Salı sofrası Bir puan iyi puan olarak kayıtlara geçsin

featured

Salı sofrası

Bir puan  iyi puan olarak kayıtlara geçsin

Sakarya spor  evinde ilk kez berabere kalırken ,ilk yarıda kalesinde devleşen kaleci Furkan’ın kurtarışları ,oyuna her alanda sahip olan  bir rakip önünde ,birde ikinci yarıda Oğuz Yıldırımın kırmızı kart görmesiyle sarsıntı yaşadığı maçın içinden, yine de sağ çıktı. Bazı maçlar vardır elde kalan puan veya puanlar kar olarak bir kenara konur. Trabzon Hekimoğlu önünde elde edilen bir puan küçümsenmeyecek bir puan olarak bir kenara not edilmeli. Sonuçta zirveye odaklı bir rakip karşısında ,oyun alanının her alanında topa daha iyi hükmeden bir takım önünde ,birde on kişi kalıp ayakta kalıp bir puanla soyunma odasına gitmekte , maçın hikayesi içinden çıkarıp Rüstemlere taşınacak  önemli bir sonuç olarak kabul edilebilir. Kısacası yenemedik ama ,yenilmedik diyerek biz bakalım önümüzdeki maçlara. Sonuçta iki zirve sevdalısı takımın oynadığı maçın içinden çıkan bir beraberlik bu. Burun kıvırıp, hadi canım sende diyemeyiz. Zorlu rakiplerle oynayıp ,hala yenilgisiz olduğumuzu da hatırlatıp bu beraberliğin üstünü örterek biz bakalım önümüze. Hayat devam ediyor.

HENDEK DEPLASMANDA KAZANIYOR

Gecen hafta evinde şok bir yenilgi alan, teknik sorumlusunun geleceği tartışılarak Çatalca yolculuğuna ,Talip Toprak kursta olduğu için yardımcısı  Eren Demirle çıkılan maçın içine İlkay İşlerin golleri damgasını vurdu ve Hendekspor evine üç puanla döndü. Bu üç puan Hendekspora uzatılan üç puan ,hayat öpücüğü gibi bir şey. Bu maç kaybedilseydi ne olurdu? Ben bilemem; hendekspora yatırım yapanlar bilir der bir kenara çekilirdim. Bu üç puan bana göre Hendekspora  yeni bir ışık oldu. Bu galibiyet Hendeksporu grubunda hedefe yakın yerde tutan bir galibiyet oldu. İçerde kazanamayan ama dışarıda kazanmayı başaran hendekspor, Çatalca galibiyetini içeriye de taşırsa ,iç saha kazanımları içinde devreye girerse sanırım grupta en azından playof oynama hayalini yeni onarılan stadın kapısından içeri sokabilir. Eh birde devre arasında kadro derinliğine gol noktalarında veya eksik olan yerlere yeni isimler taşınırsa Hendeksporun elindeki futbol gücü artış yapar ve Hendekspor yukarılara göz kırpar. Bunlar benim görüşüm, takımı yönetenler, bu takıma kefil olanlar benden daha iyi bilirler.

KUNTZUN GÖZYAŞLARI

Sporda hanki  brançta olursa olsun, bazı galibiyetler vardır maç sonu coşturur, bazı sonuçlar vardır  ,müsabaka sonunda ,hislendirir gözyaşı döktürür. Türkiye’nin çiçeği burnunda Milli takım antrenörü Alman Stefan Kuntz  ,uzun yıllardır yenemediğimiz, Şenol Güneş zamanında berabere kaldığımız  Letonyayı ,uzatmasında ,uzatmasında kazanılan penaltı ile yenip ,zirve ateşinin içinde kalması sonrası,  kendi adına yaşadıkları manşetlere taşındı. Futbol böyle bir şey işte, hüzün çanları çalarken gelen mucizevi galibiyet kolay hazmedilmez, soğukkanlılıkla tarif edilemez. Milli takım başında ikinci maçında galip gelip gelecek adına umutlanan Stefan Kuntz teknik adamlıkta Alman U21 Milli takımından Türkiye A milli takımına gelmesi, teknik adamlıkta gelecek arayan kişiye uzatılan bir şans topudur. Sonuç ta Stefan Kuntzun maç sonu kameraların karşısına geçip Letonya galibiyetini abartmadan doğru tespitlerle açıklaması Bir lman terbiyesi gibiydi. Ne dedi Kuntz? Bu galibiyet hakkedilmiş bir galibiyet değil. Bu galibiyet bir şans talih galibiyeti . İşte maçın içinden manşetlere bir umut olarak taşınan maçın gerçek hikayesi.

