Salı Sofrası ;Dereli ’ye kızmayın

featured

Dereli ’ye kızmayın

Sakaryaspor Keçiören maçında son anda kurtulduğu yenilgiden sonra, evinde Sarıyer’e kaybetti. İki maçta uçup giden beş puan düşündürücü. Hadi deplasmandan gelen bir puanı son dakika sevinci olarak sineye çekelim de, Sarıyer önünde pozisyon üretemeyen, rakibe telafisi zor pozisyon golleri yiyerek kaybeden Sakaryaspor’un futbol halini nasıl kabullenelim. Dün yazdım, bu gün gördüğüm eksik halkaları sofranın üzerine koyuyorum. Seyirci daha ilk maç sizi tefe koyuyorsa, siz cumartesi günkü seyreden sayısını bile, bir daha bu futbol halinizle, zor görürsünüz. İki maç sonrası ileriye dönük onarılması zor Sakaryaspor izleniminin resmi hala futbol gönlümde duruyor. Sakaryaspor’un bu hali sorunlarla boğuşan yeni yönetimin de işini zorlaştırıyor. Sadece o mu? Seyredenlerin fanatikliği, saha içine girmeleri, saha içine ve rakip takım oyuncularına atılan pet şişelerin karşılığı para cezası olarak bize dönecek. Gümüşhane’den umut olarak alınan Dilaver saha içi davranışlarına dikkat etsin. Topunu oynasın. Takımı oynadığı ile ateşlesin, rakiple boğuşarak değil. Özetle dostlar bu Sakaryaspor’un işi zor. Yeni yönetim bu takımla gecen yılki Sakaryaspor’u kıyaslayan, geçen yılki Sakaryaspor’u yeni kurulan bu takımın çok üstünde gören Cavit Dereli’ye kızmak yerine kendilerini test etsinler, bu oyuncu grubunu oluşturanı sorgulasınlar. Dereli’ye katılmak değil niyetim. Neden biliyor musunuz, daha önce bende yazdım, bu yeni Sakaryaspor geçen seneki Sakaryaspor’u çok aratır demiştim. Yineliyorum Yeni Sakaryasporla gecen yılki Sakaryaspor’u aynı futbol kantarında tartmak bile yanlış olur.

HİÇ YOKTAN İYİDİR

Sakaryaspor’un yeni futbol sezonunun futbol hikayesi Ankara’da başladı. Sofraya Sarıyer maçının bıraktığı izlere geçmeden siz bizi ligde görün diyerek, sezon başı eksiklerinin üstünü örtmeye çalışan Teknik sorumlu Ahmet Yıldırımın, geride kalan, içinde fazlaca umut taşımayan Keçiörengücü maçı sonrası söylediklerinden bir pasajı alıp, çok fazla bayatlamadan sizinle paylaşmak isterim. Ha unutmadan Keciörengüçü maçında tutanla, atan ilk sınavlarından alkış aldılar. Bunu kötü günün içinden çıkartıp iyi not olarak bir kenara koyalım. Yıldırım hoca 90+4 gelen beraberlik golü ile gelen bir puan için bakın maç sonu ne demiş? Hiç yoktan iyidir. Doğru söylüyor, yenilerek gelmektense en azından yenilmeden geldik diyerek, giden iki puan kaybının üzeri örtülebilir. Ahmet Yıldırım da alınan beraberliğin içini bu yoldan doldurmuş. Umarım bu beraberlik gelecek günlerde, gelecek olan üç puanlarla karşılığını bulur. Beraberlik başlangıç için dışarıdan geldiği için iyi olarak yorumlanabilir. Ancak bu iş içeriye yansımamalı.

BÜYÜK AÇIKLAMA

Büyükşehir Başkanı Rüstemlerde önüne konulan topa geçmişten kalan futbol aşkı ile plase vuruş yaparken bu senenin şampiyonluk falına da bakmış. Sakaryaspor bu sene sonu TFF 1, Lig’e çıkacak. Biz bu açıklamaları her sezon başı sıcaklığında ondan duyduğumuzu deklare ederek, bu açıklamanın içine çok fazla umut yüklemek istemiyoruz. Futbolda tahminler zor tutar. Hele hele Sakaryaspor gibi içindeki sıkıntılar bir hayli yoğun olan takımdan çok fazla umutlanmak, hayal gücünü yukarılara taşımak çok zor. TFF 1. Lig açıklaması büyük yerden gelse de bazı gerçekler ortada dururken biz bu açıklamaya balıklama dalıp, alkış yağmuruna tutmak adına acele edemeyiz.

