Salı Sofrası Düşündüren oyun, düşündüren galibiyet

featured

Salı Sofrası

Düşündüren oyun, düşündüren galibiyet

Futbolda ilk maçların içinden ilginç sonuçlar çıkabiliyor, Bunun sıcak örneğini Akhisar’da oynanan Göztepe Sakaryaspor maçında gördük. Göztepe ile Sakaryasporun oynadıkları oyunu futbol kantarına koyup tartmaya kalksak, Sarı Kırmızılı renklerin oynadığı oyun, kaçırdığı goller  bayağı ağır basar. İlk yarıda  kopacak olan maçı, elleri ve ayaklarıyla ,Göztepe’ye karşı yaptığı kurtarışlarla  Sakaryasporu ayakta tutan kaleci Cihana direklerinde yardımı vardı. Bizde buna birde Göztepeli oyuncuların son noktalardaki vuruş beceriksizliklerini ekleyelim. İkincin yarıda  bir kontratak bir gol oyunda dengeleri Göztepe’den aldı, Sakaryaspora verdi. Golü atan Dino Ali Ülkenin verdiği pası iyi değerlendirdi, iyi olan sol ayağı ile de iyi bir gol vuruşu yaptı. Bu yeni transfer ,Kassango ile birlikte bize gol noktalarında katkıda bulunur diye düşünüyorum. İlk yarıda oyun üstünlüğünde Göztepe baskısı altında ezilen, Alinin frikiği ve Dinonunun vuruşları ile ilk yarıdaki futbolun heyecan dalgası içinde kendine yer bulmaya çalışan Sakaryaspor, golü attıktan sonra Göztepe’nin skorun altından kalkmak adına baskılı olduğu anlarda  ,birkaç kez kassango ile  gole yaklaşırken, Göztepenin maç biterken ,uzatmalarda kaçırdığı goller, kaleci Cihanın kurtarışları Akhisardan Rüstemlere taşınan galibiyetin içindeki ilk maç ayrıntıları olarak yeşil siyah futbol defterinde kayıtlara geçti. Kazanmak, kazanarak yola çıkmak tabiki iyi. Futbolda çok kaçırana değil,  bulduğunu atana puan veriyorlar. Sakaryaspor Göztepeyi  , kalecisinin çok önemli kurtarışlarıyla ,ilk çiddi atakta yeni golcümüz Dinonun attığı şık golle yenerek  evine umutlu döndü. Bir yerde herzesinde öncelikli olarak üç puanda kaleci Cihana önemli pay uzatacağı maçın ardından bende onu ön plana taşıyacağım.. Cihan yaptığı kurtarışlarla ,ayaklarıyla ,elleriyle birde direklerin yardımıyla ön plana çıktı., Ancak ,kazanırken düşündüren bir Sakaryasporu onarmak ,elindeki seçenekli kadroya güven duyulan hale getirmek ,çok pozisyon veren savunmayı ,bunun için orta saha oyununda fazla gözükmeyen orta sahayı ben değil ,kendi istediği kadroyu büyük ölçüde kuran Taner taşkının teknik adam aklı düzeltecek.  Onarabilirmi ? Yeni Sakaryaspor  için gelecek adına umut yüklemek, eldeki futbol, eldeki kadro  derinliği  için, Göztepe önünde oynanan  kötü oyunun içine bile iyi niyet dokunuşu yapmak mümkün. Yeni Sakaryaspor ,gelmesi muhtemel birkaç yeni oyuncu ile beraber  bu sezon Sakarya’nın yukarıya koşma hayallerine dinamizim yükleyebilir. NOT Attığı tekme karşılığında sarı ile yırtan , Delvalle ,rakibe yaptığı kasti basma ile var uyarısı ile gördüğü sarı ,Var uyarısıyla kırmızıya boyanan  Reşat Muhammed  ve orta sahanın yeni ismi Mikail’de beğendiğimi buraya not etmek isterim.

