Salı Sofrası )Buna da şükürmüş diyeceğiz

featured

Salı Sofrası
Buna da şükürmüş diyeceğiz
Kırşehir yolculuğuna çıkarken ,sakat ve cezalı oyuncu sayısına bakarak oradan gelecek puan veya punalar için çok fazla umutluydum dersem yalan söylem iş olurum. İçi dışı karışık bir takım manzarası içine olumlu düşünce yüklemek çok zor. Buna karşın Kırşehir’den gelen bilgiler içinde geleceğe yönelik ,karamsar ve de iyi düşünceler birlikte dans ediyor. Spor ekspresin Oktay Sarının anlatımı ile ekrana taşıdığı maç özetine bakınca Kırşehir’de ilk yarıda denk bir oyun ,ikinci yarıda ise Kırşehir ağırlıklı bir oyuna şahit oldum. Direklerimizden dönen toplar, çok fazla Kırşehir markalı hücum zenginliğinde onların beceriksizliği bize bir puan ikramında bulunmuş. Taşkının kırmızısına kızamıyorum. Anlık bir pozisyon hatası olarak bu kırmızıyı notlarımın arasına almak isterim. Uzatman ın son an ında Azizin boş pozisyonda sağdan bindirmesini iyi ortalayamamasına ne diyeyim ki. Bu kardeş Bal yapmayan arı misali. Ne ondan nede Okan’dan bize bu sene futbol v erimi zor geri döner gibi gözüküyor. Buna karşın altı maçta galibiyete hasret Sakaryaspor için umutsuzluktan çok umut devreye girmeye yine de çok fazla aday. Bunun içinde Suat Kayanın bazı işe yaramayan, özellikle kanatlarda sıfır çeken oyuncuların yerine yeni bir oyuncu seçimlerini devreye sokması gerekir. Ne okanla ,nede AL azizimle bizim kanatlar iyi çalışmıyor. Hele hele Okan tam bir fiyasko, yerine alt yapıdan kadroya dahil edilen Yusuf Kaan Karanın oyuna alınması doğru bir hamle. Kayaya tavsiyem olsun bu çocukta ısrar etmenin yansıra idmanlara son derece iyi olduğu söylenen Alpaslan demirde forma uzata A.Lazize bir mesaj gitsin. Biz bile artık bu kardeşe sabredemez olduk. Sonuç yine de son 15 dakika bir kişi eksik olarak soyunma odasına taşınan bir puan iyi puandır. Paralanan oyuncuların mücadele yüzdesinin artışında ben gelecek haftalarda kazanan sakaryaspor izleyeceğimizi düşünüyor ve bu düşüncemi yazıyorum.
KART SENTROMU
Kırşehir’de berabere biten oyunda kazanamamanın yansıra Taşkına çıkan Kırmızı düşündürücü. Altı maçta kazanmak adına sıfır çeken bir Sakarya biz hiç izlemedik. Amma velakin her türlü sıkıntıyla boğuşan bir Sakarya sporda görmemiştik. Bu sezon ne ararsan var. Böyle bir ortamda bol bol çıkan kırmızılar takımın dengeleri, futbol akort ayarını her hafta ters yüz edince ,üç puan özlemimiz gecikiyor. Bakıyorum kırmızı kart listesine Tuzlada Berkay, Kupada Umut, Yasin Görkem, ligde Özgür ve Zeki. Kırşehir’de Taşkın. Bu kart sendromu için Rüstemlere Pisik lok getirilsin. Bir futbol evinde şartlar ne olursa olsun bu kadar kırmızı çok. Kırmızı kart tedavisi için psikolog önerirken, Teknik kadronun deneyimli sorumlusunda bu konuda kulak çekmesin ama, bu sorunu halletmek adına sevgi ve de uyarı seansları düzenlesin. Futbolcular unutmasın Teknik sorumluları onlar adına devreye girerek yönetimin kadro dışı hamlesinde onlardan yana tavır koydu.
