Salı Sofrası Evdeki hesap

featured

Salı Sofrası

Evdeki hesap

Sakaryasporun Hekimoğlu zaferiyle şehri tekrar TFF 1 heyecanı ile kucaklaştırdığı anların sıcaklığı, umudu az daha İnegöl önünde yerle bir olacaktı. İnegöl futbol takımıyla değil ama, köftesiyle ,mobilya sanayi ile  ünlü Bir Bursa ilçesi. Gruptaki sıralamadaki yerine batkımızda ,orta sıralarda keyif çatan ,Şaban Yıldırımda yanına alarak, bizim eve gelen mütevazi İnegöl, ilk devre maçında beş attık diye çaka sattığımız  İnegöl , iki önemli ismi Trabzonda cezalı konuma düşen  Sakaryaspora  ,öyle bir korku saldı ki, az daha Trabzon da yakaladığımız avantaj yerle bir olma noktasına kadar geldi. Bu maç derslik bir maç .Bu maçtan önümüze koyacağımız çok önemli  futbol dersi var. İnegöl önünde penaltı ve kırmızı kartın oluşumu sonrası Sakaryasporun evinde, kendi seyircisi önünde 2-0 dan 2-2 yi bulmasını  ,kötü günün içinden çıkan, kötünün iyisi  bir karlı sonuç olarak bir kenera not etmek gerek. Bu maç bize gösterdi ki ,hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Yine şanslıydık, bize yenilip demirimize olan Hekimoğlu’nun, Turgutlu yine kaybetmesi , İnegöl beraberliğinin kıymeti Harbiye sinine katlamalı TFF 1 avantajı yükledi.  Futbol bu bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor. İnegöl karşılaşması buna benzer bir oyun olarak  geçti gitti. Düşüne biliyor musunuz ,Trabzon yenilmeyip ,yenseydi halimiz nice olurdu. Yok yok ,Sakaryasporun başında iki maçtır talih kuşu nöbet tutuyor. Bu arada grupta  Bodrumunda inceden inceye yukarılara kanat çırptığını görmek gerek. Bodrumun Trabzon Hekimoğlu ile iki,Sakaryaspora altı puan uzaklıkta olduğu bir  puan durumu gerçeği var.

SENİN PARAN BURDA GECMEZ ( RIZA ZARRAPA FB YANITI)

FB  Son yirmi yılın içinde yanlışlara ,Cumhuriyet düşmanlarına karşı yürekten ,inatla direnen ,Cumhuriyetin  içinde yuvalanan şer güçlere karşı  müthiş bir direnç gösteren Sarı Lacivert renktir. Bu sürecin içinde, Aziz Yıldırım döneminde, feto olayları çerçevesinde abluka altına alınmak istenen FB nin bu müthiş direnci ,tüm yurtta Cumhuriyet sevdalıları tarafından büyük destek bulmuştu. O günlerde kara para kasası, şu sıralar Amerikan hapishanelerinde yatan  Rıza zarrapın Sarı lacivertli kulüpten konbine bilet isteğine, bakın zamanın Başkanı Aziz Yıldırım nasıl yanıt vermiş, Senin paran burda geçmez ,senin gücün bu kulüpten loca almaya yetmez. İşte Fb ,işte onun Atatürkçü ve de Cumhuriyetçi duruşu. Aziz Yıldırımı dolayısı ile FB duruşunu bir kez daha yürekten kutluyorum .

TRABZON HAKEMLERDEN ÇOK ÇEKMİŞ ( TRABZONLU GÖRÜŞÜ)

