Salı Sofrası Dramatik yenilgi ( Geriye döndük ama sonu iyi bitmedi) ,

featured

Salı Sofrası

Dramatik yenilgi ( Geriye döndük ama sonu iyi bitmedi) ,

Futbolun, futbol topunun gezdiği alanlardan karşınıza ne zaman ne çıkacak, çıkan içinden size ne kalacak, bunları önceden kestirmek güç. Samsun bizim için zor deplasman gibi gözüküyordu ama, Sakaryaspor bana göre ilk yarıda  ,sonra dengelenen bir oyun olsada, Samasunda iyi bir futbol sergiledi, bu düşüncem ilk yarının içinde saklı.. Gelelim, Her şeyin yaşandığı, farklı bir oyun hikayesine bürünen ikinci yarıda karşımıza çıkanları anlatmaya .Bu yarıda kulübeden oyuna el uzatılan, verim  alınamayan bölgelere  yapılan değişiklere rağmen üst üste yenilen iki golle sarsıldık. Birincisi bir yan top ,ikincisi uzaktan atılan uzun süre konuşulacak şık bir goldü. Gollerin sahibi ipimizi çeken ,oyuna sonradan giren Dooglas olarak hafızamı zayerleşti. Eyvah  ki ne eyvah  dediğimiz   anlarda futbol çantasından iki yeşil Siyah gol sahneye çıktı. Kabango attı umutlandık, Gravesin kafası ile 90 da rakibe çarpıp gol olunca da geldi bir puan diye ayaklandık. Ancak unuttular bir şey vardı ,daha maç bitmemişti. Yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi, futbolda ne zaman neyin bir kez daha karşınıza çıkacağının hikayesini önceden yazmak çok zor. Nitekim 90+3 de Samsun adına son sözü yine Dooglus söyledi ve bir puan avuçlarımızın içinden uçtu gitti. Neden gitti? Neden olacak yan topta çakma sol bek  Hurşit in üstünden adam kafayı çaktı. İkinci gol için kimseye dil uzatmamda son gol için söyleyeceklerim var. Bizim takım savunma yapmayı ,elinde var olan skoru tutacak güce sahip değil. Teknik adam Orta saha ve forvet için teknik adam aklını iyi kullanıyor  ,kullanmasına da savunma için aynı sözleri söyleyemeyeceğim. Hurşit’ten Sol bek yaratmak işi yaramadığını biz tribünden ve ekrandan görüyoruz da bizim genç Teknik adam görmüyordu. Dongor denilen iyi savunmacı dediğimiz kardeşin alternatifi yok mu? Sonuç savunma zaafımız var dostlar .Birinci golde Hurşit, ikinci golde savunmanın sol tarafı ,göbekteki kardeşler rakibe vuruş şansı sağladılar. Kaleci ne yapsın, pozisyonu çeldi ama çelinen topu uzaklaştıracak olanlar neredeydi. Sonuç beraberliği sevmeyen veya geriye düştüğü maçlarda ele geçirdiği beraberlik şansını iyi kullanamayan Sakaryasporun, bana göre savunmada  derdi var. Tam yukarılarla puan olarak kol kola giderken ,en az beraberliği hak edecek kadar iyi oynadığımız bir maçı kaybetmek, inanın beni bile sarstı.

BERABELİK İYİDE..  ( YEŞİL BEYAZ  YORUM)

