Salı Sofrası Dalgalı Deniz misali

featured

Salı Sofrası

Dalgalı Deniz  misali

Bizim 2021 de TFF 1 hedefleyerek kurulan  Yeşil Siyah futbol düşüncesi dalgalı deniz gibi. Bazen dalgalı,bazen durgun,bazen azgın futbol dalgaları arasında parlayan yıldız aday olmaya  kulaça atan bir takım gibi. Bu son yakıştırma Karacabey’den gelen şaşırtan sonuçla ilgili. Şaşırdık ama neden ?  Bu kadar dengesiz bir futbol yolunda yürüyen, Karacabeye istifası cebinde giden bir teknik adam ile Sivas beraberliği ile   demirimize olmuş futbolcu grubundan bu patlamayı bekliyorduk desem,bana kaçınız inanır. Önce ben kendime inanmam. Ancak bir dakika durun , bu Karacabey’deki ilk yarı içinden çıkan üç farklı galibiyet  varya ,bu yönetimin teknik adam istifasını kabul etmeyerek  Karacabey yolculuğuna güven ışınlamasının  bunda hiç mi payı yok?  Bazen futbol topunun döndüğü alanlarda bu tür patlamalar olur. Karacabey’de alınan galibiyet  teknik adama moral , futbolculara  güven atışında bulunmuştur.   Karacabey eğer bir futbol serabı değil,bir futbol isyanıysa   Sakaryaspor içi dışı karışık bu grupta, kaybettiklerini telafi edip,  sezon başı hedefine doğru koşar diye iyimser bir futbol inadının peşine takılmamak için hiçbir sebep yok. Büyük paralar vede büyük hayaller kurulan takımlar bazen sarstırılabilirler. Takım olmak adına  bocalayabilirler .Sakaryaspor sarsıldı ama  yıkılmadı. Karacabey galibiyeti hem İsmail Ertekin için, hem de  önemli paralar alarak yeşil siyah futbol gemisindeki oyuncu grubuna da ayrı bir hava ,ayrı bir heyecan,ayrı bir motivasyon yükler diye düşünüyorum.  Bir şartla  Karacabey galibiyetinin üstüne inşa edileçek bir üç puana da ihtiyaç var. Karacabeyden sonra  sahamızda oynayacağımız  Bodrum maçında kazanılırsa iki üç puan üst üste konulursa  ben inanıyorumki yönetim ,teknik kadro ve futbolcuları TFF 1 heyecan dalgası  yeni baştan  Rüstemleri abluka altına alacaktır.

KUPADA TURLAYALIM BE

Sakaryaspor çok uzunca bir süredir kupada   çok fazla uzun koşamıyor. Diyarbekirle oynayacağımız ,hemde sahamızda oynayacağımız maçla kupa dada  yol alsak diyorum. Kupa deyip geçmeyin,hem naklen geliri hem de  tur atlayarak yol aldığınız zaman kapsasanıza para giriyor.  Yarın  Karacabey galibiyetin verdiği moral getirisi ile  kupada Diyarbekir engelini geçersek Bodrum maçına  çok daha fazla moral  ve umut taşırız diye düşünüyorum. Unutmadan geçmişte Diyarbekir ile yaşananları  futbol inadı içinde, intikamcı duygularla beslemeyelim. Futbolda intikam duygularının içine bırakın yeşil siyah sevgi aşılayalım. Bırakın geçmişte yaptıklarından onlar utansınlar. Bu arada TFF den localardaki seyircilere uyarı geldi. Uyarının cezaya dönüşmemesi içinde kendimize dikkat edelim.

UĞUR AKKUŞ BIRAKMIYOR

Sakaryasporun sezon başı kongresine damga vuran, şehrin büyük kesiminin sempatisini ve güvenini cebine koyan iş adamı Uğur Akkuşun, yeşil siyah Başkanlık hedefi ilk günkü Sıçaklığını koruyor. 54 bin yeşil Siyah maske dağıtımı  bunu ufak bir işareti. Birde önemli bir duyum kapımı caldı. Uğur Akkuş  olası bir yönetim arayışı devreye girerse eğer ,kendi yönetimini yapmak adına  çalışmalara başladığını  yeşil siyah kuşlar bana fısıltadı. Desenize Uğur Akkuş  gölge kabine kurup Cevat Ekşi yönetimini takip etme ısrarını  meydanlara taşımış. Olsun,bu yönetim rekabeti mevcut yönetimimde ateşler. Sonuçta kazanan da Sakaryaspor olur büyük ihtimalle.

