Salı Sofrası Bir devre yetti

featured

Salı Sofrası

Bir devre yetti

Sakaryaspor  Turgutlu beraberliğinin olumsuz izini ,bir devrelik  Ali Özgün golleriyle  sildi. Acemi, genç oyunculardan kurulu, bir zamanlar bizim ilde Yıldırımsporda teknik adamlık yapan, bizi iyi bilen Bülent Akanın yönetiminde Sakarya’ya gelen Serik Belediye spor karşısında,  bir ara 1-1 gelen oyunu lehine çeviren ,Tahir’in yokluğunda forma bulan gecen senenin golcüsü Ali Özgünün attığı gollere ikinci yarı başka gollerle beraber iyi oyun gelmeyince ,maçın içindeki üç puanın hikayesi ilk kırkbeş dakikanın içinde saklı kaldı. Sakaryaspor namağlup, takipçisi Hekimoğluda namağlup, böyle olancada takipçiyle aradaki puan farkı iki olarak ,puan cetvelindeki devamlılığını  korudu. Öyle gözüküyor ki Sakaryaspor bu yarışta  Hekimoğlu ile baş başa kaldı.

KADINA ŞİDDET E HAYIR DERBİSİ

Kadınlarımız, kızlarımız , iktidar politikalarınındı haklarını geriye ittiği süreçte  bilinçsiz beyinlerce sıkça katledilir oldu. Kadınlarımızı şiddet konusunda uyarmak adına  ,ilgililere bu konuda  yeni bir mesaj Kadınlar futbolda bir derbi ile iletidi. Gecen hafta GS-FB li bayan futbolcular ellerinde flamalarla  özel derbide, sahaya  kadına şiddete hayır pankraatlarıyla çıktılar. Oynayanlar kadın, Yönetenler kadın,teknik adamlar kadın olan mücadele  ekrandan da naklen yayınlandı. Umarım  korumasız kalan, katledilen kadınlarımızın son yıllardaki itilmişlikleri ,ikinci sınıf insan muamelesi görmesi , çağdaş ,Atatürkcü  düşüncenin kadınlara bıraktığı özgürlük mirası içindeki kara bir tablodur. Umarım toplum olarak kadınlarımıza bakışımız Atatürk Türkiye’sinin onlara bıraktığı fabrika ayarlarına geri döner. Kısacası her gün katledilen kadınlarımızın olduğu Türkiyede , olası gelecek süreçte değişecek siyasi düşünceyle beraber  tekrar eski haklarına kavuşmasını  buradan bir iyi niyet  temennisi olarak  kadınlarımızın, kızlarımızın önüne koyuyorum. Bu maçla ilgili olarak skoru sosyal medyada  farklı yerlere çekenlere katılmıyorum.

MARMARİSTE SAKARYALI  İKİ BAŞKAN

Sakarya’nın bağrından çıkıp, Sakaryaspor alt yaısı ve üst yapısını aşındırmış olan iki Sakaryalı Genç  şu sıralar Muğla futbolunun  gelişmesi adına  teknik adam ve Başkan olarak hizmet üretiyorlar. Murat Görgem Dinç,Karasu kökenli bu genç teknik adam .Marmariste hem Başkanlık ,hemde teknik adamlık yaptığı ,her şeyi olduğu Marmaris 1923 takımı ile alt yapı liglerini sarsarken, yetiştirdiği oyucularımda civar illerin profesyonel takımlarına vererek bu uğurda büyük sükse yapmayı  futbol soyunma odasına taşıma başarısı apeleti onun göğsünde asılı duruyor. Bitmedi  Doğan Şahin ,oda Marmariste futbola hizmet kervanında yürüyor. Alt yapıda  bir ara  Murat Görkem Dinçle beraber olan Doğan şahin şu sıralar marmarisin  Bal takımında Marmaris Gençlikspor A Ş de geçici de  olsa Başkan konumunda . Bu arada son Murat  Görkem Dincin   başında bulunduğu Marmaris 1923 takımından 2005-2006 oyuncu gruplarından gelecek vaad edenleri Manisa FK, Konyaspor, Alanyaspor, Ankaragücü  ve Bucaspor gözetim altına aldılar. Kısacası iki Sakaryalı genç hem teknik adamolarak ,hem Başkan olarak üzerlerinde var olan  futbol bilgilerini gelişim adına  Muğla futbolunun hizmet çantası içine atarken ,yaptıkları olumlu çalışmalarla dikkatleri üzerlerine topluyorlar. Futbol gönlümüz  onlardan yana  atıyor. Başarılarının devamı dileği ile Sakaryalı iki genç teknik adama Sakaryadan sevgilerimizi gönderiyoruz.

