Salı Sofrası – Ekşi ile devam

featured

Ekşi ile devam

Sakaryasporda Bodrum faciası sonrası alınan kongre kararı,yeni yönetim arayışları  rafa kalktı. Cevat Ekşinin istifası sonrası ekibinin biz bu işi götürürüz ,biz Sakaryasporu yönetmeye talip olma arzusu Sakaryaspor üzerinden kurgulanmak istenen yeni bir yönetim anlayışını gecen hafta itibarıyla geri plana itti. Bodrum maçı sonrası istifa eden Cevat Ekşi tekrar Başkanlık dümenine geçti. Kısa süre önce  biz bu işi götürürüz diyerek Başkan gibi gözüken Hüdaverdi Bahadır  Cevat Ekşi Başkanla beraber kaldığımız yerden hizmete devam diyerek birlik beraberlik mesajı verdi. İyimi oldu? Bodrum maçı nın kapı önüne koyduğu kaos la ortaya çıkan başkanlık yarışı, Cevat Ekşi yönetiminin içinde  biz bu işi götürürüz mesajı etkili oldu ki, birilerinin Sakaryasporda yönetim adına devreye sokmak istediği yeni yönetim modeli şimdilik geri plana itildi. Şubat ayının sonunda kongre var dense de, sezon bitiyor. Öyleyse bu yönetim Cevat Ekşi yönetiminde sezon sonunu görür. Umarız Bodrum maçı sonrası devreye giren iyi sonuçlar, futbolcu kadrosunun kazanmaya yönelik hırsı , yarında devam ederde  Sakaryasporun zirve içinde yaktığı yeni Yeşil Siyah ateş  daha gür yanmaya devam eder. Bana göre    mevcut yönetiminin  devamı  bu gün ki şartlarda  Sakaryaspor adına atılmış olumlu bir adımdır. Bu  gün ki tablo gelişmeseydi de eski Yönetimin, Hudaverdi Bahadır ile devamı için söylediğim olumlu düşüncenin peşinde olduğumu, tekrardan deklare etmek isterim.

KOC HAKEMLERİ HEDEF ALDI

İş dünyasının çağdaş ,Atatürkcü,ülke ekonomisinin dinomosu Ali Koç FB Başkanı olarak  hakemleri hedefine aldı.  Ali Koç hakemlerin yetersizliğini,çok hata yaptıklarını  dillendirerek işi yabancı Hakem getirmeye kadar getirdi. Biz başı şıkı şanların başvurduğu ,işine gelmeyen sonuçların yaşandığı futbolun  büyük evlerinden bu tür serzenişlere çok tanık olduk. Her nedense  hakemlerden şikayetçi olan takımların başında FB,GS geliyor. Beşiktaş ve diğerlerini de bu arenada görümüzde özellikle bu iki takımın hakemlere uzanan eleştirileri yeni değil. Yabancı hakem isteğice  yeni bir vaka değil. Hatta geçmişte bu ülkeye yabancı hakemde  geldi. Ahmet Akçay geldi aklıma ,ben diyor  Ahmet Akçay 35 yıldır futbolun içinde teknik adamlık yapıyorum ,bu 35 yılda değişmiyen bir şey var,hakemleri eleştirmek. Evet maalesef bizim gibi geri kalmış ülkelerde  reyting uğruna ,takımlara yaranmak adına her Tv programında laf ebeliği yapanların hedefinde hep hakemler var. Ama bakıyorsunuz dıi dünyaya  bakıyorsun Rus antrenörün açıklarlarına hakemlerin adı geçtiği yerde  bırakın hakemleri biz bakalım bizim futbolumuzun eksik noktalarına diyor. Biz ne yapıyoruz, biraz işler kötü git timi hakemlere sallıyoruz. Bu nedenle Ali Koç gibi bu ülke kültürünün üstünde bir aile kültürü almış birinin hakemleri hedef almasını yadırgadım. Hele hele  yabancı hakem projesini diline dolamasını  şaşkınlıkla dinledim. Ali Koçun hakemleri hedef alan açıklamaları FB nin yarınlarına çıkar değirmeninden su taşımaktır. Çok dinledik bu hikayeleri. Ahmet akçayın dediği gibi bizde takımlardan çok hakemler eleştiriliyor. Hakem hataları dün vardı ,bu günde var,yarında olacak. Aslonan yapılan hataların içinde art niyet olmasın. Bana sorarsanız değişime uğrayan Türk hakemliğinde art niyet yok. Hakem camiası yenileniyor. Buna bu gözle bakmak gerek. Bu gün ki aşamada  canı yanan sacede FB değil.

