Salı sofrası Bir basamak daha yükseldik

featured

Salı sofrası

Bir basamak daha yükseldik

Sakaryaspor  zorlu Konya Selçuk engelini on kişi ile aşarken tam dört takım haftayı zararda kapayınca kazanan Sakaryaspor Gümüşhane ve Altay’ın ardından üçüncülük koltuğuna oturdu. Kısacası seyredenlerin olmadığı, manevi desteği stad dışına kurulan Bolu TV si tarafından verilen canlı yayına eşlik ederek ,içerde oynayanlara dışarıdan destek olan taraftarlar gün sonunda şampiyon Sakarya sesleriyle yeri göğü inlettiler. Bu galibiyet umarız şampiyonluğun habercisi olur, umarım bu galibiyet TFF nin kestiği fatura ile dışarıda kalan ve de takımlarını dışarıdan desteklemek zorunda olan seyredenlerde ders olur. Seyircisiz maç, sessiz filme benziyor. İnanın bir ara 1 Nisanla beraber bastıran sıcağında tesiri ile seyrettiğim yerde dala kalmışım. Bizi bon boş tribünler önünde maç seyrettirmeye kimsenin hakkı yok. Seyre densiz maç çok yavan oluyor be. Bereket böyle bir günde önümüzde üç puan kaldı da biraz değil ,birazdan çok teselliyi köşemiz e taşıdık.

SEN KENDİNİ NE SANIYORSUN ?

Beykan  Konya maçında ipimizi çekecekti ama bereket on inançlı oyuncu grubu savaştılar ve Konya’dan rövanşla beraber TFF 1 lig umudu için devam vizesini aldılar. Bekana sormak gerek, sen kendini ne sanıyorsun ? Sen başımıza Ricardo Ouresma mı kesildin be. Sezon başından beri oynadığın oyuna hep övgü düzdük. Bu takım için çok önemli bir oyuncu olduğunu her defasında futbol notu olarak önüne koyduk. Ama gördüğün sarı kartlar ve de kırmızılar senin futbol artılarını köreltiyor. Aklını başına al. Futbolda daha gideceğin çok yol var. Birde Milli takım için oluşan havuzda ismin var. Bu önündeki futbol nimetlerini sinir harbi ile yok etme kardeş. Not Berkan için Ricardo Ouresma yakıştırması genç meslektaşım Erdemden çıktı. Bu konuyu böyle bir yorumla renlendirme de onunda payı var.

LEVENT VE SENAD

Bala çıkma mücadelesinde takımlar üçüncü maçlarını oynadılar. Geriye iki doksan dakika kaldı. Bu iki doksan dakikanın içinden Bala direk çıkan ve de ikinci olarak bu şansını Baldan gelecek ikinci takımla yapacağı maça saklayan takım belli olacak. Biz bu süreç içinde takımların içinde öne çıkan isimleri notlarımız arasına aldık. Şimdilik Aşağı Kirazca’dan tecrübeli Levent ile Serdivanspor dan Senandın isimlerini önünüze koyuyoruz. Levent duran top, yan top ortaları bildiğiniz gibi. Bu özellikleri ilerleyen yaşına rağmen profesyonellikten Amatör futbola kadar taşındığına tanık olduk. Onun futboldaki tecrübe akımı içindeki özellikleri gerekene deri bulamıyorsa bunda Aşağı Kirazcanın oyuncu grubunda onu anlayan isimlerin yeterli düzeyde olmadığı an bağlamak mümkün. Serdivansporlu Senad oynadığı ile takımına en çok katkı veren oyuncu. Teknik kapasitesi, oyun zekası Sarı Siyahlı ekibe hayat verdiğini iki maçta on kişi kalmak zorunda kalan Serdivanı oynadığı oyunla sırtladığını ,takımını karşı kaleye taşıdığına şahit olduk. 1995 doğumlu Senadın genç yaşına rağmen profesyonel geçmişi olduğunu da vurgu yapıp onu izlemeye devam edelim. Bu arada onu Balda lider oyuncu arayanlara tavsiye etmekte bizim işimiz olsun. Bu düşüncem onları iki maç seyrettik den sonra kaleme alındı.

MANEVİYAT SADECE SİZEMİ LAZIM ?