GEÇMİŞ DEFTERLER

Bir insanın kendine yaptığı kötülüğü ihaneti bir başkasının yapması mümkün değildir. Hakem camiası şu sıralar, uzun yıllar sonra MHK tarafından yeni İHK’nin içinde yer alan Rıfkı Gökbulut’un zorunlu istifasını konuşuyor. Geçmişte hakem atama sorumlusuyken bıraktığı olumlu icraatlerle hep anılan Rıfkı Gökbulut, bundan yaklaşık yedi sekiz yıl evvel, masumhane bir hatadan dolayı aldığı ceza, birileri tarafından MHK’ya üflenince Gökbulut’a çok iddialı olarak geldiği ikinci Hakem atama görevinden ayrılmak kaldı. Ne oldu? Gözlerini intikam hırsı bürümüş olanlar, biliyor musunuz siz bu davranış biçiminizle Rıfkı Gökbulut’a değil, Hakem camiasına kötülük ediyorsunuz. Bu olayın devamı mutlaka olacak. Bu yapılanların karşılığında parmakları olanlara da kalmayacak bu dünya. Ama bu dünyada ama öbür dünyada gözlerini hırs bürümüş bencil çıkarcı olanlara da kalmayacak bu dünya. İHK Başkanı Ahmet Kemiksizoğlu’nun işi kolay değil ama zor da değil. Hakem camiası içinde tetikçilik yapanlar temizlenir, hakemler bana göre toparlanır. Bu süreçte yalnız görev başında olanlar sakın ha atacakları adımlar karşılığında, dökülen sahte gözyaşlarına kanmasınlar. Sonra mı ne olur? Bu gün Rıfkı Gökbulut’a yapılanlar, gün gelir sizin kapınızı çalar.

ERSİN İSTİFASI

TÜFAD Başkanı Tamer İlaçan ile Nejat Ersin birçok konuda birliktelik yaşamış iki dosttur. Futbol ceşmesi başında onlar Sakaryaspor’da kader birliği yaptılar. Onlar aynı zamanda son olarak TÜFAD yönetiminde de birlikteydiler. Ne olduysa bu birliktelik Nejat Ersin’in sürpriz istifasıyla son buldu. Ersinin basına yansıyan istifa haberinde nezaket var. Amma ve lakin civar illerde değil, bu ilde konuşulanlara göre kazın ayağının hiç de öyle olmadığı yolunda. TÜFAD içinde tek adamlık saltanatı, bu istifanın içinde her şeyi ben bilirim bozundaki Başkan resminin yattığı söyleniyor. Muhalefetten istifa haberine gelen tepkinin adı ise, geç kalınmış istifa olarak yorumlandı. Anlaşılan o ki TÜFAD’da artık her şey toz duman değil. M. Ali Çalışkan’ın ateşlediği muhalefet ateşi sanırım daha da yakıcı olarak yol alacak.

BİZİM EV

Bizim Sakarya yeni sezona sporda güçlü bir kadro ile giriyor. Nazım Aktürk (Bendeniz) Cavit Dereli, Sezgin Ergin, sahada Ömer Sarıca, Ertuğrul Akgün, usta kalem Erol Girişken, usta teknik adam Coşkun Demirbakan’dan oluşan kadro kimde var? Bitmedi Tuncer Kalaycı yönetimindeki haber ağı içinde Özgür Arık, Hasan Kurtiş, Orhan Topçu, Erol Afşar’dan sonra bu ilin yetiştirdiği en iyi eğitimcilerden, en iyi gazetecilerinden, Sakarya ve ülke sorunlarını Belçika’dan takip edip değerlendiren Yusuf Çınal da, Bizim Sakarya’nın yazar kadrosu mutfağına taşındı. Özetle Adnan Yüksel’in Bizim Sakaryası diğer gazetelere göre daha özgür ortamda kalemi kuvvetli kadrosuyla okunacak, takip edilecek önemli bir yayın kuruluşu oldu. Bizi izleyin, bizi okuyun ve okutun. Ben iddia ediyorum sporda, siyasette bu şehrin sorunlarına en iyi parmak basan gazete benim gazetem Bizim Sakarya. Böyle bir gazetenin parçası olmaktan vallahi billahi çok mutluyum.

OZANA ÇİÇEKLİ MORAL

Sakarya’da bir zamanlar ilk bayan hakem olarak görev yapan, bayanların futbol hakemliği adına sahalara ayak basmasına vesile olan Figen Ozan kısa süre önce memleketi Düzce’de geçirdiği trafik kazasında ölümden döndü. Yoğun bakımda verdiği yaşam savaşını kazanan Figen Ozan’a geçen hafta İHK Başkanı Ahmet Kemiksizoğlu telefonla arayıp geçmiş olsun diyerek, Dernek yönetimi geçmiş olsun çiçeği göndererek, Figen Ozan’a moral veren hamlelerde bulundular. Figen Ozan’ın bu yaklaşımdan çok etkilendiği gelen haberler arasında. Dernek yönetimlerinin işi bu. Eski hakemlerini, eski büyüklerini unutmayacaklar. Olası olumsuzluklarda onları aramak, onları hatırlatmak Dernek görevleri arasında yer alır. Bizim Sakarya olarak Sakarya’da bir dönemler hakemlik yapan Figen Ozan’a biz de buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!