BİSİKLET SPORU ÖKSÜZ KALDI ( Tuncer hoca yok artık)

Sakarya’nın Bisiklet sporundaki  en renkli isim Tuncer salihoğlu  geçtiğiz günlerde  ahi ret yolculuğuna çıktı. Salih oğlu Bisiklet sporunun son yıllarda  bizim evin baş aktörüydü. Milli takım antrenörlüğünüze gören Tuncer salihoğlunun bu spor dalındaki resminin içinde neler yok ki. Tam bis bisiklet spor aşığı insanı corono elimizden çekti aldı. Salihoğlu ailesi Tuncerden sonra ağbisinide bu dünyadan çekti aldı. Ne diyelim hepimizin gideceği yere bizden önce gittiler. Ruhları şad olsun ,bisiklet sporunun  başı sağ olsun.

BALABANA BİR KAÇ HATIRLATMA

Sakaryasporda mevcut  yönetimin takımın başında kalması adına şans topu uzattığı Murat Balabana  bu vesileyle birkaç hatırlatmada bulunmak isterim.  Bazen şans topu sürprizler karşınıza dikebiliyor. Bu sürprizler içinden bazı gelişmeler birilerinin kapısını ansızın çalabiliyor. Konumuz Sakaryaspor olduğuna göre  biz bu gelişmelerin içindeki yeşil siyah fırsatlar bahçesinde turlayalım.  Murat Balabanda bilir, Şaban Yıldırım alt yapıdayken ,Sadi Tekeli oğlunun ayrılmasıyla zamanın başkanı Selahattin Aydın dış dünyaya değil de, içindeki dünya bakarak Şaban Yıldırımı takımın başına getirmişti. Yıldırım bu şansı iyi kullandı.  O yıldırım alt yapıdan Aytaca güvenerek forma verdi ve Aytac denilen bir savunmacı çıktı ortaya.  Devam ediyorum. Timur Şahinel, Salih Dursunu bulup çıkardı. Alt yapısı G.Tacspor olan daha sonra Sakaryaspora gelen Salih Dursunun  güçlü fiziğini  ileriye taşıyan ,bu gün hala üst liglerde oynayan Salih Dursunun yıldızı o sürecte parlar. Devam ediyorum. Erol Kolcu döneminde Burak bekaroğlu denilen bir genç alt yapıdan üst yapıyı gördü. Uzun yıllar Sakaryasporda oynadıktan sonra Boluspora gitti. Bay Balaban biliyorum ki benim önüme koyduğum isimlerin hikayelerini sende bilirsin. Öyleyse neden sana hatırlatma bahabında bir yazı yazdım? Şimdi sıra sende. Alt yapıdan geldin,üst yapıya adam yetiştirmek senin ve ekibinin işi. İşte Corononun takımları salladığı haftalarda  iki hafta dinlenirken sanırım alt yapıdan üst yapıya futbolcu taşımak adına adım atmışındır. Atman lazım. Atmazsan  bu senin yakana futbol ayıpı, esaretsizlik madalyası olarak takılır.  Takım ,ülke ekonomik dar boğazdan geçerken sizlerin alt yapıdan üst yapıya çıkaracağı oyuncular, zordaki takımlara nefes aldıracaktır.  Bilmem bir şeyler anlatabildim mi? Hadi biraz gayret ve  ve o gayretin üstüne cesaretini ekle.

