Salı Sofrası Geç otur Sıfır

Salı Sofrası  Geç otur Sıfır

Sakaryaspora talip olmak adına ismi uzun süre saklı tutulan Osman Himmet Babalıoğlu kongrede 0 çekti. Bu kadar iddianın içinden çıkan 0 uzun süre hafızalardan silinmez. Sakaryaspor kongresinde Fenerbahce başkanına teşekkür Osman Himmet babalı oğlunu yedi bitirdi. Efsane başkanlardan Tuncer Tepenin çıkışı da buna ön ayak oldu. Başkan adayı olanlar şunu bilecekler. Kürsü hakimiyeti ,diksiyon ,kendini ifade etme  ve de plan projesini sunum kısmı hayata geçerken, atacakları adımlar onların kongre geleceğini belirlemek, onların alacağı oylara  katkı verir. Osman Himmet Babalıoğlu ve Yılmaz Kuzey bu yönüyle daha yolun başında sınıfta kaldılar.

ALKIŞ ÖLCÜSÜ

Eski Başkanlardan İsmail Gürses ile İbnrahim Nalbantın kürsü konuşmaları kongre üyelerinden en fazla alkışı aldı. Alkışın fazlalığı Gürses’ten yanaydı. Sonuçta daha fazla alkış alan İsmail Gürses ve ekibi ipi göğüsledi. Divan konuşma sırasını neye göre yaptı bilemem . Benim bildiğim kürsü hakimiyeti çok iyi olan ,Sakaryasporda Yöneticilik tecrübemside iyi olan İsmail Gürsesin son konuşmacı olarak sahne alması ,rakiplerinin konuşmalarını test edip önüne alma fırsatı bulması, Gürsese önemli bir avantaj paketi olarak geriye döndü diye düşünüyorum.

KONGRE ATEŞİ NEDEN YÜKSEKTİ

Üç yıllık Sakaryaspor Başkanlık serüveni sona eren Selahattin Aydın, kongre kalabalıklığını, aday bereketini  kendilerinin sağladığını iddia eden bir tespitte bulundu. Ben buna katılmıyorum. Son yılların en renkli ,en geniş katılımlı kongresinin ateşini bana göre Büyükşehir belediye Başkanının duruşu yükseltti. Tarafsız ,her adaya eşit gibi resim vermesi (işin bu yönü tartışılabilir. Yoksa İsmail Gürses gibi ,Halit Evin gibi bu ilin önemli iş adamları bu işe neden bu kadar istekli olsunlar ki)Sakaryaspora talip olma isteğini yukarılara çekmiştir. Bu davranış sonrası satso salonun dolu olması ,eski Başkanların hemen hemen tamamının kongreye katılmasını, buna örnek göstermek mümkün. Bu seçim yarışında fitili ateşleyen Selahattin Aydın ve ekibi olmadığı benim düşüncem olarak kayıtlara geçsin.

SİZ SAKARYASPORU SEVMİYORMUSUNUZ ?

Sakaryaspora  sevgi, Sakaryaspor da forma giyme arzusu ,Sakaryasporun alt yapısına koşma isteği son zamanlarda eski havasından uzaklaşmış gözüküyor. Hangi alt yapı takımının sorumlularıyla konuşsam aynı sitemi aldım diyebilirim. Alt yapıda ben oyuncumu kime teslim ede cem? Alt yapıdaki teknik adamların benim alt yapı hocalarımdan ne farkı var? Evet sormak lazım Ekrem Karaber tesislerindeki kardeşlere sizin farkınız ne ? İnsanlar eğer piyasaya bu soruları ponbalıyorlarsa , alt yapının önemli takımları ellerindeki değeri ,ederi olabilecek gençleri Ekrem Karaberber tesislerine göndermekten imtina ediyorlarsa,Sakaryaspor yerine ellerindeki ederi olan oyuncuları başka takımların futbol bahçesine gönderiyorlarsa ,   herkes şapkasını önüne koyup çok iyi düşünmeli. En baştada elit olmayan bir ligde aldıkları Türkiye ikinciliği  kupasını Büyükşehir Başkanı önüne koyanlar ,çok ama çok  daha fazla düşünmeli. Son sözlerim ben Sakaryaspora oyuncu vermem diyenler gitsin .Siz Sakaryasporumu sevmiyorsunuz, yoksa bu takımın alt yapısındaki teknik adam yapısındakileremi  bu gün ki  tepkiniz.