BU DÜNYADAN BİR GÜLTEKİN OBA GECTİ

Gültekin Oba bu şehrin çok önemli bir fikürü, çok önemli bir yeşil siyah rengiydi. Son yıllarda baş edemediği bir hastalık, onu genç sayılabilecek, bu şehir için daha yapabilecekleri varken ,gönlümüzden ve yüreğimizden çekip aldı. Her canlı ölümü tartacak, buna sözümüz yok. Ancak  bir Sakaryalı olarak, bu ilin sporuna ,iş hayatına ,kalkınmasına katkı sunan ,bu şehrin insanına ,yardıma muhtaç kesimine dokunan ,bu şehir için okul yaptıran ,bu şehir için 72 yıllık yaşam çantasına iyiliksever Gültekin Oba ünvanlını, kendiyle beraber ,ahiret yolculuğuna taşıyan bir kişiyi anlatmak, çok zor be dostlar. Gültekin Obayla 40 yılı aşkın bir tanışıklığı olan , banada dokunan hayır sever  eli aklıma geldikçe, daha çok gözyaşı dökeceğim.  Yaşarken bıraktığı izleri cami imamı da dillendirdi, ne dedi  cami imamı? Hayırsever, iyiliksever iş adamı, bende buna şahitlik ederim dedi. Sakarya böyle bir insanını Orhan Camisinden kalabalık bir cemaatle uğurladı. Rahmetli Gültekin Obanın  babasının ismini verdiği oğlu  Ekrem Oba  ,metanetle ,başın sağ olsun temennilerine dik durdu ama ,babası sevenlerinin omuzlarında cenaze arabasına taşınırken, gözyaşlarına hakim olamadığı anlarda  etrafa yayıldı. EEE kolaymı Sakarya bir yiğit ,bir hayırsever, yardıma muhtaç herkese uzanan bir eli  ebediyete giderken, ondan kalan bu mirası taşıyacak olan genç Ekrem Oba ağlamasında ,kim ağlasın be dostlar. Yattığın yer çiçeklerle, yattığın yer nurla dolu osun sevgili arkadaşım, sevgili Dostum Gültekin Oba.

MARMARİSE, TURUNCA GELİN

Marmaris ve küçük beldesi Turunc, benim favori Ege tutkumla dolu bir yer . Benim orada Turkuaz otelde çok değer verdiğim ,yüreği de  sevgi dolu yerleri olan Cem Pehlivanoğlu ,eşi Nalan pehlivanoğlu  var. Kızları Buse ve Merve Pehlivanoğlu benden önce tatillerini yapıp döndükleri için onlara olan özlemim bu yılda sekteye uğrasa da gelecek adına önlerine koydukları planları olduğu için  neden beni beklemediniz diyerek  bu gençlere alınganlık gösteremiyorum da ,onlara olan özlemim katlanarak büyüyor. Ne yapalım bizde annesi ve babası ile Turkuaz otelde resepsiyonda kahvelerimizi içerken onları yad eder, sohbet içine ortak ederiz. Sakaryalı, namı değer Tuncer Telli, kaptanı Salih ,aslan parçası çocukları Marmaris Turunçtaki tatil defterimin içinde benimle beraber olacaklar. Nazım Hoca yıllardır hep aynı yere gidiyorsun, Fethiye var, Bodrum var, Datca var ,içmeler var, birazda yer değiştirsen olmaz mı diyenlerin sesini duyar gibi oluyorum. Ben sevgiye ,ben dostluğa ,ben saygı gördüğüm bir yere gidiyorum. Ben orada mutlu oluyorum. Ömrüm var oldukça da ,Turkuaz otelinin güzel insanları, Salih reis ,Tuncer Telli orada olduğu müddetçe ben Marmaris Turunca gitmeye ,Egenin masmavi derinliğinde kulaç atmaya devam edeceğim. İyi  ,her keseye uygun bir yerde tatil yapmak isteyenleriniz olursa, gelin ben Turkuaz Moteldeyim ,gelin ve  o mekanın çalıştırıcılarının güler yüzlü hizmet eli buluşun. Büyük bir ihtimalle siz Salı sofrasını okurken ben Marmaris Turuncta eski yaşanmışlıklarımda cebime koyarak ,Turunç Turkuaz Motelde olacağım. Geri dönüşüm olur ,tekrar Salı sofrası ile karşınızda olursam ,yeni yaşanmışlıklar cebimde saklayacak  değilim tabi ki  sizinle paylaşırım. Hadi bana iyi tatiller.