NOT. Salı sofrası olayların peşinde koşarken olaylar ve gelişmelerde boş durmuyor. Duydum ki Murata Balaban Corono nedeniyle uzunca süre  dinlenme sürecinde alt yapıdan üst yapıya birkaç genci taşımış. Taşımak değil, şans vermek önemli diyerek  on un daha cesur hamleler atmasını bekliyorum. Cesaret kazanmanın yarısıdır.

KANBERLER VE DİEGO MARADONA

Rahmetli Mustafa Kanberler bir Diego Maradona değil ama  iyi bir teknik adam,iyi bir insan olarak yaşama veda eden çok değerli bir dostum arkadaşımdı.  Kanmeber, Diego Maradona kıyaslaması nereden çıktı ?  TV lere bakıyorum,Diego Maratonunun İtalyada oynadığı takımın stadının ismi onunla yer değiştirmiş. Stadın ismi Diege Maradona stadı olmuş. Dünyaya mal olmuş, tüm dünyayı keneşine hayran bırakmış bir futbolcunun isminin  iki sene şampiyonluğa taşıdığı Napoli stadına verilmesi  Napoliye artı yazar.  Gelelim Kanberlere ,Serdivanı çalıştırırken,Serdivanspor antrenörü olarak bir kalp krizi sonrası aramızdan ayrılan Mustafa Kanberlerin ismi Zeki Toçoğlunun Serdivan Belediye başkanı olduğu süreçte  bu gün artık AVM merkezi olarak betonlaşan Serdivan stadına ismi verilmişti. Bunun isim babasıda bendim. Bu öneriyi ben çok değer verdiğim, halen benim için değerli olan Zeki Toçoğluna önüne koymuş,oda konuyu meclise taşıyarak Serdivan sıdanını ismini Serdivan Mustafa Kanberler stadı olarak değişmesine el vermişti. Mustafa Kanmeberlere Allahtan rahman ,Zeki Toçoğlunada  bu vesileyle beni kırmadığı için teşekkürlerimi gönderiyorum. İyi şeyler unutulmuyor be. Gün geliyor bir vesileyle karşınıza çıkıyor.

MANSUR BAŞKANI İZLEYİN

Ankara sonunda 25 yıl sonra aradığı Başkanını buldu. Giden iktidarın borçlarını temizleyen ,tüm engellemelere karşın Ankaraya alışık olmadık hizmetler götüren Başkan Mansur Yavaşın  aldığı  Başkanlık parasının kuruşuna dokunmadan fakir,ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak tanıttığını biliyor muydunuz? Ben bilmiyordum ,Sosyal medyadan öğrendim ve duygulandım. Bitmedi Başkan Mansur  cöplerden, konteynırlardan kağıt ,naylon toplayarak geri dönüşümden rızkını temin etmeye çalışanları da kısmen Sigortalı yaparak onlara sosyal yardım paketinden pay uzatmış. Şimdi size soruyorum ,lütfen elinizi vicdanınıza koyun siz hiç bu tür uygulamaları ak belediyelerde gördünüz mü. Ben şunu anladım ,yeter ki siz doğru olun ,Belediye kaynaklarını doğru adil hizmet adına iyi kullarının ,kimse sizi  doğru hizmet adına engelleyemez. Mansur Başkan benim sesimi buradan duyamaz. Olsun varsın duymasın. Doğru yoldasın Başkanım Allah doğruları yapanı ,elindeki devlet imkanını iyi kullanana sever. Hadi kolay gelsin başkanım. Umarım Ankaralılar  sizin kıymetinizi,sizi oraya layık görenleri  olası bir seçimde unutmaz. Son olarak geçmişin yolsuzluk dosyalarını  gündeme taşıması AKP ve yandaşı MHP li meclis üyelerinin salonu terk etmeleri Türkiye gündemine oturdu. Gün gelecek bu ülkede her alanda  sporda ,siyasette bir çok usulsüzlükler ( varsa )  ortaya çıkacak.

