Salı Sofrası ) En rahat Baskan

featured

.Salı Sofrası

En  rahat Baskan

Cevat Ekşi başkan olarak tarihe geçecek. Neden mi ? Gayet Basit Cevat Ekşi kimin adayı ? Büyükşehirin. Yönetim nasıl kuruldu? Büyükşehirin programladığı şekilde.  Yönetim paralımı ? Yo. Parayı Uğur Akkuşun önünü kesenler verecek. Cevat Ekşi bu nedenle çok rahat. Alıcı çıksa da şu TV den kurtulsak diyen arkadaşların programına çıktığında Cevat Ekşi bu nedenle çok rahat olduğu Sakaryadan bana iletildi. Cevat Ekşi hesap vermeyecek, hesapı  alıcısı olduğu halde Sakaryasporu alıcısına vermeyenler verecek. Cevat Ekşi Yeşil Siyah projenin bir parçası olarak çıkacak süreci yönetecek. Umarım bu rahatlık içinde hata yapmaz. Umarım geçmişin kötü yaşanmışlıklarının üstünü örter. Umarım kuracağı kadro ile kongrede kendisinden alkışı esirgeyenlerin önünü keser. Umarım Sakaryaspor kurumsallaşmalı derken ,alt yapının futbol fabrikasından oyuncu çıkaran ,çıkan oyuncuları sahiplenen Başkan olarak tarihe geçer. Umarım adı Şampiyon Başkan olarak tarihe geçer. Umarım kadro kurarken bu takımı iyi bilenlerin görüşlerine itibar eder. Umarım para olarak sıkıntısı olmayacak bir sezona talip olmanın rahatlığı içinde doğru işler yapar. Çünkü Sakaryaspor son dört yılında hep yanlış işlerle uğraştı. Her sezon sonu TFF de transfer yasağına takılan bir Sakaryaspor takip etmekten çok yorulduk.

ALKIŞ YOK

Sakaryaspor kongresinde bir aday çıktı, ortalıktaki büyük sevgiyi tartışıştır hale geldi. Uğur Akkuşun aldığı oy yarattığı  heyacanın yankılar bu şehirde iz bıraktı. Verdiği sözleri tutamıydı? Tutmayacağı sözler ortaya çıktığında olaya el koyardık. Ama  bu rizki göze alamadık ve  Belediyenin devre dışı kalacağı, en azından isminin az zikredileceği bir yönetim sürecine Cevat Ekşi, Cumhur genç  birlikte geçit vermediler izlenimi kongre notlarında dillendirildi. .Ben merak ediyorum oturmuş bir güç karşısına gecen  Uğur akkuş, bu kadar oyu nereden ve nasıl aldı?. Bana göre  bu sorunun yanıtı, her şey çok güzel olacak diyerek ,şehrin gazını Sakaryaspor üzerinden alan, bu yoldan Sakaryaspola gündem yaratmayı seven Ak Büyükşehir  yanıt vermeli. Kısa sürede bu kadar oy patlaması bana göre bu ilde her yönetim tartışıldığında, mevcut yönetimi zorlayacaktır. Kim bilir bu güç gün gelir, Sakaryasporda daha iyi yönetimlerin önünü açmak adına, Uğur Akkuşun devreye sokamadığı ,yeşil Siyah yönetim modeli Belediyeden kurtulmuş olarak  karşımıza çıkar. Ben şahsen Belediyenin el verdiği,Sakaryasporun her başı sıkışıldığında Büyükşehir Belediyesinin konuşulmasından vallahi billahi sıkıldım. Bu süreç böyle devam ederse kim Başkan olursa olsun beni ilgilendirmiyor. Çünkü ben kendimden bilirim uzaktan kumandayı hiç ama hiç sevmiyorum. Bu nedenlede benden bu yönetime, onu destekleyenlere ,bir kısım taraftar gibi alkış gitmez. Bedavadan neden ellerimi yorayım ki. Ne değişecek ki? Bu arada  bu gonre içinden çıkan sonuca bakarak Büyükşehir başkanına  methiyeler düzen kalemleri görünce Sakaryadaki yandaşların ruh haline baktım, Türkiye neyse Sakarya’da o olduğu için yandaşlarada  yeni yönetim hayırlı olsun diyerek bu konunun üstünü örtüyorum.

KIYIMMI ?