Sakaryaspor belki de içinde bir sezonun emeği yatan bir deplasmanda ,puan puana olduğu  1461 Hekimoğlunu, Oğuz Kocabalın 90+6 da attığı müthiş uzatma golüyle yenmesi  ni hazmedemeyen Trabzonlu, maçı anlatan genç kardeşlerim faturayı hakeme kesti. Maç anlatımlarını, maçın içindeki analizlerini ne yalan söyleyeyim beğendim..  TV de maç anlattıkları sanan ,bu şehrin uydudaki tek kanalında maç anlatanlar bu maçın anlatımcılarını, umarım dinlemişlerdir. Neyse gelin bu kardeşlerin yenilginin üstüne hakemi oturtmaları ile ilgilimizim düşüncelerimize .Maçın İzmir Bölgesi  TFF 1 klasman hakemi Kutluhan Bilgic ,kazandık diye söylemiyorum ,mükemmele yakın bir maç yönetti. Trabzonlu genç anlatımcılar bedavadan hakem yükleniyorlar. Yok efendim Hakemler Trabzonlu tüm takımların canını yakıyormuş, yok bu maçta en az üç penaltı pozisyonu varmış, Kutluhan Bilgiç Trabzon Hekimoğlu 1461 in ipini kesmiş.  Bunlar tamamen kazanmaya şartlanmış taraflı yorumları içeriyor. Kardeşler siz bilmezsiniz, Trabzonsporun Sakaryasporla şampiyonluk yarışına girdiği ,1974 sezonunda  Sakaryasporun elinden nasıl şampiyonluğu çaldığını . Büyükleriniz, o günleri yaşayan Trabzonlu oyunculara o size anlatsınlar. Hakemler ve lobi konusunda vallahi billahi biz Trabzon’un eline su bile dökemeyiz. Yenilgi sarhoşluğu ile, uzatmalarda gelen beklenmeyen şok golle , Sakaryasporun haddini bilerek oynadığı sürecin içindeki gerçekleri onlara sorun ,onlar size anlatsınlar  Şans talih kader kısmette olsa  Oğuz Kocabalın attığı muhteşem golle Sakaryasporun kazandığı maçın içindeki zafere  ,hakem hatası yakıştırmasını koymaya kalkmayın ,yemezler. Bu işi sizin abileriniz ,büyükleriniz  herkesten daha iyi bilirler.

 

VEDAT SAVAŞIN ANISINA

Vedat savaş Kıraatiler ve Sakarya’da tanınan sportif yüzüyle, gönüllerde hoş seda bırakıp aramızdan ayrılan bir futbol sevdalısı yürekti. Bu şehrin yakınına duran ,doğa harikası Karaaptier Akınspor takımının gönüllere taşınmasında  Mustafa Sertle beraber önemli bir yeri olan Vedat savaş için, iki oğlu Adil Savaş ve Kadir Savaş Sakarya Caddesi maçı öncesi ,futbol takımına Vedat savaşın yaşamında önemli yerleri olan dostlarını da, sıcak bir kahvaltı ortamında buluşturdular. Bende torunumla beraber oradaydım .Arifiyenin güler yüzlü sempatik Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ile kahvaltıda aynı masayı paylaştım. Vedat savaşı, Mustafa Serti anlatan konuşmanın içinde ,benim imzam vardı. Çocuklarını bu duyarlı davranışlarından ötürü kutlarım. Aynı gün yeni yaşını kutlayan vefakar cefakar İrfan Akatın pasta kestiği günde bir alkışta İrfan Akata gönderiyorum. Oda K.Akınsporun farklı ,güzel bir markası.  Bu vesileyle Mustafa Serti, Vedat savaşı sevgiyle saygıyla yad ediyorum,Ruhları şad olsun. NOT  Vedat savaşı anma kahvaltısında unutulan olmuş. Bu gibi heyecan veren duygusal anlarda bazı eksikler olabiliyor. Umarım bunun devamında bu eksikler onarılır.

POTA ALTI  AŞAMA

Basketbolda  Sakarya pota altında Türkiye şampiyonalarında  başarılı sonuçları ilimize taşıdılar. U14 lerde Gelişimim , Asaşın ,U 16 larda  Büyükşehirin erkeklerde  bir üst tur görerek, Anadolu Kupasına katılmayı hak kazanması , Basketbolumuz adına  sevindirici gelişmeler olarak pota altına yazılmıştır. Bitmedi   gecen hafta içinde ilimizde yapılan Kadınlar U 16  Sakarya Grup birinciliği mücadelelerinde ilimiz temsilcisi Andspor,tüm  rakiplerini yenerek, Anadolu kupasında Kadınlarda ilimizi temsil etme hakkını  pota üstüne taşıdı. İlimizi Anadolu kupasında temsil edecek tüm takımlarımıza bu organizasyonda başarı dileklerimizi iletirim. Basketbolumuzun son yıllarda böylesi başarılara ihtiyacı vardı. Bu da üç erkekler, birde kadınlar kategorisinde elde edilen bana göre başarılarla karşımıza çıktı. Umarım Anadolu kupasından da  Sakarya Basketbolu adına sevindirici pota alt başarıları bizim eve taşınır.