AKÇAY.,ABUBAKAR VE  PERFORMANS

Ahmet Akçayı malun yanlı haber kanalının spor programında dinliyorum. Ben Ahmet hocayı, futbola bakışını ,futbolun gerçeklerine dokunuşunu severim. Bu nedenlide  o malum kanalda  onu görünce kanal değiştirmem.  Ahmet Akçayım alt yapı ve  performansa dayalı transfere bakışını iki kalemde not olarak önüme aldım.  İsterseniz önce  alt yapı önerisine bir göz atalım. Akçay diyor ki pantemi süreci daralan kadrolara alttan takviye yapmak ,geleceği olan gençlere  bir fırsat olabilir diyor ve ekliyor,eninde sonunda ekonomik sallantıda olan kulüpler alt yapılarına döneceklerdir. Ahmet Akcan bu konuda üç yüklerin,Trabzonsporcun ve de bir çok kulübün bu konuda düğmeye bastılarını işaret ediyor. Ahmet Akçay alt yapı gerçeği parmak basarken bu konuda üst yapılara futbolcu vermeye en yakın alt yapı yaş grubu olan U 19 lar liglerinin oynatılması gerektiğini dile getiriyor. Gelelim Performansa dayalı yabancı transfer olayına.  Bundan önce  kulüplerimizin yabancı transferler konusunda dışarıya oluk gibi dolar ve Eurolar akıttığını ,bunu yaparken de onlara akıl almaz ve tamiri zor imkanlar sağladıklarının altını çiziyor Ahmet Akçay. Bunun içinde   Fikret Orman zamanında  yabancı transfer konusunda  ağzı yanan  bütçesinde adım atacak hali kalmayan BJK bu sene  yabancı transferlerde olumlu adımlar attığına tanık oluyoruz. Abu bakarı performansa dayalı transfer eden,yeni aldığı yabancıları istenilen ölçülerde kapatan Ahmet Nur Cebi  Performansa dayalı transferde Abu bakırın önüne koyduğu transfer şartı örnek teşkil edebilir. Abubakar oynarsa para alacak. Yedek kalırsa oynayıp ta aldığının dörtte birini alacak. Akçaya katılıyorum yabancı Transferlerde performansa dayalı şartını devreye sokun. Bakın BJK taşta lensin bir yıllık ederinin karşılığında BJK dört yabancı oyuncuyu kadrosuna kattı.

KARTAL FARKI VE ALPASLAN DEMİR

Futbolda olması gereken ,skordan çok gençlerin geleceğinin önemli olduğunu bizim İl Temsilcisi ,şu an Dere köyde inzivada olan Tercan Demirin yıllar önceden kalma bir anı önüme koyunca  futbol terazisine koyup tartma fırsatı buldum. Alpaslan demir FB alt yapısında futbola merhaba diyen oradaki performansı ile alt yapılarda Milli formayı giyme şansı yakalamış bir Sakaryalı genç. Sakarya’nın kıymetini bilmediği Alpaslan Demir şu sıralar  Halide Edip Adıvarda ,yıldızı yükselmeye başladı. Umarım o liglerin üstüne çıkar. Ben farklı bir şey anlatacağım ,bir BJK,FB alt yapı maçında Alpaslan demir ayağından çiddişekilde sakatlanır ve oyundan çıkıp ,uzun süre sahalardan uzak kalır. BJK çalıştırıcısı Yasin Sülün bu sakatlıkla ilgili bakın o günlerde ne demiş? Alpaslan demirin sakatlığına çok üzüldük, Hiçbir galibiyet ,bir gencin geleceğinden ,hayallerinden daha önemli değildir. Bu bir Kartal duruşu destekte olması gereken b u değimli? Bitmedi atynı Yasin Sülün yine bir alt yapı maçında  hakem tarafından haksız yere oyundan atılan karşı takım oyuncusu sahada on kişi kalınca oda bir oyuncusunu saha kenarına alarak skorun değil oynanan oyunun önemli olduğuna işaret eden bir davranışta bulunur. Böylesi güzel örnekleri biz başka yerler dede görüyoruz. Bu olayların alt yapı liglerinde olması geleceğe daha sağlıklı  oyuncular yetiştirmek adına önemlidir düşüncesiyle aldım bu konuyu benim sofranın üstüne koydum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!