UYANMAK İÇİN PRENSE DEĞİL  EĞİTİME  İHTİYAC VAR

Güler Sabancı Üniversitesinin yıl sonu mezuniyet töreninde öğrencilerin elinde taşıdığı bir filaman dikkatimi çekti, bir yerlere dokunduğu gün gibi aşikar filaman neyi işaret ediyor? Önce filamanın üzerinde yazılı olan mesaj içeren yazıyı sofranın  üstüne koyalım ,sonrada  okuduklarımızı tercüme edelim. Pamuk Prensesin uyanması için  Prense değil, kaliteli eğitime ihtiyaç var. Üniversite bitirmiş, hayata yeni atılan gençlerimiz böyle bir dikkat çeken flama ile neden yürüyorlar? Neden olacak 21 yıldır yaz boz tahtasına dönen , içi boşaltılan ,kaliteli eğitim alma konusunda  her gecen yıl geriye giden bir sisteme isyanı var gençlerin. Ben bu flamayı okurken ,Bugün ki Ak iktidar dönemindeki  eğitim düzeni nin  bizi ,dünya sıralamasında çok gerilere bilinçli olarak getirildiğini  düşünüyorum.  Türkiye’nin bir zamanlar dünya dada yeri olan üniversitelerinin ,bu gün iktidarın eğitim anlayışı ile nasıl ters yüz edildiğini ,bu üniversitelerin işlevlerinin nasıl yetersiz hale getirilmek istendiği ,farklı kılıklarla karşımıza dikiliyor. Bu gün ki eğitim anlayışında ,eğitimsel etkinliğinin önünü  keserek ,yeni Türkiye modeli Eğitim anlayışının, zorla dikta edilmesinin ayak izleri  her yanı sarmış durumda. Bu konuyu o müthiş başlıkla noktalayalım. Pamuk Prensesin uyanması için ,prense değil ,eğitime ihtiyac var. Sade eğitimde mi ? Her konuda uyanmak adına, bu günü sorgulayan bir topluma gereksinim var. Haydi Türkiyem, varmışınız  hep berabere uyanalım mı ?