GÖLGE ETMEYİN
Sakaryaspor yönetimi gecen pazartesi yine parasal yönden, yeni ödemeler konusunda sıkıntı yaşadı. Nalbant,Zımba ikilisi vergi taksitini ödemek adına, gecen Pazartesi günü her kapıyı çaldılar her imkanı zorladılar ve sonunda mesai bitmeden önceden Vergi yapılanmasının taksitini 481 bin lirayı ödeyip rahat bir nefes aldılar. Ödenmeseydi ne olurdu? Borç aşağı yukarı 21 milyonu bulurdu. Yönetim istifa diyenlere ,Rüstemlere pankarta asanlara duyrulur. Şu günlerde Başkan İbrahim Nalbanttı bilemem, Yaşar Zımba stres atmak için bir u uslunu bulup Harmanlık lokalinde Okey masasında günün yorgunluk terapisine yatıyor.( Terapi nedir? Psikolojik olarak rahatlamak isteyen ve ruh hali sağlığını korumak isteyen kişilerin tercih ettiği tedavi yöntemi) . Şu Yaşa r Zımba çok rahat adam, İstifa Zımba diyor o eğlenmeye devam ediyor. Bu arada geriye dönen yöneticilerin katkılarıyla da futbolculara ödemeler yapıldı. Ben bu günkü aşamada diyorum ki ,hey bir yerlerden kurulu istifa korosu ne olur gölge etmeyin. Siz istiyorsunuz diye bu yönetim istifa etmez. Bırakın boş işleri, gölge etmeyin.
ZEKİ KİŞİLER
Bu gün sofranın üstüne zeki kişiler le ilgili ilgi çekici bir dörtlük koyuyorum. Ben dahil herkesin bireyler alabileceği ,faydalanabileceği Zeki Kişiler le ilgili Kumsaldaki İnciler kitabından aldım benim sofraya koydum. Zeki kişileri ,zeki kişilerin davranışlarını ,siyasette ,sporda ,ticarette her alanda bulabilirsiniz. Bana göre Zeki kişiler buraya ,bu konuyla ilgili aldığım dörtlüğü alsınlar baş uclarına rehber olarak assınlar. Zeki olmayanlarmı ne yapsın ? Hala bu günü yaşayıpta ,bu günün içinde yatanları sorgulamayanlarda bu Zeki insan yakıştırmasını bir kez olsun gözden geçirsinler.
NE OLACAK SAKARYASPORUN HALİ?
Sabahları elimden geldiğince sabah yürüyüşü yaparım. Vakti olanlara derimki sizde yürüyün, sizde spor yapın. Gelelim başlığın içini doldurmaya. Yürüyorum ya gören bizi tanıyanların sorduğu soru ne olacak bu Sakaryasporun hali. Valla bende bilemiyorum desem sen ne biçim spor adamı ,ne biçim spor yazarısın diyecekler. Sizi rahatlatmak için söyleyeyim bari, Sakarya spora 55 yıldır bir şey olmadı, bu saatten sonra da olmaz. Hele hele kılı kırk yaran parasız pulsuz denilen Zeki yaşar Zımba oldukça, bu sakaryaspor bu günlerimde atlatır. Ha merakımı hoş görün be, bende size bir soru sorayım, Elektriğe iki ayda yüzde yetmişe yakın zam geldi. Sarımsak yaklaşık 50 tl oldu. Ülke ekonomisi tepe taklak . Soruyorum size bırakın Sakaryasporu ,Beşiktaş’ı ,ne olacak bu ülkenin hali ? N e olacak bizim halimiz. ?
KİM HAKLI ?
Kırşehir maçı hazırlıkları başlarken Rüstemlerden kadro dışı dumanı yükseldi. Yönetim Umut Pusat, Ümit Yasin ,Zeki ve golcü diye alınan Yaser Hacımustafaoğlunu kadro dışı bırakacak hamlesi para cezasıyla sınırlı kaldı. Teknik sorumlu Suat Kaya bu aşamada zaten kırmızı kart gören oyunculara para cezası kesmişsiniz, birde bunun üzerine kadro dışı ağır kaçar demiş ve eklemiş, ben bu futbolcularla tam olarak bir arada çalışamadım, onları tam net olarak görmem diyerek bu olayı gerekçesini yönetimin önüne koymuş. Bunun üzerine yönetim geri adım atmış. Yönetime tavsiyem bir şeyi yaşama geçirirken önce içinizde bu işi test edin ,ondan sonra ayaklanın. Bana göre bu olayda Suat hoca acemi yönetimin acemice hamlesini geri iten adam olarak ,futbolcuların gönlünü kazanan adam olmuştur. Bana gürede bu işte Suat hoca haklıdır.
