Salı Sofrası ) Bizim Reis

featured

Salı Sofrası

Bizim Reis

Sakaryaspor konyada bir attı,üç aldı. Golu penaltıdan futbol yaşı kemale ermeye başlayan  tecrübeli Muhammed reis attı. O artık bizim gol noktalarındaki  soy ismi Reis olan umudumuz.  Sakaryaspor nasıl oynadı? İlk maçlar da futbol topunun içinden çoğu kez sürpriz sonuçlar çıkabiliyor. Hele hele  günümüz Corono etkisi altında olan futbol topları, oynanan oyunun içinde  skor sal anlamda  size büyük tehlikeler üretebilir.  Corono sürecinde kim nasıl takım ,kim nasıl çalıştı? Bunları bilmek zor. Böylesine zor bir sürecin içinden Sakaryaspor , zorunlu nedenlerden dolayı  sessiz takip ettiğimiz maçta,Konyada üç puan çıkardı. Attığımız gol penaltıdan geldi. Pozisyon üretme dede ev sahibi takımdan iyi ol sakta, pozisyonda verdik. Bereket kalede güven veren Oğuz vardı.  Özetle Sakaryaspor  Konyaya göre   daha iyi takım olarak  kazanması gereken bir maçı kazandı. Bazen iyi oynamadan kazanmakta  futbolun doğasında var. Sakaryaspor orta şekerli bir oyunla Konyadan üç puanla döndü.  EEE lige böyle moralli başlamak iddası olan hedefi TFF lig olan bir takıma  artı yazar. Sakaryasporlu oyuncular cebleri paralanmış olarak gittikleri Konyadan kazanarak dönerek,  bu hafta sonuna ,şampiyonlukta grupta rakibimiz olarak gösterilen Eyüp  maçına umut taşımıştır diye düşünmek gerek. Bana görede  bize rakip olarak gösterilen Eyüp le oynayacağımız maç , Sakaryasporun futbol çıtasının nerede gezdiğini ,ilerleyen haftalara ışık tutacak bir maç olarak , ligin ikinci haftasında  karşımıza çıktı diye düşünüyorum. Bir düşünce daha ekleyerek Konya notlarına nokta koyuyorum. Eğer kendimize rakip gördüğümüz takımın adı Eyüp’se   bu Cumartesi erken final var demektir.

BİR BİLEN ÇOŞKUN

Valla ben Çoşkun Biliri takip ediyorum. Allahı var Hıncal Uluc gibi. Her konuda oturduğu yerden gündem belirliyor. Genel siyaset onda ,yerel siyaset onda ,Kırtasiyeciler başkanlığı onda ,Spor da gündeme dair ne varsa onda. Son olarak  ondan duydum, Sakaryasporda Konya maçı öncesi futbolcu alacakları ,TFF  takıntısı futbolcu dosyaları temizlenmiş. Bilir Coşkun bu konuyla ilgili hesabından Büyükşehire  ,başındaki Başkana methiyeler yağdırmış. Ben değil Çoşkun Bilir  böyle bir değerlendirmede bulunmuş. Tam olarak yaklaşım 10 Milyona yakın  yeşil siyah para  çıkmış kasadan . EEE para kimde huzur orda. Velhasıl kelam Sakaryaspor yönetimsel anlamda en huzurlu senesini yaşıyor. Umarım  bu tablo bizi şampiyonluğa taşır.

MEHMET AKYÜZÜ  İZLERKEN

Gecen Salı sofrasında sizlere bir zamanlar Sakaryaspora İsmail Gürses zamanında Metin Çerlik tespitleri eşliğinde gelen Ramazan Civeleki anlatmıştım. Biz kıymetini bilemedik, veya şöyle diyeyim o sürecin içindeki teknik adamlar Ramazan Civelekteki futbol cevherini onun futbol gönlünden alıp sahaya gerektiği gibi koyamamasına neden olmuşlardı diyerek o konunun üstünü örtüp bu günlere gelelim. Bursaspor-Anada Demirspor maçını izliyorum. Adana ekibinin üç puana uzanan futbol yolunda bizden biri Mehmet Akyüz iki gole imza atan oyuncu oldu. Golü atan Sakaryalı olunca  biz onlar için futbol gönlümüzde ayrı bir sayfa acıyoruz. Düşünüyorum da Yeşil Siyah futbol okulunda yetişmiş, şehrinin takımda  uzaktan vurduğu isabetsiz bir vuruş için yuhalanan bu çocuk ondan sonra ,Sakaryaspordan sonra Beşiktaşı  bile gördü. TFF 1 lig takımlarını saymıyorum bile. Şuan Adana Demirsporda  ,gecen yılda oradaydı ve Süper lige çıkma yarşında bu takımda önemli işler yaptı Mehmet Akyüz. Özetle bu çocuk kendi evinde değer bulmayan ,bir futbol emekçisidir.

