Salı Sofrası ) Futbola dönüş olacak mı?

Salı Sofrası

Futbola dönüş olacak mı?

UEFA gecen hafta açıkladı, futbola bir vesile dönme umudu etrafa saçıldı. Hazirana kadar ligler bitecek bunlardan birinci şık. İkincisi Haziran olmasa bile ilerleyen aylarda ligler mutlaka oynatılacak ve 2020-2021 sezonu Ekimde başlayacak tezide futbolun masa üstüne konmuş gözüküyor. Uzun vadeli bir düşünce, umarım Kornoya takılmaz, umarım Corono  bu sürece kadar ,Dünyadan ve de ülkemden elini ayağını çeker. İnşallah bu iyi niyet temennimiz o günlerde kök salarda ,yaşamın, sporun  fabrika ayarlarına hep beraber geri döneriz. Bu süreçte gördük ki, eve hapsolmak,  bazı yaşam gerçeklerini bize öğretti. Hele, hele temizlik konusunda vallahi billahi hepimiz ,sorumluluk sahibi olanlar olarak yaşam rekorunu kırdık. Sadece omu? Corono Virus sayesinde ilmin ,Bilimin ,sağlığın ,sağlık personelinin her şeyden önde olduğuna tanıklık ettik. Bitmedi Sporun yaşamımızda ne kadar önemli olduğu gerçeğinde  bir vesile öğrenmedik mi? Sıcak Not . UEFA  açıkladı Mayıs başı futbola dönüş tekrar masaya konacak.

MUSLERA ,MUSLERA

GS Uruguaylı file bekçisi ,iyi bir kaleci olmanın yanı sıra kazandıklarının bir bölümünü Corono Virus salgını nedeniyle zorda olanlara paylaşmaya devam ediyor, gönüllere taht kuruyor. Bu ve buna benzer olaylar Spor dünyasında farklı konumlarda yaşanıyor. Muslera bizim ülkemizdeki yabancı olduğu için ,biz onun bu süreçteki insancıl anlamlı yaklaşımlarına kulak veriyoruz. Daha önce bir aylık maaşını şehit ailelerine bağışlayan Muslera şimdide Corono Virus nedeniyle eşi Patricia ile birlikte Gazi Üniversitesi  Tıp Fakültesine Ekipman yardımında bulunmuş.  Benim torun Arda ya bunu anlaltınca bakın bana ne dedi? Bende onun kadar para kazansam bende yardıma muhtaç olanlara yardımda bulunurdum. Onun bu yaklaşımda doğru. Yardım için cebinde para olacak. Baksanıza bizim iktidar son yardım paketinde bayram  zekatlarına göz dikti. Bu yaklaşım güçlü devlet imajına yakışıyormu? Bu konuda isterseniz  Yorum  yapma hakkı sizin olsun.

KOCUM BENİM

Koc ailesi Türk Ekonomisinin mihenk taşlarından. Onların Ülke ekonomisine katkılıları anlatılmakla bitirilemez. Corono Virus nedeniyle fabrikalar ayarlarına Corono virus salkını için gerekli malzeme üretimine açan Koc ailesi bununla da yetinmediğini görüyoruz. Türkiye’nin bu Corono virus semptomunda dan kurtulması adına FB Başkanı Ali Koç  Corono salkımı için gerekli ilaç dezenfekte  ihtiyacı olanların yardıma koşarken bu yardım çıtasına gıda yardımınızda eklemiş. FB kulübü  bu zor süreçte ekonomik sıkıntı çeken yaklaşık 30 bin aileye Gıda yardımı yapmış. Bitmedi 20 Milyon yardım etmiş.Ben zenginleri severim de, kazandıklarını halkla paylaşan duyarlı zenginleri severim. FB Başkanı Ali Kocu ve Koc ailesini ülkemizin yaşadığı bu krtik sürecte taşın altına ellerini koydukları için Koc ailesini yürekten kutlarım. İyiki varsınız, bu ülkenin Atatürkçü Koc yüreği . Seviliyorsunuz ,alkışlanıyorsunuz.

