Salı Sofrası Cepten yedik

featured

Salı Sofrası

Cepten yedik

Sakaryaspor yedi puanlık TFF 1 avantajını cebine koyarak gittiği Anakaradan bir puanla döndü. Kayıp iki. Berbat bir saha ,sıcak Nisan gününde Uyuduğumuz ,pozisyon zenginliğinin az olduğu bir maçı geride bıraktık. 0-0 Biten karşılaşmanın içinde Tahir babaoğlunun girdiği pozisyonda ,üç puan için hareketlenen yüreğimize ,tartışmalı bir pozisyon ,hakem kararıyla dur dedi. Tahir kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda  kaleciyi de geçip, beklediğimiz golü atmak adına hareketlendi ama ,kendini yerde  buldu. Pozisyon biz seyredenlere göre penaltıydı ama ,hakem devam dedi. Kalecinin teması ile düşme olasılığı bize göre ,taraflı gözlere göre bal gibi penaltıydı da , Hakem düdüğü ağzına getirmedi ve bu pozisyon iki puan kaybının içinde en önemli an olarak, Ankaranın  Sinacna sahasının kötü zemini üstünde kaldı. İlk yarısı çok silik ,ikinci yarısı çiçeği burnunda teknik sorumlumuz Tuncay şanlının kadro derinliği içindeki  oyuncu bazındaki dokunuşlar ,ikinci yarıya biraz hareket katsada ,gol noktalarında olmayan pozisyon azlığı içinden çıkan sadece bir puan oldu. Oynanan oyunun karşılığı olarak Sakaryasporun bundan fazlasını hakkettiğini düşünmüyorum. Ben şunu da biliyorum ,Sakaryasporun mevcut kadrosunun futbol verimi ,kötü zeminlerde ,kötü sahalarda çok aşağılara düşüyor. Örnek’i Afyonda yenildik ,saha tarla gibi,Etimeskutta berabere kaldık zemim ,tamtakır kuru bakır gibi. Neyse Ankara’da giden iki puan için cepten yedik diyerek geçiştirip bir kenara koyalım.

1461 KOPTU

Peşimizde uzun süre dolaşan, bazen aldığı sonuçlarla kafamızı karıştıran 1461 Hekimoğlu Trabzon  artık yarışta yok. Yusuf Şimşekle yollarını ayırdıktan sonra  yeni bir teknik adamla çıkılana çorum yolculuğundan da puansız dönen Trabzon ekibi ikinciliğide Bodruma kaptırdı. Biz Etimeskut önünde kaybedilen iki puana kafa yorarken ,peşimizdeki Hekimoğlunun önlenemez çöküşü ile  moralimiz Turgutlu maçı öncesi tavan yaptı. Özetle  bu hafta sonu Trabzondaki Hekimğlu-Bodrum maçının içinden çıkacak sonuçlar belkide bizim şampiyonluk turumuzu  Sakaryada oynayacağımız Kahraman maçına bile taşıyabilir. Yahu hesap kitap yapmaya gerek yok,Sakaryaspor artık 11 yıldır özlemini duyduğu TFF 1 le kucaklaştı. İncik boncuk hesap yapmaya gerek yok. Bu saatten sonra  Sakaryasporun şampiyonluğu kaptırmasını beklemek  hayalcilik olur. Şampiyonluk Sakaryaya  ve Sakaryaspora hayırlı olsun.

