Salı Sofrası ) Ekşi açıklama

featured

Salı Sofrası

Ekşi açıklama

Gecen hafta Sakaryasporun İbrahim Nalbanttan önceki Başkanı Cevat Ekşi, bağış içerikli bir yeşil siyah söylenti için, basının karşısına çıktı. Sakaryaspora bağış yoluyla aktarıldığı konuşlan yaklaşık 2,5 milyonluk bir meblağ konusunda açıklamalarda bulunan Cevat Ekşi ,böyle bir paranın kendi döneminde  Sakaryasporun kasasına girmediğini, bu konuda yapılan spekülasyonların  gerçeği yansıtmadığı net bir dille Spor kamuoyu ile paylaştı. Ekşi Başkan Sakaryasporun defterleri ortada ,bağış yoluyla benim dönemimde Sakaryasporun kasasına giren bir bağış yoktur dedi ve  bu dedikoduların üstünü örttü. Bu iddiaları ortaya atıp, bağış  hikayesini gündeme taşıyanlara sormak gerek, iddianızı kanıtlayın. Topu ortaya bırakıp kenara çekilmek racona ters .

NEZİHİ VE SEVGİ ÇITASI

Nezihi Tosuncuk Türk futbolunun deli Nezih isi ama  aslan yürekli bir oyuncusudur. Sakaryasporda oynadığı yıllarda gözü kara, ayağa kafa sokacak kadar yürekten oynayan bir oyuncu tipidir o benim için .  Bu şehrin profosyennelerini yazı dizimi hazırlarken mazinin derinliklerinde gezdik onunla bir süre. Nezihi diyor ki, ben futbol hayatımda birçok takım gezdi. BJK,FB yi gördüm ,ama ne yalan söyleyeyim Sakaryasporda 2 lig şampiyonluğuna koşarken ve ondan sonrası o gün ki oyuncu grubu içinde yakaladığımız sevgiyi başka hiç bir takımda yakalayamadım. Nezihi devam ediyor o  günlerde yokluklar içinde  Sakaryaspora  hizmet ederken bu şehrin bizi nasıl bağrına bastığını ,bizi nasıl kucakladığını ben  hala  bu gün bedenimde Sakarya anısı olarak taşırım diyor. Nezihi devam ediyor ,biliyor musun Nazım Abi ben Sakarya da yakaladığı sevgi çıtasını  gittim FB yede taşıdım. Zor olmadı zaten Sakaryada ki beraberliğimiz olan Oğuz, Aykut, Turan, Serdar, bizden önce FB ye gelen Şenolda  oradaydı. Biz FB ye dostluğu arkadaşlığı taşıdık, zaten bu insani zenginlikte bizi FB de tarihi 103 gollü şampiyonluğa taşıdı. Ve Deli Nezihi ekliyor, Ben Sakaryayı ve Sakaryasporu çok seviyorum be Nazım ağbi.

YOK YOK LİGLER BAŞLAYACAK

Corono Virus  ülkemizde gösterdiği iniş trenti sonrası ,maçların oynanması için 12 Haziranı işaret ederken ,her kesimden tepki alan TFF nin elini güçlendirmişe benziyor.  Yok Rıza Çalımbay şunu demiş, yok Lale Orta böyle demiş, yok o öyle demiş bu böyle demiş hepsi hikaye. Almanyada Bundesdikanın başlamasının  yanısıra ,ülkemzdeki Corono Verisinin yapılan uygulamalar sonrası  kontrol altına alınmasının sonunda TFF Tele konferans yoluyla 18 kulüp başkanıyla yapılan konuşmalar sonunda liglerin başlama tarihi için 13 Haziran çok büyük süperiz olmazsa   başlama tarihi olarak santraya konuldu.

TALEPLER VAR (DÜŞME KALKSIN)

Maçlar 13 Haziranda başlasın başlamasında bu süreçte yaklaşık yedi şekiz kulüpten TFF ye bir öneri sunuldu. Ne o öneri ? Bu sezon düşme olmasın. Bunun örneği sanırım Hollanda ve Belcikada da kulüpler tarafından dile getirilmiş, ve öyle sanırım oralarda bu sezon için düşme kalkmıştı. Bizde olur mu? Corono bu ve bunun içinden fırsata dönüşecek bu karar için TFF olmaz dememiş, düşünelim demiş. Eğer TFF  bu sezon düşme olayını rafa kaldırırsa  önümüzdeki sezon Süper lig 21 Takımla oynanacak. Nerden olmasın, bal gibi olur. Süper lig  takımları nın bu önerisine yakın zamanda TFF 1,TFF 2 ve TFF 3 Lig tende katılım olursa şaşırmayız. Her şey sadece Süper lig takımlarından ibaret değil ya. Bana göre bu liglerede bir tür yeni bir ayar verilebilir.