HENDEK HENTBOLDEDE VAR

Futboldan gözümüzü kaldırıp, bizim ilde başka spor dallarında neler oluyor diye kafamızı kaldıramadığımız gerçeği var. Son olarak bir başarı haberi yine Hendekten geldi. Futbolda ilçesine ,Sakarya’ya TFF 3 coşkusu taşıyan Hendekspordan sonra Hentbol dede Bölgesel Erkekler liginde mücadele veren Hendek 1954 gecen hafta içinde İstanbul Maltepe Muzahir Sille spor salonunda ,kazandığı ikin karşılaşmanın ardından adını ,üçüncü ( Karagümrük) karşılaşmasının sonucunu beklemeden Hentbolde 2 lige yazdırdı. Hendek sporda metropol ilce olmak adına  bayağı yol aldı. Futboldan sonra ,hentbol dede adını yukarılara taşıyanlara, benim sofradan Hentbol alkışı gönderiyorum.

TFF VE MHK BAYAN HAKEMLERE KAPI AÇTI

Türk Hakemliğinde geçmişte de Bayan hakem vardı. Geçmişte de bayanlara bayrak ve  düdük uzatılıyordu. Ama bu gün Bayan hakemliğine yöneliş farkındalık yüklendi. Dünyada kadın futbolu geliştikçe, ülkeler zorunlu olarak Bayan hakem konusunda daha ciddi adımlar atmaya başladı. Görüyorsunuz son zamanlarda Bal liginde olsun,TFF 3 ligte olsun bayan hakemler sahne almaya başladı. Gecen haftada bu doğrultuda Hendeksporun  evinde 1954Kelkit  sporla oynadığı maçı Ankara Bölgesinin FİFA kokartlı Bayan Hakemlerinden Cansu Tiryaki yönetti. İyi yönetti, kötü yönetti ,ben bu işin orasında değilim,Sakarya bu işin neresinde ? Özgür Aygün Başkanlığındaki İHK, Bayan hakemliği için hızlı adımlar atarken, dernek yönetimi  ve Süper lig Hakemimiz Atilla Karaoğlan bu uğurda, İHK ye destek eli vermeli diye düşünüyorum. Nede olsa birlikten kuvvet doğar.

AMATÖR  SPOR HAFTASI ( HATIRLANANLAR VE UNUTULANLAR)

Geçtiğimiz günlerde ASKF önderliğinde Amatör Spor haftası  törenleri düzenlendi. Sakarya’da sporun içinde hizmeti geçenlerin hatırlandığı ödül dağıtım günlerinde, ödüle layık olanları, hatırlananları kutlarım. Onların aldığı ödüller de gözüm yok. Ben bu konuda farklı bir ayrıntıya dikkatinizi çekmek isterim. Bu işin planlamasını kim yapar? Ödül dağıtımı için kimler bir araya gelip istişare yapar bilemem ,benim bildiğim bir şey var, spora hizmetin bu gün ki yüzünden kafamızı geriye çevirip  ,birde  zamanın gereği  hizmet ödül plaketi alamayanlarında hatırlamak ,günün yöneticilerin vefa duygusu içinde barınır. Amatör Spor Konfedarasyonun Sakarya’da dolaşan ayak izlerini takip eder o sürecin içinde olup ta bu gün hayatta olanlar hatırlansa, dünyanın sonumu gelir? ASKF Başkanlığı yapmış, Futbol İl Temsilciliği yapmış olanlar ,böylesi günlerde  hatırlanıp, kamuoyunun geçmişin yüzünüde örmesi adına  ,bir şilt töreninde mazinizde resmini görse fenamı olur?

