Salı Sofrası Ha gayret

featured

Salı Sofrası

Ha gayret

Ekrem Başkan bi yandan, yönetim bir yandan transferi açmak adına kaynak arayışı peşindeler. Duydum ki son olarak Pendikten kanat boyuncusu Umut alınmış. Umut Yeşil Siyah futbol bahçesine umut olur veya olmaz, umutsuzluk hep aynı sezon başı senaryosu içinde yatıyor. Transferi açma hikayesi. Bu bildik hikaye karşımızda olduğu sürece, umut Rüstemlere zor konar. Şimdide yeşil siyah formanın transfer yasağını kaldırmak adına ,bir nefes olacak olan  formaya  sezonluk reklam için ,İstanbul seferleri düzenlenmiş. Daha öncede yazdım, yine yazıyorum, sağlam kaynak arayışını belediyeden bekleyen yönetimler olduğu müddetçe biz bu filmi daha çok seyrederiz. Bu sezon başı sıkıntısına rağmen Ekrem başkana güvenen yönetim , transferde de  durdurmak bilmiyor. Salı Sofrası yayına kadar  transfer yasağı sorunu, Sezonluk forma reklamı çözülebilir. Bizde gelince nasıl çözüldüğü konusundaki hikaye hakkında bir şeyler yazarız.

SOFRAYI TURUNCTA KURDUM

Salı Sofrası  bana ait bir klasik. Bu sofra, adı Yeni ama, düşünsel olarak eski kafaya daha uygun model olan bir gazetede yaşama, 2000 yılında merhaba dedi.  Gecen 21 yıl içinde ben nereye gitsem oda benim cebimde dolaştı durdu.  Bu süreçte Ada Postası var, bu süreçte yaşama dekrar geçirmeye çalışılan, adı hala dillerde dolaşan, son olarak isim hakkı tepe ailesinde kalan, Adapazarı gazetesi var. Ve Bizim Sakarya ,tam yedi yıldır Adnan Yüksel önderliğindeki  ,bana göre bu şehrin köşe yazarları nezdinde en yürekli gazete olan ,Bizim Sakaryadayım. Bu sofranın üstünde ne ararsanız var. Daha ziyade spor yüklü olsa da, her konudaki gelişmeyi bu sofraya taşıdım durdum senelerce. Yarı Şaka yarı Çiddi rahmetli Hüseyin Komitenin Sakarya’ya armağan ettiği bir köşeydi, Salı Sofrasıda benim  Sakarya’ya  armağanım olarak ,gün gelecek benimle beraber ,klasik olmuş anılar arasında yerini alacak. Hüseyin Komiteninki hafta içi birkaç gün  çıkarken ,benim  Salı Sofrası haftanın her Salı gününü  kendine ayıran klasik olarak,  21 yılı forsa etmeye hazırlanıyor. Bu haftaki Salı Sofrasını Marmarisin şirin beldesi Turuncta kurdum. Burada Sakarya’nın bir zamanlar futbolda  isim yapmış, Donatımspor kökenli Tuncer Tellisi var. Onun sayesinde bu şirin Beldeyi çok sevdim ve  o sevgim son dört yıldır buralara taşınıyor. Tabi bu arada Turguaz Otelin sahibi, işletmecisi Cem Pehlivanoğlu,eşi Nalan Pehlivanoğlu ,güzel kızları buse ve Merve’nin bana gösterdikleri yakın ilgi ve sevgi beni buralara kadar taşıyan güler yüzün içini dolduran  farklı resimler. Turunca yolunuz düşerse Turkuaz otele gidin ,benim selamımı iletin her türlü olanaktan yararlanın .

BASKETBOLA AŞIK BİR HAKEM ( H.Yüksel Sarı)

Basketbol hakemi olarak pota altından kimler geldi kimler geçti. Biri var ki herkesten farklı, klasman beklentisi olmayan ,içinde sadece basketbolde pota altında düdük çalıp, Sakarya Basket bolüne hizmet aşkı olan Hüseyin Yüksel sarıyı aldım ,basketbole ,Basketbole hizmet adına pota altında baş köşeye koydum.. Hüseyin Yüksel sarının ben salonlarda Basketbol karşılaşmalarını izlerken siyah olan sacları bir baktım ki beyaza  pike yapmış. Sacları siyahtan beyaza  dönüşse de Hüseyin Yüksel Sarının hakem olarak hala pota altında olması bu işin başındakilerden bir ödülü fazlasıyla hakkediyor. Basketbol İl temsilcisi Mehmet Güzeldala sordum,H.Yüksel sarı kaç yıldır Basketbol hakemi olarak görev yapıyor. Bir çırpıda yanıt veremedi. Bana göre salonların hakem beyefendisinin pota altındaki yılları 20 yılı devirmiştir. Neyse gençler ,Basketbolde geleceği olan gençler Pota altında  basketbole hizmet sevdası çıkarsız sevgiye dayanan H.Yüksel sarı ağbinizi iyi izleyin ve onu örnek olarak Basketbol Hakem rehberiniz için baş köşeye koyun. Hakemlikte bir ara görev icabı gittiği Giresundada pota altında düdük çalan sevgili Hüseyin Yüksel sarı hocama pota altında nice uzun yıllar dilerim. Ben biliyorum ki ondaki Basketbol hakemlik aşkı  kolay kolay pes etmez.

