Salı Sofrası Bu gün günlerden Salı ( Sakaryaspor ne yapar ?)

featured

 

Salı Sofrası

Bu gün günlerden Salı ( Sakaryaspor ne yapar ?)

14 Mayıs genel seçimleri nedeniyle tüm maçların bu güne alındığı TFF 1 liginde, ilk iki, ilk üç hesabı yapan takımların gidecekleri yola ışık tutacak olan kritik doksan dakikalar var. Playofa kalmak ,ligte kalmak adına yapılan hesapların cirit attığı 180 dakikalar öncesi isterseniz bir oto kritik yapalım. Bu günün futbol falına bakarken, önce isterseniz biz kendimizden ,yani Sakaryaspordan başlayalım. Erzurum ve Pendik maçlarından çıkan altı puanlık zafer bizi bu gün için üçüncülüğe taşıdı. Orada kalabilir miyiz? Bunun için önce kümede kalma savaşı veren Gençlerbirliği’ni yenmemiz, öncelikli hedef olarak karşımızda dikilmiş bize bakıyor.  Bu galibiyet bize yeter mi ? Yetebilir de yetmeyebilir de .  Nasıl mı ? Öncelikle bizim bir ,bizi takip eden takımların ikişer maçı var. Biz son haftaya bay girdiğimiz için, elde kalan puanla Pendiksporun ve de Eyüp’ün maçlarına odaklanacağız. Hemen hatırlatalım olası bir Gençlerbirliği yenilgisi ve beraberliği bizi ilk üç yarışı dışına itiyor. Gençlerbirliğini yenersek şayet 65 puana yükselince, ikili averajda üstünlüğümüz olan Eyüpün iki maçını da kazanması bizi bağlamıyor. Ancak  bir puan eksikle peşimizde olan bu gün evinde Bey Piliç Bandırma ,ardından deplasmanda manisa ile oynayacak olan Pendiksporla kapışmamız farklı kulvarlara taşınmaya müsait. Pendik  bu gün kazanırsa 64 puana çıkar. Son maçta Manisada ona ilk üç adına galibiyet, hatta  beraberlik bile sakaryaspor kapışmasında onlara yarıyor.Nasılmı ? Nasıl olacak Pendik bizi ilk maçta 3-1 yendi, biz onları rövanşta 3-2 yendik. Bu skorlar bize ne anlatıyor ,tatbiki ikili averajda pendik üstünlüğünü anlatıyor. EEE biz kazanırsak eğer pendik son maçını kaybederse bu sefer ipler bizim elimize geçiyor. Bu arada Eyüp iki maçını kazansa bile 65 puana yükseliyor olsa bile  bu sefer bu yarışta sakaryaspor ikili avarjta Eyüp’e üstünlük sağladığı için ,ligi üçüncü sırada bitiren takım oluyor. Olur mu? Neden olmasın. Olmaz mı ? Oda olabilir. Yukarıda her türlü hesabı yaptık. Bu hesapların içinden Yeşil Siyah hesapların çıkması için öncelikli olarak Sakaryasporun b u gün gençlerbirliğini yenmesi gerekiyor. Yenemezsek eğer rakiplerin maçları içinden bize yarıyacak sonuçları bekleyeceğiz. NOT Salı günü oynanan maçalrın ardından, Gençlerbirliğine  yenilen sakaryaspor için elindeki sezon sermayesi, Playof olarak tescillendi. Eh buda bir umut. Tünelin ucunda bir umut var, aynen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur secimi gibi bir şey. Herşey bitmeden, hiçbir şey bitmez.