HAKEM DERNEĞİNDEN SAĞLIKLI  ADIM

Sakarya Bilgesi TFFHGD nin genç yönetim kadrosu geçmişten alışkın olmadığımız hizmet adımları attığına tanık oluyorum. Hakemlerin sosyal alandaki sorunları için sponsorluk çalışmaları yapan, hakemleri zinde tutmak adına içinde turnuvalar düzenleyen Gürkan tekneci Başkanlığındaki dernek yönetimi ,geçtiğimiz hafta Hakem evinde yeni sezon öncesi  sağlık konusunda verilen seminere ev sahipliği yaptı. Medar hastanesi doktorlarının Ortopedik ( Sporcu yaralanmaları, Antrenman sonrası şikayetler, Müsabakalarda üstün atletik performansı ) konularda bilgi verdiği seminerde  sırasıyla ,hakemler Pisikolojik  ve beslenme konusunda  ( Beslenme yöntemi, Musa balara hazırlık ve Ani kara verme  ve uygulama ) bilgilendirildiler. Sanırım bu Sakarya’da bir ilk. Bu ilke imza atanları, günün koşullarına uygun olarak ,eski ve yeni hakemleri  sağlık konusunda bilgilendirmek adına ortaya konulan seminer resmi, Derneğin bir köşesine konmalı. Böyle bir güzelliğin içinde olmayan, Hakem derneği seçiminde barış çubuğu üfleyenlerin, çağrılı olmalarına karşın, mazeret üretmeden ,böylesi bir güne katılmadıklarını duymak beni üzdü. Demek ki o günün  barış içerikli resmin içi  hala samimiyet ile dolmamış. Eğer Nazım hocam hayır bu sizin bildiğiniz gibi değil  diyorsanız bana bildirin emi. Telefonumu bulmak sizin için hiçte zor olmaz. Ayrıca Sakarya hakemliğini Süper dünyada temsil eden Atilla Karaoğlana yapılan şilt ödülü ,sanırım Karaoğlan adına moral ve sorumluluk yükü  getirdi. Bu gün artık Atillan Karaoğlan’ın Sakarya hakemliğinin en önemli taşıyıcısı olarak  bu gün bulunduğu yerin üstünede çıkmak sanırım farz oldu.

BURHAN UĞURUDA YİTİRDİK ( SONBAHAR HÜZNÜ)

Burhan Uğur bu şehrin ticarette, sporda ,futbolculukta ,Siyah beyaz yöneticilikte ,has bel kaderde olsa Spor yazarlığında olumlu izler bırakmış bir Sakaryalı resmiydi. O resim gecen Cuma günü Orhan Camisinden son yolculuğuna uğurlandı. Sevdiğim, her daim saygısına mazhar olduğum Burhan Uğurla  ölmeden önce  bir telefon konuşması yapmak ,onunla bu dünyadaki son görüşmem olarak acı ,hüzün veren  bir yaşanmışlık olarak geride kaldı. Burhan Uğur la yaşarken, anılarım arasına koyacağım çok resim var. Erken sayılabilecek bir yaşta aramızdan ayrılışı onun ölüm hikayesi. Bizimde bir ölüm hikayemiz olacak, Nasıl mı? Bilmiyorum ki, bilsem söylerdim.  Sonbahar yaprakları dökülürken yanı başımızda duran bir yaprak toprağa düştü. Ruhun şad olsun güzel insan, güzel dost. Yattığın yer nurlarla dolsun be kardeş.  Bu haftaki Salı Sofrasının üstünü acı ,keder veren, düşündüren bir ölüm haberi için yaptığım yorumla kapatıyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!