HAYATINIZA YÖN VERİN ,HAYALLER

Daima ara. Bu gün altın ararken Bakır bulursun, yarın  bakır ararken altın( Cenap Şahabeddin.)  Hepimizin hayalleri var. Hepimiz hayattan  bir şeyler istiyoruz. Önemli başarılar elde etmek ve saygınlık kazanmak istiyoruz. Hiç kimse  kendini gösteremediği ,kendi yaşamadığı , mücadeleden yorgun düştüğü ,çıkmazlar arasında gecen bir yaşam hayal etmez. Herkes hayatıyla  farklı bir şeyler yapmayı hayal eder. Herkes farklı olmak ister. Ama çoğumuz kendimizden vazgeçtik. Hayallerimizden vazgeçtik. Onlara ulaşamayacağımıza  şartlandıkve ölmelerine izin verdik.Sahip olduklarımıza razı olduk,şartlarımıza boyun eğdik.( Bir adamın ne kadar büyük olduğunu ,hayalelerinin büyüklüğüne bakarak anlayabilirsiniz)  Başarı hep başkalarına ait,şans hep başkalarına güler diye düşünmeye başladık. Hayal kırıklığı zorluklar ,günlük problemlerle ,mücadele ve bezginliğin arasına sıkıştık ve bunun kaderimiz olduğuna inanmaya başladık. Hedefmi dedin ? Benim hedef  belirlemeye  vaktim yok.Kendimi ev zor atıyorum .İşim başımdan aşkın. ( Bu yazı bir alıntıdır)

BAYAN BAŞKAN  ŞOVU

Kayserisporun başkanı biliyorsunuz bir kadın, bir bayan ,bir hanendi. Böyle olancada  ilk kadın başkan olarak tarihe geçti. Ne güzel futbolumuza  yönetimsel anlamda bir bayan  elinin değmesi, günümüzde horlanan ,günümüzde çinayetlere  kurban giden kadınlar dan sıyrılıp futboldaki bir kadın elini anlatmak ne güzel.  Güzel ama, bu bayan ,bu hanendi sanki bir siyasi proje gibi geldi bana. Baksanıza Kayserisporun yeni transferleri tanıtılırken forma üzerlerindeki rakamlar 2023  gösteriyor. Bu size neyi çağrıştırıyor? Başka numaramı yoktu  ki  bu rakamlar medyaya  servis edildi. Yok yok  bu hanfendinin ,spora hizmetten çok, siyasete hizmet eden bir resim gibi geldi bana. İsmimi,  onu da siz yazın

HER YER CORONO KAYNIYOR

Okullar açılmadı, amatörlerde alt yapı ve ligler başlamadı ama, son olarak Beşiktaştan  bir corono haberi geldi. Siyah beyazlı ekipin alt yapı çalışmaları esnasında  alt yapıda tam 12 oyuncudan corono virüs vakası positif çıkmış. Düşünün burası Beşiktaş,onların imkanları amatörlere göre çok ama çok iyi. Orada  Corono çığ gibi büyüyorsa  alt liglerde yani amatörlerde alt yapılar velev ki oynatılırsa olacakları düşünemiyorum bile.Ancak   oynatılacağını sanmadığım için ben şahsen rahatım. Önce insan sağlığı diyorsak eğer,  devletin ekonomik kıskaçta olan elleri alt liglere kadar uzanacağına ihtimal dahi vermiyen biri olarak,  bu sene amatör futbolda her kademesinde ( Bal ligi hariç olabilir)  liglerin oynatılacağına ihtimal vermiyorum.  Siz veriyor musunuz?

BU ŞEHRİN PROFOSYENELLERİ  BİTTİ

Mart ayının sonlarına doğru bizim patronun verdiği doneden yola çıkarak yaklaşık yaklaşık beş ay boyunca  ara ara bu şehrin profosyenneleri yazı dizisini sizlerle buluşturdum. Orada yeşil siyah tarih yatıyor. Orada Sakaryasporun mazisi yatıyordu. Bu yazı dizisi falaş bellekte cebimde duruyor. Yaklaşık 80 yakın  oyuncu yazdım.  Bu yazı dizisini  kitapa aktarabilir miyim.? Bu işte acemiyim. Keşke diyorum gazetecilikteki tüm köşe yazılarımı  bir çantada toplasaydım. Gec kaldık. Belki bu şehrin profosyenenleri yazı dizisini bir kitapda toplayabilirim. Gün ola ,hayrola . Bu yazı dizisini  dün Yeşil Siyahlı ekite kimler başkanlık yapmış? Kim uzun süre bu koltukta kalmış.  Hepsini arşivden çıkarttım. Bu şehrin profosyenelleri yazı dizisine,Yeşil Siyah başkanlarla nokta koydum.

KARAOĞLAN  TARTIŞILDI

Sakaryanın son yıllarda yetiştirdiği en süper hakem olan  Atilla Karaoğlan gecen haftanın derbisinde  Başakşehir-GS maçında Var kararıyla verdiği penaltıyla, ulusal medyayı  ikiye böldü. Kimi spor yazarları, kimi hakem eskileri ,GS lehine Var  kararıyla verilen penaltıda Atilla Karaoğlanın verdiği kararın doğruluğunu tartışırken, kimileri de pozisyonun penaltı olmadığı  yolunda  görüş bildirdi. Valla bir eski hakem olarak ben bile iki arada bir derede kaldım.  Penaltı kararı bizim ev dede haklı bulunurken, Atilla Karaoğlanın doksan dakikalık performansı, bize gelen bilgilere göre MHK tarafından olumlu bulunmuş. Böylesi kritik maçlarda  öyle veya  böyle ,hakemler tartışma masasına konuluyor. Hele, hele yönettiğiniz maç derbi niteliğindeyse. Bana göre Atilla Karaoğlan  derbide sınavı geçecek kadar başarılı bir maç yönetmiştir. O beğenmiş bu beğenmemiş, bunlar  bizim ülkemizde  dün tartışılıyordu ,bu günde tartışılmaya devam edecek. Özetle Atilla Karaoğlan hatası az  bir hakem yönetimiyle gecen haftanın  başarılı hakemi olmaya hak kazanmıştır. Bir Karaoğlan notu, unutmayalım ki Süper ligte ikinci yılında bir hakem  MHK tarafından derbiye atanıyor. Kimse kimseye bedavadan maç vermez. Atilla Karaoğlan giden MHK nin el verdiği ,gelen MHK nında  ona umut bağladığının göstergesidir Başakşehir,GS maçı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!