Salı Sofrası ) Emanetçi yine kazandı

featured

Salı Sofrası

Emanetçi yine kazandı

Sakaryaspor 6-2 lik Bordom hezimetinin açtığı yarayı kısmen de olsa Kırşehir’de  sardı. Ali Özgün attı, Sakaryaspor  puan anlamında yukarılarda olan  rakibini kendi evinde yendi. Bu galibiyet  yaralı Yeşil Siyah futbol evine sadece pansuman olur. Sakaryaspor kazanırken de ,kaybederken de oynadığı ile  kafalarda soru işareti bırakıyor. TFF 1 lige direk çıkış için bir türlü istikrar yüklenemeyen futbolla beraber, gelen git gelli sonuçlar  Yeşil Siyah futbol evinin beklentilerine karşılık vermez. Kırşehir’e emanetçi teknik adam Murat Balabanla giden Sakaryaspor  kazandı ve Eyüple arasındaki fark yerinde kaldı. Bu arada Murat Balabanda  Kastamonu’dan sonra Kırşehiriride emanetçi teknik adam kostümüyle  yenerek,  kendi diplomasına  farkındalık kattı. Özetle Sakaryasporun başı sıkıştığında Murat Balaban seçeneği alt yapıda nöbette olacak.

KİM SUCLU?

Sakaryaspor evinde öyle bir yenilgi aldı ki, anlatmak ,yenilginin nedenleri konusunda  bir şeyler yazmak ,bir şeyler konuşmak o kadar zor ki. Yeşil Siyah tarihin futbol dolu , futbol kitabında  böylesi bir beklenmedik yenilginin karşısına koyacağımız yenilgi saysı 55 yıllık tarihte sanırım bir kez var. Futbolda  bu tür yenilgiler olmaz mı? Tabiî ki olur. Ama aranızda  çok farklı sıklet farkı olan, kadro kalitesi sizin elinize su dökemeyecek bir takımdan altı yiyorsanız takım sizin karşınıza çıkarken grubun sondan ikinci takımı ise  bu yenilgi nedeniyle , bir çok kişi sorgulanır. Bu yenilgi sonrası İsmail Ertekin gitti. Haftalar önce istifa etmişti de ,bir ara gelen oyunsal skorlar bu ayrılığı ertelemişti. Ben o günlerde şöyle demiştim, İsmail Ertekinle Sakaryaspor birlikteliği bana göre pamuk ipliğine bağlı demiştim. Dediğim oldu diyerek hava atmayacağım. Ben bunları  Sakaryasporun  lig öncesi transferde para dağıtırken ,kurduğu kadroyu, oyuncu planlamasına bakarak yazmış ,konuşmuştum.  Bu gün İsmail Ertekin gitti, giden sadece  o ,sorgulanan omu olmalı ? Futbolcular, bu futbolcuları Sakaryaspora pazarlayanlarında  Bodrum faciası için kurulan darağacında ağırlamalı.  Bu konuda sorumluluk masasına konulacak kişi  veya kişiler bu kadarla sınırlı değil.  Unutulan ları   ben değil, siz konuşun ,siz bana ime il yoluyla atın. Duydum ki İsmail Ertekinle berabere Cevat Ekşi yönetimide gitmek adına kolları sıvamış. Yeşil Siyah futbol evinde Bodrum yenilgisinin yarattığı Şok dalgası  Sakaryasporu Olağanüstü kongreye kadar sürüklemiş.

 

GİTGELLER SORUN ÇÖZMEZ

Sakaryasporda son yıllarda yönetimsel krizlerde Cevat Ekşi git, Cumhur Genç gel. Cumhur Genç git, Cevat Ekşi gel senaryolarını  sıkça izledik. Bir ara İbrahim Nalbant  bu ikilinin arası girdi girmesinde ,girmesiyle gitmesi bir oldu. Şimdi  duyuyoruz ki Olağanüstü Yeşil Siyah kongre için delege  bakımından eli yüklü olan Cumhur Genç  tekrar adaymış. Akıllı çocuk. İyi zamanı ,sorunsuz sürecin izini iyi sürerek  o zamanın içine pike yapmayı iyi beceriyor. İbrahim Nalbant geldi  ne oldu? Nalbant Başkan belediyeden gelen desteğe kendi cebinden yaklaşık 1.5 Milyon ekleyerek transferi açtı. Açtıda ne oldu? Günahları boynuna altı oyuldu, Cumhur Genç tekrar Başkan oldu. Şimdi ne oldu? Cevat Ekşi Belediyenin verdiği destekle  Sakaryasporun transfer yasağını kaldırdı, yüklüce birde para harcayarak, iddia o dur ki 14 Milyonluk bir  Sakaryaspor kurdu. Sakaryasporun sezon sonuna kadar  parasal konuda derdi yok. Ve  işte tam bu noktada Cumhur Genç yine Başkan lık için kolları sıvamış. Bu arada  Sakaryaspor için gölge yönetim kurduğu söylenen Uğur Akkuşta Cumhur Genç adaysa ben olmam diye bir laf etmiş. Böyle olunca Başka Başkan adayı çıkmazsa ,veya Cevat Ekşi güven tazeleyip tekrar Yeşil Siyahlı futbol kaskoluna sarılmak istemezse,  görülen o ki Sakaryaspor yeni bir Cumhur Genç dönemi ile kucaklaşabilecek. İyi olur mu?  Bu saydığım denenmiş, cebine değil ,belediyeden gelecek  desteklere göre plan proje yapan anlayıştan Sakaryaspora hiçbir fayda gelmez.  Bu konuda daha yazacaklarım varda  şimdilik yazacaklarımı zaman ayarlı devreye sokmak istiyorum.