HENDEK ATEŞ HATTINDA

Hendek sporda işler iyi gitmiyor. İki haftadır üst üste gelen yenilgiler sonrası düşme korkusunda, ateş bacayı sardı. Hendek mucizesi, bir sene sonra geldiği yere dönerse varya, çok ah vah çekeriz. Profesyonel futbol ışıkları içinde  ,yeni bir yapılanmada olması gereken hamleler, zamanında atılmadı. Talip Toprak’ın istifası sonrası ,onun ekibinden kalan teknik kadro ile yola devam  , yönetim hatası olarak bir kenara not edilmeli.  Yeni teknik adam İlhan vara ilk yenilgi ile ,günah yükleyecek değiliz de ,onunda  bilgi becerisini ,bu saatten sonra takımın içine iyi enjekte etmesi gerektiğini biz buradan ona iletmek isteriz. Her şey bitmedi ama ,alttan gelen sıkıştırmayı da göz ardı etmemek gerek. Hendekspor  bu saatten sonra kenetlenmeli, Hendekspor bu saatten sonra ,mevcut mücadele yüzdesinin içine daha kuvvetli futbol adımları yüklemeli. Hendekspor ilk devre deplasmanda yendiği Çatalca’yı  evinde ne yapıp yapıp yenmeli. Bu gün için Hendeksporun bir yenilgi daha kaldıracak gücü olmadığını puan cetveline bakınca hemen fark edersiniz. Kahta Belediye kazandı 23 le yakamıza yapıştı. Allah muhafaza Göz Göz evinde kazansaydı varya, birde onlar peşimize takılacaktı. Şimdilik birini averajla ,bir diğerini  iki puan farkla  gerimizde bıraktık.   İlhan Varın ve ekibinin işi şimdi ,bu haftadan sonra başlıyor. Umarım başarılı olurlar, umarım TFF 3 deki tek sermayemiz  .Hendekspor geldiği yere  dönmez . Ben Çatalca maçıyla beraber Hendekspordan çıkış beklediğimi buradan ilgili olanların önüne koyuyorum.

DARP DARP DARP  DARP

Sakarya’da hakem atamalarında  sapla saman karışmaya başladı. Elindeki düdüğü öttürmekten aciz, daha yönettiği oyunun farkında olmayanlara  görev uzatan bir İHK var. Bu İHK nin hakem atamasının  ,yaptığı atamlar bir gözden geçirilsin. Eski bir hakem hocası olarak ,bu işi bu gün yapanlardan daha iyi bilen biri olarak, önüme konulan bilgiler  hiçte hoş bilgiler değil. Son günlerde özellikle klasman ligi maçlarında, futbol kültürü Süper lige göre çok düşük olan bu futbol adresinde  ,hakemler  Darp kumpasına  sıkıştırılmış durumda . Tamam anladık  hakemlerde yapılaşma var, tamam anladık ,hakemlerin yetişmesi için maç alması ,maç yönetmesi gerekir. Eyvallah, yahu arkadaş bir maça  üç aday hakem verilir mi be.  Hadi verdin hiç olmazsa kıdemli yardımcı tecrübeli olsun, hadi anladık orta hakem tecrübeli, yardımcılar aday olsun  veya yeni olsun. Elimizde hakem yok diyenler bu işe atama saçmalığı ekleyince, hakemler  sıcak lig ortamında, takımların ,spor kamuoyunun dedikodu ve eleştiri gündemine oturmaya başladılar.

SAKARYA SPOR LİSESİ ( TÜRKİYEDE SEKİZ  TAKIM ARASINDA )

Bazen sporda önemli gündem başlıklarını kaçırıyorum. Sporda her branşın peşinde koşma şansımım olmasa da Futbolda Sakarya Spor  Lisesinin  Sakaryadan  sonra sırasıyla Zonguldak ve Bartın’dan bir olarak çıkıp sekiz takım arasında yer almasını atlamak gerekirdi. Sağ olsun Fatih kambur bu konuda önüme bir bilgi notu koyduda, Spor Lisesinin geldiği noktayı öğrenmek adına , bu okulun  Beden Eğitimi öğretmenlerinden Atilla Ekenden  Spor Lisesinin rakiplerini, maçların oynanacağı ili ve takımları öğrenme şansım oldu. Atilla Eken hoca bu Erdem Kartalla birlikte görev yaptıklarını, okulun müdür yardımcısı Olçay  Şengülün bu işte idareci olarak önemli desteği olduğuna vurgu yaptı. Başarılar tek kişilik hikayeden çıkmaz, başarıların içinde mutlaka gizli kahramanlar vardır. Sakarya Spor lisesi 9-14 Mart tarihlerinde Rize’de İstanbul ( 2-3) Bursa ( 1-2 ) Trabzon, Hatay ve Uşak takımları ile beraber Türkiye şampiyonluğu için mücadele verecek. Başarılar Sakarya Spor lisesi.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!