Sakaryaspor yönetimi gecen hafta Rüstemlerde Basının karşısına çıkıp bir dizi bildik konularda açıklamalarda bulunmuş. Hoca konusunda yazılanlara çizilenlere , takım oyunculara yapılması gereken ödemeler konusunda ,güllük gülistanlık açıklamalar eşliğinde TFF 1 lig hedefinizde içine alan düşüncelerini basın aracılığı ile masa üstüne koymuşlar. Son final sözünü aldım benim soframın içine koydum. Efendim bizim manevi desteğe ihtiyacımız var. Kimin yok ki. İçerde dışarıda siyaseten kötü yönetilen bir ülke  ,enflasyonun açtığı ekonomik delikler le büyüyen kişi başına düşen sıkıntılarda bizim derdimiz. Bizimde iyi yönetilen ,daha adil olan bir ülke yönetimine ihtiyacımız var. Bu konuda bizimde sizin gibi Manevi desteğe ,manevi hoşgörüye ihtiyacımız var. Hem sonra yönetimler ağlayan ,göz yaşı döken ,manevi desteğe sarılan sığınma evi değildir. Onların işi Sakaryasporun sorunlarına care üretmek ,onların işi Sakaryasporu daha iyi yönetmektir. Hem sonra bu şehir İsmail Gürseslere ,Halit Evinlere her daim gereken desteği ,gereken hoşgörüyü göstermiştir. Daha ne istiyorsunuz ki..

SU UYUR MUHALEFET UYUMAZ

Hakemler yine karıştı. Bu güne kadar körler sağırlar birbirlerini ağırlar misali seven ,aslında bu sevgiyi gönülde taşıyamayan Sakarya FFHGD Yönetimi ile İHK arasındaki soğuk savaş imza kampanyasına dönüştü. İHK, Dernek yönetimi içinden Genel Sekreter ünvanlı Burhan Çakar, mevcut İHK tarafından dışlanan zaman zaman amatör kümede bile maç verilmeyen eski İHK Başkanı Mehmet Alemdar gerçek yüzlerini gösterip sahte sevgi maskesini yüzlerinden çıkarıp imza kampanyasına eşlik ettikleri iddiaları, şimdi Sakarya’da başrollerde geziyor.. Ben Son seminerde İHK Başkanına, ASKF Başkanına verilen plaket töreni için ne demiştim biliyor musunuz? Birlikten kuvvet dağarda inşallah bu işin içinden körler sağırlar misali birbirlerini ağırlayanların sevgileri samimi olur demiştim. Ne oldu ,dernek harcamalarında usulsüz harcamalar var diyerek ,başından beri Özgür Aygün ve ekipini içlerine sindiremeyenler tam 16 Nisanda yapılacak TFFHGD Genel Başkanlık seçimi arifesinde Sakaryada KAOSU Hakem kapısına dayadılar. Yeni seçim yapılmış, Dernek hesapları ,harcamaları Denetleme kurulu tarafından incelenmiş ,sonuçta her şey temiz. Ancak Muhalefet Dernek yönetimini içerden vurmak adına Burhan Çakarı devreye sokmuşlar. Efendim verin defterleri inceleyeceğiz. Yok ya. Bu işin usulü var. Defterler,Dernek harcamaları seçimlerde üyelerin önüne konur ve oylanır. Sorarlar  size, daha önce neredeydiniz. Bu arada İHK nin başı bizim ismimizi de devreye sokmuş. Sözde Dernek yönetimi bana para vermiş. Kim vermiş? Nasıl vermiş? Bunu ispatlamazsanız sizi mahkemeye vermek borcum olsun. Dernek yönetimi şahsıma beş kuruş vermemiştir. Gazeteme eski Hakemlerden Burhan Uslunun, İlhan Okyarın, Dernek kurucu Başkanımız Zeki Konakın ölümlerinde ve ölüm yıldönümlerinde Bizim Sakaryaya ilan vermişlerdir. Derneklerin işi ne ? Eski hocalarını hatırlamak ,hatırlatmak ,hastalık anında camia büyüklerine çiçek yaptırıp vermek ne zamandan beri suç oldu.  Nazım Aktürkü diline dolayanlar  boyu uzun aklı kısa kardeşler, benim resmimi bu işe alet etmeye kalkmayın,midenize otururum.

KUPA SENTROMU

Demirspor son olarak il birincisi olduğu U 16 ların şampiyonluk kupasını geçmişe dayalı alacak verecek meselesinden dolayı almamış. İyimi yapmışlar ? Demirsporun geçmişten kalan kupa haklarını istemeleri doğal. Hakkedilen kupalar zamanında verilmeli. Ancak bu günün ASKF yönetimi  bu konuda önümüze koyduğu mazeretinin altında yatan nedende bir kenara konulamaz. Son yıllarda alt yapı başarısı bir hayli yükseklere taşınan Demirspor’un Rahmetli Kama ile ondan sonra bir süre o koltukta oturan Yılmaz Kuzeye,İl Temsilçisi olarakta Ali Aslana ait hizmet döneminden kalan yedi kupa alacağı varmış. Onlar bu gün yok. Yerlerine gelenler sizin hak edişiniz olan dört kupa için hep size davet çıkarmış, siz eski defterleri mazeret sofrasına koyarak geri itmişsiniz. Bize göre bu konuda geçmişin defterlerini eşeleyerek bir yere varılmaz. Bu günün ASKF siyle bu günün İl Temsilcisiyle böyle bir sorun yaşarsanız eğer bizde sizinle beraber, kupa merasimini protesto hakkımızı kullanırız. Kurumlar arası bu tür takıntılar hoş değil. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!