Salı Sofrası Erken Avlandık

featured

Salı Sofrası

Erken Avlandık

Sakaryaspor sahasında Kassango ve M. Nalepadan yoksun kadrosuyla çıktığı, yukarılara tırmanma maçı olarak işaret edilen Samsunspor maçını, erken yediği golle kaybetti. Peki Sakaryaspor  kaybedecek kadar kötü oynadı mı?. İki önemli eksiğine karşın  Samsunspora yenilen, gol sonrası kafa tutan ,özellikle Rossi ile önemli gol pozisyonları yakalayan ,bu pozisyonların bazılarında Samsun kalecisine ve direklerine takılan Sakaryasporun  oynadığı bu oyun bizi zirveye değil ama, playofa taşır diye kendimi inandırmaya başladım. Altı maç üst üste kazanan Sakaryasporun Samsuna kaybettiği  futbol akşamının içine ben , iki önemli eksiğin mevcut kadro içinden gereken karşılığı görmediğini düşünüyorum. Bu arada  Adana Spordan alınan  Sac konun ,Sakaryasporun  futbolda atacağı adımlara katkı sunacağını düşünüyorum. Maçın içindeki son anlarda ki karışıklık, her takım oyuncularının takındığı futbol dışı tutum ve davranışlar, o ana kadar iyi giden oyunun içine düşen futbol dışı kıvılcımdı. Bu kargaşada Umuttun kırmızı kart görmesini ben  bizim savunma hattımızı sarstığını düşünerek ,okumaya çalışıyorum.. Bu arada savunmanın önemli taşlarından biri olan Dongorun , son maçlarda kulübede olmasına da anlam veremediğimi, kulübede kalışının altında neler yattığını bilmediğimi itiraf etmeliyim. Ümit kırmızı kart gördükten sonra bile, sahaya salınmasının altında bazı ince ayar çekişme mi yatıyor diyerekte ,kafamda oluşan bir çekince notumu Rüstemlere ,sorumlu teknik adama iletiyorum.

TRİBÜN YASAĞINA KOÇ TEPKİSİ

Asrın depreminin yaratığı hüzün, asrın depreminin içinden çıkan binlerce kayıbın hedefine konan ,depremdeki yetersizliğinin odağına  konan iktidar ,tribünlere sıçrayan protestoların sesini kısmak adına,  önce TFF yi devreye soktu, sonrada yandaş takımlardan iktidara destek geldi. Sizin anlayacağınız kimse ,asrın depremindeki eksiklerden kendine pay çıkarmıyor. O günlerde Yunanistan’daki tren kazasında yaklaşık 40 kişinin ölmesinden kendine sorumluluk payı çıkartan Yunanistan Ulaştırma bakanı görevinden istife etmişti. Bizde tık yok. Onu yapacağız, bunu yapacağız diyerek hamaset siyaseti yapan iktidara , yükselen istifa seslerinide tınlayan olmadı. Aksine , takımların taraftarlarının sesini kesmek adına düğmeye basıldı. İlk olarak Kayseri-FB maçı için Kayseri yönetiminin il güvenlik kuruluna yaptığı müracaatla  FB taraftarı için ayrılan tribüne seyirci alınmadı. FB itiraz etti ,bir mahkeme  uygulamayı durdurdu ,durdurmasına da bir gün sonra  tribüne taraftar alınmadı. Sarı Lacivertli ekibin başkanı bu duruma isyan etti, Siz yapınca  bir şey yok, siz yapınca siyaset olmuyor da biz yapıncamı Siyaset oluyor diyerek ,Sarı Lacivert  sesini yükselten bir açıklamada bulundu. , Görülen o ki yaklaşan seçim öncesi mevcut iktidar ne olursa olsun ,çatlak ses istemiyor. İstemiyor ama yine de Tribünler  istifa slokonları ,bir çok yandaş olmayan takımların maçlarında ,naklen yayın anında sesler kesilmeye çalışılsa da ,sosyal medyada  kendine yer buluyor. İnsanların Demokratik hakkıdır bu eylemler. Haddini aşmadan yapılıyorsa  bu tür eylemler , bundan kimse gocunmayacak. kendi aleyhine karşı yapılan her türlü eylemden rahatsız olan, Demokratik tepkiden bile çekinen bir iktidar   sizi yönetiyorsa , böyle bir şeyi beklemek,  hayalden de öte olduğunu yıllardır görüyor ve izliyoruz. Yakın bir gelecekte  Beşiktaşada Fenerbahçe’ye gelen taraftar yasağı gelirse  bu bizim için, spor kamu oyu için süperiz olmayacaktır. Ali Koç  Kayseri eliyle alınan TFF desteğini de yanına kalan Mahkeme kararını, bu karar el verenlere tepki olarak Kayserispor FB  maçını  protokolden değil seyirciler arasında izledi.

