Salı Sofrası Gitti Ozan Sol ,geldi Mehmet Akyüz

featured

Salı Sofrası

Gitti Ozan Sol ,geldi Mehmet Akyüz

Sakaryasporda ikinci transfer döneminde kadro içi ayrılıklara Ozan Solda katıldı. Banza ve İngiliz Woleriyin ardından ardın dan  daha bir çok ayrılığın gerçekleşmesi, yeni transferlerin Antalya kampına dahil olması bekleniyor. Transfer dönemlerinde ayrılıklar, yeni el sıkışmalara alıştık. Aslonan gitmelerde, takıma katkı verecek doğru isimlerin tespit edilmesidir. Ozan Solun ,Banzanın, Woleriyin takımdan ayrılmalarını,  ilk yarıda sergiledikleri performansa göre  doğru okunduğunu düşünüyorum. Antalya’da başlayan ikinci yarı hazırlık süreci için ,kampa yeni isimlerin katılacağı ,bu katılımlar içinde takımın ilk yarıda aksayan yönü olan savunmanın soluna Bülent Uzunun alınacağını ,onunla gereken anlaşmanın yapıldığını biliyoruz. Bildiğimiz vede resmileşen ilk transferin adınında bizim çocuğumuz ,gittiği her takımda 54 numaralı sırt numarasını hiç sırtından çıkarmayan Mehmet Akyüz ,çok takımdan gezdikten sonra evine döndü. Gençlik yıllarının uzunca bir bölümü dışarıda gecen, gittiği her takımda golcü kimliği ile ön plana çıkan Mehmet Akyüz, tam 36 yaşında evine döndü.   Futbolda olgunluk döneminin son yıllarını Sakarya’ya ayıran Mehmet Akyüz umarım, gol noktalarında  Sakaryaspora katkı uzatan isim olur. Eski stad da Sakaryaspor forması ile ağlayarak soyunma odasına giderken hatırladığımız Mehmet Akyüz, umarız bu seferki dönüşünde Yeşil Siyah Alkışlara atacağı gollerle karşılık verir.

STADIN İÇİNDEN GECEN TREN (SOLOVAKYADA  GÖRÜLDÜ )

Neler oluyor dünyada, neler . Şu sosyal medya bazı konularda bilmediklerimizi, görmediklerimizi görmemize neden oluyor. Görünce şaşırdım. Solavakyada maç oynanıyor, maç oynanırken sahanın kenarına döşenmiş tren rayları üzerinden yolcu treni geçiyor. Sahada maç oynayan sporcular dert etmiyor, onlar meşin yuvarlağın peşinden koşmaya devam ediyorlar. Bu arada bu karşılaşmanın amatör bir karşılaşma olduğunu buraya not etmek gerek. Seyredenlerinde trenin geçişi anında hiç yerlerinden kıpırdamadığı, sosyal medyayı sallayan vidooda net olarak gözüküyor. İlgili olanlar buna neden gerek duymuş olabilirler? Bana göre Slovakyalı yetkililere  küçük ülkenin içine, imkanları ölçüsünde her yola başvurarak bir şeyler katmaya çalışıyorlar. Bu ilginç görüntüye ben bu gözle bakmaya çalıştım. İnsanoğlu nun yokluğun içinden neler çıkarttığını, bu resme bakaraktan anlamak mümkün.

VURUN ABALIYA ( ERKAN ÖZDAMAR )