NOT:Bu arada Sakaryaspor’da Başkan Cevat Ekşi ve yönetimi Olağanüstü  Genel Kurulu kararı aldı ve bir anda ortaya birçok aday çıktı.

Daha önce tek aday olursam adaylığımı açıklarım diyen Uğur Akkuş’la birlikte Cumhur Genç, Selim Seyfettin ve Hüdaverdi Bahadır’ın da adı Genel Kurul için anılmaya başlandı. Umarım bu adayların sayısı daha da çoğalır ve demokratik bir seçim sonunda Sakaryaspor için Hayırlı olan yönetim Yeşil-Siyahlı üyelerin oylarıyla uzun vadeli olarak onay alır. Son karar tabi ki Sakaryaspor üyelerinindir ancak parası ve heyecanı olmayanlarda yalandan aday olmasın ve Yeşil-Siyahlı taraftarların hayalleri ile oynamasın YETER..

 

SİREN SESİ

Gecen hafta Salı günü dünyanın ve de Türkiye’nin ölümsüz lideri Mustafa Kemal Atatürkün 82 ölüm yıldönümüydü. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu bizleri ve ülkemizi bu günlere taşıyan liderin ölüm yıldönümünde  Salı günü her zaman  her yerden duyulan Siren sesini duyamadık. Sadece merkeze  çalan Siren sesi  acaba neden genele hitap etmedi. ? Biz nedenini 18 yıldır süregelen Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı uygulamalardan gördüğümüz için bu siren olayının bir yerden çalınmasını yadırgamıyoruz. Bir de bu işi iyi yönüyle ele alalım. Anma saatinin erken olması, çalışmaktan bitap düşen şehrin insanlarını uyandırmamak adına Siren sadece  merkezi sistemle çalındı diye safhane bir düşünce kapladı içimi. Uyumaya alışkın kişiler için fark etmiyor. Onlar  hep uykudalar. Amma velakin uyanık olanlar ,Atatürk’ü Cumhuriyetçi kesim hep ayaktaydı. Onlar azalarak değil çoğalarak yol alıyorlar.  Yoooo ,ne yaparsanız yapın, bunu han ki amaçla yaparsanız yapın. Atatürkü öldürmeye  gücünüz yetmez. Biz var oldukça ,bizden üreyen nesil oldukça ,bu gün benim ülkemde olmasa bile dışarıda karşılığı olan bir lideri yok eyitmeye hiçbir güç engel olamaz. Bu arada bazı Atatürkçü cumhuriyetçi dostlar söyledi Siren seslerinin olmadığı yerde araba kornaları devreye girmiş. Siren sesleri ol masada vatandaşlar 9.5 gece kendileri örgütlenip saygı duruşunda bulunmuşlar. Yok yok, karanlık meraklısı siyasal iklimin başrol oyuncuları ne yaparsanız yapım, ne Atatürk sevgisini nede Cumhuriyet sevgisinin üstünü  örtemezsiniz. Az daha, unutuyordum ,Güney Kore TV sinin haber kanalında  9.5 geçerken spiker Atatürkü anlatırken, onun ölüm yıldönümünü anlatırken tam o saatte  saygı duruşuna geçtini biliyor muydunuz. Özetle karanlıktan beslenen muhteremler o bir Dünya lideri o bir başkomutan onu çakma liderle karşılaştırıp  yok edemezsiniz. O ayyaşın eşi emsali bu dünyaya bir daha gelmez.