GERİYE BAKMAK ( Kassango,Cihan ve M.Nepa )

Sakaryaspor  bazen coşarak, bazen sendeleyerek ,üç teknik adamla değişikliği eşliğinde  yeşil Siyah düşünceler le  son haftaya geldi. Buralara gelirken neler oldu, neler. Futbolda , şenol Güneşin dediği gibi yumurta kapıya dayanınca ,bir takım hesaplar canlanınca geriye bakmak bu güne katkı sunmaz deyipte, arkasından sivas  ve yenilgisi ve Antalya beraberliğini hatırlatıp ,o maçları kazansaydık bu gün Beşiktaş’ın yarıştaki şampiyonluk  hesapları farklı konuma gelirdi dediği gibi, biz de geriye bakınca  içimizi burkan bazı sonuçlar görüyoruz. Her ne kadar geriye bakmak ,bu ne katkı yapmaz dense de ,bu bir futbol gerçeği olsada,futbol   matematik sizi böyle bir hesabın içine yuvarlıyor. Sakaryaspor eğer Bandırmaya ,Bandırmada yenilmeseydi, Sakarya Yeni Atatürk stadında Bolusporla berabere kalmasaydı eğer biz bu gün ilk üç değil, ilk iki hesabını yapmaz mıydık.? Yapardık ,yapmasına dedik ya futbolda dünün değil bu günün hesapları geçerli oluyor. Onun içinde dün düşmek istemiyorsak eğer o günün içinden ,bu günlere az hasarla gelmeniz gerekiyor. Geriye bakmanın içine bir takım düşünceler yüklerken isterseniz . ,Sakaryasporun bu günlere koşmasına el veren birkaç ismi de yad edelim. Sezon başından beri Boluspordan alınan kassangonun gol noktalarındaki katkısı, kendisini aşan performansı ile Sakaryasporun olmazsa olmazı olduğuna parmak basmak gerek. Kassangoya ilave olarak Polonyalı orta sahamız M.Nepayada öncelikli yer açmak gerek. Futbolun takım oyunu olduğunu ,bir bütün olarak değerlendirmenin önemini bilecek yaştayım. Ancak bazı oyuncularında olmazsa olduğununu da görmek gerek. Bu yarışın içine bu sezona iyi başlayan daha sonra yerini Furkana kaptıran,o sakatlandıktan sonra eline geçirdiği kalede mükemmele yakın oynayan ,son maçta pendik karşısında ölüp ölüp dürldüğiğimiz anlarda kalesinde devleşen, adını bu maçın kahramanı olarak yazdıran kaleci Cihana da yer açarken ,hücum hattında sonradan açılan ,sakatlığı anında yokluğu hissedilen Roşhiyede yeşil siyah alkış gönderirken ,Burak Süleyman’da unutmadığımızı bu isimlerin içine serpiştirerek ,isterseniz  geriye baktığımızda gördüklerimizin üstünü örtelim.

BÜYÜK HAYAL

Sakaryaspor  bu gün oynanacak olan maçlar sonunda nerede olur ,ne hesaplar içinde olur  . Bu konuda ip uçları verdim. Bu konuda gecen hafta Büyükşehir Belediye Başkanının bir demeci v ardı,Şampiyonluğu veya Süper lige çıkmayı kim istemez demiş. İyi demiş.Bana göre Büyükşehir Belediye Başkanı, Sakaryaspora kaynak yüklemek adına vitrine konulacak en önemli yeşil Siyah fikür. Sakaryasporun mevcut yönetimi onun yarattığı kaynaklarla yeşil Siyahlı ekibi Süper lige çıkış heyecanı içimde tutmayı başarmıştır. Eğer Sakaryaspor olurda Süper lige çıkarsa bana göre en büyük alkışı ,Bu şehrin şehri emiri alır. Geçmişte bilenler bilir, Sakaryaspor –Konyasporla bu gün adı Süper lig olan yere gelmek adına  hem saha içindfe hemde siyasi arenada  büyük yarış verirken ogün ki siyasi konjektürde  Sakaryasporun Başkanı Erkal Elçioğlu’ydu. İki Anap destekli takımın yarsında Sakaryaspor Konyaspora üstünlük sağlayarak Süper lige adını yazdırırken en önemli alkışı sürecin belediye Başkanı Erkal Etcioğlu almıştı. Tarih tekerrür ederse Sakaryaspor tekrar süper ligi görürse bu sefer alkış AKP li Belediye Başkanı Ekrem Yüceye gider.

