Salı Sofrası) Eyvah, Eyvah, Bir iki, üç

featured

Salı Sofrası

Eyvah, Eyvah, Bir iki, üç

Ata Demirelin oynadığı ve beğeni topladığı Eyvah Eyvah ,bir ,iki üç filminden yola çıkarak ,Yeşil Siyah renkleri çok büyük ölçüde hırpalamaya aday  bir sezona biz, eyvah eyvah, ne olacak bu Sakaryasporun hali  diye bakıyoruz. Bildik yeni bir sorun yumağı ,   bildik transfer yasağı hikayesi yine yeşil Siyah kapının önünde erken nöbet tutmaya başladı. Son yıllarda kötü yönetimlerin eseri Transfer yasağı Yeşil Siyahlı renklerle bütünleşti. İsmail Gürsesin büyük hedefler koyduğu Sakaryasporu, Büyük hedeflere kısa yoldan ulaşması adına uzun vadeli pahalı transferler yapmasının faturaları ondan sonra gelen yönetimlerin baş belası oldu, olmaya da devam ediyor. Ferhat Yazgan ve  bazı oyuncuların alacakları nedeniyle Sakaryasporun karşısına yaklaşık 2 milyonluk  bir borc faturası çıkacak. Ödersen sorun yok, ödemezsen Transfer yasağı, olmadı üç puan silme cezası Rüstemler kapısından içeriye girer. Sakaryaspor son yıllarda yönetimsel kriz nedeniyle bayağı hırpalandı. Bu sürecin içinden birine pay uzatmak gerekirse, en büyük payı İsmail Gürsese uzatmak gerek. Bu gün ki yönetim ondan sonra sırayı alır. İbrahim Nalbantın büyük uğraşlar sonucu ,Sakaryasporun transfer yasağını kaldırdığını biliyoruz. Ondan sonra gelen sonra gelen ve gelir gelmez, geçmiş yönetiminin oyuncu grubunu dağıtarak yeni bir kadro kuran  Cumhur Genç yönetiminde okkalı bir pay uzatmak gerek. Özetle  Sakaryasporun  önümüzdeki yıl için transfer  dosyasının içinde karanlık hakim. 2020-2021 sezonunda öyle görülüyorki  TFF karşımıza transfer ve de puan silme cezası ile çıkabilir. Hadi bakalım Genç Yönetim işbaşına .

TFF SINIFTA KALDI

TFF nin alt ligler için aldığı karara tepki üstüne tepki geliyor. Bu işin içinde iddia kulvarının dışında kalan takımları mutlu eden ,ancak hedefi olan takımları mutsuz eden ,alt ligleri oynatmama kararı daha çok tartışılır. Sakaryalı Spor programı yapımcısı Şansal Büyüka  TFF nin son kararı ile ilgili olarak Zikzak yapmayın, gereğini yapın dedi. Bu TFF öyle gözüküyor ki  TFF 2 ,TFF 3 ve Bal ligi maçlarını kim ne derse desin oynatmayacak. Bu süreçte hep hazır olan hep çalışan Sakaryaspor ve  Sakaryaspor benzeri takımlara yazık oldu. Alt ligleri oynatmayan TFF hadi bakalım göster büyüklüğünü .Bak FİFA Corono sürecinde  sıkıntı çeken takımlara maddi yardım yapıyor. Bay TFF siz ne yapacaksınız ?

 

BAY TERİM

GS  da işler iyi gitmiyor. Corono sonrası hem skor anlamında hem, takım içinde beliren sakatlıklar, giden oyuncular nedeniyle şampiyonluk yarışında, uzaklara düşen  GS ın  başındaki teknik adam  başladı Hakemlere ateş etmeye. Terime göre GS  ın bu kötü gidişatının perde arkasında hakem hataları yatıyormuş. Ne güzel. Asıl suçlu ayağa kalkmak yerine  suçlu yaratma telaşı içinde olan Fatih Terime, futbolda geride kalan yıllardaki sarı kırmızılı ekibe katkı sunan hakem hatalarını hatırlatmak gerek. Fatih Terime gecen yılki Alanya ve Rize maçlarını sormak lazım. O maçların hakemlerinin sezon sonu klasman düşürüldüklerini kısaca anımsamak gerek. Fatih Terime sormak lazım BŞB den alınan şampiyonluk pastasında hakem hataları yok muydu? Hakemler GS aleyhine hata yapınca ,tu kaka,GS lehine hata yapınca ..Özetle Fatih Terim bildik konuları kaşıyarak bu seneki GS başarısızlığının üstünü örtmeye kalkıyor da ,örtemez.