 

TFF NİN AKILLI BAL UYGULAMASI

Bal ligi oynanacak mı? Oynanır veya oynanmaz. Oynanacak diyenler son günlerde yoğunlaştı. Bu arada TFF  Bal liginde takımların transferde canlarının yanmaması için akıllı bir uygulamayı kitapçığa koymuş. Lig oynanırsa sorun yok. Velev ki oynanmadı ne olacak? Takımlara transfer olup belli ücretler alan oyuncular ne olacak ?  Eskiden bu işte kaptı kaçtı olayı vardı. TFF kitaçığa koyduğu yeni bir talimatla artık böyle si olaylara  rastlanmayacak. Bir kulüpten para alan ,yüksek parayı bulduğu zaman mızıkçılık yapıp başka kulübe kaçmaya çalışan oyuncu tipleri lisanslı olduğu kulübün olurunu almadan bir başka kulübe gidemeyecek. Ben bu Amatör kitapçığa konulan  bu yeni ve kulüplerin elini güçlendiren  yeni talimatı sevdim. Bazı uygulamaların geçte olsa devreye girmesi  az buçukta olsa gönlümüzü okşuyor.

 

BU ŞEHRİN YEŞİL SİYAH GELECEĞİ

Sakaryaspor Türk futbolunda marka değeri bir hayli yükseklerde gezen bir takım. Yıllardır alt liglerde olmakta söz Türk futbolunun geçmişinden açıldığında ,alt yapı gerçeği ortaya atıldığında  Sakaryasporun ismi masa üstüne konur.  Sakaryasporun 1965 ten bu yana olan Yeşil Siyah mazisini bilen biri olarak gecen hafta çarşıdan gecen, Sakaryaspor alt yapı arabasını gördüm. Bu  araba bu şehrin geleceğini taşıyor diye slogan kaplamış arabanın içini dışını.  Bana  göre bu arac bu şehrin futbol geleceğini taşımak adına çok ufak. Sakaryaspor gibi mazisi ,futbol gemisi başarılarla dolu olan bir takımın alt yapısına bu ufak araç yakışmıyor. Sakaryaspor neresine bakarsanız bakın hemen fark edilmeli. Sözün özü, Sakaryaspor daha iyi araclarla alt yapıya ,daha iyi araclarla üst yapıya koşan, oyuncu taşıyan bir futbol gemisi olmalıdır. Nereden bakarsanız bakın imrenilerek bakılan , ,futbolun geleceği bu otobüste yatıyor diyerek, iddialı ve de çarpıcı başlık kullanıyorsanız ,bindiğinin aracta  bu çarpıcı yakıştırmaya el çırpmalı. Kısacası bu şehrin geleceğini taşıyan otobüs hem içinde taşıdığı oyuncularla hem de görünüşü ile hemen fark edilmeli.

YAŞAMA DAİR

Bazen  Salı sofrasına  herkesin ilgisini çekebilecek alıntılar yapıyorum. Bu günde dikkatimi çeken ,yaşama dair dört lükle sizi buluşturmak istiyorum.  Hayar Çatlan Bardaktaki  Suya benzer, İçsinde  tükenir ,içmesinde. Bu yüzden hayattan tat almaya  bak. Çünkü yanaşanda bitecek yaşa masanda . Bu nedenle ( Bu kısım bana ait)  Hayatta  hayallerinizi ertelemeyin .Peşinden koşacak gücünüz olduğu müddetçe koşun.

 

BURSANIN UFAK TEFEK TAŞLARI

Bursasporun Bolusporu 4-2  yendiği  maçın ardından o gün Yeşil Beyazlı formayı giyen oyuncu grubunun yaşları spor kamuoyunun gündemine taşındı. Transfer yasağı, geçmişin borç yükü nedeniyle zorunlu olarak alt yapı gençlerine yönelen Bursasporda gençler TFF 1 ligi gibi yükü ağır bir ligde  ezilmeden geleceğe ışık saçarak  her gecen hafta futbollarına gelecek adına yükleme yapıyorlar. Bakın o gün ki Bursaspor maçındaki oyuncuları yaşları nerelerde geziyormuş. ? Deniz Aydın , Burak Koparacak, İsmail Çok çalış  Batuhan Kör , Çağatay Yılmaz ( 20)  Kerem Şen, Ali Akman ( Ayhan Akmanın yeğeni) Tuğbey Akgün , ( 18)  Kerem Köö ( 16)  Bakın bakalım Sakaryaspor on birine  böylesi ufak yaşta  bir oyuncu görebilecekmişsiniz. Bırakın yaşı sahada Canberk’in dışında Sakaryaspor alt yapısından oyuncu görebilecekmişsiniz.  Gözü TFF 1 lige  uyarlanmış Sakaryasporun alt yapı karnesi bana göre son yıllarda dip yapmıştır. Yetişmiyor değil,ye4tişenlere el verecek üst yapı düşüncesi yok.  Gelelim biz yine Bursaspora  bu gün gençlere uzatan Bursasporda transfer açılırsa ne olur? Bilemem. Ancak bu gün gittikleri yol doğru yoldur. Bakın her hafta golu olan Ayhan Akman ın yeğeni Ali Akmanın  ismi üç büyüklerle anılıyor.  Duydukki bu sene mukavelesi biten Ali yeni mukaveleye yanaşmıyormuş. Tabi yanaşmaz. Siz alt yapıdan geldi diye  futbolcu potansiyelini küçümser onları hamal sınıfına koyar ,inandırıcı olmaktan uzak olursanız futbolcuda eline gecen fırsatı yakaladığında  kendi geleceğine  el verir. Ben onu bunu bilmem, bu çocuk benim alt yapımdan geldi, ben emek verdim diyerek ona köle muamelesi yapar çuzi rakamlarla onu oynatırsanız ,top onun ayağına geldimide ,mukavele imzalama dediğinde seni kadro dışı bırakırım diyerek tehdite sarılmayacaksın. Kıssadan hisse bu her takımın alt yapısından yetişen oyuncuları da kapsar.

