Salı Sofrası Eriyoruz

Salı Sofrası  Eriyoruz

Sakaryaspor bildiğiniz gibi. Değişen bir şey yok. Sultanbeyliyi de yenemedik. Böyle olunca da irtifa kaybetmeye devam ettik.Bu gidiş hayra alamet gidiş değil. Hafta arası üç, hafta sonu iki etti mi sana beş puan. Telafisi olmayan puanlar teker teker gidiyor. Bu futbol gemisi bu haliyle playofu da zor görür. Selahattin Aydının etrafa ışık saçmak için söylediği , sarfettiği futbol düşüncesinin mürekkebi  kurumdan giden iki puan hesapta olmayan puan kaybıydı. Yok yok bu takım bu çağdışı yönetim modeliyle    önünü göremez. Sultanbeyliyede diş geçirmeyen Sakaryaspor için Playof kapısı hala kapanmasa da ,bu takımın ruh hali ,kulübedekilerin futbol dünyaları içindeki düşünceler eşliğinde ortaya çıkacak iyimser futbol manzarası, bu şehirden gittikçe uzaklaşıyor.

TRABZON ABARTIYOR

Trabzonsporun GS önünde yaşadıklarında art niyet yoktur , yeteneksiz hakem kararları vardır. Hakemin üzerinden kurumlara  saldırı ,  abartılıdır. Hatırlarsanız Beşiktaş Samsun maçın da da Cem Papila önderliğinde buna benzer hakem hatalarıyla şampiyonluğun kaybediş başlangıcına geçmiştir. Zonguldaklı Cem papilayı da bu gün Deniz Ateş Bitneli de art niyetlilikle kimse suçlayamaz. Herkes gibi Hakemde insandır ve insanın olduğu yerde hatalar hep vardır. Ancak bu işin başındakiler bir hakemin göğsüne FİFA takarken bu işi çok iyi test edecektir. Yeni FİFA hakemlerinin içinde çok azı bu kokartı hakkediyor. Bu gün ki MHK ise Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gelmiş geçmiş en zayıf MHK dır. Bu gün ki MHK nin içinde Kuddisi  Müftü oğlu ve Bünyemin gezer dışında benim tanıdığım yok, sizin var mı? Ha birde İsmet cengiz diye birini Sakaryaya geliş gidişlerinde  ,Sakaryanın başına sardığı İHK üzerinden tanıyorum. Gerisi hikaye.

AYDINDAN NAĞMELER

Üç senedir Sakaryasporun başında Başkan koltuğunda oturan bizim Başkan, son yaptığı Basın toplantısında kamuoyunun gazını almak adına bu takım şampiyon olacak , bu takım TFF 2 ligine çıkacak demiş. Demeyle olsaydı bu işler  biz gecen yılda oradaydık. Çıkar veya çıkmaz,daha her şey bitmediğine göre bu düşüncesine karışmam. Hatta Sakaryaspor çıkarsa ondan fazla sevinirim. Çünkü ben ondan fazla Sakaryalı ,ondan fazla Sakaryasporluyum. Neyse bırakalım o bildiğini söylesin. Anlattıkları arasında bir şey dikkatimi çekti. Mayısta yapılacak kongrede aday olmayacağım demiş. İnşallah sözünde durur. Bu üç emekli orada durduğu müddetçe Sakaryaspor bahçesine yaz gelmez. Aydın  Başkan Mayıstaki kongre için şehrin ileri gelenleri iyi bir yönetim yapsın demiş. Emrin olur. Devam ediyor görüş bildirmeye,ancak yeni yönetimde eski yüzler, yeni yönetimde geçmişte Sakaryaspora zarar vermiş kişiler olmasın demiş. Buyrun buradan yakın. Sanki kendisi Sakaryaspora çok yaralı olmuşçasına geçmişe laf atıyor. Bırak Selahattin Başkan gideceksen git. Bu takıma yararlı olacak , bu takımı senden iyi yöneteceklere, sana verilen imkanların yarısı verilsin, bu takım çok kısa sürede TFF 1 ligini görür. Yeter ki sen  git Bay başkan. Giderkende akıl vermeyi bırak. Bizim aklımız bize yeterde artar bile. Sen gölge etme yeter.

BIRAKIYORUM BU RESİM KONUŞSSUN

Sakaryada Amatör Futbolda Hüseyin Kamadan sonra ASKF koltuğu kıymete bindi. Herkes Hüseyin Kama Amatör evindeki koltuğa oturmak için yarış halindeler. Muhalefet illa da seçim derken Büyükşehir Belediyesininin Başındaki Büyük Başkanın bu gün ki mevcut ASKF Başkanına uzak durduğunu,o orada olduğu müddetçe ASKF büyük adresten büyük destek alamaz ,oysa bizim böyle bir vizyonumuz var ideasındaydılar. Biz yazıp çiziyoruz. Bu sefer yazmadan ben susacam ASKf Başkanı Yaşar Zımbanın Büyük Başkanla beraber son ziyaretinde çekilen resmi buraya koyacam. İstyeyen  isdediği şekilde bu buluşmayı yorumlayabilir. Buyrun başlayınız efendim.

SİYAH BEYAZ ÇÖKÜŞ

G.Tacsporun son üç yıldır yaşadığı futbol düşüşünde Erol Aydın Başkanlığındaki son yönetimi suçlu sandalyesine oturtamazsınız. Nerede Erkan Sezgin, Nerede İsmet Durak ,Nerede İbrahim Nalbant? . Bana göre bu saydıklarım hizmet verdiler vermesine de , Siyah Beyazlı ekibin geleceğine katkı sunacak ,kurumsallaşmak adına ,alt yapı gelişimi adına olumlu adımlar attıklarını  söylemek mümkün değildir. Baldan Süper lige ,Süper  ligten Klasman ligine ,oradanda 2 Amatör kümeye düşüşün içinde, Teknik adamların beceriksizliklerinide,siyah Beyaz futbol defterinin bir kenarına not etmek  gerek. G.Tacsporun bu ilin siyah beyaz futbol rengi olarak kendine sahip bulamıyorsa eğer biz ne yapalım. Bize göre sil baştan mutavazi bir bütçe ile Tacspor geldiği yerlere düştüğü gibi çıkabilirde, bu yanlızlık kısa sürede onarılmalı. Onarmaya niyeti olanlara şunu söyleyelim , Taca gençlik ateşi ,Taca alt yapı gelişimi şarttır. Yoksa gerisi hikaye. Paraya dayalı Siyah beyaz sistem bu gün itibariyle ölmüştür,en kısa sürede cenazesi Cuma pazarından kalkmalıdır. Bu arada emaneti üstüne alıp ta üç beş kuruşa zamanında kıyamayan Erol Aydına da başarızlıktan fatura uzatalım da hak yerini bulsun. Çok önceden bu konuda onu Sezonbaşı takımın başına gelen Nurettin Çelikaslan uyarmıştı. Efendim bu haftada sofrayı toplama vakti geldi. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!