Sapanca Gençlik TFF 3 deki temsilcimiz olarak üçüncü maçını geride bıraktı. Bu üç maçın hikayesi içinde dışarıdan gelen iki beraberlik, içerde alınan bir yenilgi var. Deplasman karnesi için birkaç iyi laf ederiz. Sonuçta yeni geldiğiniz yerde ,futbol çantanıza iyi niyet yüklediğiniz ,iyi hayaller beslediğiniz anlarda ,takım olmak adına katedilen yolculukta, dışarıda kaybetmemek, gelecek adına yeşil Beyaz futbol umutlarını soyunma odasına taşır. Sapanca iyi takımmış ,bu görüş bizim Spor müdürü Mustafa Özbeyin görüşü. Özbey bedavadan konuşmaz. Zaten üç maçın içine bakıncada   Sapanca adına ,içerde kaybedilen bir maç olsa da ,herkesle kafa kafaya oynayan bir takım görüntüsü var. Beraberlikler deplasmandan geldiği için iyide ,Sapanca kazanmayı da öğrenmeli. Çünkü üç maçta bir kez kazansaydınız elinizde iki değil üç puan olurdu. Demem oki Sapanca’nın şu sıralara kazanmaya ihtiyacı var. Umarım Sapanca bu hafta üç puan için Sakarya’ya yenilgisiz 5 puanla gelen ,Kepez Belediye önünde ayaklanır. Zor gibi gözüken maç Sapanca için gerçek anlamda kendini görme ,futbol gücünü tartma maçı olarak karşımıza çıkar. Bunu ben değil Fikstürdeki puan sıralaması söylüyor.

HAKEM ŞANSI ( ADANA VE NİĞDE )

Gecen hafta içine ,hafta sonuna Süper lig, Hafta içinde  bir kupa maçında yaşananlar damga vurdu. Hakemler maça çıkarken birbirlerine şans dilerken, Allah hakem şansı versin diyerek çıkış tüneline doğru yol alırlar. Bizim Süper hakemimiz, Kasım ayında FİFA ile taçlanmasını beklediğimiz Atilla Karaoğlan, yardımcısının işgüzarlığına yenik düşerek, önce oynattığı sonrada EDSV karar verdiği pozisyonda Hakem şansızlığına maruz kaldı. Çok iyi götürdüğü maçta, tek teselli, nizami golü güme giden Adana Demirsporun uzatmada bulduğu golle kazanması oldu. Hakem şansı bu yönüyle Atilla Karaoğlan’ın yanındaydı. Umarız Karaoğlan Atilla bundan böyle  ,böylesi bir kararla karşı karşıya kalmaz. Hakem olarak bundan kendine pay çıkartacağını umduğumuz Atilla inşallah uzun süre bir kenarda beklemez. Gelelim ikinci Hakem vakasına  ,gecen hafta içinde Niğdede  Aytac Akın Niğde FK sı 2-0 geriden gelip Kahraman maraşı 3-2 yenerek turladı. Niğde maçında Maradona vari elle atılan bir gol vardı. Yayıncı kuruluşta bu gol bayağı tartışıldı. Medyada da genişçe yer bulan bu tartışmalı gol ,Hani tartışılmayacak gibi de değil yani. Muratın kafa gösterip Elle attığı golü yardımcı ve orta hakem Ramazan Doğanay  göremedi. Maçın Orta hakemi hala kafayla attı diyerek itirazları dinlemeyince maçın kaderini etkileyen adam olarak ,istemedende olsa Hakem şansızlığı yaşadı. Dedik ya Allah adama hakem şansı versin. Bazen bu şans bir hakeme fazlasıyla lazım oluyor. Bu tartışmalı, manşete taşınan golle Niğde tur attı.

TEMİZLİK İMANDAN GELİR ( YENİ STADIN MESCİTLERİ )