 

İBRAHİM CAN KÖSEYİ BİLİRMİSİNİZ ?

Sakaryasporun üst yapısının darmadağın hali ,Sakaryasporun alt yapıya verdiği değer futbol kantarına konulunca her iki konu dada  Rüstemlerin baş aktörleri şu sırlar acımasızca  sorgulanıyorlar.  Ne Şaban Yıldırım, ne giden Ertekin İsmail Yeşil siyah futbol evinin alt yapısından gelen futbol hava raporu içindeki gelişmelere ciddi gözle bakmadılar. TFF 1 lig hırsı  o gün ki yönetimlerin ,o gün ki teknik adamların adete gözlerini kör etti diyebiliriz. Alt yapıdan yetişenleri dışarı ya ikinci transferlerinden yüzde otuz almak kaydıyla  serbest bırakanların içindekiler. Şimdilerde gittikleri takımlarda oynamaya  başladılar. Adları Spor kamuoyunda okuyanları zaman zaman sizinle buluşturacağım. Muğla Formasıyla TFF 1 lig takımı Samsuna evinde iki gol atan, Muğla’nın bir üst turu görmesinde  futbol eli olan İbrahim Can Köse  bizim ilde Kışlaçayda lisansiyer  olup daha sonra Sakaryaspor alt yapısı gören bir  oyuncu. 1988 doğumlu İbrahim Sakaryaspor alt yapısında U 19 yaş grupuna kadar yeşil Siyah futbol eğitimi almış oyuncular listesinde yer alır. Sakaryasporun profesyonel yapmadığı bu oyuncuyu  Menejer Serdar  Şener elinden tutar Kırklareliye getirir. ‘017 de burada bir yıl oynayan İbrahim daha sonra 2018 de  Bayrampaşaya ,daha sonra  Şile Yıldıza giderek futboluna genişlik katar. Yıl 2020 İbrahim şimdi Muğla sporda  gollerine devam ediyor. Umarım İbrahim daha yukarıları görür. Böyle  hikayesi yazılacak çok yeşil siyah genç var da bu gün biz Samsuna iki gol atıp dikkat çektiği için İbrahim  Can Köseyi benim sofrada ağırladım.

YARDIM SEVERLERE OZAN TUFANDA KATILDI

Türk insanın yardımlaşma duygusu çok farklıdır. Yardıma muhtaç kişilere el vermek bizim insanımızın vazgeçilmez tutkusudur. Farklı isimlerle, farklı ortamlarda karşımıza çıkan  önemli oyuncuların bu konuda duyarlılıklarını, yer ,yer Salı sofrasında sizlerle buluşturuyorum. Daha önce FB den Volkan Demireli, Mert Hakan yandaşı, eski Sakaryasporlu Bay kulu  yazmıştım. Bu günde  FB den Ozan Tufanı yazacım. Ozan Tufan  şehit ailelerine bir aylık maaşını bağışlamış. Onu bu duyarlılığından dolayı kutlarım. Veren el ,alan elden daha kutsaldır. Bu konuda Yardımseverlere bir not düşmek isterim ,son yıllarda bu konuda bir çok suiistimaller yaşandığını gazetelerden okuduk ,öğrendik. Bu nedenle yardımların adrese gitmesi adına yardımseverlerin bu işi elden vermelerinde yarar olduğunu düşünüyorum.  Dünya  öyle bir hale gel diki ,bir çok manevi değerler çürümeyle boğuşmaya başladı. Bu nedenle de toplum olarak şüpheci olduk .  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!