Salı Sofrası Bizim lig çıldırdı

featured

Salı Sofrası

Bizim lig çıldırdı

Sakaryasporda yeni yönetim transfer yaparken, sanırım bu ligdeki takımların attığı transfer adımlarını da  takibe almıştır. Bize gelen bilgilere göre  Tarsus İdmanyurdu, Bodrumspor, Ankara Demirspor, Trabzon Hekimoğlu , TFF 1 den yeni düşen Akhisar’ın  transferde önemli bütçelerle takımlarını onardıkları futbol piyasasında  konuşuluyor. 25-30, hatta  40 Milyonluk transfer bütçelerinin  oluştuğu bizim ligde  biz ne yapıyoruz? Biz hovardaca para harcamadan ,geçmişten  alınan  acı dersleri de düşünerek  , bu sene  adımlarımızı buna göre atıyoruz ,dediler  bize ,bizde bunun doğruluğuna inandığımızı kendilerine ilettik.. Bizim lig çıldırdı dedik, bizim ligde bazı takımlar önemli bütçelerle yola çıktıklarına dikkat çekmiştik. Ancak bu lige göre  takım kurulmaz ,paralar hovardaca harcanırsa ,her büyük para harcayan takımların ipini göğüsleyeceğini düşünmek  ,futbolun doğasına ters düşer. Örnekmi, uzağa gitmeyelim   Rüstemlere bir bakalım, son yıllarda hovardaca para harcayan Sakaryaspor ,gecen senelerde bol para harcadı da ne oldu? Sonuç  biz yine evde kalırken  Eyüp direk ,Kocaelisporda   Playoftan evine TFF 1 taşıdı. Sonuç  futbol çok para harcayaları  değil, doğru yapılanma ,doğru planlama yapan takımlara  ödül verir.  Ben  bu gün için böyle bir transfer adımları atıldığı bilgilerini futbol gönlüme yerleştirdim.

TAMER BAŞKAN YİNE BAŞKAN

TÜFAD  sakarya şubesi  yeni kongresi ikinci oturumda gerçekleştirdi. Tamer İlacan tek aday girdiği seçimden yine başkan olarak çıktı. Bu gibi kurumlar sevgi  ile yönetilir. İçinizde hizmet sevgisi olmasa  uzun süre koltuk peşinde koşmazsınız. Tamer ilacan bedeninde var olan futbola hizmet tutkusunda eksik halkalar olsa da  bu işi seven  bir futbol adamı resmi ile dolaşır bu ilde. Kongreye gitmedim, gecen secimde  Tamer başkanın karşısına aday çıkınca bayağı sarsıldığını gören gözlerim  ona  o secimde son kez oy atmıştım.  Bu seçimde oy sandığına sırt döndüm. Oldum olasını tek listeleri sevmem. Rakipsiz seçimler ,işbaşındaki yönetimleri geçmişe göre, farkındalık yaratmanın önünü kesiyor. Antrenör derneğinde koltuğuna iyice ısınan  Tamer İlaçana, katılımcıların teknik adamlıkta yükselme kurslarının belirlenen fiyatlarının  yüksek olduğu ,bu paraları amatör teknik adamlarının ödemelerinin zorluğu  Orhangazi’de  Başkanlık kürsüsüne kondu. Verilen yanıt ne olursa olsun,bu belirlenen fiyatlar bana ne diyor biliyor musunuz? Oturun oturduğunuz yerde bakın işinize o işleri yapacak çok profosyenel abileriniz var demekte  değildi ,nedir?  Sistem  yukarıların isteklerine göre şekillenmiş. TÜFADDA  ona göre adım atıyor. Tamer İlacının bu konuda sesini gür olarak çıkarması  çok zordur. Dedim ya sistem  buna göre şekillenmiş. Amatörler bu işin ufacık  figürleri.