 

EMRE AYDEMİR VE   ANTRENÖR EĞİTİMİ

Geçenlerde Face de bir dostum paylaşmış. Dikkatimi çekti,Arsenal alt yapı antrenörü  Emre Aydemir in Türkiye’deki antrenör konusundaki saptamalarına dikkat kesildim.  Türkiyede üç yıl eğitim veren Emre Aydemir bakın  bu konudaki tesbitlerini nasıl sıralamış. 1) Türkiyede sistem yok  buna paralel olarak liyakatte yok( Nerede var ki) 2) Dünya bilimle ilerlerken  Türkiye belli bir fikirle ilerlemeye çalışıyor.   El oğlu  Türkiye’deki futbolun içindeki adam sendeciliği ,adamına göre muameleyi geliyor görüyor da  bizim ülkemizde hala ak hayaller peşimde koşanlar bunu göremiyor. Görüyorlar ,görüyorlar çünkü onlar bu düzenden faydalanıyorlar. Tv lere bakın ,takımlara antrenör siparişlerine bakın,  kurumların başındakilere bir bakın bakalım ,o rada hep ak pak resim görürsünüz.  Türkiye’de sistem yok buna paralel olarak liyakat ta yokmuş. Kardeş Türkiye’nin hiçbir yerinde  liyakat yok ki. Her şey tel elden yönetiliyor bu ülkede. Bütün bunların sebebi TFF  değildir bu nedenle. Onlarda oraya tek elden işaretle geldiler.

 

FİLE ÜSTÜ İSYAN VE

Gecen hafta çok uzun zamandan beri görüşmediğim Ömer Bektaşla  görüştüm. Laptopum olmadığı için onun bürosunda olan  Bilgisayardan yararlanırken biraz file üstü lafladık.  Ömer Bektaş Genaral Sigorta  Sakarya Voleybol takımı Başkanı olarak Bolu Belediye yenilgisi sonrası maçın hakemine ,Voleybol federasyonuna veryansın etti. Hakem isyanı bansa göre önemli değil, önemli olan 15 gün bir sporcusu Coronoda pozitif  çıktığı için on beş gün garantine ya maruz kalan bir takımın önüne süre biter bitmez maç koyan Voleybol MHK sıdır. Bu nasıl bir anlayış, onbeş gün zorunlu nedenden dolayı hiç çalışma imkanı bulamayan bir takımın önüne hemen musabaka nasıl konur? Konur konur ,iş bilmeyen ,tepeden emirle   Voleybolun başına gelenler olursa bu ve buna benzer  kararlar olur. Siz saç baş yolsanız ne yazar? Türkiye de sporun her kolunda  bu ve buna benzer uygulamalar var.

BİR GÜREŞ  HİKAYESİ

Ata sporumuz güreşte  yeni bir il temsilcisi arayışı  var. Bu konuda Son olarak duydum ki Güreş İl temsilciliği için İl müdürlüğündeki yetkililer  kendi adamlarını ararken ,bu işe talip olan ,Güreşin içinde yer alan Bahattin Aydının isminin  çok önceden Güreş federasyonuna gitmiş..Bu gelişmenin ardından , Ali İhsan Çokalın devreye girdiği, İl Müdürlüğü Spor Şubesi tarafından  teklif edildiği bilgimside  bize iletildi. Şimdi top Güreş federasyonunda . Bakalım  Güreş İl temsilciliği için Fedarasyonca yakinen bilinen, Güreşin içindeki önemli bir emekçi olan Bahattin Aydınmı, yoksa İl müdürlüğünün teklifi olan  Ali İhsan Çokalın ismimi  yeni il temsilciliği koltuğuna oturacak. Beklide siz bu Salı sofrasını okurken  bu Güreş İl Temsilcisi hikayesi noktalanmışta olabilir. Biz bu işin içindeki gelişmeleri size iletelim dedik.  Son gelişme elimize geçip , bu iş  resmileştikten sonra biz bu konunun üstünde biraz daha tur atabiliriz.

 

BİR VOLKAN YAZISI

 

Volkan Demirel Türk futbolunda iyi kaleci olarak ünlenen  bir sporcu kimliği. Futboldaki tavırları itici olsa da  bu  arkadaşın geçmişte yaptıkları yardım paketleri içinde Soma faciasında ölenlerin banka borçlarını ödemesi  bizim insani sevgiyle dolu yüreğimizi okşadı.  Saha içinde itici  ve de iyi kaleci Volkanın  bu jestini aldım futbol gönlüme koydum. Kazandıklarının bir parçasını yurdunun fakir fukarasına  aktaran sadece Volkan değildir benim ülkemde.  Volkan sadece  manşetlere Face aracılığı ile taşınan bir isimdir. Biz nicelerini biliriz de isim vermeyi uygun bulmayız.  Yani yardımseverlik konusunda bu ülkede Volkan Demirel tek değildir.  Bakın şimdi İzmir için seferberlik başlatıldı. Ne görülmez isimler bu yardım paketinin içine el vermiştir .

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!