NOT  Son olarak GS seyircisi de Kasımpaşa maçında yalan, yalan sesleri arasında istifa hükümet diyerek  istifa seline el verdi.

BAZEN BİR FUTBOLCUYA TAKIM DEĞİŞTİRMEK YARIYOR ( KASSANGO  BU YAKIŞTIRMAYA UYUYOR)

Futbolda takıma yararlı, takımın eksik olan halkalarını, isabetli transferlerle  onarak takımların başarılı olduğu gerçeği ne çok tanık olduk. Hatta bazı oyuncularında eski takımından koparak başka bir takıma gittiğinde, oranın futbol kültürü içinde kendini geliştirdiği de, bilinen bir futbol gerçeği . İyi futbolcudan değil, gittiği takıma ,o takımın oyun formatına uygun oyuncu bulmaktır aslonan. Bakın Beşiktaşa ,Allahlını severseniz sezon başı İngiltereden alınan oyuncular, Şenol Güneşin gelmesi sonrası değişen oyun formatında   bir türlü Siyah beyaz renklerle uyum sağlayamadılar. Hatta fasla Dünya kupasında başarılı olan Faslı Sais ,gecen senenin flaş ismi Rosier bile topun ağzında. Valerin İsmail gitti, Şenol Güneş geldi, takımın taşları neredeyse sil baştan yenileniyor. Hoş teknik adam tercihlerinin de Beşiktaş’ta yaşananların payı var. Bu gün Kassango, Boludaki vasat futbol yıllarında  yakalayamadığı çıkışı ,Sakaryada yakaladı. Şimdilerde  16 golü bulan kassangonun transfer piyasasındaki Dolar bazındaki fiyatı çıkış yaptı. Dedik ya Futbolcu iyi olacak, olmasına da, gittiği takımın oyun formatına da uygun olması gerekir. Ben Kassango transferinde  bu  ayrıntının ayak izlerini görüyorum. Kassango yıllardır özlemini çektiğimiz TFF 1 gelişin içindeki en önemli transfer halkasının baş aktörü oldu. Tabi bu transferde Kassangonun değeri katlanarak yol alırken, Sakaryasporda sezon başı ve ortasındaki transferi dönemini yönetenlerin attığı en önemli adımlara da pay uzatmak gerek. Sadece Kassangomu? Tabiki değil. Bu gün ki başarılı yürüyüşün  adımları içine  Rossi, M. Nalepayıda  transfer halkalarının içine koyabilirsiniz. Sözün özü, kadro yapılanması bu güne kadar az hatayla yapıldı. Bu az hatayla kurulan kadro önce lige tutunan yere demir atarken, sonrada zirve, olmadı playof hesabını Rüstemlere taşıdı. Anlayacağınız yıllar sonra geldiğimiz yerde yeşil siyah renkler her türlü tribün heyecanını  santraya taşıdı.