TAM MAC ARİFESİNDE OĞUZLAR VETO YEDİ

Sakaryasporun lige hazırlık sürecinin son ayağı Sakarya’ya taşınır taşınmaz, Taner taşkının iki Oğuzun üstünü çizdiği haberi gündeme bomba gibi düştü , Oğuz Koca balın talihsiz sakatlığı sonrası ,onun oynadığı bölgeye bir türlü gereken takviyeyi yapamadığımız için ,Oğuz Kocabalın dönüşünü çok beklemiştik. Bana göre bu iki oyuncuda, Sakaryasporun seçenekli diye lanse edilen yeni kadronun, iki önemli  yeşil siyah rengiydi. Ne oldu da tam Göztepe maçı öncesi, Taner taşkın bu iki oyuncunun üstünü çizdi? Bu Operasyonun altında neler yatıyor?  Yetersizler mi ,yetersiz iseler yetersizlikleri tamda Gözteope maçı öncesi mi belli oldu? . Bana göre yapılan yeni transferlerle eli güçlenen Taner Taşkın eski kadroyu ,ufak operasyonlarla dağıtırken ,kendi yeni bir kadro kuruyor. Umarım kurduğu kadro  Taner Taşkını ve yönetimi yanıltmaz. Bu arada Rüstemlerde yapılan Göztepe maçı hazırlık sürecinin son çift kale maçına Oğuz Kocabalın alınmadığı, bunun sonucunda da Oğuzun tesisleri terk ettiği haberi medyadan önüme kondu. Doğrumu yapıldı? Bana göre Oğuz eğer bu takımdan gönderecekse idman öncesi soyundurulmaz ,kendisine onunla ilgili karar profesyonelce izah edilirdi. Edildi de bizim mi haberimiz olmadı. Her nedense bu ve buna benzer olaylar başka takımlarında futbol evinde de oluyor diyerek bu konunun  üstünü örtelim. Bu arada gazetelere yansıyan hoca iki Oğuzun üstünü çizdi haberi Oğuz Kocaballa sınırlı kaldı. Diğer Oğuz, savunmanın sağında gördüğümüz Oğuz Göztepe maçının yedekleri arasında vardı. Sonra ne olur, bilinmez. Her an her şey olabilir. Sonuçta transfer devam ediyor.

TANER TAŞKININ SECENEK AŞKI

Taner Taşkın Göztepe maçı öncesi TRT nin TFF 1 anlatan spor programına katılarak Yücel İldiz ve Hayri  Ülkenin sorularına yanıt veri, yeni Sakaryasporla ilgili olarak bilgi aktarımında bulundu. Gecen yıl sıkıntısını çektikleri alternatifsizliğin açığını bu yı kapattıklarını, bunun içinde seçenekli bir kadro kurduklarını belirten Taner Taşkın, ayrıca  başarıya susamış, futbolculardan oluşan bir kadro kurduklarının üstün eparmak bastı. Biz onun bu düşüncelerini TRT ye çıkmadan öncede biliyorduk, tekrarını o spor programında bir kez daha dinledik. Seçenek , seçenek  diye diye ,kendi futbol dünyasına ait seçenekli ,kendi kadrosunu kuran Taner taşkının bundan sonra mazereti olamayacak. Bitmedi Taner hoca  bu programda iki nokta transfer içinde,  yönetimle berabere ortak çalışma içinde olduklarını  ,iddialı sözler eşliğinde anlattı. Anlattıklarına, kafasından gecen futbol aklına, bakalım yeni seçenekli yeşil siyah kadro, nasıl karşılık verecek?  Lig uzun, uzun lig maratonu içinde çok şeyler yatıyor. Göztepe maçıyla beraber yeni Sakaryaspor adına Yeşil Siyah futbol defterimize bir şeyler yükleyebileceğiz.

ÇADIR KENT  ( KARASU 32 EVLER RESMİ )

Karasu belediyesi, Sakarya Büyükşehir belediyesi ile berabere ortak akılla Karasu’nun Turizme açılan kıyı sahil projesine olumlu yüklemeler yapıyorlar. Özellikle 32 Evlere yapılan yatırım fark edilir derecede ışık saçıyor. Yolları pırıl ,pırıl, ışıklar renka, renk ,kısacası  32 evlerin albenisi var  . Karasuyu ilk kez görenlerin hayranlıkla izlediği 32 Evler plajında bir de çadır kent var. Sahilde Çadır kurmayı yasaklayan düşünce ( kal diki sonuna kadar haklılar) bunun karşısında günlüğü 150 lira olan cadır kurma alanı tahsis etmiş. Bu proje taaaaa 1985 yılında SHP den Belediye başkanı olan rahmetli Sedat Büyük tarafından  uygulama alanı içine sokulmuştu. Tam 38 yıl aradan sonra AKP li belediye başkanı da bu projeyi devreye sokmuş. Gelin görün ki çadır kent alanında çadır göremezsiniz. Çadır Kentte Soyunma ,Tuvalet, Duş  ücrete dahil yazısı ile süslenirken, Kamp alanına alkol sokmanın ,içki içmenin kesinlikle yasak olduğu da eklenmiş. Tatil programına Akp zihniyetin yasakçı zihniyetin izlerini bu çadır kent flamasında görmek mümkün. Allah’ı var sahilde kimsenin bu yasakçı zihniyetle işi yok. Kısacası karasu Belediyesinin Çadır kentten ekonomik beklentisi tutmadı. Bu günün hayat şartların dada ,yasakçı zihniyetinde de karşılık görmesi çok zor. Unutmadan kamp alanının elektrik sorunu da var. Sizden çadır yeri için, gecelik 150 lira talep eden belediyenin ,  çadırınıza elektrik tahsis etmediğinide öğrendik.