BABA HAKKIYI GÖREN ADAM ( HASAN KILIÇ )

Bu şehrin profesyonellerini tanıtan yazı dizisin alt yapısını oluştururken bende bilmediğim bilgilere ulaşıp yeni konu başlıkları buluyorum. Önümüzdeki günlerde sizlerle buluşturacağım Hasan Kılıç ( Hiçran ) la ilgili yazı dizisi için Hasan Kılıçla konuşurken  tarihin futboldaki derinliğinde Beşiktaş’ın efsane ve tarihi Başkanı Baba Hakkının Hasan Kılıçla gecen transfer konuşmasına şahit oldum. Hasan Kılıçla yaptığım konuşma buram buram 1972 yıllarının Beşiktaşını, Ordusporunu ,Malatyasporunu ,Hasan Kılıcın Sapancada başlayıp, Malatyada noktalanan futbol hayatının izlerini taşıyor. Bizi takip ederseniz Futbol tarihinin izlerinde yolculuk yapma şansınız olur.

ZORLU ÖZCANA KATILIYORUM

Bu şehrin profosyenenlerini  yazmaya başladığımdan beri bu yazı dizisi içinden öyküler alırken ,bazı düşündürücü bilgilerde sayfama düşüyor. Son olarak Ercan Zorlunun abisi Özcan Zorlu ,bu şehrin renkli kimliği ,bu şehrin futbolunu  iyi bilen biri olarak Necmettin Sertle ilgili yazının altına şu notu düşmüş, eskiden Sakaryaspor takımında alt yapıdan gelen oyuncu zenginleri göze çarpardı, bu gün bakı yorumda  ,bu günün Sakarya sporunda ara ki Sakaryalı çocuk bulasın. Devam ediyor Zorlu Özcan  bu gün Sakaryada Sakaryasporun ve de  başka alt yapı oyuncuları maalesef  gelişen futbollarını dışarısıyla taclandırıyorlar  diye dert yanarken bu konudaki üzüntüsünü dile getirmiş. Maalesef  bu düşünce bu gün Sakarya da kök saldı. Sakaryasporda sadece ve sadece şu sıralar Sakarya alt yapı patentli Canberk var. Bazen göstermelik, bazen zorunluluktan alttan üste gelen alt yapı oyuncusu oluyor ama sonuç? Geliyorlar gidiyorlar. Sözüm ona birde bu Sakaryasporun başında alt yapıları iyi bilen Şaban Yıldırım efendi var. Umarım bu Corono vakasının getirisi olan ekonomik çıkmaz alt yapıda gelişim içinde olan gençlere  kalıcı olarak üst yapı yolunu açar.  Bir yerde  bu iş zorunlu olacak gibi geliyor bana. Çünkü bu gün ki süreci böyle devam ettirecek paralı yönetim bizde yok. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar.

BÜYÜK TEŞEKKÜR

Hediyenin, hatırlanmanın büyüğü küçüğü olmaz ama, hediye BŞB sinden geldiği için adını Büyük teşekkür koydum. Sağolsun Cevat Ekşi Başkan ,Sakarya basının , bayramda hatırlanması adına  ,bizi de bayram hediyesi sepeti içine koymuş. Telefonla aradılar, Yorgalar mezarlığında, Sakaryasporun efsane oyuncusu Rıfkı Manavoğlunu ziyaret ederken yanıma kadar geldiler. Yanlarında kaliteli ,adı reklama girer diye ismini veremeyeceğim , bu şehrin en eski şekercinden ,nefis bir çikolata paketi ve yanında ,Belediyenin  hediye paketine koyduğu 50 adet maskeyi şahsıma verdiler. Dedim ya hediyenin büyüğü küçüğü olmaz. Bayramda, pazar günü Corona özgürlüğü yaşayan bendenizi bu hediye mutlu etti. Zaten biz küçük şeylerle de  mutlu olmayı beceren bir milletiz. Kısacası hatırlayanın markası, ünvanı önemli değil. Hatırlamayı hoş bir bayram anısı olarak aldım cebime koydum.

NOT Bu arada bayram kutlaması yapamadım sizlerle, en azından geçmiş bayramınız mübarek olsun, sağlıklı nice bayramlar dileyerek  bu bayram işinin de üstünü örtmüş olayım. Bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!