Salı Sofrası ) Bir Yıldız kaydı ( Osman Yıldırım)

featured

Salı Sofrası

Bir Yıldız kaydı ( Osman Yıldırım)

Sakarya ve Sakaryaspor  bu ilde iz bırakan bir evladını ,Bayramın son günü yitirdi. Osman Yıldırım genç sayılabileçek yaşta ,günümüzün ,yakaladığını ahirete taşıyan hastalığı olan, Kansere yenik düşerek aramızdan ayrılıp ,ebedi hayata göç etti. Osman Yıldırım, Sakaryasporda  önemli yıllarda oynamış, savunmanın sağ kanadında  yıldızı parlayan, unutulmayacak oyncu lar arasında gösterebilecek  bir isimdir. Genç sayılabileçek yaşta aramızdan ayrılışının içini nasıl doldurayım ki,Osmanla yaşadıklarımı nasıl anlatayım ki.. Onun ,zamanın Bakırcılar içindeki Adapazarı gazetesine,  Engin Korukırla ,Erol Kolcuyla ,Aykut Yiğitle,Erol Şenkardeşle  yanıma geldiği an gözlerimin önüne geliyor. Kanal 54 de çalışırken ,bana cuzi paraya sattığı takım elbise gözümün önündeki yerini alıyor.  Daha çok yaşadıklarım varda ,han ki birini sayayım. Bırakında bu hüzünlü yazının içindekiler, bu kadarla sınırlı kalsın. Ölüm gidilecek son durak olsada ,kabullenilmesi zor bir olay. Bu yüzdende Osmanın aramızdan ayrılışını anlatmaya çalışırken ,tuşlara basarken, içim burguluyor. Şimdi o takım arkadaşı Aykut Yiğitin ,şimdi o hocası Ekrem Karaberberin yanında yerini aldı. Osman Yıldırım ,özetle bu şehrin renkli bir sporcusu ,renkli bir insanı,renkli bir esnafı olarak 61 yıllık yaşamını noktaladı ve ebediyete koştu.Ne diyelimki ,Allah yattığı yeri nurlarla ,güllerle doldursun. Cennet mekanın olsun be Yıldırım Osman.

ŞAŞ VE TERİM

GS Başındaki Terim ve şaş ,Türk futbolunun bana göre iki kabadayısı. Bana göre İmparator yakıştırması ,futbolda kapısına dayanabilecek olumsuz bir gelişme karşısında ,rakip kulübeye yürüyerek yumruk şovuna musallat olan kişi, İmparator olamaz. Olsa ,olsa kabadayı olur. Ama burası Türkiye, bu tür kişilere birde stat ismi verirler. İmamoğlu eğer İstanbul Belediye başkanlığını yeniden alırsa, vallahi ondan Başakşehir Fatih Terim stadının ismini değiştirmesini isteyeceğim. Atatürk ismi stadlardan silinirken, o Adama, kabadayı kılıklı bu zatı muhtereme  daha yaşarken hem Adanada ,hem İstanbulda adı gecen iki stad isminin verilmesini içime sindiremiyorum.. Rakibinin üzerinne yumruk atmak adına yürüyen Terime üç, yardımcısı Hasan şaşa  sekiz maç ceza verilmiş. Neden  Terime üç de ,Hasan Şaşa sekiz maç  ceza veriliyor. Bu ceza adil değil,bu cezada ayrımcılık var. Bana göre rakibinin üzerine yürüyerek ( Sebebi ne olursa olsun) yumruk şovuna soyunan kişi ,bulunduğu konuma ters hareket içine girmiştir ve bu eylem biçimi onun aldığı ,yaşadığı şampiyonluğa gölge etmiştir. Bu nedenlede aldığı ceza bana göre azdır.

EKŞİ BIRAKACAKMIŞ

Sakaryasporun Karagümrük önünde yaşadığı dramatik sondan sonra Başkan Cevat Ekşi kongre kararı alırken ,ben yokum demiş. İyi demiş. Sakaryasporun forması herkese uygun değildir. Yönetimsel anlamda  herkes b u formayı kolay taşıyamaz. Cevat Ekşi ve ekibi yine de iyi niyetli olarak ,Yeşil Siyahlı ekibi TFF 1 lig heyecanı  içinde tuttu. Ama futbolda başarı gelmeyince iyi niyet ,futbol çöplüğüne taşınıyor. Futbol maalesef Hakketmediği yerde olan takımlar için ,yukarıları isteyen takım için ,başarı istenilen yerde olmaktan geçiyor. Sakaryaspor maalesef iki yıldır ,beklenen TFF 1 lig başarının kıyısından,istenileni alamadan  evine dönüyor. Bu başarısızlık yaşanırken de takımın vergi borcu dışında futbolculara ve piyasaya olan borclarda Rüstemlere taşınıyor.