BURHAN UĞUR  EBEDİ HAYATTA BİR YILI DOLDURMUŞ

Burhan Uğur bu şehrin futbolda siyah beyaz rengiydi. Futbol yılları semtinin takımı Tacsporla değer bulan, iş hayatında Gözlükçü Burhan diye anılan, daha sonraki yıllarında mütevazi Spor yazarlığı döneminde, Yeşil Siyah renklerle sahalarda dolaşan Burhan Uğurun aramızdan ayrılışı bir seneyi geride bırakmış. Erken sayılabilecek yaşta aramızdan ayrılan, geride onu güzel sözlerle anmamıza vesile olan anıları bize bırakıp giden Burhan Uğuru size nasıl anlatayım ki.. Yaşama veda ettikten sonra sayfasına düşen onunla ilgili paylaşımları okurken duygulandım. Onunla yakın dostluğu olan ,onunla beraber Kastamonu yolculuğumuz ,benim karasudaki evimde yaşadığımız hoş sohbet anlar, Yeşil Siyah sakaryaspor tribünlerinde yan yana oturup maç seyrettiğimiz anlar bir filim şeridi gibi gözlerimin önünde dolaşıyor. Saygılı, hoş sohbet bir kardeşimdi. Ölmeden evvel benim aramalarıma cevap vermediği için ,iyi olduğu bir gün beni araması,ağbi aramışsın ,o gün dönemedim kusura bakma diyerek gönlümü alması , o gün ki konuşmalarımız Burhan Uğurdan bana kalan sevgi saygı mirasıydı. Güzel bir insanı anlatmak ,hele hele çok yakın anılarınızın olduğu bir insanı anlatmak çok kolay olmuyor. Bu nedenle Burhan Uğurun aramızdan ayrılışının birinci yılında onu anmayı bu kadarla sınırlı tutuyorum. Daha fazla yazmak ,daha fazla onu anlatmaya odaklanmak inanın yüreğimi burkuyor. Ruhun şad olsun sevgili Burhan. Ölümünün birinci yılında Burhan Uğurun geride bıraktığı, eşine çocuklarına sabırlar diliyorum.

HARMAKLIKSPOR VE GÜRCAN ALKAN

Harmanlıkspor bu şehrin göbeğinde, amatör futbola alt yapıyı önemseyen düşüncesiyle hizmet veren mutavazi bir semt takımı. Çok uzun yıllardır futbol takip gönlümde gezinen bu takım, futbola hizmet tutkunları ile dolu, futbol ailesi   benim gözümde,  Yeşil Beyaz futbol üretim merkezidir  .Metin Ergezenli yılların yerine gelen İsmail Yağlar ve ekipi de ,Ergezenden alınan Yeşil Beyaz bayrağın ,prensiplerine ,yapısına dokunmadan ,düşünsel farklılıkları biraz daha  zenginleştirerek ,daha genç bir yönetim kadrosuyla yola devam ediyorlar.   Son iki yıldır Erenlerden Harmanlıkspor tesislerine taşınan, idailist, alt yapı futbol projesine Erenlerde önemli katkılar sunduktan sonra, Futbola hizmet aklını buraya taşıyan Gürcan Alkanla, bana göre  Yeşil beyazlı alt yapı bir başka farklı güzel  . Gürcan Alkan futbol aklıyla bütünleşen alt yapı, gecen yıl ,Osmaneli’nde ,bu yılda Kocaeliede  bir üst turları gördü. Sakarya’da alt yapı denilince marka değeri olan harmanlıkspor geçmişte de  bu ve buna benzer başarıları yaşadı. O başarılarda ,o gün ki şartlarda emeği olan Teyfik Tetiki unuttuğumu falan sanmayın. Ben bu günü anlatıyorum, ben yeni yönetimle beraber , esen yeni yönetim rüzgarı ile beraber atılan adımların içinden, önümüze konan başarıların içini doldurmaya çalışıyorum. Bana göre Harmanlıkspor ve Gürcan Alkan  buradan daha yukarı çıkarak ,bir zamanlar Erenlersporun Konyaya taşıdığı alt yapı final resmini mutavazi Harmanlık  futbol evine taşırsa ,bir çok futbolcusu dışarıda alıcı bulursa  ,hizmet çıtasının içinden bunlar çıkarsa, bizden daha fazla alkış alırlar. Bu arada alt yapı Futbol eğitim merkezine tanıdık bir isim daha katıldığını Başkan yağlar kulağıma üfledi ,geleceğe koşan ,iyi teknik adam olmak için ayak izlerine şahit olduğumuz, bu şehrin, Profesyonellik görmüş isimlerinden biri olan hasan Tuncelde Yeşil beyazlı alt yapı Antrenör  leri arasında yer almış. Başkan yağlar zenginleşen teknik adam kadrosuna daha iyi yer açmak adına, mevcut teknik adam odasını restore edecekmiş. İyi şeyler bunlar, buradan oyun bozanlık çıkmazsa, harmanlıksporu futbolda ufku geçmişten daha iyi tavan yapar diye düşünüyorum ve de bu düşüncemi sizlerle paylaşıyorum.

