Salı Sofrası Etkisiz Dokunuşlar

featured

 

Salı Sofrası

Etkisiz  Dokunuşlar

Sakaryaspor Keciörengücü maçını, teknik adamı ve oyuncu grubu ile iyi irdelemeli. Futbol hatayı affetmez, futbol maçın her anında dikkatli olmayı emreder. Bunu neden ima ediyorum dersiniz. Dikkat edin maçın hikayesini ev sahibi ekibin lehine çeviren gol anında ,Dongor ve Umit golu atan Keciörengüçlü oyuncuya eskortluk yaptılar. Tehlike gelirken biri elini kullansa, golun başlangıcı sarı kartla bertaraf edilebilirdi. Bana gör o an, maçın kaderini etkileyen an olarak  santraya taşındı.  Yeşil Siyahlılar Ankara’da iyi oynamadıkları ,çok az pozisyon ürettikleri, çok az topa sahip oldukları bir maçı yine de yaklaşık 75 dakika elinde tuttu. Bu süre içeresinde rakibe karşı koymaya gayret eden ,topa zaman zaman azda olsa hakim olan ,Hurşitle  gol kaçıran bir Sakaryaspor izledik.  Gecen sezon bu takımın başında olan İlker Püren oyunu ele geçirmek adına aksayan orta sahaya ,kanatlara bir takım dokunuşlar yaptı ama etkili olmadı. Ev sahibi takımın yaptığı az ama öz dokunuşlar ise ev sahibine goller kazandırdı. Sezon başından beri kadro istikrarına dokunmayan, oyunun gidişine göre bir takım değişimler yapan İlker Pürenin, ezberlenen bu oyun anlayışı içinden bize göre mutluluk çok az çıkar. Bu oyun anlayışında topa çok fazla sahip olmak adına  Sakaryasporun elindeki orta saha kadro kalitesine yeterli demek ne mümkün.   Ankara’da kötü oyun ,kötü sonucu Rüstemlere taşıdı. Keçiörengücünün yabancılarına baktım , bizimkilere fark atarlar. Zaten biz maçlara savunmada ve forvette olmak üzere, iki yabancıyla çıkıyoruz. Diğer yabancılar ise peyderpey  sahaya salınıyor, salınmasına da, şimdilik bu oyuncuların bizi ateşleyecek cinsten  Sakaryasporun gücüne güç kattıklarını,Yeşil siyah futbol tarlasına verim sunduklarını  ben söyleyemeyeceğim. İnşallah yanılırım ,bizim yabancı tercihleri bu gün itibarıyla her derde deva olacak türden değiller. Yukarıda yazdım ,çizdim ,futbol hatalar oyunudur. Hatalar olmasa gol veya goller olmaz. Ancak yapılan hataları futbol cebinize hapsetmeyeceksiniz, yenilen ilk golü üstüne basa basa yineliyorum,  her kes çok iyi irdirmeli. Kötü oynuyorduk eyvallahta  ,bu kadar kötü güllede ,bir pozisyon hatasıyla da Keçiörengüne kaybetmek, çok düşündürücü bir yenilgi    olarak ,Rüstemlerdeki oyun tahtasına konup ,iyi okunmalı. Ankaraya gitmeden önce köşemi okuyanlar bilirler ,bu maç zor geçecek, bu maç Sakaryasporun lig gücünü ölçmeye aday bir maç demiştim. Yanılmadım,Ankara bize önemli futbol dersleri vererek ,bizi Rüstemlere gönderdi. Yolun başındaki kazalar onarılırsa eyvallah, kadro derinliği üzerinede çalışıp farklı oyuncu formatlarıda devreye sokulmalı. Gördüğüm kadarıyla sakatlanıp devreyi kapatan Oğuz Kocabalın yeri zor dolacak gibi gözüküyor.

BU SAHAYLA KİM İLGİLENİYOR ?

