Salı sofrası Eyvah eyvah

featured

Salı sofrası

Eyvah eyvah

Sakaryaspor da işler karışmaya ,ilk beş içinde Van beraberliği sonrası  karamsarlık kapıya dayandı. İkinci yarı için önce zirveye göre hesap yapan konumda olan Sakarya sporumuz, şimdi bu hesap şaştıktan sonra ilk beşe göre konuşmaya başladı. İkinci yarıda beş maçın içinden beraberliği seven takım olarak dört beraberlik bir galibiyet çıkartan Sakaryaspora bu yenilgisi olmayan tablo bu yönüyle bile mutluluk taşıyamadı. Puan durumuna bir bakıyorsunuz sizin gibi ilk beşe göre futbol saatini ayarlayan takımlar bir hayli çoğalmış. 56 puanla TFF 1 yürüyen Eyüp’ü Sakaryasporun yakalaması çok zorda bizden bir puan alarak evine dönen 47 puanlı Van’ın lideri takip etme şansı var. Grup’un puan ren kine bakarak Sakaryasporun ilk beş şansını futbol kantarına koyduğumuzda tam yedi takımın 47 puanlı Vanın ,43 puanlı Kırşehirin,42 puanlı Bodrum sporun, Sakaryasporun ,Turgutlusporun ,dört puan uzakta olsalar da 38 puanla Kırklarelinin, Serik Belediyesininde ilk beşe uzanmak adına puan sal iştahlarının olduğunu görmek gerek. Eyüp’ü TFF 1 gittiğini varsayarsak, playof oynamak adına grupta kalan dört bilet için yedi takımın bu yarışın içinde değerlendirmek mümkün.

KONGRE OLSUNMU?

Sakaryasporun sıkıntısı var. Transfer yasağı açılmadı, takımdaki oyuncular için maç başı paralar için kaynak aranıyor. İkinci yarıdaki ikinci transfer dönemini açmak adına gerekli parayı bulamayan, eldeki oyuncu grubuna kalan Yeşil Siyahlı ekibimizin önünde  birde Kongre takvimi var. Bize göre Kongreye gerek yok. Bize göre 6 Martta çoğunluk sağlanamayacağı için muhtemelen 13 Martta sarkacak olan Kongre Mayıs sonuna kalırsa çok daha iyi olur. Sakaryaspor bu günün sorumluluğunu yüklenen Cevat Ekşi Başkanlığındaki yönetimle sezonu tamamlamalı. Bu gün için , Yeni yönetim demek yeni bir macera demek. Tekrarlıyorum ,6 Marttaki kongre bir vesileyle Mayıs ayının sonuna sarkıtılıp, olası yeni yönetime, bu süreçte hazırlık adımları atmak adına zaman tanınmalı.

TOP TOPLAYIN ÇOLUKLAR ( PROFESYONEL SAYGISIZLIK MI ?)

Bizim Gazetenin spor servisi geride kalan Cumartesi günü sayfaya ilginç, ilginç olduğu kadarda ibretlik bir haberi manşete taşımış. Siz buna İtibar Suikastı deyin, Profesyonel Saygısızlık deyin ,adını ne koyarsanız koyun, kadroya almadığınız oyuncuları eğer birileri top toplayıcı kadrosuyla sahaya sokuyorsa, burada bu işin müsebbipleri bir kere değil çok düşünmeli. Uzun zamandır Sakarya sporla çalışmalara alınan, ancak  profesyonel yapılmayan gençlere bunumu layık göreceksiniz diye ,adama sormazlar mı. Ondan sonrada siz alt yapı oyuncusuna, ondan sonra siz dışarıdan gelebilecek gençlere Sakaryasporu nasıl sevdireceksiniz. Nereden bakarsanız bakın, bu top toplayıcı çocuklar manzarası Yeşil Siyah resme çizik atmıştır. Hadi onları geçtim Hüdaverdi Bahadırın katkılarıyla Sakaryaspor adına lisans çıkması gerçekleşen ,Sakaryasporda oynamak adına devre arası bir başka takıma transfer olmayı kabul etmeyen  Van maçında  top toplayıcı konumuna itilen Azad Tarıma bu yapılan yakıştı mı? Azad Tarıma takımda yer bulamayan, onu takıma kazandıramayan, hatta ona yedek kulübesini bile çok gören teknik zihniyete ne demeli.   Biz geçmişte yeşil siyahlı takımın alt yapısında futbol öğrenmeye çalışan, yaşları çok küçük çocuklarımızı top toplayıcı olarak gördük ama ,bu gün bu yaşanan bundan farklı bir şey. Bu gün Sakaryasporda denenmeye gelen ,bu gün Sakaryasporda lisansı çıkan ve bu uğurda başka takımın transfer teklifine sırt çeviren bir oyuncudan bahsediyoruz. Bu konuda Sakaryaspor dan ve de teknik kadrodan nasıl bir tepki gelecek bekliyoruz. Herhangi bir tepki gelirse onu da alır burada sorgularız.

