Salı Sofrası Birkaç iyi adam (Harikasın Burak Süleyman )

featured

Salı Sofrası

Birkaç iyi adam (Harikasın Burak Süleyman )

Sakaryaspor Göztepe zaferine imza atan kadrodan Miloseviçi kulübede bırakıp, Hakanlı kadroyla çıktığı maçta , Altınordu’yu Roshinin iki asistine ,golcü diye geçinenlere nazire yaparcasına, iki nefis gol atan Süleyman Burak’ın şık golleriyle yenerek ,ikinci yarıya iki İzmir zaferiyle merhaba dedi. Bu süreç böyle devam eder mi ? Eğer ederse Sakaryaspor alt sıraları dert etmez, üst sıralar için hesap yapar. Amma velakin bunun için, bu düşünceleri sık dillendirmek için, henüz çok ama çok erken. Sakaryaspor  maçın hikayesi içinde yer alan gollerin, ilk yarıda olduğu karşılaşmanın  içindeki üç puanı cebine koyarken, birkaç iyi adamın olağan üstün performans sergilemesi gerçeğini, Yeni Atatürk stadının santra noktasına koymak gerek. Kalede Furkan’ın kurtarışları, Roshinin müthiş asistlerine eklediği iyi futbolun içinden çıkan enerji,gol noktalarında Burak Süleyman’ın şık golleri ,üç puan içine yerleşen güzelliklerdi. Bunlara ilaveten birde takım oyunun, savunma anlamında gözle görülür şekilde ön plana çıkmasını da, bu üç puanın içinden pay uzatmak gerek. Özellikle ikinci yarıda Altınordu nün yenilgiden kurtulup puan almak adına kurduğu baskılı futboldan, iyi kaleci kurtarışlarını , ve de iyi savunma yaparak kurtulduğunu ,bu maçın içindeki hikayenin içinde ağırlamak gerek. Sonuç Sakaryaspor ilk devre evinde yenildiği Göztepe’den rövanşı ,gitti deplasmanda  aldı, sonra geldi evinde deplasmanda yendiği Altınorduyu evinde bir kez daha  yendi. İki maçın getirisi altı puan, kayıp yok. Mutluluktan göbek atalım ama fazla havalanmayalım. Unutmadan Dimitrov adındaki yeni transfer daha ilk maçında kısa sürede sergilediği görüntü eşliğinde , Sakaryaspora katkı yapabilecek yabancı oyuncu imajını sergiledi diye bir düşünce, bana ait bir düşünce olarak Altınordu maçının içine koyuyorum. Umarım yıllanmış futbol görüşüm beni yanıltmaz.

ARİF OLAN ANLAR ( BİR YEŞİL SİYAH  ARİF HİKAYESİ )

Kayserisporun Antalyasporu deplasmanda yenerek, kupanın dışına ittiği maçı izlerken, bir yerlerden tanıdığım, gencecik sırım gibi ,Arif isminde bir genç futbol gözümüm içine girdi. Sakaryasporun alt yapısından üst yapısını görmüş, Sakaryaspor alt yapısına Tavşanlı Linyitspordan  getirilen bu gencin alt yapıdaki yeşil siyah futbol eğitimi alarak geliştiğini birileri kulağımın bir kısmına üfledi. Bu gencin geleceği olan bir oyuncu olduğunu, ancak Sakaryasporda gereken değeri bulmadığını da öğrendim. Muthiş fizik, müthiş sol ayak. El oğlu Kayseriden gelip onu kendi evine taşırken düşündüm, yahu bu tür gençler daha iyi parlatılıp daha büyük paralara satılmak adına üst yapıda daha fazla şans verilemez miydi? Yazık çok yazık, sanırım 700 bin tl karşılığı Kayserispora verilmiş. Umarım bu geleceği olan genç için ,onu bu paraya elden çıkartan futbol dâhileri, bundan sonraki olası transferlerde Sakaryaspor adına anlaşmaya belli bir fark koymuşlardır. Bu gün hemen hemen bütün takımlar elindeki genç değerleri başka kulüplere pazarlarken, ikinci transferden de pay şerhini mukavele şartlarının içine koyuyor. Arif gitti, biz bakalım bundan sonrasına . Bana ulaşan bilgilere iyi işlenirse alt yapıda geleceğe ışık tutan ,futbolda gelişime açık bayağı futbolcu varmış. Zaten kısa süre önce bunlardan biri TFF Riva tesislerine U18 aday milli takım kampına çağrıldı. Rivaya çağrılan gelecek adına umut olmaya çok yakın bir oyuncudan Alihan Gümüşten bahsediyorum. Alt yapıdan gelen, önemli çıkış içinde olan bu genç umarım gereken ilgiyi görür. Umarım bu gün Sakaryasporun yönetimini elinde bulunduranlar, Ali Gümüşün olası dışa açılımında, Sakaryasporun vede futbolcunun menfaatleri doğrultusunda gereğini yaparlar.