Bu gün ki İslamcı iktidarın yirmi yıl içinde camilere yaptığı yatırımlar ,eğitime yapılmadı. Diyanetin göz kamaştıran bütçesi tarihi rekor kırdı. Bu düşünce her yere mescit ağları ördüğünü görüyoruz. Mescit akımı statlarında kapsıyor. İnsanların o an için ibadet etme adına, camiye ulaşımı söz konusu değilse ,ibadetini mescitler kanalıyla yerine getirmesi pratik bir çözüm. Bende zaman zaman stadlardaki  mescitlerden yararlandığım olur. Sakarya Yeni Atatürk stadının basına ayrılan bölümündeki mescittin Allah’ı var, temiz. Karasudan bir dostum bu konuda önüme bir not koydu, Nazım Hocam ,Nazım Hocam, şu Atatürk stadındsaki Mescitleri yaz, Mescitler pislikten geçilmiyor. Yeni Atatürk stadının mescitlerinin ,yalnız olmadığını ,tüm stadın bir çok yerinin tam anlamı ile temiz olduğunu söyleyemeyeceğiz. Ancak Dini inançların sergilendiği bir alanın Temizlik İmandan gelir mantığı ile temiz olması gerekmez mi? Soruyorum Yeni Atatürk Stadının onarımı, temizlik işleri kimden soruluyor? İnsanların ibadet ettiği yeri ayarlamak ,hizmete sunmak iyide ,bu yerlerin temiz olması, insanların gönül rahatlığı içinde namaz kılması için bu yerlerin temizliğine özen gösterilmesi gerekmez mi?

KAYSERİNİN DE TRANSFER TAHTASI VE RAMAZAN ÇİVELEK

Kayseri spor Çağdaş Atan önderliğinde transfer tahtası kapalı olmasına karşın, oynadığı futbol ,aldığı puanlarla dikkat çekiyor. Transfer tahtası kapalı ama gecen yılki kadro büyük ölçüde korundu. Transfer yasağının fazla hasar yapmaması adına, gecen yıl kupada final oynama başarısı gösteren oyuncu grubu, mutlu edilerek elde tutulması bana göre akılcı bir yönetim anlayışı. Çağdaş Atan gibi idealist bir teknik adam tercihi de ,Kayseri ekibine bu gün için artı kattığını düşünüyorum. Kayserinin son olarak Antalya gibi güçlü bir takımı yendiği maçta ,atılan golün asistini geçmişte bizim evde ,Sakaryasppor formasını giyen Ramazan Çivelekin yapması dikkatimi çekti. Sakaryasporda oynadığı zamanlarda yeşil Siyahlı forma altındayken ,bu çocuğu buraya kim götürdü diye eleştirenlere örnek bir yanıttır Ramazan Civelek. Biz görmeden, bilmeden bir oyuncu için çok erken karar veriyoruz. Son sözlerim ,geçmişte akıllı kadro planlaması yapılması sonrası transfer tahtası kapalı olsa da ,buna iyi Örnek olarak Kayserispor gösterilebilir.

DONGOR, CANBERK , HOŞGÖRÜ

Dongor bana göre bu sezon yapılan en iyi transferlerden biri. Onun futbol geçmişine, onun geçmişte gezdiği takımları görünce onun futbolunu ben dilime dolamam . Ancak Dongor Keciörengücü , Denizli maçlarında yaptığı hatalar sonucu yediğimiz goller onun klasına yakıştı mı? Tatbiki yakışmadı, tabiki oda  böylesi fahiş hata yapmak istemez. Bu hataların sonucunda kaleniz gol görüyorsa, tepki çekersiniz. Dongordan yola çıkıp isterseniz Canberk olayına doğru gidelim. Sakaryasporun alt yapısından yetişen, en uzun süre yeşil siyah forma altında kalan ,uzun yıllar tek alt yapı oyuncusu olarak ünlenen Canberki ,Kocaeli i,le oynadığımız  ve de kaybettiğimiz maçta dar ağacına çıkarmıştık. Maalesef hoşgörü dede ayırım yapıyoruz ,kendi çocuğumuza acımasızca davranırken ,dışarıdan gelenlere ,yapılan hatalara karşı aynı tepkiyi vermediğimizi söyleyebilirim. Hoşgörü adil olmalı, ne yabancıya ,ne yerliye aşırı tepki vermek ,bu işten para kazananlara her hata sonrası saldırmak ,hem takıma ,hem takıma zarar verir. Şu an Kırklarelinde oynayan Canberk, inanın şuan Sakaryasporda olsa Sol kanat sorunu olmaz, teknik sorumlu İlker Püren,son maçta olduğu gibi İsmailli sağbeke çekerken, Hurşiti sol tarafa çekmek adına hamle yapmaz, elinde Canberk gibi bu yerin adam olsa o an onu oyuna atardı. Sözün özü, bizim bağrımızdan çıkan son değer olan  Canberk’e tribünler yazık etti.