KÖMÜR GİBİ YANIYORUM

Zonguldak Kömürspor eski adı Zonguldakspor dan bahsetmek istiyorum. Yılların Zonguldaksporu düşe kalka düştüğü Bal liginden gecen yıl 3 lige çıktı. Bu yılda eleme maçları sonunda Playoftan TFF 2.ligini gördü. İşini yapan ,geçmiş hatalarını iyi test edenler  geldikleri,alışkın olup özlem duydukları yere geçte olsa dönebiliyorlarmış. Biz onlar kadar hırpalanmadık ,biz bala düşmedik ama becereksiz iş bilmeyen soyismi Aydın olan ,aydınlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan Selahattin Aydın yönetiminde iki yıl hep boşa kürek çektik. Yeni gelecek olanlara ,veya gelenlere tavsiyem olsun yanıbaşınızda duran başarı örneklerini  önünüze koyup boş vaktinizde bolca okuyun. Sadece Zonguldak Kömür değil,Etimeskut örneğinide irdeleyebilirsiniz. Buna benzer örnekler varda biz yanıbaşımızda duran ikisıçak örneği aldık buraya koyduk. Belki igi çeker diyerek.

ORMANDAN ŞAİBESİZ ŞAMPİYONLUK

Beşiktaşın şampiyonluğu alkış aldı. Herkesin taktir ettiği , Beşiktaşın oynadığı futboluda alkışladığı ,temiz şampiyonluk olarak nitelediği şampiyonluğu Başkan Fikret Ormanda aynı sözlerle Spor kamuoyunun önüne koydu. Neden ,niçin şampiyonluğun temizliği ön plana çıktı?  Son yıllarda kirlenen futbolun içinden, Beşiktaşın çıkardığı şampiyonluk temizde, diğerlerinin şampiyonluğu temiz değilmi.? Şike süreci varya şike süreci, futbolumuzun bayağı içine etti. Umarım bu sezondan sonra kafalarda soru işareti bırakan sonuçlar, futbolumuzun içinde var olmaz. Temiz ,tertemiz şampiyonlukları yaşamak sıklaştıkça ,futbolumuzun kalkınma sürecide hız kazanır diye düşünmek istiyorum. Şike süreci kötü bir süreç ama ondan sonra sahalardaki futbol silkelendi ve kendine geldi. O sürecin bu yönüyle önemli katkısı oldu futbolumuza diye düşünüyorum.

ALIN SİZE SEÇİM

ASKF de Muhalefetin isteğine ,mahkeme kapılarına taşıdığı kongre isteğini Başkan yaşar Zınba Mahkeme günü gelmeden ,mahkeme kararını vermeden, seçim takvimini takımlarım önüne koydu. 31 Mayısta Amatör futbolun adresinde Olağanüstü kongre zili çalacak. Seçimde seçim diyenler buyrun size seçim. Kongrede bazı değişimler tüzük tadilatı eşliğinde Genel kurul üyelerinin önüne konulacakmış. Bundan sonra her çanı sıkılan yeterli imza toplayıp ASKF yi seçime taşıyamayacakmış. Böyle bir tüzük tadilatını bu nedenle bende testekliyorum.Son  zamanlarda yerli yersiz kongrelerle boğuşan bir ASKF ,sanırım bu seçim sonrası ,olağanüstü haller olmadıkça karşımızda olmayacak. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar.Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!