Sakaryasporda yeni teknik adam  aldığım bilgilere ,basına yansıyan haberlere  göre kendi futbol dünyasına yakın oyuncuları kadrosuna almaya başlamış. Alsın ,alır tabi ,adama siz bu yükümlülüğü verirseniz o kendi çalar kendi oynar. Ertelenin gönderin dediği listede  gençler var. Ertekenin gönderin dediği listede gecen yıldan kalan birkaç isimde var. Benim futbol aklım alt yapı gençlerine takıldı. Şaban hocanında yapmadığını, alt yapıya çözüm üreten proje olarak görmediği bir ortamda biz elin adamına pardon teknik adamına bizim gençleri neden görmeden etmeden gözden çıkarıyorsunuz diye kızmaya hakkımız varmı? Var kardeşim , var. Sakaryasporun kurtuluşu illa TFF 1 çıkmak bir yana alt yapı zenginliğini Rüstemlere taşımak ,Sakaryasporun yarınlarını kendi çocuklarımızla kurtarmak zorundayız. Bunu gelen teknik adam dikta edecek olanda çok rahat konumda olan Cevat  Başkanın ta kendisidir. Görülen oki Sakaryaspor yine bildiğiniz gibi. Yine sil baştan yeni takım,sil baştan yeni milyonları transfer pazarına gömmek. Bu filmi çok seyrettik yine seyredeceğiz galiba. Ben bu nu alt yapı kıyımı olarak görüyorum. Duydumki bay Ertekin gençlere uzaktan bakan ,daha ziyade tecrübeli futbolcu kaynağından su içen biriymiş. Ne diyelim afiyet olsun.

EKŞİ ŞAMPİYONLU DİYORMUŞ

Şu an ben uzaklardayım. Sakaryasporun yeni yönetimimde ,bu konuda yazılıp çizilenlere uzaktan el çırpıyorum. Gazete manşetlerine bakıyorum, sakaryasporda ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Cevat Ekşi,  şampiyon kadro kuracağız diyerek ,kongre sonrası devreye giren yeşil siyah tepkileri azaltmayı planlıyor gibi geldi bana. Adı Sakaryasporla anılan  Teknik adam İsmail Ertekin olursa  iyi olur. Bu ligi ,bu Sakaryasporu iyi bilen biri ile yol almak kanımca bu süreçte iyi bir tercih olur. Bakalım  bu konuda atılan adımların içinden ,teknik adam ismi olarak İsmail Ertekin çıkacak mı? Çıkmazsa da sorun değil siz paradan haber verin ,nice Ertekinler bulursunuz . Tabi konuda ak pak düşüneninde onayı olacak.

İHK LER YOK

Yeni sezonda hakem planlamaları, klasmanların oluşumu tamamen MHK lerin elinde. Eskiden İL Hakem Kurulları kendi ilerindeki yeni hakem tercihleri, yeni gözlemci kadroları için MHK lere liste verilirdi. Liste veriliyor ama, MHK bunu dikkate almıyormuş. Onlarda Pantemi  sürecine kendi özel arzularını eklediler. İllerden gelen listeler değil kendilerinin belirlediği kriterleri uyguluyorlarmış. Son olarak Sakaryadan çağrılan üç ismin, Serkan Önsal, Suat Güz ve Mehmet Akıncıkın neye göre çağrıldığı konusunda kimsenin bilgisi yokmuş. EEEEEEEEEEEE Corono Virus salkınını öyle görülüyor ki mevcut MHK de kendine göre uyarlıyor. Özetle hem siyaset,hem TFF ,hem TFF ye bağlı kuruluşlarda bazı sıkıntıların üstünü Corono ile örtüyorlar .Not MHK gitti. Yenisi gelecek. Bu konuda  fikir üretmeden önce yeni MHK yi bekleyelim. Bakalım yeni gelen Sakaryada ki İHK yapısına ne gözle bakacak.? Dedik ya MHK bir gelsin bakalım.

BİSİKLET CENNETİ MARMARİS

Marmariste, Marmaris 1923 ün Başkanı, teknik sorumlusu Sakaryalı Murat Görgem Dincin konuğu olarak kaldığım dolu dolu üç günün içinde neler gördüm? Burası sosyal hayatın kısıntı yaşamadığı, bu alanda özgürlüğün çirit attığı Muğlanın şirin turistik bir ilçesi. Sabahları turlar, akşamları Marinadaki eğlence merkezlerinin renkli hali buranın cazibesine cazibe katıyor. İnsanlar özgürlüğü sevdikleri için,doya, doya tatil yapmak adına, rahat bir ortam aradıkları için, bu aradıklarını Marmariste, Fethiyede, Kuşadasında, Bodrumda  buldukları için tatil için buraları tercih ediyorlar. Marmariste  yoğun trafiğin içinde ,Marmaris halkı çareyi bisiklette ,çareyi Motosiklette bulmuşlar. Marmaris Motorsiklet cenneti. Bende Murat Görkem Dinçle Motorsiklet le bayağı gezdim .Mamarise gelecekseniz Motosikletinizle gelin. Paradan tasarruf edersiniz. Efendim tatil yöresi Marmaris Turunc arası gezintim eşliğinde Salı sofrasını  sizlerle buluşturmaya çalıştım. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!