Salı Sofrası Geri Dönüş mü?

featured

Salı Sofrası

Geri Dönüş mü?

Sakaryaspor yeni teknik adamıyla çıktığı Adanaspor maçında farklı iki görüntü verirken ,,iki farklı geriye düştüğü maçtan  hayata dönerken, bu hayat öpücüğü  geriye dönüşün hikayesine ,rakip takım kalecisi Hasanın hatalarının bize üç puana giden yolun başlangıcını teşkil ettiğini buraya açık yüreklilikle not etmek gerek. Bir oyuncu istese de bu kadar hata yapamazdı, Adanaspor kalecisi  yapılmayacak hataları yaptı   ve  Sakaryaspor ikinci yarıdaki teknik adam dokunuşlarıyla da bu maçın içine farklı bir hikâye monte etti. Yeni Teknik adam sonu mutlu eden maçta sahaya sürdüğü ilk on bir bizim için supriz isimlerden oluşmadı . Hurşit’in yine sol bek oynadığı maçta rakip Adanaspor oradan yaptığı çıkışlarla birden maçı 0-2 taşıdı. Eğer kaleci Hasan ilk yarıda sahalarda ender görülen hatayı yapmasaydı bu maçın hikayesi içinden 3-2 çıkarımıydı ? Bu bilinmeyen bir futbol denkleminden bazen karşımıza böylesi sonuçlar çıkabiliyor. Bu sonuç iyi sonuç, Teknik adamın kulübede hiç forma giymeyen Yasin’i bize hatırlatması, oyun içindeki ikinci yarı dokunuşları gelen üç puanın içine, positif enerji yükledi. Bir futbol takımının bütünlüğün konusunda, her oyuncuya şans gelebileceğini anlatan değişimleri ile , giden teknik a dama mesaj niteliğinde dokunuşlar  olduğunu düşünmek istiyorum. Bu maçta bana göre üç puana giden yolda ,özellikle ikinci yarıda sergilenen oyun ,yapılan değişiklikler  teknik adama artı yazar.  Biz yine de Hasan vari hatalarla gelen üç puanı fazla abartmadan önümüze bakalım. Sakaryaspor Adana Spor maçıyla ilgili kısa bir yakıştırma yapalım ve  Yeşil Siyah  akşamdan kalan üç puanı noktalayalım. Maçın şansız adamı Adanaspor kalecisi Hasan, Maçın şanslısı , ilk maçında iki farklı yenilgiden özellikle ikinci yarıda yaptığı değişimlerle ,maçın kazanılmasına teknik adam eli uzatan Serkan  Öz baltaydı.

İKİ AYRILIK İKİ VEDA SÖZLERİ ( İLKER PÜREN – AYTAC AK )

Gecen hafta içinde gazetelere, internet sayfalarına bizi ilgilendiren iki ayrılık haberi düştü. Önce Bodrum faciasından sonra  İlker Pürenle Sakaryasporun ,sonrada ilk teknik adamlık deneyimini yaşayan bizim çocuk Aytaç Ak , Niğde’nin sahasında 6-0 kaybetmesinin ardından karşılıklı anlaşma ile beraber yollar ayrıldı. Bu ayrılıklar başarısızlığın yaşandığı her futbol evinde alınıyor Bu nedenle de  bu ayrılıkların içine sürpriz koymak olmaz. Ben bu iki ayrılık sonrası gidenlerin verdiği mesajlara baktım.  Sitem yok ,övgü var. Hele hele İlker Pürenin ayrılıkla ilgili yaptığı açıklamada,  ve de başındaki Başkanı göklere çıkartan açıklaması,  valla her başkana nasip olmaz. İlker Püren giderken kapıyı sert vurmadan gönül okşayan sözlerle kapatmış. Onun gitmesini isteyen taraftarlar bile, başarısız buldukları, Sakaryaspor formasının ona büyük geldiğini iddia edenler bile  onun gidişi anındaki söylediklerinden etkilenmişler. Aytac Ak da Niğde Fk dan koparken, yönetime  ,kendisine verdikleri  şanstan ötürü başkana ,yanımda olan her futbol yüreğine teşekkür  ederim derken, kısa süre içeresinde ektiği futbol tohumlarının  yeşereceği iddiasıyla Niğdeden ayrılıp evine döndü.

ÜST YAPIYA OYUNCU YETİŞTİRMEK İLK HEDEFMİŞ ( TALİP TOPRAK AÇIKLMASI )