AYNI KAREDE OLUN ( HAKEM BÜYÜKLERİNE)
Hayat devam ettikçe her işin bir yükselişi ve de inişi vardır. Her şey her zaman aynı yerinde durmuyor. Hakemlikte de klasmana çıkarsınız, bazen yükseklere tırmanır, bazen uğraşı alanınızın alt kategorisinde kalırsınız. Benim anlatmak istediği düşmekle, kalkmakla alakalı değil. Benim size anlatacağım, birlik beraberlik, dostluk resmidir. Bu gün Sakarya’da Erkan Enginlerin, Atilla Karaoğlanların ,Serkan Önsalların, Levent Gümüşderelerin , gelecek hakem nesline karşı, Sakarya hakemliğine karşı sorumlulukları vardır. Bu saydığım isimler ve de klasmanların içinde olanlar, her hakem seminerinde ,toplantısında ayrı ayrı yerlerde değil ,ön sıralarda, yan, yana oturarak, hakem evinde gelecek hakem nesline ,bu yoldan mesaj vermek zorundadır. Birileri ön sırada, birileri arka sıralarda oturarak, ayrı resim vermek, Hakem evine yakışmıyor. Bakın son zamanlarda esen olumlu rüzgar sonrası MHK 2 Bölge Ekim seminerini Sakarya’ya verdi. Bunun kıymetini bilin ve anlatmaya çalıştığım gibi hakem büyükleri aynı karede olun. O karede b u gün siz varsınız yarın başkaları olacak. Unutmayın her şey, hep durduğu yerde durmuyor. Bu ayrışma resmini bana bir hakem büyüğü verdi ben içini doldurdum. NOT Bu konuda birleştirici olmak adına Özgür Başkana da önemli görevler düşüyor.
SAKARYANIN YILDIZI PARLIYOR
Kim ne derse desin, Sakarya Hakemliği geçmişten bu yana, önemli bir süreci mevcut yönetimlerce hakem evine taşıdılar. Bana şimdi Sofranın muhalif takipçileri yağcı diyecekler, içlerinden kızacaklar ,beklide hakaret edecekler. Varsın olsun, ben bu camiayı 1980 den beri içerden dışarıdan çok iyi bilirim. Her türlü entrikalara karşın ,son üç İHK yönetimi ile Dernek birlikteliği Sakarya hakemliğine ivme kazandırmak adına bayağı yol katletmiştir. Sakaryaya MHK ikinci kez seminer veriyor be dostlar. İkinci Bölge hakem ve gözlemcileri Ekim ayının sonlarında Hakem evinin konukları olacaklar. Bu gelişmeyi yok sayamazsınız, bu gelişme bir yere kolay taşınmaz. Bu gelişmede eski Dernek ,bu günün İHK Başkanı Özgür Aygün’ün yönetici hamlelerini bir kenara atamazsınız. Özgür Aygünün Zeki Toçoğlundan sonra mevcut BŞB Başkanı Ekrem Yüce ile spor ailesi ile olan olumlu ilişkilerinin olumlu hali ,Sakarya’nın yıldızını parlatıyor diye düşünüyorum. TFFHGD Genel başkanı Abdurrahman Arıcı ne demişti? Sakaryada bu gün iyi yöneticiler var, Sakarya hakemliğine yeni yeni huzur geliyor, bu huzur Sakarya hakemliğini daha ileriye taşır demişti. Bu güzellikler Hakem evinde ne kadar içe çekilirse, ne kadar benimsenirse bu ilde çok güzel şeyler olur be dostlar.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!