TRİBÜN,PARA ,SEYİRCİ

Sakaryaspor yıllardır çıkmak adına büyük uğraş verdiği TFF 1 liginde tribün yalnızlığı çekiyor. Bu güne kadar sahasında üç maç oynayan Sakaryaspor 5 bin kişilik seyirci ortalamasına ulaşamadı. Neden ? TFF 1 demek naklen yayın demek, TFF 1 demek kombine demek, TFF 1 demek ,daha fazla para demek. Sakaryaspor yönetimi sezon başı konbine olayını iyi yönetemedi. Düşünsenize maçlar TRT den naklen veriliyor,düşünsenize kış gelince ,taraftar evinde sıçak soba karşısında maç seyretmeyi secmezmi. Öyleyse yönetim Konbine bilet fiyatlarını, seyirciyi tribünlere çekmek adına daha insaflı ücret belirlemesi yapabilirdi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı da düşünecek olursak ,gün gelecek üç veya beş bin seyirci ortalamasında mum olacağız. Seyirci çok önemli, seyirci bir takımın ateşleyici güçü. Bana göre yönetim bu konuda elinde imkan varsa ,Konbine konusunu bir kez daha ,yeni bir planlama kapsamına alması gerektiğini düşünüyorum.

ARTVİN HOPADAN SAKARYASPORA( H.HÜSEYİN ÖZTÜRK )

Eylül transferinin son gününde Sakaryaspor Milosewiçle beraber bir Türk gencini de kadrosuna katmış. Afyon alt yapısından yetişien H. Can Öztürkü kim görmüş, kim beğenmiş ?Kim Sakaryaspora almış bilemem . Benim bildiğim bir şey var, geleceği olan gençler ülkenin neresinde olursa olsun ,takip edilerek ,sende olmayan ,gençlerin yerine transfer edilebilir. Hatta bu konuda scaot ekipleri dışarıyı da tarayabilir. Umarım 20 yaşındaki bu genç yeşil Siyah kadro derinliğinde yer bulabilecek kadar yeteneklidir. Bu çocuğu Artvin hopa dan buraya taşıyanlara şunu hatırlatmak isterim, dışarıyı tarayan gözlerinizi kendi alt yapınıza da  çevirin. Bizim çocuklarımızda dikkatli gözlerle bakacak olursanız, bizim çocuklarımızda yeşil Siyah gözlerle bakarsanız ,ben inanıyorum ki bizden de Can Öztürk ler çıkar diye düşünüyorum.

KOMİSERİM OKAN

Saha Komiserleri içinde, yaptığı işe yakışan bir duruşu olan Okan Malcı, gecen Pazar günü İki oğlunun erkekliğe adım attığı mutluluğu ,sünnet şöleni eşliğinde  yaşadı. Spor camiasının ve iş hayatının içinde olan dostları ve komşularının onurlandırdığı cemiyette Habibe –Okan Malcı çifti , oğulları Beratcan ve Onur Efenin ilk Mürvetlerini görme mutluluğunu doyasıya yaşadılar. Erkekliğe ilk adımı atan Beratca ve Onur Efe Malcıya  başarılı ,güzel bir yaşam dilerken Anneleri Habibe Malcıya ,Baba Malcıya ,oğullarının daha büyük mutluluklarını görme dileğimi benim sofradan onlara iletiyorum. Geçmişler olsun. Efendim bu günlükte benden den bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!