BİR EMEĞİN ,BİR MÜCADELENİN  ADIDIR FİFA ROZETİ ( ATİLLA KARAOĞLAN  TAPULARI YIKTI)

Sakarya’nın Futbol hakemliğindeki  yürünüşe Atilla Karaoğlanın FİFA  kokartı takması  ivme kazandırdı. FİFA olmak kolay değil, hele hele Anadolu hakemi iseniz  işiniz dehada zordur. Sakarya’da bazı hakemler bu gün adı Süper lig olan ligte düdük çaldılar. Bu gün yaşamın içinde olmayan A.KadirAypek, Reşit Çeker, Erdoğan Çamlıyurt, Selçuk Şahin ,Erkan engin  kısa aralıklarla Süper ligte düdük çaldılar. Bu saydığım isimler içinde hem hakem ,hem MHk üyesi olarak A.Kadir Aypekin yanına, bu saydığım isimler yaklaşamaz bile. Ama  bu gün Atilla Karaoğlan  Sakarya hakemliğinin geçmişini bir çuvala koyarak ,çuvalın ağzını kapatarak Sakarya nehrine attı.  Sakarya hakemliğinin mazisini  aşıp FİFA hakemi olan Atilla Karaoğlan artık futbol hakemliğinde, bu ilin en önemli resmi, en önemli markasıdır.. FİFA olmak ,FİFA hakemi olmak için attığınız hakem adımlarının karşılığını bulmak o kadar kolay değildir. Ancak bu gün bu şehirde taraflı bazı kişilerin FİFA olan Atilla Karaoğlana dil uzatması, cezalı olduğu dönemlerle ilgili olarak afaki yakıştırmalarda bulunmaları sadece Atilla Karaoğlana değil, bu şehrin tanıtım aracına  yapılan bir çirkin bir yaklaşımdır. Yahu Sakarya futbol hakemi tarihinde Atilla Karaoğlanla FİFA rozetini yakasına takmasına destek olmuyorsanız ,bari gölge  etmeyin.  Tuttuğunuz takımın rengine göre hareket ediyorsanız  ,ne olur bu saplantınızdan geri adım atın. Kocaeliden sonra  Sakaryanın da artık  Hakem evi duvarına asılaçak bir FİFA hakem resmi var. Ben Atilla Karaoğlanı  bu başarısından dolayı, cezalı olduğu süreçte bile  ,ben iyi hakem olacağım inancından sapmamasını, dimdik ayakta kalmasını, ceza sonrası çıktığı iki maçta başarılı bir performans sergileyerek kendine güven duyanları mahcup etmediği için  kutluyorum. Ben Atilla karaoğlanı yaşadığım sürece iyi takip edip tökezlediği anlarda ,eksiklerini bir kenara not edeceğim .Size tavsiyem felaket tellallığı yapmadan sizde benim gibi yapın. Yahu arkadaşlar FİFA kokarttı Sakarya’ya gelmiş be ,bundan güzel ne olabilir ki. Bu başarısından dolayı Atilla Karaoğlanı canı gönülden kutluyorum. Bakın Dostlar, ibu çocuk sizin öz evladınız,bakın bu çocuk Sakarya hakemliğinde bir milata imza atmış. Bakın bu çocuk cezadan sonra peş peşe maçlara çıkıyor. Bakın beyler bu Çocuk Sakarya ve Türk hakemliğini kısa sürede Avrupa’ya taşıyacak. Bakın beyler eleştirin ama yıkıp atmayın, eleştirin ama  ,eleştiri kantarının tozunu iyi ayarlayın.