TAPŞIN ANISINA

Atilla Tapşın bu şehrin Basketbolde marka değeri ağır çeken bir ismi olarak yaşadı ve ebedi hayata göç etti. Sakaryasporunda kurucu üyelerinden biri olan Atilla tapışının, aramızdan ayrılışı üç yılı geride bırakmış. 3 Nisanda yaşama veda eden Tapşın hocanın  ölüm yıldönümünde aklımıza bir fikir düştü. Ekrem Karaberber futbolun duayeni, unutulmaz ismi olarak, öldükten sonra ,ölümsüzleşmesi için adı Serdivandaki Sosyal tesislere verildi. Biz diyoruzki Basketbolde de unutulmaz arasına ismi yazılan ,Sakaryasporunda kurucu üyelerinden biri olan Atilla Tapşının ismi Serdivan kapalı Spor salonuna verilemezmi? Verilirse eğer ,onu adına, Sakarya basketbolu adına  çok şık olur diye düşünüyor ve bu düşüncemi  GSİM  yetkililerinin önüne koyuyorum. Unutmadan Atilla Tapşının yaşarken, Necmi Uztürkün( Rahmetli)  müdür olduğu yıllarda ,GSİM  Müdür yardımcılığı görevinde bulunduğunuda  bu günki sorumlu GSİM çalışanlarına duyurmak isterim. Bunun içinde Hakemlikten talebem olan ,şuan GSİM lüğünde Spordan sorumlu, Müdür yardımcısı pozisyonunda olan ÖzgürAygüne bu konu için eline bu düşüncemi bir not olarak iliştiriyorum. Umarım ( Eğer elinde böyle bir imkan varsa ) gereğini yaparak  gönüllere giren adam olur.

VEFA AKŞAMININ RE SMİ ( HAKEM EVİ MANZARASI)

Vefa bir bozadeğildir,Vefa insan sevgisini birileriyle paylaşmak,yaptığı işte  önemli hizmetleri olan kişilere gösterilen sevgidir, saygıdır.  Geçenlerde Hakem evinde Atilla Karaoğlanın vereceği seminer öncesi  bir plaket töreni vardı. Yaştan emekli olan  iki gözlemciye Genel merkezin ikramı olan plaketler , Dernek başkanı Gürkan tekneci ve Süper Hakemimiz Atilla Karaoğlan tarafından verildi.  Aynı zamanda halen faal hakem olan Burak Ol carında babası olan  Önder Olcar ,benim hem faprikadan ,hem de hakemlikten arkadaşım ,dostumdur. Onula Beraber Amatör kümelerde vede profesyonel     liglerde bayağı maçlara çıktım. O hakem kökenli gözlemci olarak uzun yıllar Hakemliği bıraktıktan sonra gözlemci olarakta, Sakarya hakemliğine katkı sundu. Ona plaket az gelir. O ve onun gibiler her daim hatırlananlar listesinde olmalı. Nihat savaşa gelince ,o bir hakem değildi ama, iyi bir eğitimci,iyi bir insan, hakemlik sevgisine ,gözlemci olarak hizmet taşıyan mutavazi, bir gözlemci resmiydi. Hakem sevdalısı,hakemliğe hizmet aşkıyla dolu olarak Hakem evinden ayrılan Önder Olcara ,Nihat savaşa bundan sonraki yaşamlarında ,yeri geldiğinde hakemlerle kol kola olmak koşuluyla yeni yaşamlarda sağlıklı güzel yıllar dilerim. NOT Aynı gün gözlemcilikte yaştan sezon sonu  sahalara veda edecek olan  Gecmişte İl Hakem kurullarında ,geçmişte Hakemliğe İl Eğitimcisi olaraktan hizmet eden İsmail Demirtaş ile Mevlut Berberinde  tüm hakemler bir aradayken ,onlarla vedalaşması Plaket rüzgarının estiği akşama  bir başka duygusal hava kattı. Demirtaşa ve de Berberede  bundan sonraki yaşamlarında  güzel ,sağlıklı yıllar dilerim.