Talip Toprak Sakaryaspor alt yapısında Murat Balabandan bayrağı alan, sonrasında kendine uygun bir ekip oluşturan Teknik adamın ismi. Sakaryasporun alt yapısı ile ilgili olarak alt yapı liglerinin başladığı anlarda onun ağzından çıkan Yeşil Siyah düşünceleri aldım ,önüme koydum. O günlerde söylediklerini bir süre beklemeye aldıktan sonra ,içinde yatan düşünceleri  bu gün masaya yatırmak varmış. Talip Toprak alt yapının hedefinin üst yapıya oyuncu kazandırmanın birinci hedef olduğuna dikkat çekerken, bir diğer hedefinde alt yapılardaki yaş gruplarının ,bulundukları liglerde şampiyonluk kovalaması olduğunu vurgu yapmış. Sakaryaspor bu şehrin marka değeri en yüksek yeşil siyah futbol ev. Tatbiki  böyle bir futbol yuvasının hedefi üst yapıya oyuncu yetiştirmek olmalı. Ben bu işin gruplardan gelecek başarısına çok yakın değilim. Ben öncelikli olarak alt yapının bünyesinde yetenekli gençleri ortaya çıkmasından, bu uğurda içerde dışarıda iyi takipçiliğin yapılmasından yanayım. Ben üst yapıya oyuncu vermenin sözde kalmamasını, hayata geçmesini beklerim. Bunu Sakaryasporun başına Talip Toprak ünvanlıyla gelenlerin hepsi söyle dide ,söylenenler ne kadar değer buldu? Son yıllarda alttan üste oyuncu geldi mi? Geldi de bizim mi haberimiz olmadı. Talip Toprak düşüncesinin hayata geçmesi için ,üst yapıya kumanda edenlerin ,alt yapı gençliğine daha fazla el vermesi, oradan gelen ,geleceği olan gençlerin yetişme planlamasına ciddi şekilde sarılması gerekir. Kısacası Talip Toprakın değerlendirmeleri, bakış açısı bence  sürpriz değil. Bence sürpriz ,Sakaryaspor kadrosu içeresine yetenekli gençlerin sızmasına el veren yönetim şekli olur. Bu güne kadar son on yılda gelip giden yönetimlerin bu işi sezon başı kamplarında göstermelik olarak yaptıklarına tanık olduk. Daha fazlasına el veren çıkmadı.

GÜNAYDIN BAY TOROĞLU

Bizim Süper hakem Atilla Karaoğlan, iki FİFA yardımcı ile çıktığı, oynandığı haftaya damgasını vuran FB, Karagümrük maçındaki yönetimiyle Hakem alkışı aldı. Kimsede tık yok. Bay Erman Toroğlu 9 gollü maçın hikayesini köşesine taşırken, son bölümde hakem konusunda birkaç kelam etme gereği duymuş. Karşılaşmanın hakemi iyi maç yönetti, sanırım bu kardeşi MHK FİFAYA  hazırlıyor. Ehhh günaydın Bay Toroğlu, bu çocuk iki sezondan beri oraya koşuyor. Çoktan FİFA yı göğsüne takmıştı ama .. Neyse  ben Atilla Karaoğlana  FB maçındaki ilgi çeken yönetimi sonrası yine maç bekliyordum da yeni Yabay Zeka  hakem atama  dedikleri sisteme  takılmış. Yahu bu ne bulunmaz uygulamaymış be. Bakıyorum da  başarılı olan hakemlere üst üste maçlar verilirken Atillaya sıra gelince fren yapıyor. Bu sisteminde adil olduğuna inanmak içimden gelmiyor. Neyse bizim için Sakarya hakemliği, bizim için Atilla Karaoğlanın atacağı adımlar önemli. Bu gün için Atilla’nın hakem yolculuğu FİFAYA göz kırpıyor. Spor kamuoyunun ve de İstanbul medyasının önünde de böyle bir iddia masa üstünde duruyor.

DEMİR ALPASLAN REKLAM YILDIZIMI OLUYOR?

Alpaslan Demir FB alt yapısında yıldızı parlayan, alt yapı liglerinde gösterdiği başarı ile Milli forma giymiş talihsiz bir oyuncu.  FB de oynadığı yıllarda Sarı Lacivertli yönetimin gelecek gördüğü için, beş yıllık profesyonel mukavele yaptığı Alpaslan demirin  futbol yolculuğu, İbrahim Nalbant’ın kısa süren başkanlık  döneminde Sakaryasporla da kesişti. Sevdalısı olduğu takımda zaman, zaman kısa süreler a lan Alpaslan Demir  daha sonra ,Sakaryaspordan kopmak zorunda kaldı. Futbolunu çeşitli takımlara taşıyan Alpaslan Demir bir türlü beklenen çıkışı yapamadı. A Son olarak komik bir paraya transfer olduğu Beyoğlu çarşıda da umduğunu bulamadı. Alpaslan’ın bu gün yaşadıkları  talihsizlik mi? Yoksa başarısızlık mı ? Alpaslan  bu konuda hiç aynaya baktı mı acaba .Beyoğlu çarşıda gecen yıldan kalan sakatlığı nedeniyle     bu devre yi boş geçmek zorunda bırakılan  Alpaslan Demir, futbolda bulamadığı mutluluğu  şu sıralar TV reklamlarında buluyor. Son olarak traş köpüğü reklamlarında izlediğim Alpaslan Demir ,dizi oyuncusu abisi gibi sanırım ,kamera arkası başarılı bir reklam  aktörü olma yolunda ilerliyor. . Aldığım bilgilere göre futboldan daha çok, bu reklam dizilerinden para kazanmış.  EEEE Allah bir yerden alırken bir yerden yeteneğine göre insanın önüne bir yaşam  şansı sunuyor. Ne yapalım futbol olmazsa Alpaslan Demir, Baba Tezcan Demiri bu yoldan mutlu eder. Bana göre  Alpaslan demir futbolda olması gereken yerde değil. Ondaki futbol değerleri onu farklı yerlere taşımalıydı. Umarım Futbolun yapamadığını Reklam sektörü yapar. Bir bakmışsınız Alpaslan Demir  reklam sektöründe başrollere çıkan aranılan bir isim olur. İnsanın rızkının nereden çıkacağı belli olmuyor. Alpaslana tavsiyem iyi yaptığın işin peşinden koş, Bu konuda aynaya bak kendi bir güzel tart ondan sonra kamera önümü ,yoksa santramı karar ver .