TEKNİK ADAM RESMİ ( BÜLENT YILDIRIM)

Bülent Yıldırım bu ilin genç idailist bir teknik adamı. Teknik adam çantasında iki takımı Süper ligten alıp Bal ligine  taşıyan teknik adam resmi var. Önü açık bir teknik adam yürüyüşü içine önada yer ayırırız da, aykırı bir teknik adama yakışmayan kenar yönetimi  olursa da , onu uyarırız. Karasu Aziziyenin Ferizlispora rovanştada kaybederken, hayal kırıklığı yaratan Sarı Lacivert oyun ortaya çıktı. Bu oynanan kötü oyun, tüm Karasu Spor kamuoyunda  santraya taşınırken, Bülent Yıldırımın maçın hakemi Tayfun Güze karşı takındığı tavırlar, oyun içinde vede oyun bitimi sonrası sergilediği tutum ve davranışı ,bu yaşanan yenilginin içine hakemi taşıma gayretine el vermeyiz.  Umarız Bülent Yıldırım ,filmi geriye sararak, seyreder ve kendini eleştirerek ,ben ve takımım nerede yanlış yaptı diyerek  kendini sorgular. İyi bir teknik adam, iyi bir teknik adam olmaya aday kişiler  bulunduğu kulübede sakin duran ,kötü oynanan  oyunun içindeki sırıtan aksaklıkları onaran kişidir. Oynanan oyunu, hakemin kötü yönetimine yıkma gayretine ben katılmıyorum. O maçın hakemi bana göre verdiği penaltılarda son derece haklı, iki düdük çaldı. Hakemin avantaj ve bazı foullerde gereken müdahaleyi yapamamasının dışında, oyunun kaderine etki yapan adam olmadığını ben buraya yazıyorum.  Sonuç Hakemden daha kötü olan ,sorgulanması gereken bir Aziziyesporun o gün için sergilediği kötü futboldur.  Playofu görme şansı hale diri olan, Geyvenin yenilmesiyle de bu hedefi garantiye alan  Karasu Aziziye teknik kadrosu ve oyuncuları umarım bu yenilgiden   gereken dersi ,ortak akıulla soyunma odasına taşırlar. Bazen ,bazı beklenmeyen yenilgiler toparlanmak adına fırsat olabiliyor. Umarım hayalleri büyük olan Aziziye bu şok yenilgiden gereken dersi çıkartarak Playof kapısından içeri giren takım olur.

SAPANCA DIŞARIDA YOK

Sapanca üçüncü teknik adam önderliğinde dışarıda, yani deplasman yolculuklarında yokları oynuyor. Dışarıda üç maçtanda sıfır ceken  bir Sapanca,  futbol resminde neler eksik? Altı maçtan sadece içerde yedi puan çıkartan  bir yeşil Beyaz  futbol gemisi, ligin ilk yarısın dada sahasında yenildiği ,düşme potasına aday Akhisara yine kaybetmesi  sonrası bakalım Akhisar maçı sonrası  günün teknik adamı koltuğundan olmuştu. Bu günki teknik adam gidenlere göre bu gün elde edilen sonuçlara göre gidenleri aratan bir teknik adam performansı gösteriyor.

BU VEFA O VEFA DEĞİL

Bal liginde Ekrem Kraberberde bir süre Serdivanspor Vefa maçını izledim. Bu Vefa benim futbol mazisini bildiğim Vefa değil. Bu Vefa  balda bu gruptan düşer. Bir zamanlar hakemlik yıllarında maçını yönettiğim, İstanbullun Futbol mazisi başarılarla yüklü takımının geçmişi mazide kalmış. Serdivanspor karşısında 90 da yediği golle evine puansız dönen  Vefanın , geçmişi eşliğinde maçı izlerken ,nereden nereye  diyerek, Yeşil Beyaz futbol filmini gerilere doğru sardım. Vefanın ahı gitmiş vahi kalmış. Balda uzatmaları oynayan Serdivan işte böyle bir takımı , doksanda bulduğu golle yenerek  Vefayı İstanbuldan düşecek üç takım içeresine yuvarladı. Bu arada bu maçı yöneten Kastamonu bölgesi Bayan hakemi yönetimi ile  erkeklere taş çıkartır misali bayağı iyi bir maç yönetti.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!