Yeni Sakarya Atatürk stadında iki maç oynadık. Bir kaybettik ,bir kazandık. Daha dün bir bu gün iki sahanın zemini tam bir felaket. Bu sahanın bakımıyla kim ilgileniyor? Gecen yıl GSİM bir iş bilen mühendisin el koymasıyla saha kendine gelmişti. Ama bu gün gelin gürünki sahanın hali içler acısı. Tuzla maçında dakka bir Oğuz Kocabal talihsiz bir sakatlıkla Yan Capraz bağlarından oldu. Ameliyuet sonrası Oğuz Koca balın sahalara dönüşü bayağı uzun süreceğe benziyor.  Bu sakatlıkta sahanın halinin en önemli faktör olduğunu ,ben değil bu işle ilgili olanlar söylüyor. Birileri bu saha konusunda GSİM lüğündeki ilgili olanların kapısını çalsınlar. Bu arada yarı resmi yarı değil ama ortalıkta sahası bakımda olan Sapanca Gençlikinde  yeni Atatürk stadında oynayacağı söyleniyor. Valla bu haliyle Sakaryasporun yükünü kaldıramayan bu zemin ,bir de Sapanca gelirse oraya  varya ,sahanın hali yerle bir olur.

BİZİM ÇOÇUK ( TRABZONLU TAHA )

Taha Sapanca Akademide üç direk arasında görücüye çıkan, sonra Sakaryaspora ,oradan Altınordu’ya giden ,Altınordu’nun gelişmesi adına Niğdespora kiralık verdiği  bir kaleci örneği. Altınorduda Trabzonun dikkatini çeken, sezon başı Bordo Mavili takıma tr

ansfer edilen Taha, Avni Akarde Şenol Güneş Spor kompleksinde ,Trabzon-GS derbisinde Uğurcan’ın sakatlığı nedeniyle görücüye çıkan bir Sapancalı genç. Futbolda bazen bir takım supriz gelişmeler ,gelişmeye aday, geleceği olarak gösterilen gençlere fırsat yaratabiliyor. Taha 19 yaşında Avni Akerde tansiyonu yüksek derbide her iki yarıda çok önemli krtik kurtarışlar yaparak o maçın kahramanı olarak bir köşeye adını yazdırdı. Uğurcan döner kaleyi alsada artık Trabzon’da bir Taha gerçeği var.

AYTAC NİĞDEDEN YOLA ÇIKTI

Aytac Ak ın futboldaki çıkış hikayesi, Harmanlıksporda başlayıp, Sakaryasporla taçlanan bir futbol geçmişi var. O Yeşil Siyah bir oyuncu grupu içinde, Türkiye liglerinin her kademesinde forma giyerek futboluna yükleme yapan bir çiçeği burnunda yeni Teknik adam. Bu uğurda yola, İsmail Cambazın yanında ikinci adam olarak başlayan Aytac Ak şindi bir proje takımı olan Niğde Fk da birinci adam olarak yola çıktı. Sakaryalı Teknik adamların yetişmesi, teknik adamlıklarını dışarıya taşıması ,Sakarya’da yetişen gençlere açılan bir şans penceresidir. Ben bu bakış açışı eşliğinde Sakaryalı teknik adamların başarılı olup teknik adamlık kariyerlerini dışarıya taşımalarını bu nedenle çok önemserim .İşte bu düşüncem doğrultusunda Aytac Ak alt yapıdanda bildiği talebeleri olan ,sakatlık nedeniyle bir süre futboldan uzak kalan Barış Uzun ile Kaan Kırcıya  futbol sepeti içinden şans uzattı. Umarım bu gençler Aytaç Akın kendilerine duyduğu güvenin içine umut yüklerler.