UNUTULMAZ, UNUTULMAZ ( Sırrı şanlı ve İlhan Okyar )

Sırrı Şanlı ve İlhan Okyar bu şehrin sporuna, medyasına katkı sunarak bu dünyadan ahirete genç sayılacak yaşta giden iki spor, iki basın emekçisi. Geçenlerde Halk 54  onların resimlerini sayfasına koyarak, Biz onları Unutmadık ,unutmayacağız  bir paylaşımda bulunmuş. Ben haftanın alkışını müsaadenizle vefalı davranışından ötürü Halk 54 gönderiyorum. Bu arada onlardan öncesinde yaşama veda eden, yarı Şaka yarı ciddi Hüseyin komiteyi de  unutmamak gerek. Medyanın yaşam defterini ele aldığınızda daha niceleri varda, bunlar yeni ve sıcak ve de genç sayılacak vedalar olduğu  için ,hatırlandığında yürek burkuyor. Ruhları şad olsun.

FUTBOL SEVGİ,FUTBOL FİLİM,FUTBOL BİR TİYATRO

Bizim eve uygun terimi , yukarıdaki dizeler içinde yer alan  futbolun tribün resmi?  Bu konuyu futbol konuşulunca, iyisiyle kötüsüyle gündeme taşırız. İyisini gördüğümüzde alkışlarız, kötüsünü gördüğümüzde derin derin düşünürüz. Neler oluyor bize. Tribün terörü her yerde var diyerek , Az var çok var diye bir kritere mahkum  etmeden, ben bu işin içinde gözüme çarpan bir güzellik üzerinden kapınızı çalayım. GS ın Danimarka temsilcisi ile oynadığı karşılaşmada kızlı erkekli tribünlere takıldı gözüm. Yarabbi o ne güzel manzara, şarkılar türküler  eşliğinde takımlarına tribünden sevgi testeği gönderiyorlar. Ben buna benzer bir filmi kızım Liecteinstainde iken Rusya maçında da görmüştüm. Biralarını içen, sevgilileri ile kucaklaşan taraftar gruplarını görünce  ne yalan söyleyeyim  onlara kıptı etmiştim. Biz neden böyle olamıyoruz, bizde her maç sonrası takımlara kötü tezahürattan sonra neden  para cezası yağıyor. ? Ben söyliyeyim ,eğitim ,eğitim .   Sevgiyi doğru göstermekten yoksun olmak ,hep kazanma hırsı,  bizi oynanan oyunun bir tiyatro ,bir sinama gibi olduğunu  bir türlü hatırlatamıyor. Tribünlerin biz dede kızlı erkekli el ele kol kola ,sarmaş dolaş olarak , takımlarına  tribünden sevgi uzatacağı  günlere ben buradan ,el sallıyorum. İnsafsız olmayayım bizde de  bu uğurda atılan adımlar var. Biz bu adımların çoğalması adına  ,Avrupa’daki gözümüze çarpan bu konudaki güzel resimleri hatırlatma gereği duyuyoruz.

NURİ ŞAHİN  ÇIKARKEN  NE YAPIYOR?

Alışık olmadığımız bir güzellik FB, Antalya maçında yaşanmış. Antalyasporun Avrupa kültürü ile yoğrulmuş, tecrübeli ismi Nuri Şahin maçtan alınırken sırada FB de oyuna girmeye hazırlanan, gelecek için umut olaral lanse edilen , 17 yaşındaki Arda Gülerin elini sıkarak ,ona başarılar dilemesi futbol gönlümü okşadı be dostlar. Çok güzel hareketler bunlar, futbolda olması gereken, gelişerek kök salması gereken bunlar. Nuri Şahin futbolda Avrupa kültürü almış bir Türk olarak bu güzelliği sahalara taşıdığı için ,  bu yazıyı yazarken onu ayağa kalkıp alkışlamak istiyorum. Futbol bu tür resimlerle çok ama çok güzel. Sağalasın be Nuri Şahin.

DOSTLAR GİDİYOR BİRER BİRER ( Mete Şen ve Recep Çimen, Amigo Ersın)

Corononun bu dünyadan ayrılıklar için hız verdiği ölümlere, yeni dostlarda katıldı. Turuncta tatilde iken bu şehrin futbolunda önemli renk, önemli karakterlerden olan Mete Şen Hoca ve Recep Çimen  ,coronodan deği ama çeşitli hastalıklar nedeniyle aramızdan ayrıldılar. Yaşım itibarıyla her ikisiyle de yaşanmışlıklarım var. Bu nedenle onların bu dünyadan ayrılık hikayeleri beni sarstı. Hem mete şen ,hem de Recep çimenle  yaşadıkları süreçte  karşılıklı söyleşilerimiz olmuştu. Acı düştüğü yeri yakar ,gün gelecek bizim de yaşam ağacımıza da  ateş düşecek. Bu gün onlara, yarın veya yarından önce bize. Ölümden kaçış yok.  Hem mete şene, hem Recep çimene ahirette cenent bahçelerinde olma dileğimi iletiyorum. Ruhları şad olsun.  Allah yakınlarına ,sevenlerine sabırlar versin. Bu günde Turuncta kurduğum sofranın üstünü bu iki acı haberle örtüyorum diyeceğim ama örtemedim. Çünkü yeni bir yeşil siyah ölüm haberi kapımı çaldı. Bu şehrin renklerinden biri olan Amigo ersin bağlı bulunduğu yaşam ünitesinden sağ çıkamadı. Yaşadığı süreler içinde bana karşı her daim saygılı olan Amigo Ersin için yazacaklarım tabi ki  bu kadarla sınırlı değil. Bu günlük bu açı veren ölümün üstünü kapatmak istiyorum. Biliyorum ki yazdıkça anılar sıkıyor boğazımı. Ruhun şad olsun be Ersin. Hoş bir seda bırakıp gittin bu dünyadan.  Efendim acılarla dolu bu haftanın Salı sofrasının üstünü örtüyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!