KARAAPTİLERİN MUHTARI VAR ( ÖZKAN NAMLI )

Karaaptiler  köyü ,bir zamanlar belde olup Nehirkent adını alsada  K.Akınspor Amatör futbolun marka değeri olması nedeniyle , sarı Laçivert futbol  defterinde onların adı hep Karaaptiler olarak geçer. Bu köy bir zamanlar, bu şehrin tarımda bir numaralı ekim alanıydı. Ama gelin görünki çarpık sanayileşme bu köyün elindeki zengin verimli arazilerini  aldı götürdü. Şimdilerde elindekilerle yetinmeye çalışan Karaaptiler köyünde, genç bir Muhtar  hem köyünün  yıldızını parlatmak adına uğraşıyor, hem de futbol takımının başkanlığını yapıyor. Bir koltukta iki karpuz taşır misali ,bıkmadan usanmadan çalışan bir Muhtar ,bir spor adamı kimliği Mustafa Sert Sosyal tesislerinden yola çıkmış . Rahmetli Mustafa Sert ,rahmetli Vedat savaş eğer sağ olsalardı, bu genç Başkanın ,bu genç Muhtarın alnından öperlerdi. Olsun onların adına bu görevi biz üstleniriz be dostlar. Bakınız  şu sıralar Arifiye Belediye Başkanında el vermesi nedeniyle ,gecen yıllarda atıl hale gelen  K.Akınspor sahasının cevresi  ne hale geldi. Sakaryalının gelecekte soluklanacağı bir piknik alanı haline gelen ,Karaaptiler sosyal tesisleri herkesin ,yakın il ve ilçelerin kıskanacağı bir doğa harikası dinlenme ,eğlenme ,piknik yapacağı bir yer olmuş. Doğa harikası bu alanda neler var diye merak mı ediyorsunuz ,sizi Karaaptilere davet ediyoruz, Gelin kendi gözlerinizle görün. Bu projeyi yaşama Arifiye Belediye Başkanı  İsmail Karakullukcu geçirdi ama  bu projeyi onun  önüne koyan ,ona bu şansı tanıyan kişinin adı Karaaptiler Muhtarı Özkan Namlı. Bitmedi ,Muhtar Özkan namlı  köyünün eğitim alanında var olan Okul ihtiyacını allem etti, alttan girdiüsten çıktı misali  yer gösterdi okul için Sakarya valisinden,siyasilerden olur aldı. Nazım Hocam diyor, varsın ben muhtar olmıyayayım, varsın beni istemesinler , varsınlar yaptıklarıma burun kıvırsınlar ,ben  gittiğimde köyüme  kalıcı hizmetler  bırakayımda, bu bana yeterde artar bile. Eğitimde ,Sporda, Sosyal alanda  köyüne  bu denli hizmet veren bir Muhtar ben görmedim, siz gördünüz mü?  Sen nereden biliyorsunuz diyeceksiniz ,yahu ben futbol gözümü orada açtım,benim dostlarım orada kimi yaşıyor, kimi mezarda . Dolayısı ile ben o köyü uzaktanda olsa iyi bilirim. Bu nedenlerde bu genç Muhtarı  ayakta alkışlarım.