MHK BAŞARIYA ÖDÜL VERMEYE BAŞLADI

Süper ligde ve diğer liglerde Kasım ayında yeni klasman belirleme hazırlığı içinde olam MHK bu arada hakem atamada başarılı olanlara üst üste müsabaka vermeye başladı. Gecen yıldan örneklerini gördüğümüz bu düşünce paketi, ligin dördüncü haftasında gün yüzüne çıktı. Beşiktaş-Karagümrük maçını yöneten Arda Kardeşler gecen haftada maç aldı. Antalya –Trabzon maçını başarıyla yöneten Volkan Bayaslanda  bunun karşılığında Beşiktaş-Sivas maçında tekrar görev aldı. Ben bu atama resmini nasıl okuyorum? Hakemler arasında yarışı ,hakemler arasında daha iyi yönetimler bu uygulamanın ışığında kök  salar. Kısacası MHK hakem hatalarının az konuşulduğu şu günlerde atama konusunda başarıyı ödüllendirmesiyle doğru adım atmıştır. NOT Volkan Bay arslanın Beşiktaş Sivas maçında oynattığı avantaj sonrası oluşan golde yıldızının parladığını düşünüyorum. FB Konya maçında Arda Kardeşlerin disiplin kararları konusunda kafalarda soru işaretleri bıraktığını ben değil futbol otoriteleri söylüyor. Ancak MHK bizim gibi düşünmediğini Arda kardeşlere gecen haftada maç vererek ,bizi ve de çok bilen yorumcuları ters köşe yaptı.

TRANSFER HİKAYELERİ ( LİSANSINI AL GEL)

Amatör futbolda ,Süper ligde ,Bal liginde transfer piyasası yol aldı gidiyor. Pamukova 1968 her gün yeni yeni isimleri kadrosuna katarak baş döndüren bir transfer süreci yaşıyor. Pamukova takımı tekrar Bala dönüş için gözünü karartmış durumda. Bu arada transfer hareketliliği içinde atılan yanlış adımlar var. Örnek mi istiyorsunuz ,bir takım kulüplünün haberi olmadan bir oyuncuyu idmanlara çıkartıyor ,deniyor, deneme sonucunda ben seni beğendim, ben sana şu kadar para verdiririm ama lisansını gidip kendin alacaksın. Transferde bağlayıcılığı olmayan oyuncular için sorun yok, âmâ kulüp müsaadesine bağlı oyuncular için bu bir sorun. Bana göre takımlar bu konuda birbirlerine saygılı olacak, bir takım bir başka takımın oyuncuna talipse, önce talip olduğu kulübün yönetimine muracat edecek. Yok ,git lisansını al demek bu işin rajonuna ters.  Herkesin kendine göre bir hesapı kitabı var. Herkes bu konuda birbirine saygılı olmak zorunda olduğunu hatırlarsa, kulüpler arası dostluk itibar kazanır. Bu düşünceye aykırı hareket eden bazı takımlarda, ayrılıkların yaşandığı kulağımıza geliyor. .

DOSTLAR BİRER BİRER GİDİYOR ( SON GİDEN SARI SÜLEYMAN )

Her canlı doğar büyür gelişme  şansı bulursa, gelişir ,büyür ,yaşadığı kadar yaşar ve sonunda kara toprağa gider. Önemli olan giderken geride hoş bir seda bırakmaktır. Her ölümün kendi içinde bir hikayesi vardır. Bu hikayeleri gidenin ardından yaşayanlar yazarlar. Bu sene önce bu ilin en espirili ,en sportmen ,Sakarya tarihinde sporunda önemli bir yeri olan Mustafa Erkaya’yı kaybettik. Bize veda edenler kervanına bu şehrin en çentilmen, en nazik spor adamı ,hakem evinin ismi Türkiye ile taçlanan A.Kadir Aypeki yitirdik. Zamanı gelen gidiyor ,gitmeyin kalın deme lüksümüz yok. Biz giderken de bizi kimse gideceğimiz yere gitmekten alıkoyamaz. Mustafa Erkaya kalbine ,A.Kadir Aypek Böbreklerinde olan sorun nedeniyle, bir süre diyalize sarıldı ama  kurtulamadı. Son olarak  bu şehrin yeşil Siyah tarihinde 1975 de başlayan 1982 kadar süre gelen futbolculuk geçmişi olan Süleyman Bölükbaşıda kalbine yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Biz onu Sakaryaspor yıllarındaki sportmen yapılı ,dinamik,  atletik yapısıyla uzun yıllar, savunmanın savaşan yeşil siyah oyuncusu olarak seyrettik. Ateşli ailesinin damadı olan Süleyman Bölükbaşı tenten Sulo lakapıyla Facede arkadaşımdı. Yaşarken onu spor yazarı nazım Aktürk olarak çok yazdım ,çizdim. Bu dünyadan ayrılışına da kalem oynatmak varmış kaderde. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!