DEMİRBAKANDAN DOPRA DOPRA TESBİTLER

Coşkun Demirbakan Türk futbolunun hem futbolcusunda, hem de teknik adamlığındaki dobra dobra çıkışlarıyla ün yapmış tarihi bir futbol değeri.( Karşılığını bulmaması onun sucu değil) Coşkun hoca benim facede  sayfa arkadaşım. Geçenlerde onun kendi hesabından Türk futbolunun ve de Türkiye’nin çok önemli sorunu olan liyakat la ilgili tespitlerini canı gönülden okudum ve futbol gönlüme koydum.  Bilenler bilir Çoşkun Demirbakanın geri vitesi yoktur. O dün olduğu gibi ,bu günde doğruların peşinde koşan önemli bir teknik adamdır. İşte ara başlıklar halinde Çoşkun Demir bakanın tespitleri.

( 1)YABANCI

Süperlik diye, onlarca yabancıyı izlemektense ben Bursaspor-Altınordu maçını izlemeyi tercih ettim. İki takım oyuncularımda o kadar güzel donatılmışlar ki maç bitmesin istedim. Her gecen gün yabancı sayısını artırmakla gençlerimizin daha fazla süre alması engellenmekte. Unutmamınki bir ülkenin her alanda gelişmesi adına, tüketime değil üretime ihtiyacı var. Ve altına Tokugawanın bir sözünü eklemiş. İnanılacak yalanlar söylemek istiyorsanız, inanılacak doğruları söyleyin.

(2) ERSUN HOCAYA

Çoşkun Demir bakan için ne demiştik dobracıdır, doğru bildiklerini ,doğru tespitlerini hiç çekinmeden söyler. İşte örnek, Ersun Yenala alkış göndermiş. Nasıl mı? Buyurun okuyun. Onlarca yıl sonrada olsa ,futbolun planlı ve rasyonel bir oyun olduğunu idrak edip ,bunu uygulayan Ersun hocayı kutlarım. Ne güzel ,bir meslektaşının iyi olan uygulamasının futbolumuza getirdiği doğrular için  kutlayan bir teknik adamı bizde buradan kutlarız. Coşkun hoca  bu arada Ersun yenala bu fırsatı veren  Antalyasporda tebriklerini göndermiş.

SELAHATTİN AYDIN NE DEMEK İSTİYOR?

Selahattin Aydın bir zamanlar bu şehirde Sakaryasporda yaptıkları, ve de yapamadıkları konusunda tartışma yaratan Düzceli Başkan tiplemesiyle anılan   Yeşil Siyah isimdir. Sakaryasporun geçmişte Süper ligte, TFF 3 ligte mücadele verdiği dönemlerinde Başkanlık yapan Selahattin Aydın, bu işte tepeyide en aşağıyı da gören bir başkan resmidir. Gecen hafta içinde Bizim Sakaryada  onun bu günün Sakaryasporuyla ilgili ortaya attığı düşünceleri ben yazdım ,umarım sizde okumuşunuzdur. Selahattin Aydın diyor ki her sene yeni takım, her sene her sene borçlanmakla ,her sene bildik yönetim modelleriyle ,her sene borçlanarak Sakaryasporu bir yerlere taşıyamazsınız. Devam ediyor Düzceli Başkan, eğer piyasada dolaşan yeşil siyah borçlar doğruysa, Sakaryaspor bu günleri bile arar diyor. Aydın devam ediyor, bu şehirde bir takım mutlaka bal liginden TFF 3 lige çıkmalı. Sizce bu nu neden diyor Düzceli Başkan? O söylemedi ben söyleyeyim, bu takım bu gidişle kapısına kilit vurulur  veya TFF 3 lige düşerse ,maazallah oradan da düşerse, onun yerini alacak bir takıma ihtiyaç olduğu için Düzceli başkan böyle bir düşünceyi seslendiriyor. Çok açıklı, karanlık bir düşünce olsa da, bir çok ilde bu tür düşünce futbol topunun yuvarlandığı yerlerde görüldü. Umarız Sakaryasporda tarihi süreçleri yaşı yan ,tecrübe birikimi olan Selahattin Başkanın söylediklerine kulak verilir.Sözün özü, bu günler kapıya dayanmadan Sakaryasporun yarınlarını belli ,sabır edilebilecek projelerle ,genç oyuncu gruplarıyla ,Yeşil Siyah takımın yeni futbol yüzü santraya konulmalı.