Sivas Galatasaray maçında yaşananların, maçın hakemi Erkan Özdamar ile Var hakemi Özgüç Türkalpın üzerine yığılmasının yangıları dinmek bilmiyor. Sivasspor 2-1 kaybettikleri maçın tekrarı için TFF ye başvurması olayların geldiği noktayı farklı yerlere taşıdı. Bu işin üzerine Fenerbahçe’nin daha fazla çullanması, kazanan, şampiyonluk iddialısı  Galatasaray’ın savunmaya geçmesi, şampiyonluk için yapılan ince hesapların içinde yatan, çıkar hesaplarıdır. Amma ,bu gün hedefte olan  hakemlerde dikkatli olacaklar. Milyon dolarların döndüğü futbol aleminde ajandasında şampiyonluktan başka hedefi olamayan ,gözü dönmüş takımlarında nefeslerinin enselerinde olduğunu düşünerek, onlara yem olmamak adına daha cesur olacaklar ,daha adil düdük çalacaklar. Hakemlere yüklenenler sizde insaf ölçülerini aşmayacaksınız ,hakemin kötü yönetimini eleştiren beyler , varsa ortada bir şey tatbiki eleştiri hakkını kullanacaksınız. Ancak Erkan Özdamarın askerliğini çürük raporu alarak ertelettiğini ifşa ederken, insaflı olacaksınız. Özdamar açıkladı, Triod kanseri teşhisi nedeniyle çürük raporu aldığını ,en sonunda dayanamayarak kamuoyu ile paylaştı. Şampiyonluk adına gözü dönmüş kişilere bakarmısınız, her koldan saldırıyorlar. Vurun abalı yada ,vururken insanlığı elden bırakmayın. Bazı şeyler ,bazı değerler vardır, şampiyonluklardan daha önemlidir. Ha bu arada hakem hatalarından dem vuranlar, yabancı hakem ihracatı içinde düğmeye basmışlar. TFF bunun için önce vardan başladı ,başlamasına da ,hakem bulamadı. Var konusunda, Varda daha iyi hakemlerin yer almasını bende önemsiyorum. Yüksek rütbeli liglerde Var hakemliği olacak olan kişilerin seçimine daha fazla özen gösterilmeli.

NOT Yabancı hakem isteyen beylere seslenmek isterim, sizce çözüm yabancı hakemde mi? Yoksa çözüm kendi içimizde mi? Maalesef çıkarcı yönetim anlayışları, kendi yaptıkları hataları görmeyenlerin cirit attığı bizim ülkemizde ,bu gün tekrar hortlayan hakem meselesi dünde  konuşuluyordu ,bu günde konuşuluyor. Onun için bu ülkenin sporda gelişmesini beklemek hayalden de öte, hayal. Son dakika özgüç Türkalpin hakemliği bitti. Ekrem Özdamar ile AtillaKaraoğlan takımların önüne yem olarak atıldı. Oh oh bitmedi ,Antalya ,Fenerbahce maçıda patladı. Hadi bakalım kulüplere şirin gözükmek adına var konuşmalarını onlara dinleten, böyle yaparak hakemleri hedef tahtasına koyan TFF, şimdi ne yapacaksınız.? Bu böyle giderse siz dört büyüklerin maçını yönetecek hakem bulamazsınız be. Hakem hataları hep vardı, bu günde varda ,bu gün hakemlerin üzerine çullanarak ,hakem hatalarından gelen tepkilere boyun eğen bir TFF var. Bu tarz yönetim anlayışı ile olan Türk hakemliğine ,olan Türk futboluna olur. Ne diyelim ,Allah hakemlerimize hakem şansı versin. Son bir gelişme daha Var konuşmaları bundan böyle kamuoyunun önüne konulmayacakmış. Dedim ya bu TFF kulüplerin emir eri gibi görev yapıyor. Bu gidişle bu anlayış ,daha bir çok hakemi gözünün yaşına bakmadan yem olarak kulüplerin önüne koyar. Dedik ya Allah hakem şansı versin.