YAŞAR BABA  GİTTİ ( AKGÜN )

Küçücük Beldesinin en son belediye başkanı, Sakarya’nın renkli bir resmide   bu dünyadan ayrılıp ,ahirete taşındı. Yaşar Akgün benim için  güzel bir insan ,güzel bir Belediye Başkanı ,güzel  bir  dost ,güzel gabiydi. Yaşarken sohbetine  nail olduğum ,futbol sahalarından  ,belediye başkanlık koltuğuna  taşınan dostluk günleri ,bir filim şeridi gibi gözlerimin önünde sevgi turu atıyor. Süleyman Demirel vari fotel şapkasıyla , gönüllerde taht kuran  Yaşar Abime Allahtan rahmet, sevenlerine  sabırlar diliyorum. Güle güle güzel başkanım, güle güle güzel abim. Gönlümdeki sevgi yüklü yerin yaşamım  devam ettiği sürece devam edecek.

FB  yönetimi  efsane oyuncularından Can Bartuyu Anıtını yaparak ölümsüzleştirdi. Can Bartu sadece FB için değil ,tüm ülkemiz için futbol geçmişi, futboldaki centilmen duruşu ile  gönüllerde yer etmiştir. Onu bu yönden  hatırlayan ,ölümsüzleşmesi adına   onun anıtını yapan Ali Koç önderliğindeki FB yönetimin kutlarım. Gelelim geçtiğimiz günlerde  56 yıllık  yeşil siyah doğuşunu kutlayan  Sakaryaspora. Bu şehrin ebediyete intikal eden önemli oyuncuları olduğunu tarihin futbol derinliğin ebakınca görmek mümkün. Sakaryasporda alt yapı denilince ilk akla gelen Ekrem Kara berberin adı Karaberber futbol tesislerinde yaşanıyor. Yozgatta   kazada kaybettiğimiz  Aykut Yiğiti adını taşıyan bir okul var. Ancak biz burada  bu gün Sakaryasporu  yönetenlere bir Anıt teklifi uzatmak isterim.  Can bartu kadar olamasada Aykut Yiğit de bizim için Sakaryaspor alt yapısından yetişip  bu günki adı Süper ligte gol kralı olarak ün yapmıştır. Can bartu gibi Aykut Yiğitte bizim için önemli, bir Yeşil siyah isimdir. Uzatmadan  ben diyorumki Rüstemlere Aykut Yiğitin anıtı yapılamaz mı? Bana göre  Aykut Yiğit bunu fazlasıyla hakkediyor.

AKKUŞ  SORU İŞARETİ

Son yıllarda, uzun yıllar  tartışılabilecek bir kongrenin kaybedeni  Uğur  Akkuş, futbola hizmet  aşkını Denizli’ye taşırken, geride kalan kongrenin eksikleri ,hala yerelde konuşuluyor vede yazılıyor.  Başkan adayı Uğur Akkuşun  Sakaryaspora üye olmadığını biliyor müydünüz? Bitmedi  Akkuşun listesinde yer alan yaklaşık 15 kesininde üye olmadığını biliyor muyuz? Sonuç  Uğur Akkuş kaç oyla kaybetti? Topu topu tartışmalı 4 oyla  . Şimdi bir oto kritik yapalım, Sakaryaspora Başkan olacağım diyen biri ne den  kulübe üye olmaz ki, ve ya  listesine alacağı kişilerin   kulübe üye olup  olmadığını araştırmaz mı? Eğer  Uğur Akkuş bu işte  daha ciddi olsaydı , geride kalan kongreyi  rahat kazanırdı.  Düşünebiliyormuşsunuz , Uğur Akkuşun listesinde olanlar kulüp üyesi olsaydı , biz bu gün seçim tartışmalarını değil , Uğur Akkuşun başkanlığını yazar çizerdik. Kısacası bu arkadaş tada ,veya onu yönlendirenlerde de bir gariplik var. Bu arada Uğur Akkuş son secimde  listesinde olan yönetimdeki arkadaşları ile İstanbulda  dün beraber olmuş. O kongrede neler konuşuldu, han ki konular masaya yattı, Uğur Akkuş Denizlspor Başkanlığı için arkadaşlarınla neler paylaştı? Bunların kokusu yakında  etrafa yayılır.