GÜÇLÜ YÖNETİM( GÜRSES ADAYIM DİYOR)

Sakaryasporun kongreye koşan süreci içinde gelin güçlü yönetim kon usunu masaya yatıralım. İki sezondur  yaşanan olumsuzluğun Sakaryaspora bıraktığı borc mirası içinde ,eski Başkan İsmail Gürsesin  bıraktığı borç karnesin de 8 milyon varmış. Ondan sonra göreve gelen Cevat Ekşi Başkanlığındaki yönetiminde  Sakaryaspora 5 milyonluk borç yükü yüklediği söyleniyor. Sonuç  vergi borcları hariç, Yeşil Siyahlı takımın boynunda 13 Milyonluk bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı kim çözer ? İsmail Gürses ben kongrede tekrar adayım diyeceğini, Sakaryasporu  Süper lig hedefine taşıyacağını ,açılış maçınada messiyi getireceğini özel bir konuşmada bana açıkladı. Anlaşılan o ki bir yıllık dinlenmenin ardından,Fethiyede soluklanan Avukat  İsmail Gürses Kongrede yine sahne alacak.Sadece omu ? İsmail Gürses’in Başkan olduğu kongrede 39 oyla onu zorlayan ve adı hep konuşulan İbrahim Nalbantında bu işe istekli olduğu söyleniyor. O Başkan olur ,bu başkan olur, ben işin orasında burasında değilim. Ben Sakaryasporda görev alacak yönetimin ,b u gercekleri bilerek ,hesapını kitapını yaparak Yeşil Siyahlı formaya sarılmalı. Unutmayalım ,beğenmediğimiz Selahattin Aydın bu takımı borcsuz bırakırken ,aynı zamanda transfer yasağını da kaldıran başkan olarak Düzceye ,evine gitti. Biz Sakaryasporun borc yükünü kaldıran ,tarnsfer yasağını kaldırabilecek olgunluktaki bir yönetim modeli hayal ediyoruz.

YALISPORUN  FUTBOL KAPISINDAN ÇIKANLAR

Sakarya Amatör futbolunda son yıllarda mutavazi bir mahallenin ismini taşıyan Karasu Yalıspor,süper ligte verdiği mücadelelerde gösterdiği performansla bayağı sükse yaptı.Ama şu sıralar Karasu Yalısporda farklı bir seneryo vizyona konulmak üzere.M ehmet  Akbaş başkanlığında ki Yalı yönetimi istifa etti. Onların hedefi şu sıralar karasuspor Karasuspor adına güçlü bir yönetim oluşturmak.  B enim Yalıspor adına anlatmak istediğim farklı bir konu var,Yalıspor  Sakaryaya bayağı yönetiçi yetiştirmiş. Örneğin Hasan Özkan ,Karasu Yalı Başkanlığından,Karasuspor başkanlığına gitti. Hasan Özkan ayrıca İbrahim Nalbantının listesinden Sakaryaspor da görev almak adına yola çıktı. Cevat Ekşi,önce karasu yalısporda Başkan oldu,sonra ASKF yönetimine girdi. Bitmedi Ekşi daha sonra İsmail Gürsesin yönetimine girdi. Bitmedi Cevat Ekşi bilindiği üzere  Sakaryasporda Başkanlık koltuğunuda oturdu. Ve son isim Karasu Yalısporda istifaya hazırlanan Mehmet Akbaşta ,Yalıspordan Karasuspor Başkanlığına doğru yol aldı. Görüldüğü gibi futbolda  başarı akrnesi sınırlı olan karasu Yalıspor  çok sayda yönetiçi yetiştirmek adına bayağı mesafe katetmiş. Mehmet Akbaş Yalıyı bırakıyor,yönetiçi olmak ,yönetilikte çıkış yapmak isteyenlere duyrulur.

DİNLENME ZAMANI ( TURUNCDAYIM)

Gecen sene medeniyetin ,sosyal demokrat belediyeciliğin kollarında yaşayan Muğlanın ( Marmaris) ilcesine bağlı,Rus ,İngiliz ve Alman turistlerin daha fazla boy gösterdiği  Turuncta beş günlük bir tatil yapmıştım. Sevgili Tuncer tellinin orada olması,onun sayesinde Muğla’nın bu şirin beldesini tanıma fırsatım olmuştu.. Tadı damağımda kalmış olacak ki  Bu sefer biraz daha fazla kalmacam. Bu tatil sürecinde  Kuşadasını,bu sefer Fethiyeyide görmek istiyorum. Yani siz bu sofranın üzerindeki konuları irdelerken ben Muğlada olacam. Bir Zamanlar Sakarya futbolunda ismi anılan ,Sakaryaspordan sonra Ankara Hacettepeye giden Tuncer telli ile geçmişten bu güne ,beraber kürek çekeceğiz. Bu nedenle  sakarya daki futbol gelişimlerinden bir süre uzak kalacağım. Yaşananları geldikten sonra sizden öğrenmek dileği ile ,bizi seven dostlara selam olsun.Efendim ben sofrayı topluyorum. Siz her zaman olduğu gibi siz elazım olanları alın kalanlar benim olsun.  Turunca gitsek dönüş yine kürkcü dükkanına olacağına göre ,tatil dönüşü görüşmek umuduyla  ..

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!