YEŞİL BEYAZ SAPANCA HİKAYESİ

Sapancaspor profesyonel futbolun Sakarya’daki inişleri çıkışları olan önemli bir futbol kalesi. Yeşil Beyaz geçmişinde TFF 3 ve TFF 2 yi gören bu futbola aşık renkleri , neler yaşandı ? gecen sene Ahmet seçkinle Baldan TFF 3 dönüş yapma başarısı göstermişti.  Bu senenin futbol hikayesinde neler var?   lig bitti bitecek kalan iki maçın içinden çıkacak sonuç önemli değil ,46 puanla ligi zirveye yakın yerde tamamladılar. Playof havasını da yaşayan Sapanca Gençlikin ligte kalışı, ilk yıl itibarıyla şampiyonlukla eş değer olurda , bu sezon yaşananlardan ders alıp, seneye dersini iyi çalışan takım olmak koşuluyla ,bu yakıştırma santrada kendine yer bulur. Adil Köseoğlu başkanlığındaki Yeşil Beyaz futbol gemisi Hendeksporun yaptığı hataları yapmayarak ,TFF 3 karakterine uygun futbolcularla, teknik adamlarla çalışarak lige tutundu ,hatta içine zaman zaman farklı rüyalarda ekledi. Amma velakin b u süreçte  sık sık teknik adam kıyımı ,yeşil beyaz gemiyi  playof adına, denizden alıp karaya taşıyamadılar. Adil Köseoğlu ve ekibi Teknik adam konusunda Tuğrul metinle yola çıktılar, Armağan Turhanla devam ettiler, olmadı Bülent yenihayat derken ligin sonunu Ali Asım Balkaya ile noktaladılar. Bana göre bu süreçte Armağan Turhan’la devam eden sürecin üstü çabuk çizildi. Sonuç  Sapanca yinede başarılı, sonuç Sapanca daha öncede geldiği yerde yine kaldı. Umarım önümüzdeki sezonun kadro planlaması, teknik adam secimi daha farklı ve daha fazla kalıcı bir adamla çalışmak adına daha iyi planlanır. Bunun içinde biten b u sezonun içinde yaşananlar  sizin bu konuda atacağınız adımlara rehberlik yapabilir. Az daha unutordum ,alt yapıdan ,geleceği olan bazı fut bolcuların son haftalarda profesyonel yapılıp  sahaya salınmasını  önemli bir gelişme olarak görüyorum. Umarım bu düşünce içinden çıkan oyunculara daha fazla şans  ve forma uzatılır

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!