İYİ HAKEM YÖNETİMLERİ

Sakaryaspor  dolu dizgin şampiyonluğa koşuyor. Bir ara, puan kayıplarının yaşandığı anlarda , hakemlerin kötü yönetimlerini ,yönetim eliyle TFF ye kadar taşıdığımızı biliyorum. O saatten sonra  eski bir hakem olarak Sakaryasporun maçlarını  dikkatli gözlerle izliyorum. Allahı var MHK Sakaryasporun maçlarına filinta gibi, geleceği olan hakemleri atama konusunda bir hayli titiz davranıyor. Velimeşe maçında izlediğim ,ondan önce Diyarbekir maçlarında izlediğim hakemlerin fiziki görünümleri ,hakemlik duruşları göz alıcı nitelikteydi. Bu iki hakemde üst klasman hakemleri .MHK şampiyonluğa koşan  sakaryasporun Trabzonla yarışır haldeyken ,bu iki takımın maçlarına atama yaparken hassasiyet gösterdiğini buraya  iyi hakem ataması olarak düşmek gerek. Veli Meşe maçında izlediğim Reşat Onur Çoşkunses olsun, Diyarbekir maçında izlediğim Yiğit Aslan olsun , bana göre MHK nın yenilemeyi düşündüğü Süper lig hakem listesine, bizde bu klasmana  adayız  hakem resmini koydular.Kısacası Hakemlikte yeni  bir  jenerasyonun ayak sesleri  duyulmaya başlandı. Bu arada bizim ildende Levent Gümüşderenin ismi üst klasman hakemi olarak geçmeye başladı. Bunu neye dayanarak söylüyorum, son zamanlarda sıkça maç alan,aldığı maçlarda başarılı olan Levent Gümüşdereyi son maçlarından birinde MHK den Nihat Mızrak izlemiş.  Leventin ondan aldığı reveransın iyi olduğu bir hakem notu olarak elime tutuşturuldu. İnşallah Atilla Karaoğlandan sonra  onuda üst klasman hakemleri arasında görürüz. Bu arada Sakaryanın İHK yönetimide bir siparişim olsun. Karaoğlan ve Gümüşderenin peşine yeni isimler takmaya çalışın. Akyazı güneşinin altında keyif çatmaya bakmayın.

ŞANLIYA SEVGİ SELİ

Sakaryaspor şampiyonluğa koşarken  Velimeşe karşısında alınan farklı galibiyet ,oynanan oyunun futbol lezzeti ,bizim basın tarafından çok  iştahlı olarak sayfalarına taşıdığına tanık olduk.Bu arada doğup büyüdüğü ,futbol adımlarını attığı Yeşil Siyah futbol evine, teknik adam olarak ikinci kez gelen  Tuncay şanlıyada  bayağı methiyeler düzüldüğüne tanık olduk. Takımın başında çıktığı Velimeşe  maçında alınan ,gönülleri okşayan farklı sonuç  sonrası, tv ekranlarından giden,eski  teknik adam ,Sakaryasporu bir aralar uzun süre yenilmezlik yaşatan ,Ercüment Hülaku Coşkundereye  bu galibiyeti armağan etmesi  ,Tuncayın  bu uğurda attığı teknik adam, adımıda spor kamuoyundan alkış aldı. Umarım Tuncay başarılı olur, umarım Tuncay gelecek adına kalıcı olabilecek teknik adam adımlarını atar. Sonuçta bu çocuk bizim çocuğumuz.  Barakalımda bu şehrin ekonomisinede katkı sunan  ,yatırımlarını buraya yapan ,pantemi sürecinde otelini sağlık çalışanlarına açan,insani yüreği sakarya için atan Tuncaya bizde  teknik adamlıkta yükselişine el verelim. Ben şahsen  o veya bu nedenle Teknik adam arayış sürecinde  Yılmaz Vuralla anlaşılamayıp Tuncaya Yeşil Siyah teknik adamlığın uzatılmasına ,daha fazla sevindim. Eğer  iki teknik adam için Sakaryalılık kantarı kurulursa Tuncay Şanlı çok ama çok ağır basar. Başarılar Tuncay, senin bu başarıyı önümüzdeki yıllarada yayman dileğini soframın üstüne koyarak  ,kolaylıklar diliyorum. NOT Bu yazı Etimeskut maçı öncesi kaleme alınmıştır. Oradan gelecek olan iyi kötü sonuç benim buraya döktüğüm düşüncelerimden beni geri adım attıramaz. Bunlar benim Tuncayla ilgili halis hane  duygularım. Son bir not daha  11 yıldır süregelen TFF 1 hasretinin Tuncay Şanlı ile sonlanmasınıda, Tuncay şanlı ile Rüstemlere taşınmasında,  onun adına,  çok önemli bir güzellik olacağını  düşünüyorum.

