içersindede 15 yıl geride kaldı ,hakemleri senden benden diye ayıran,hakem camiasının içindeki hizmet halkalarını gizli yürüten ,kendi becerksizliklerini başkalarına yıkan , bir düşüncenin bu kadar yaygın olduğu bir süreç görmedim.NOT Engin Bıcakın açıklamasına  Sportif 54 de aynı tornadan çıkmış karşı görüşler var. Bıçak delikanlı gibi kendi imzası ile ortaya çıkarken Meil fareleri aynı çesareti gösterememiş.Sahte isimlerle ,kendini gizleyenleri , Bel altından vurup kaçanları hakem camiası iyi tahlil etmeli. İşte onlardan bir kaçı . KEMAL ( Dağılmaya başladınız Dernek yönetimi,Hadi hayırlısı) AHMET ( Gecen sene hergün maç alırken iyiydi..Şimdi para içinmi yapıyorlar.Oldu AHH yazık Eyyamcı. Görüyorsunuz değilmi Hakem camiasının içinden etrafa saçılanları. Böyle bir Hakem camiası kime güven verirki. Bu arada Engin Bıcakın vedası Sportif 54 de tıklanma rekoru kırmaya başladı.

ASLAN TARIK

İHK nin gizli Gözlemci kursundan mezun ,yeni Gözlemci bir kardeş var. Mehmet Alemdar zamanında Hakem kökenli olmadığı için bu seneki Gözlemci kadrosunun dışına itilen  bu kardeşi günün İHK si almış dekrar Gözlemci yapmış. Beden Eğitimi Öğretmeni Tarık Aslan ismindeki bu kardeş Hakemlikten ne kadar çakar?İHK Üyesi  Süleyman Özkan ne kadar çakar? Bunlar yetişme çağında olan hakemlere ne verebilirler? Hakemliğin suyunu içmemiş kişi ve kişileri Gözlemci yapmak bu işin doğasına ters be dostlar. Hadi Gözlemci yaptınız ,Süper ligte görev vermek neyin nesi. Yıllardır bu işi yapan Gözlemciler siz ne iş yaparsınız. Adam dün gözlemci oldu ,süper fiyaka satıyor.iki haftalık Gözlemci atama larına bakıyorum ,Süper ligde rajon kesiyor. Bu atama sizin gururunuzu yerle bir etmiyormu? Ediyor diyenler lütfen sesli Parmak kaldırsın. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!