SARI ÖKÜZ HİKAYESİ

Bildik, yaşam gerçeğine ışık tutan, Sarı Öküz hikayesi vardır, bilirsiniz ,Aslan sürüsü hayvan sürüsüne gelir ,bakın size bir teklifimiz var ,şu sarı öküzü verirseniz, sürünüze başka zarar vermeyiz. Hayvanlar topluluğu toplanır ve karar verirler, sarı Öküz Aslanlara verilir. Biter mi ? Tatbiki bitmez. Aslanlar ertesi gün gelirler yine buna benzer isteklerini yinelerler,sürü başları yine istenileni yaparlar. Bu böyle sürüp giderken sürü başları toplanırlar ve şu gerçeği haykırırlar,biz yolun başında Sarı Öküzü Aslanlara vererek tarihi hata yaptık. Bu hikayeyi neden buraya, sizin önünüze koydum ? TFF Kulüp baskısından sıkıldı ve Var konuşmalarını takımların önüne koydu. Bitti mi ? Bitmedi ,Var Hakemi ÖÇzgüç Turkalbin biletini toptan kesti. Bitti mi ? Tabiki bitmedi, Sivas Galatasaray maçının hakeminin yanına Atilla Karaoğlanıda koyarak, onlara süresiz ceza vererek gönül almaya çalıştı. Ben bunu sarı Öküz hikayesi ile kıyaslı yorum. TFF Bu gün hakem hatalarının arkasına sığınarak kendi yerini garanti altına almak ,kulüplere şirin gözükmek ,kamuoyunun gazını almak adına üç hakemi onların önüne attı. Biter mi ? Bitmez,artık bir kere ,hakem hataları için kulüplere şirin gözükmek adına onların önüne hakemleri yem olarak atarsanız ,bu iş bununla sınırlı kalmazs, Sarı Öküz gitti bir kere. Bu Siyasettede böyle ,bakın meclise ,bir siyasi partinin belediye başkanları, Milletvekileri için dokunulmazlıkları kalkarken sessiz kalanlar ,şimdi sıra kendilerine gelince ayaklanıyorlar . Geç kaldınız geç. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşaşın diyenlerin sıra kendilerine gelince feryat etmeleri ,alkış almaz. Sizde o süreçte iktidarla beraber ah aldınız ,ah.

POTA ALTI RESMİ
Basketbolde bizim evin ligleri sırasıyla yol alıyor. U 14 ler Erekler ve kızlardan sonra şimdide ereklerde U 18 gençler devreye girdi. Bilindiği üzere U 14 erkeklerde Gelişim, KızlardaAntspor şampiyon omuştu. U 14 lerdeGelişimi Antspor ,birazda Sakarya Yıldızlar zorladı. Bayanlarda ise Antspor tek başına olduğu bu yaş grubunda deyim yerindeyse terlemeden şampiyon oldu. Gelelim U 18 Gençler  ligine. Bu lig önce tek devreli lig usulü oynandı. İlk dört takımın Playofa kalacağı bu mücadelenin içinden Büyükşehir  A-B ,Antspor ve Erenler Güneş palyofa kalan takımlar oldular. Bu yaş grubun da da manzara aynı, şampiyonluk için işaret edilen takım sayısı sadece iki. Büyükşehir (A) Antspor bu aşamada ilk maçlarını oynadılar. Büyükşehir Belediyespor  daha ilk pota altı mücadelesinde ,rövanş için 20 sayılık farkı potaya astı. Antspor elindeki  oyuncu grubuyla ,bu aradaki farkı kapatıp şampiyon olması bana göre mucize. Mucizeler yaşamın her alanında karşımıza çıkabilir destekte ,Büyükşehir ile Antspor arasındaki oyuncu farkındalığı Büyükşehirden yana çok daha ağır basıyor. Özetle U 14 lerdeolsun,U 18 lerde olsun  Antspor zirveyi zorlayan ama oradan eli boş dönen takım olarak pota altında iz bıraktı. Basketbol adına son notum, Sakarya’da  Basketbol bir adım bile öne çıkmış değil. Yıllardır Pota altında A-B li takımlarla lig oluşuyor Sakarya’da. İş olsun ,lig olsun mantığı pota altına asılınca ,kurulan liglerdede kalite beklemek ,hayalden de öte ,hayal olarak karşımıza çıkıyor. Kaliteye hasret basketbol sevenlerde ,içinde idda olan, kalite olan maçlara koşuyor. Bu Salon resmini U14 lerde ,Gelişim, Antspor ve U18 lerde Büyükşehir (A) maçlarında gördük.