SPORCU YUMRUĞU

Meclis te bütçe konuşmaları yaparken, çıkan yumruklu kavgada eski futbolculardan iktidar milletvekili Alpayın yumruğu  net, belirkin şekilde medya sütunlarına düştü. Sporcu çentilmen olur, sporcunun  iyi ahlaklı olurda  bu arkadaş futboldan sonra tercih ettiği Milletvekiliğinde bunları unutmuş gözüküyor. Alpayı buraya taşımamızın nedeni onun eski bir futbolcu olmasıyla ilgilidir. Siyasi duruşu ,o duruşun içindeki resmi  bizi ilgilendirmez de,  son yaptığı eylem,  bir zamanlar onu futbolcu kimliği ile sevenleri üzmüştür.  Ben şunu bilir şunu söylerim ,sporcu olarak,s anatçı olarak halkın gönlüne  girenlerin siyasetin içine girmesini ,hanki partiden olursa olsun içime sinmez. Herkesin sevildiği ,o sevgi ile büyüdüğü yerin kendisine sağladığı unvanları  unutmadan hareket etmesi , benim tercih alanım içinde yer alır. Meçliste  görüntülenen Alpay Özalan yumruğu  bu nedenle gün gelecek her alanda onun karşısına dikilecek. Sonucta siyaset bitecek ,herkes evine dönecek. Aslında  Bu yumruk  en masum hane haliyle birilerinin gözüne girip, siyasi ömrünü uzatma yumruğudur ,bunu bu şekliylede yorumlamak mümkündür.

UCTU UCTU AYDINUS  UCTU

Hakemlikte  en verimli çağında emekliliği gelen leri TFF kararıyla tekrar sahalara kazandırma uygulamasının baş aktörü Fırat Aydınus tur. Gelecekteki uygulamara da ışık tutacak bu uygulama ile eline dekrar düdük verilen Fırat Aydınus , dur durak bilmiyor, maçtan maça koşuyor,ne güzel değil mi?  Değil aslında ,daha yaşı müsaitken bu kadar maç almayan ,en azından üst üste hatırlanmayan bir hakeme bu kadar yüklenirseniz ben bu işten şunu anlarım, elinizdeki hakemler yeterli değil ki koş Fırat koş mantığı ile hareket ediyorsunuz. Ben bunu böyle okuyorum. Öyleyse yeni güvenilir hakem bulmak ,yeni gelecek vaat eden hakemleri bulmak adına MHK ler daha çalışkan ve de daha cesur olmalı.

DENİZLİYE YAKIŞIR DA TUNCAY ŞANLIYA YAKIŞMAZMI?

Futbolda marka olmuş isimlere  stad ismi verme  yarışında Mustafa Denizlide devreye girdi. İzmir futbolunda Altay denince ilk akla gelen isim olan, futbolculuğu ve de teknik adamlığı  hep karşımıza dikilen, Mustafa Denizliye, Fatih terim, Şenol Güneş  ten sonra  yeni futbolun hizmetine açılan  Alsancak stadının  ismi verildi. Bundan böyle Alsancak stadının ismi Mustafa Denizli Alsancak stadı oldu. Sporumuza her dalda hizmet verenlerin yaşarken hatırlanmaları, bir yerlere isimleri verilmesi  güzel bir uygulama. Bu konuyu işlerken futbol aklıma geldi, bizde neden bir futbolcunun ,Sakarya’dan yetişip yukarılara tırmanan bir oyuncunun ismi  bir sadata  verilmez ki. Mesala geçtiğimiz günlerde Sakarya’ya gelip bir programa katılan Tuncay şanlının ismi Yeni Atatürk Stadına verilemez mi? Tuncay şanlı  Sakaryaspordan FB ye ,oradan Milli takıma ,oradan İngiltereye gitmiş ,Sakaryayı en iyi şekilde  temsil etmiş Sakaryalı bir değerdir. Oğuz Çetin diyenlerde olabilir de ama Oğuz çetin Almanya’da aldığı futbol terbiyesini Sakarya’ya taşımış, FB yi görmüştür de ,dışarıya açılan bir futbol geçmişi yoktur. Bu nedenle ben Tuncay Şanlının isminin de Yeni Atatürk stadına verilmesini öneriyorum.  Tuncay Şanlı Yeni Atatürk stadı, olurmu ? Neden olmasın ki. Tuncay Şanlının Fatih terimden, Şenol Güneşten ,Mustafa Denizliden futbolculuk kariyeri olarak  eksik bir yanı, olsa ,olsa sadece teknik adamlık alanında  olur. Benden önermesi, gerisi bu şehrin büyüklerinin bileceği bir iş.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!