İHK BAŞKANI KULAK ÇEKTİ

Hakem evinde devre arası seminerinde, daha sonra atletik testlerde elde kalan bilgileri bir çantada toplandıktan sonra, İHK Başkanı Özgür Aygün ,o çantanın içinde yer alan gelişmeleri ilin gözlemcilerinin ve de hakemlerinin önüne sermiş. Bana göre, benim önüme konulan bilgilere göre, İHK Başkanı deyim yerindeyse kulak çekmiş. kulak çekmemekle kalmamış, Sakarya hakemliğinin geleceğe kulaç açan gelişimine engel olmaya kalkanlara da, nazik hane bir  dille   uyarıda bulunmuş. Evet Sakarya hakemliği bana göre birkaç istisna dışında, son yıllardaki ezikliğin üstüne, artı yükseliş duvarları örmüştür. Büyük beklentimiz olan Levent Gümüş derenin istenilen ölçülerde koşamayarak hayal kırıklığı yaratsa da ,Atilla Karaoğlandan sonra Erkan Enginin Varda FİFA olması bu il için hakemlikte milattır. Mehmet akıncıkın Süper yardımcı olması, İki C klasman Gözlemcimizin listeye dahil olması, Bölgeselde yukarılara doğru yol alan yükselişler göz artı edilemez, ancak her şey bitti mi? Tatbiki bitmedi . Hedefi olan hakemler çok koşacaksınız, çok çalışacaksınız, bunu ben değil İHK Başkanı söylüyor. Hakemler artık klasman yarışlarında yabancı dil önemli, öne çıkmak adına biz yabancı dile olan hakemleri tercih edeceğiz. Bunu ben değil İHK Başkanı Özgür Aygün söylüyor. Siz gözlemciler ,bize iyi hakemleri işaretleyeceksiniz, sahada cesur olan, kondisyonu iyi olan hakemleri bulup çıkartmak sizin işiniz ,bunu ya parkende o ilçeden ,bu ilçeden ,bu merkezden hakem ayırımı yapmayacaksınız .Bunu ben değil İHK Başkanı Özgür Aygün söylüyor. Kısacası Özgür Aygün diyor ki ,bu kısmı onun adına ben tercüme edeyim ,Biz Sakarya’yı adam ayırmaksızın yukarılara taşırken ,daha ileri koşmak adına bize engel olup,Sakarya hakemliğini eski günlerde olan kaos dolu günlerin özlemi içinde olanlara ,biz fırsat vermeyeceğiz dedi. İyi dedi, Sakarya ne çektiyse bundan çekti. Bu gün bana göre gidilen yol doğru yoldur, bu yolun taşlarının iyi döşenmesi adına hakemler dünden daha fazla koşacak, dünden daha fazla başarılı olurken, Gözlemcilerde geleceği olan hakemleri işaretleyerek hakem evine katkı sunacaktır. Ben her iki kol dada işini yapanları alkışlarım. İHK ye not, bu uğurda işini iyi yapan hakemlere uzatılan başarı pastasından, Gözlemcilere de pay ayırtın. Hatta işini iyi yapan ,işaret ettiği hakemlerde yükseliş olursa da o gözlemciyi  hizmet plaketiyle ödüllendirin. Bunun içinde klasmanmı olur, teşekkür plaketimi olur, onu ben değil siz bilirsiniz.