KİM BU BALKANİ ?

Balkan inin varlığını UEFA kupasında  Sıvası ,Sivas’ta yendiği maçta tanıma fırsatı  bulduk. Sonra ben bu takımı ,Kosovalı olan eski Yıldırımsporun önemli isimlerinden  terzi Sabri abimle konuşurken ,ondan balkanının öyküsünü dinledim. Sivassporla rövanşta 1-0 öne geçtiği maçı 2-1 kaybeden Balkani takımı, biliyormuşsunuz safkan Kosova takımı. Yıllarca Sırpların hırpaladığı, Sırplarla ülkelerini korumak adına çansiperhane koruyan, bu uğurda yiğit evlatlarını kaybeden Kosavanın ,safkan Kosovalı gençlerden oluşan ,içinde bir tek yabancı olan, Balkaninin   oyuncu grubunun ederi ne kadar? Sıkı durun açıklıyorum ,tamı tamamına  150 bin Dolar. Yanlış duymadınız  evet , evet Sivası bir maçta yenen ,bir maçta yenilen mütevazi Kosava takım Balkaninin  oluşan kadrosunun ederi bu kadar.  Balkani örneğini iyi okumak gerek, Futbolda her şeyin para ile eş değer olmadığını ,iyi yapılaşmanın ,kendi değerleri ile bütünleşmenin bir takımı bir yerlere taşıdığına Balkani sayesinde  tanık olduk.

BAY OKAN

GS ,transfer  rekortmeni  bir takım Elinde yok ,yok. Deplasmanda karşılaştığı, transfer tahtası kapalı olan ,gecen yıl elinde tutabildikleriyle ayakta durmaya çalışan Kayserispor. Maçın içinden galip çıkan Kayserispor.  O Kayserispor maç boyunca GS karşısında attığından fazlasını kaçırıyor, Bay Okan Vardan dönen golü eşliğinde basıyor feryadı Var ,Var olmuyor, Hakemler iyi değil, bu hakemlerle  başımız belada . Oh anam oh , sanırsınız ki rakibini sahada ezen bir GS var, sanırsınız ki  baştan sona saray ve iki eksikle 1-0 yendiğin Kepez. oynadığını test etsene, kötü oynadığını ,kötü oyunun karşılığı olarak yenildik deseydin ,inan büyürdün. Özrün kabahatinden daha büyük. Helal olsun Kayseriye   ligin başından beri ,gecen yıldan kalan kadrosuyla büyük küçük demeden her takıma kafa tutuyor. Okan Buruk hakemlere topyekûn hakemlere sallayarak kendini kurtarmaya çalışacağına  rakibini alkışlasaydı, o zaman gözümüzde büyürdü. Bu açıklamalarla kendini kurtarmaya çalışan bir teknik adam resmi çizmiştir.

BİR İLERİ BİR GERİ NEREYE KADAR ? ( SAPANCA HAVASI )

Sapanca Gençlik gecen hafta Arguvan maçına giderken Yeşil Beyaz teknik adam çantasında değişiklik yaşandı. Akhisar yenilgisi sonrası Tuğrul Metin gitti, hem medyatik hem teknik adam lakta renkli bir isim olan Armağan Turhan kumandayı ele aldı. Değişiklik yok Arguvandanda beraberlik geldi. Dışarıda beraberliği seven içerde kaybeden Sapanca beraberlikler serisini sadece Kepezin 9 kişi kaldığı maçta bozdu. Dört beraberlik bir galibiyet elde kalan puan yedi. Oynanan  ciddi iki rakip var içerde 2-1 yenildiğin 68 Aksaray ,iki kişi eksikle yakaladığın ve yendiğin  Kepez Belediye. Şunu anlatmaya çalışıyorum ,bu ligde geldiğin yere dönmek istemiyorsan  genelde üç puanı daha çok kucaklayacaksın. Gecen haftaki beraberliğin bir mazereti olabilir, teknik adam yeni, rakip senin gücüne yakın . Bu nu nerde görüyorum? İki takımın puan durumuna bakınca  sizde görürsünüz. Bakalım bu haftadan başlayarak yeni teknik adamla  nasıl bir Sapanca karşımıza çıkacak. Bu haftaki rakip Bursa’dan ,bu haftaki rakip 10 puanla az çok yukarılarda dolaşan bir rakip, bu haftaki rakip Sapanca’ya namağlup olarak geliyor.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!