BASKET ŞEHİT VERDİ

Gecen hafta tüm Sakaryayı sarsan Havai Fişek fabrikasının önümüze koyduğu faturada  altı ölüm olayı var. Kurulduğu gün de  beri patlama kazalarıyla  ile ünlü bu fabrikanın son olarak ürkütücü patlamanın faturası her yönüyle ağır hasar yarattı. Ölen canlar yürek burktu. Basketbol ailesinde bu kazada genç bir masa hakemini yitirdi. Halis Yılmaz genç yaşta yaşama veda ederken, Basketbol hakemlerinden İsmail Sevinç ve eşi Yasemin Sevinç bu patlamadan sağ kurtulan Basketbol ailesinin iki ismiydi. Ateş düştüğü yeri yakar. Bu kazada yaşama veda e eden Basketbol Masa Hakemi Halis Yılmaz nezninde tüm ölenlerimize alalhtan rahmet ,kederli ailelerine baş sağlığı dileğimizi iletiyorum.

KARAOĞLAN YIL 2005 YER SÖĞÜTLÜ

Karasusporun Süper lige çıktığı 2005 yılına ait bir gazete geçti elime. Karasusporun Kozluk Gençlerbirliğini 7-2 yenerek Süper lige çıktığı maçı o sürecin iyi hakemi Özgür Aygün yönetmiş. Tam 15 yıl önceki bu karşılaşmada trioda olan yardımcı hakemlerden biri kim biliyormuşsunuz? Bu gün MHK nın gözdesi olan,FİFA hakemliği için adı gecen Atilla Karaoğlan. Nereden nereye, Atilla Karaoğlan bu gün Süper ligte Süper hakemler içinde maçtan maça koşarken, belli bir mücadelenin içinden  buralara geldi. Buralara gelirken doğru adımlar atan, işine bakan,hakemlikte gerekli olan olan özelliklerin içinde gezen Atilla Karaoğlan, Hakemlik adına Sakarya’yı yukarılara taşırken, bu şehirde ve Türk hakemliğinde  iyi örnek hakem olarak anılacak. Hey genç hakemler ,Atilla Karaoğlanın yükselişinin içindeki doğruları iyi test edin. O bugün için Sakaryanın İdol hakemidir. Sevgili Karaoğlan ,bu gün zirvedeyken sana bir abi tavsiyesi , Umarım FİFA hakemi olarak Sakarya’nın hakem tarihine geçersin. Geçebilirsin. Geçtiğinin Sevinç çığlıkları atanların içinde en önde olanlardan olurum. Konuyu fazla tağıttım galiba. Gelelim sana yapacağım öneriye, Bak Karaoğlan Atilla  bu gün yükseklerde geziyorsun. Bu sürec böyle sürerken ,yerine bir varis hazırlaman  senin Hakemlik karnene  sevgi yükler.

ALTUNTAŞI UNUTMUŞUZ

İbrahim Altuntaş Akyazı futbolunun önemli bir ismi, önemli bir genç teknik adamı. Bu şehrin profosyenelleri yazı dizisinde Akyazıyı anlatırken unuttuğum isimler arasında İbrahim Altuntaşta varmış. Bu yazı dizisi bayağı geniş kapsamlı olduğu için bazen unuttuğumuz isimler olabiliyor. Bunun içinde art niyet yoktur. Bu şehrin profosyenenleri yazı dizisi, allah bir keder vermezse kitapta dönüşecek.  Unuttuklarımı kitapa aktarma şansım olacak. İbrahim Altuntaş on iki yıl profosynel bir geçmişi futbol cantasına yüklemiş. Bayağı uzun bir süreç. Unutulmaması gereken Akyazlılı bir değer olduğunu buraya not edelimde hakkı teslim edilmiş olsun. Bazen bazı isimlerde  bana hatırlatılıyor. Ancak şunun iyi bilinmesi gerekir, bu yazı dizisinde profosyenenliği dışarıya taşımak ve uzun süreli Profosyenel oynamakta bir kriter. Bu yazı dizisinin içeriğine kısa süreli profosyenel oynayanlarında ekleyeceğimizi bu vesileyle duyurmak isterim.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!