ÖZEL OYUNCULAR ( SÜPER ANALİZ )

2023-2024 sezonu için Süper ligde üç büyüklerin akıl almaz transfer çılgınlıkları sürüyor. Bunun sonu nereye varacak dersiniz?. FB ve BJK gecen yılın şampiyonu Galatasaray’ın hızını kesmek adına,  kadro derinliğine çok önemli isimler kattığına tanık olurken, şampiyonluk ünvanı cebinde olan Galatasaray’ın da mevcut kadrosuna, yeni önemli transfer bindirmeleri yaptığını görüyoruz. Bu sene Süper lig bir başka olacak diyen Ulusal medya yorumcularına, ligimize çok özel oyuncular geldi diyen düşüncelerine bizde katılırız. Baksanıza  üç büyükler ve gecen yıl yıldızı parlayan Adana Demirsporunda içinde yer aldığı, Avrupa kupalarında tüm takımlarımız Şampiyonlar ligi, konfedarasyon kupası ön eleme maçlarında fırtına gibi esiyorlar. Bu çıkış sonrası Türkiye’nin UEFA puanları yükselirken, önümüzdeki yıl şampiyonlar ligine iki takımla katılmamızın önüde açıldı. Aman nazar değmesin diyerek bundan sonrası içinde takımlarımıza başarılar dileyelim. EEEE bu kadarda olsun ,bu harcanan dolarların ,EURO ların bir getirisi olsun. Şu ana kadar bizden fakir ülkelerin takımlarına kafa tuttuk. Bu nedenlede  bu günlere has  bu yükselişi abartmadan yolumuza devam edelim. Transfer devam ediyor uçakların biri iniyor ,bir kalkıyor ve transfer cılkın lığı devam ediyor. Ama sormazlar mı Ülke ekonomik krizinle boğuşurken bazı takımlar bu EUROlara bu dolarları nereden buluyorlar?

KOŞ ATİLLA KOŞ

Atilla Karaoğlan  FİFA kokartlını taktıktan sonra kısa sürede  dışarda, Avrupada da  göze girdi. Onun adına, ülkemiz adına ,Sakarya hakemliği adına ne kadar sevinsek azdır. Çiçeği burnunda FİFA hakemi olarak, önce Avrupa’da  Genç kategorilerde görücü kantarına çıkan , başarılı oldukça da  önüne görev uzatılan , Avrupa’da finale kadar uzanan maçlarda gösterdiği başarılı yönetimlerle , UEFA da  göze giren Atilla Karaoğlanın , Konfedarasyon  kupası elemelerinde üst üste iki maçta görev alması, ufak  harflerle geçiştirilemez. Allah nazardan saklasın, FİFA hakemliğinde şuan Atilla Karaoğlan, Halil Umut Meerle birlikte Türkiye’nin Avrupa’daki sesi  olmuştur. Son olarak Konfederasyon kupasında Planyada sahneye çıkan  Atilla Karaoğlanın  bu yürüyüşü  bana göre, Avrupa’da daha üst düzey  kategorilerde kendine yer bulacaktır. Ne diyelim Koş Atilla Koş, Allah hakem şansı versin.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!