UEFA  EURO TAĞITACAKMIŞ

Corono Virus nedeniyle hem sağlık, hem ekonomik olarak her kesime gelen ekonomik darbeden etkilenen kurum ve kuruluşlara ,çalışan kesimlere  peyde pey uzatıldığın tanık oluyoruz. Bizde bu iş devede kulak  kablumbağa hızıyla yol alıyor. Ekonomik anlamda  şuan ülkemizde büyük gargarsa yaşanıyor.  Günün iktidarının başı eliyle  bize uzatılan Evde kal dua et Sabır tesellisi ile, evlerde günümüzü Coronadan uzak kalarak geçirmeye özen gösterirken Futbolun Dünya  yönetmeni UEFA ,kuluplere yardım konusunda devreye girdi. UEFA maçların oynanmaması nedeniyle her bakımdan ekonomik krize doğru yol alan kulüplere 2  Milyar 500 bin EURO parasal testek paketini piyasaya sürdüğü geçtiğimiz hafta gazetelere yansıdı. Bu haber ne kadar doğru UEFA bu yardımı nasıl yapacak sanırım yakında bununda içeriği ortaya çıkar.

TFF AÇIKLADI

UEFA nın işaret etiği yoldan çıkarak TFF yani bizim federasyon futbolun dönüşü için iki ay sonrasını işaret etti. Haziran ayı oynanacakmış. MIş mış mış ,bana göre Coronu virus buna müsaade etmez  be dostlar. Baksanıza hızla tağılım süreci içinde ,yeni önlemler her gün farklı kılıflarla kapımızı çalıyor. Haziran olmazsa Temmuz ,Ağustos seçeneği girecekmiş devreye. Yok yok bizim evin futbolunda saat ayarları kaldığı yere zor döner gibi geliyor bana.

BELCİKA MODELİ

Belçika 1 lig heyeti Corono Virusün  futbola ve sağlığa indirdiği darbenin ardından mevcut sezonun  kaderini masaya yatırmış. Belcika 1 ligi için gelinen noktada tescili söz konusu. Belcika liginde Club Burugge 15 puan önde lider konumda bulunuyor. 1 lig yönetimi olası ligi kaldığı yerden tescil ederse  2019-2020 bsezonu şampiyonu Brugge olacak. Bizde durum farklı, iki 53 bpuanlı takım var. İkili avarjla Trabzon önde.  Belçika’daki lig tescili sanırım bizim evin futbolunda zor yol alır. Nitekim gecen hafta içinde bu konuda bir çok teknik adam liglerin Haziran sonrasıda oynanabileceği yönünde görüş bildirdi.

AHDE VEFA

Corono Virus salgını nedeniyle Spora hizmet kapılarından olan GSİM lüğü  eski çalışanlarının kapısını çalıyor . Kurum müdürü Arif Özsoyun talimatlarıyla   Sporda AHDE Vefa projesi kapsamında ,eski Futbol hakemlerinden Spor Şube müdürü Özgür Aygün, Serdivan İlce Spor müdürü Şükrü Özkan  eskiden GSİM lüğünde görev yapmış kişilerin kapısını çaldılar. Aygün ve Özkan eski GSİM Erdoğan Çamlıyurt ( ESki Futbol Hakemi Eski MHK üyesi) ile yine eski GSİM müdür yardımcılarından Süheyl Erenin kapısını çalarak onları hem ziyaret ettiler hem de kendilerine Corono Viruse karşı önlem paketlerinden Hijyen Çantası verdiler. İki eski GSİM çalışanı Camlı yurt ve Süheyl Eren bu ziyaretlerden son derece memnun kaldıklarına vurgu yaptılar. Bu bu kötü günde Sporda ahde vefa nın içini azda olsa doldurur diye düşünüyoruz.  GSİM lüğünün bu çalışması geçmişe ve bu güne dönük yüzüyle devam edeceği bilgisine ulaştık. Böylesi krtik günlerde dayanışma yine de güzel . 

SOFRANIN RESMİ

Uzun bir aradan sonra ,bazen sofra üstüne koyduğum, hayatın gerçeklerini doğru sözlerle anlatan bir resmi soframın üstüne koyuyorum. AKLI Boş İNSANDAN  Hikaye DİNLERSİN . AKLI Başında İNSANDAN , Hayatı ÖĞRENİRSİN  . Bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!