İŞİN ÖZÜ ( 2013 YILININ YEŞİL SİYAH HİKAYESİ)

Gecen hafta ortasında iki internet sitesine Sakaryasporun 2013 yılında yaşadığı, transfer yasağının kalkması adına yapılan çalışmaların içine Erdinç Şehit ismi yerleştirilmişti. Neden niçin böyle bir haber bu iki internet sitesi kanalıyla spor kamu oyuna servis edildi, bu bence meçhul. Sürecin en önemli kahramanlarından Başkan Selahattin Aydın ile yönetimin o gün ki ağır toplarından Ergün Özkan bu habere ilk tepki koyan isimler oldular. Her iki isimde  Sakaryasporun o tarihte boğuştuğu transfer yasağını kaldırmak adına yapılan girişimleri anlatırken ne dediler biliyor musunuz? Erdinç Şehidin o günlerde bu çalışmalara hiç ama hiçbir tahlil olmamıştır. Ergün Özkan bakın o günlerde yaşananların içinde kimlerin katkıları var olduğunun ip uçlarını şöyle sıraladı. Bir Transfer yasağının kalkması adına Muzafefr Güneşin verdiği bir emanet çek vardır. Sonrasında bu çek 1 ve 2 organize den, eski sporculardan Tuncay şanlı ile Hakan Özlünün katkıları ile oluşan bütçeden Muzaffer Güneşin verdiği çekin karşılığı kendisine ödenmiştir. Ergün Özkan anlatıyor, hatta son anda çıkan bir transfer dosyası pürüzünüzde Tuncay şanlının verdiği bir parayla çözdüklerinin altını çizen Ergün Özkan  bu sürecin içinde Erdinç Şehidin, Başkan Selahattin Aydınında işaret ettiği gibi , hiç ama hiç katkısı olmadığının altını çizerek konunun üstünü örtmüştür. Bakalım zor günler eşiğine hızla yuvarlanan Sakaryasporla ilgili daha neler ortaya atılacak.

OZAN KABAKA HAYRAN KALDIM

Ozan Kabak genç yaşta GS da genç yaşta burada gösterdiği performansla önce Almanya’yı sonra İngiltere’yi gören Türk genci olma onurunu yaşadı. Ondan önce Can Bartu, daha önce Metin Oktay ( Rahmetli) Hakan, ondan önce Tugay, ondan önce Emre, ondan önce Okan ondan önce Arda ,ondan önce Nihat, ondan önce daha yeni yaşama veda eden kaleci Özcan Arkoç ( Rahmetli) dışarıdaki Türkler kervanında yer alan isimlerdi. Ancak Ozan Kabak her yönüyle farklı bir kimlik. O çok Genç o pırıl pırıl ,geleceği olan bir yaşta her haliyle Avrupalı gibi. Şampiyonlar ligi maçından sonra onu dinlerken onun adına, ülkem adına gururlandım. Yeni transfer olduğu Liverpoolun alman ekibi Leipziki Şampiyonlar ligi karşılaşmasından sonra maçın adamı olan Ozan Kabak’ın yayıncı kuruluşun sorularına çatır çatır hiç teklemeden İngilizce yanıt vermesini gururla takip ettim. Hey Türk gençliği istikbal göklerdedir diyen Atatürk gençliği, sporda her alanda kendinizi geliştirin, kindar dindar tiplemesinin değil, çağdaşlığın, sevginin, gelişimin takipçisi olun. Siz Atatürk gibi dünyaya mal olmuş bir liderin emanet ettiği, Türkiye cumhuriyetinin dışa açılan penceresinde her yönüyle örnek olun. Siz ,siz olun nereye giderseniz gidin ,ister futbolcu ,ister hakem, ister farklı dallarda olursanız olun ,mutlaka bir yabancı dil farkını cebinize koyun. Bu konuda benim idolüm genç yaşta Liverpoola  transfer olan Ozan Kabaktır. Nice Ozan kabaklar yetişmesi umuduyla Z kuşağına bir mesaj iletiyorum, bu konuda biz 1968 kuşağı olarak size güveniyoruz. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!