BİR ERENLER HİKAYESİ

Erenlerspor  ,kulübün geçmiş yapısına uzak bir yönetimsel farklılıkla çıktığı, Bal ligi yolculuğunda  sivil yönetimle  hayal kırıklığı yaşadı. Bir  süre Erenlerde ve spor kamuoyunda  heyecan yaratan  bu gelişme adına çok para harcandığı ,kağıt üstünde fovari gösterilen futbol evinden çıkan hayal kırıklığının bir benzerini biz ,Adapazarı tesislerinde görmüştük.  Erenlere taşınan  benzeri  düşünceden sağlıklı çocuk doğmadı.  Ogün ki yönetimde kimler vardı, bu gün kimler vardı? Bir kısmı Başkan dahil  ( Orhan şeşen ) o gün ki Adapazarıspor projesinde  yer almışlardı. Geçmişte yapılan büyüklük hamlesi ,TFF 3  hamlesi   o günki şartlarda mutluluk getirmemişti., Bu gün  Erenlere taşınan bu benzeri düşünce   bir kez daha hayal kırıklığı ile kuç.aklaştı. Bu dostlara  tavsiyem olsun , bir kez hata yaparsınız  kabul, bu hatayı ikiye katlarsanız  bu hata olmaktan çıkar. Şöhretli ,futbol mazisi parlak olan oyuncular bir yere kadar. Eğer bu arkadaşlar Erenlerde göreve devam edeceklerse  önce Erenlerin yapısını iyi test etsinler, sonrada  yapılan hatanın içi dışı iyi irdelenmeli.

BULVAR TOKAT ATTI ,HENDEK TURLADI

Bal liginde temsilcimiz Hendekspor  ,yüzümüzü ilk turda kara çıkarmadı. İddalı kartal Bulvarspor önünde  son dakikalarda atılan, ofsayt tartışmalı golle öne gecen  temsilcimiz, 2-1 önde olduğu  karşılaşmada ev sahibi takım oyuncusunun hakeme tokat atması sonucu, tamamlanamayan maçın galibi olarak  finale giden yolda önemli bir yolu kastetti.  Talip Toprak ve öğrencilerinin TFF 3 giden yolda önlerinde  geçilmesi gerek  birde Bağçılar engeli kaldı. O geçilirse gelsin Final. O maç yarın oynanacak. Bu maç öncesi  Hendekspora başarılar  dilerim. Yeni yapılan yemyeşil çim saha eşliğinde Hendekspor  TFF 3  yakışır. Bu şehrin bu ligte bir değil, birkaç takıma gereksinimi var. Umarım Hendekspor Bağcılar’da yenerek finali ,oradan da TFF 3 görür. Böyle olunca da Sakaryanın yetişen değerlerinin değer bulacağı bir futbol evi  devreye girer.  Neyse  bu konuyu fazla uzun tutmadan ,yarını bekleyelim.  TFF 3  Sakarya ya gelirse , o zaman bunun  bizim için ne kadar önemli olan futbol hikayesini  daha geniş şekilde ele alırız. Ha gayret Hendek. Gecen sene elinden kaçırdığın hedefi bu sene  bizim ile taşı.

OZAN KABAK  SATIŞ LİSTESİNDE

Ozan kabak son olarak Liverpoolda kiralık forma giyen mili değerimiz.  İngiliz ekibi satın alma opsiyonunu  kullanmayınca  genç stober tekrar kulübü Schalkeye döndü. Piyasa değeri 25 milyon EURO olduğu söylenen futbolcumuzu, kulübü ekonomik zorluklar nedeniyle  ,15 Milyon EURO karşılığı satışa koymuş. Ozan kabak yeni sezonda nerede olur? Şuan 2024 kadar Schalke ile sözleşmesi olan Ozan kabaka Crystal Palece , Newcastle ( İngiliz) Nice ve Rennes ( Fransa ) takımların ilgilendiği  transfer piyasasında  yazılıp çiziliyor. Umarız 2020 de Avrupa şampiyonasında Milli takımda forma bulamayan Ozan kabak, futboldaki  Avrupa yükselişine devam eder. Bu gün için görülen o ki Ozan kabakta  bir futbol sendelemesi var. Umarız yıkılmaz . O ve onun gibi Türk oyuncuları bizim için Avrupadaki ay yıldızlı gururumuz. Onlar başarılı olacak ki peşin sıra yenileri devreye girecek. Efendim bu haftalıkta bendenizden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi  size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!