BOKSTA SAKARYA DAMGASI

Boks sporunu gözlem altına aldığım yıllar içinde Kazım Sever,Ertuğrul Akgün ile Malik Berberoğlunun , rinklerde, Sakarya  Boksunun gelişmesi adına  cabalarını ,bu uğurda  verdikleri hizmetleri yakından bilen biriyim. Gecen hafta içinde bu üç ismin , Boks dünyasında ,yönetim bazında önemli yerlere gelişi Sakarya Medyasındaki tüm basında  sayfalarda önemli bir yerde konuçlandı. PRF.DR Malik Berberoğlunun Eğitim Kurulu  ,Süper Vayzer Başkanlığına , Ertuğrul Akgünün Teknik kurula , Kazım Severin Hakem kuruluna  getirilmesi Boksta Sakaryanın yıldızını parlatan gelişmeler olarak Spor kamuoyunda  kendine yer buldu. Boksta Sakaryanın adını yukarılara taşıyan bu konuda önemli görevlere getirilen  bu üç isme başarılar dilerim.  Sporun her alanında  hizmet adına üst kulvara taşınmak  öyle çok kolay olmuyor. Ben bu gelişmeyi bu yüzüyle önemli buluyorum.

FUTBOLDA NELER OLUYOR NELER

Futbolun üst yönetim kısmında önce en önemli hakemlerin MHK tarafından kızağa alınması, Sporda  çıkan yeni yasa ile  Bundan böyle takımları yönetenlerin kendi süreçlerini kapsayan borç sorumluğunu  yerine getirme zorunluluğunu kapsayan yasanın meclisten geçmesi. Bitmedi artık takımlara zarar vermeye başlayan çıkarcı menejerlerin önüne serilen,bir futbolcuyla ancak  iki yıllık sözleşme yapabilecek olması  büyük yangı yaptı. Bitmedi  TFF nin en yüksek rütbeli Başkanı  Nihat Özdemir  istifa etti. Bu günün iktidarına her yönüyle bağlı olan Özdemirin istifası için bir çok yakıştırma var. Bunların içinde 12 hakemin MHk tarafından  klasman dışına itilmesi,Tahkimin bu konuda MHK nın aksine bu kararı haksız bulması,buna karşın MHk nın yinede aldığı kararın arkasında durarak ,Tahkimde kazanan ,haklı bulunan hakemlere yinede görev vermemesi  Nihat Özdemirin istifasının arasındaki satır başlarının arasına serpiştirildi. Bu işte ,istifa olayında   bizimde bilmediğimiz Daha çok şeyler  olduğunu düşünüyoruz. Bana göre yıl sonunda klasman belirlemelerinde ,hakem dünyasını sancılı bir süreç bekliyor. Özellikle MHK nın  zamansız attığı ,büyük şaşkınlık yaratan kararının üstü, biz yaptık oldu  diyerek üstü kapanacak gibi gözükmüyor. Özellikle Başta Cunety Çakır  gibi hakemlerin içinde yer aldığı hakemlerin sessizliği pek hayra alamet değil gibi duruyor. Ben şahsen MHK nin aldığı bu kararda ,ülkemi Dünyada  temsil eden Çuneyt Çakıra yapılanı içime sindiremiyorum. Yok yok yok bu karar bana göre zamansız alındı. Sezon sonuna satrka bilecek bir olayı ligin son haftalarına taşınması kafa karıştırmıştır, huzursuzluk yaratmıştır. Bakalım ilerleyen günlerde içinden daha neler çıkacak?

SÜPER COCUKLAR
Gecen hafta Sakarya onları konuştu .Futbolda adına dünya derbisi denilen ancak Dünya derbisi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bizim evin futbolunfdaki yakıştırma adı Dünya derbisi olan FB-GS maçıyla beraber bu maçı yönetecek olan  Atilla Karaoğlanı tüm Türkiye hakem kantarına koyarak tarttı. Bizim ilin bir çocuğunun Türkiyede gündem olması valla sizi bilmem ama benim  hakem gönlümü okşadı. Basketbolde Ali Köseoğlunun FB-GS  Basketbol derbisinde düdük çalan üç hakemden biri olmasıda bir başka sevinç kaynağımız oldu. Özetle dostlar Futbolda Atilla Karaoğlanıın ,Basketbolde Ali Köseoğlunun  Sakaryanın hakemlikte gururumuz olması az buz bir şey değil. Sizi ayakta alkışlamak gerek be çocuklar. Ben öyle yapıyorum. Kalkıyorum ayağa ve size  alkışlarımı gönderiyorum.Bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!