HAKEM EVİNDE HAYAL KIRIKLIĞI

MHK nin devre arası klasman belirleme sınavlarından bizim evin hakem mutfağından istenilen,beklenen  haber gelmedi. Dün yazdım,bu günde  bu işi sofranın üstüne koyarak olayın vehameti daha iyi anlaşılsın diye kalem oynatmayı sürdürdüm. Sevindiklerimiz var ,üzüntüklerimiz var. Sevindiklerimiz içinde Mehmet Akıncıkın Süper lig yardımcı hakem olması,Erkan Enginin Varda FİFA rozeti takması bana göre başı çeker. Bölgeselde dört hakemin  yardımcılıktan orta hakemliğe yükselmesi ,yılmaz kalkın ve ÖzgürAygünün C klasman gözlemci kadrosuna katılması, sevinç naraları atılarak  hakem sofrasında çok fazla yukarılara taşınmaz. Hayal kırıklığımıza dönelim isterseniz. TFF 2  de gösterdiği çıkışla ,TFF 1 de A klasmanı için fovari konumda olan Levent Gümüşderenin ,normal atletik koşunun  üstüne konulan YOYO lu Atletik testte başarılı olamamsı hakem evinde sarsıntı yarattı. Ulusal orta hakemlikte C orta da önemli eksiği olan Sakarya bu uğurda Yunus Aytekin Atabekide atletik testteki başarısızlığa kurban verdi. Kısacası Yoyolu Atletik teste takılanlar la ,bu hakemleri sınavlara hazırlayan hakem büyükleri, bu uğurda daha çiddi adımlar atmayı ön plana taşıyacaklardır.

SPOR ADAMLARI DERNEĞİ ( KADINLAR YÖNETİMDE )

Spor Adamları Derneği kongresinin yapıldığı günün üzerinden bayağı zaman geçti. Zeki Öztürk Başkanlığındaki Spor adamları derneği şimdilerde şehrin büyüklerini ,kongreye katılanlara iade ziyaretlerini sürdürdüğünü görüyorum. Benim Kongreden çıkan yönetim listesinde olan Bayanlarla ilgili söyleyeceklerim olacak. Zeki Başkanın yönetimine kadın alması, kadınların horlandığı bir süreçte bu adımı atmasını sevdim. Salon Sporlarından tanıdığımız Pınar batmanın Genel Sekreter olması, Ayşe Kılıcın Projeden sorumlu yönetici olması kadınlar adına kayda Değer gelişmedir. Bu arada Futbol İl Temsilçisi Tezcan demirin yönetim içinde Spor kulüplerinden sorumlu yönetici forması Spor Adamaları Derneğinin yönetim kadrosunun rengi olmuş. Umarım Bay başkan siyaset rüzgarından fazla etkilenmeden kadınlara daha fazla yönetici forması uzatır. Yeni seçilen yönetimi kutlar, sporda daha etkili hizmetlere imza atmalarını beklediğimi buradan inçe ayar bir not olarak önlerine koyuyorum.

KAAN KIRCI GEYVEDE

Kaan Kırcı Sakaryaspor alt yapısından yetişmiş, Yeşil Siyahlı ekibin transfer yasağına takılı olduğu yılda üst yapıda forma giymiş ,geleceği olan oyuncu olarak işaret edilmişti. Peki ne oldu ? Maalesef aynı yıl Sakaryaspor üst yapısından alt yapıya gönderilmişti. Son olarak Niğde FK da şans arayan Hakan Kırcı ,futbolda sekteye uğrayan gelişme sürecinde elinde kalan değerleri yerli yerine oturtamayınca amatörlüğe döndü. Niğdeye Aytac Akın isteğimle giden Hakan Kırcı maalesef kendine uzatılan bu şanstan yeterince yararlanamadı ve futbol gelişimi Geyve’ye taşıdı. Süper Amatör kümede A grubunda ilk ikiyi kovalayan Geyve’de umarım Hakan Kırcı konuşulan isim olur. Umarım Hakan Kırcı son iki ,üç yıldır düşüşte olan futbolunu  bulunduğu yerden daha yukarı taşır.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!