SAHALARDAÇİÇEK AÇTI ( BAYAN KOMİSER İKİ OLDU )

Son yıllarda her platformda horlanan ,ezilen, eski eşleri ve de eski arkadaşları tarafından katledilen kadınlarımızın açısı yürek dağlarken ,onların bazılarının  sporda gözlemci, sporda hakem, sporda saha komiseri olarak karşımıza çıkması, inanın sporun içinde ömür tüketen bendenizi mutlu ediyor. Geçenlerde uzun süredir gitmediğim Erenlerde U 15 ler maçını izlerken çiçeği burnunda bir Saha komiseri ile karşılaştım. İlk kez gördüğüm bu kardeşin adı Nurten Öztürk’müş. Kendisiyle kısa bir görüşme yaptım, eski futbolcu olan bu kızımız, yaşa takılıp hakem olamayınca, Saha komiserliğine yönelmiş ,iyide olmuş. Sahalara Bayan elinin değmesi, sporumuz adına ,kadınlarımız, kızlarımız adına önemli bir gelişmedir. Ben kadınlarımızın toplumda daha fazla sorumluluk üstlenmesini önemseyen biriyi. O günün anısına, iki bayan saha komiserini tecrübeli Yıldız Sarıoğlu ile çiçeği burnunda Saha komiseri Nurten Öztürkü yanyana getirip resimlerini çektim ve sofranın üzerine koyup sizinle buluşturdum. Umarım kadınlarımızın Saha komiseri olarak spora hizmet treninin içi daha fazla dolar.

BU DÜNYADAN BİR MUAMMER DAYI GEÇTİ ( MUAMMER UCKUN ANISINA )

Muammer Uçkan Karasunun sporda öncü ismi. Muammer Uçkan, sarı Lacivert futbol aşkı ile dolu bir yürekle ,Aziziyespor aşkı ile bu dünyadan göç etti. O sadece spora değil ,insanlara dokunuşu ile de geride iz bırakan bir isim. İşte elde kalan yaşanmışlıkların içinden bulup buluşturduğumuz anılar paketi içinde Muammer Başkan  Atatürkçü ,Cumhuriyet aşığı bedenle, kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybederek aramızdan ayrılan ,güzel insan izlerini cebine koyup, ebedi hayata göç etti. Kimileri ona Dayı,(bu ona duyulan sevginin nişanesi bir yakıştırma ) der ama, ondaki güzel insancıl yürek bu devirde çok kişide yoktu. Çayını çorbasını içtiğim,taaa rahmetli Önder Hoca zamanından beri, abi kardeş ilişkisi içinde olduğum Muammer uckanla artık, Aziziye camisi önünde bir araya gelip sohbet edemeyeceğim. Çok sevdiğim Karasudan çok önemli bir sevgi dalım koptu. Onun saygı, sevgi  kokan dostluğunu ,Nazım Hocam deyişi ,kulaklarımda onu andığım her daim çınlayacak. yattığın yer Işıklarla ,Nurlarla ,Çiçeklerle dolu olsun Muammar Başkan. Ruhun şad olsun. Seni sevgiyle saygıyla yad ederken, yaşlı bedenimin duygu seline kapıldığını, bu yazılanları göz yaşı eşliğinde okurlarımla buluşturmaya çalıştığımı  bilmeni isterim.  Sevenlerinin ,Aziziyelerin, Aziziyesporun başı sağ olsun.

ASKF BAŞKANINA NEDEN DAVET GİTMEZ ( BASKETBOL ÖDÜL TÖRENLERİ )

Basketbol Amatör spor brançları içinde değil mi? Salon sporlarının bu önemli kolunun sendikası ASKF değilmi? Öyleyse bu seyrettiğimiz Basketbol liglerinin başlangıcında ve sonundaki ödül akşamlarında ,salonda neden ASKF den bir Allahlın kulu  yok? Bana göre eğer ASKF, salon sporlarından da sorumlu Sendika konumundaysa ,Basketbol de ligleri düzenleyenlerin ASKF yi yok saymaları, sportif bir ayıptır. Son seyrettiğimiz ödül akşamında salonu Büyükşehir istilasına sokan düşünce kimse eğer, bu tür organizasyonlara ASKF Başkanını çağırıp, ödül kupalarının birini onun eliyle takımlara vermesi ,Sakarya’da spor adına daha güzel bir resmi vizyona konmuş olurlardı. Bu şansı U14 ler Erkeklerde, bu şans U14 kızlarda ,bu şans U18 Erkekler ödül törenlerinde kaçtı. Umarım daha sonra oynanacak olan liglerin sonunda bu eksiklik onarılır.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!