Salı Sofrası Bir Baba galibiyet

featured

Salı Sofrası
Bir Baba galibiyet
Sakaryaspor gecen hafta içinde ve hafta sonunda aldığı galibiyetlere ,en yakın rakibinin oynadığı maçlardan gelen yenilgi haberleriyle beraber şampiyonluk türküsünü taçlandırdı. Bu süreç içersinde alınan sonuçlar kadar ,Ercüment Hulakü Çoşkunderenin takımdan gönderilişi ,yerine gelecek yeni teknik adam resmide Rüstemlere geldi gitti. Sizin anlayacağınız saha içi ve saha dışı hareketliliği gecen haftaya damgasını vurdu. Yoğun tempoda gecen gecen hafta içine yansıyan, gol yemeden atılan dokuz golün hikayesine,altı puanlık zafer haftasının içinde yaşananlara bir göz atalım. Sakaryaspor Menejer Metin Çerlik komutasında Diyarbekiri Hurşit Taşçının vede Oğuz Kocabalın jeneriklere gecen ,güzellik vede estetik olarak birbirinle yarışır çinsinden atılan gollerinin üstüne ,Ali Özgünle atılan golle taçlanan gollerle coşkulu ,şampiyonluğa kanat çırpan bir sonuçla Velimeşe yolculuğuna çıktı. Bu sefer takımın başında bu takımın bağrından çıkmış, futboluna şöhret taşları döşemiş Tuncay Şanlı vardı. Velimese maçları Sakaryaspor için zor gecen maçlar olarak futbol arşivine taşındığından, kuşkulu, acabalarla yüklü olduğunun yanısıra yeni Teknik sorumluyla gidilen bir maç olduğundan, karşılaşma öncesi üç hedefinin içi bazı soru işaretleri ile doluydu. Bir maç öncesi saha kenarında olan Menejer Metin Çerlikin bu sefer Tuncay Şanlının yanında kulupede olduğu Velimeşe maçında ortaya konulan futbol bütün kuşkuların içini çok cabuk boşalttı. Velimeşe karşısında özellikle sağ taraftan yapılan etkili bindirmelerde altı gollü galibiyetin hikayesi daha 2 dakikada yazılmaya başlandı. Bu dakikada , daha sonra günün kahramanı olacak gollere imza atan Tahir Babaoğlunun vuruşunda kaleciden dönen topta sahneye Hurşit çıktı. Kaleci Furkanın önlediği net Velimeşe pozisyonundan sonra ,Tahir Babaoğlu çıktı golünü attı. Bu gollerin oluşan Futbol hikayesinde sağ kanattan yapılan akıllı kanat bindirmelerinin büyük rol oynadığını buraya not etmek gerek. İkinci yarıda Sakaryasporun futbol ve gol fırtınası Tahir Babaoğlu devam etti. Üçüncü Babaoğlu golü yapılış ve de atılış olarak futbollezzeti ile doluydu. Sonramı ne oldu? Ne olacak tarihi Velimeşe zaferi Tahir Babaoğlu ( 3) ,Hurşit ( 2) ve Okan Dernekin golleriyle tavan yaptı. Bu karşılaşmanın içinden, galibiyetlerde payları olan diğer oyuncularımız bize gücenmesinler ,haftalardır eleştirilen Tahir babaoğlunu, attığı gollerin yanısıra oynadığı futbolla ayrı bir yere koymanın yansıra , ben Hurşidede pay uzatmak gerekir diye düşünüyorum. Sonuç Velimeşeden gelen babalar gibi galibiyet, Trabzonun evinde yenilgisiyle taçlanınca Sakaryaspor evine şampiyo.. Olarak döndü. Aslında şampiyon ama matematiksel hesaplar yapıldığı için ben Şampiyonun bir harfini bilerek koymadım.
ÇOŞKUN HOCAYA KULAK VERİN ( BALIKLARA…)
Yer TFF 1 lig ligde kalma şansı 0/0 90,Kalan maç 13. Göreve gelen hoca ,13 maçta 39 puana talibim. Yani 13maçta 13 galibiyet. Sonrası mı .. 12 Mağlubiyet bir beraberlik. Bu arada vaatleri ( Burası futbolcu tarlası ,yıldız adayı 41 genç var ) Sonra sıfır futbolcu ve alt lige düşüş. Şuan ima yoluyla anlatmaya çalıştığım hocaya kalan altı maç için teklif yapılmış. Büyük ücret istendiğinden anlaşma olmamış. Çoşkun hoca Face hesapından yaptığı konuyla ilgili yazısına devam ediyor. Yıllar önce buna benzer bir durumda ..Bana bezden ne istersin teklif yaptıklarında ,pazarlık konusu yapmamış ,yapılması gerekeni yaparak ,beş kuruş almadan kabul etmiştim. VEFA diye bir şey var kardeşim. Anlayana sinek saz anlamayana davul zurna az. Bu şehir ve Türk futbolu senin gibi dik duruşu olan hocaları pek sevmiyor be Coşkun hocam. Derslik ve de ibretlik bu yazıyı aldım sofranın üstüne koydum.
VELİLER VE MENEJERLER
Beşiktaş yönetimi genç Serdarla gelecek planlaması için anlaşamıyor. Ailesi ve Menejeri devreye girerek bu transfer hikâyeyesiniz mutlu sonla bitmesi adına ikna olmadığını Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Cebi söylüyor. Onunda şikayeti ,bir çok takımla aynı. Cebi ,biz yetiştiriyoruz, biz forma veriyoruz, biz emek veriyoruz ama sonunda bir Menejer çıkıyor aileyide ikna ederek geleceği olan sporcuların aklını çeliyor. Kaç kere dedim ,gelin kulüp menajeri ile çalışın diyerek. Bu konuda Spor ekstrada partinerim olan nedim Kurtiçte bir söz etmişti ,kulüpler Menajerlerin ayak oyunlarına takılmamak adına kendi Menajerlik odalarını yaşama geçirmeli. Biz germişte bunu Sakaryasporda hayata geçirmek adına , Recep Hacıeyüpoğlu döneminde Alt yapı koordinatörü olarak Kulüp Menajerlik sistemini onlara ilettim. Geleceği olan, gelecek vaat eden oyuncuları bu sistemle elde tutabiliriz demiştim. Yıllar önce 2006 sezonunda bunu Nedim Kurtiç görmüş,takına katkı sunacak projeyi o günün Belediye Başkanı Azizi Duranında önüne koymuş ama .. Sahiplenen çıkmayınca proje orada kalmış. Bu konuda bira ara Selahattin Aydınında direndiğine tanık olmuştum. Özetle bu konu ,uyanık Menejerler ve de Veliler can sıkıyorlar. Zaten son çıkan Spor yasasındada Menejrelerin bir sporcuyla sözleşmesi iki yılla sınırlı olacak. Ben inanıyorum ki kulüpler bu konuda akıllı adımlar atınca ,bu konunun içini iyi besledikleri anda ,fırsatçı Menejerlere pek fazla iş düşmeyecek. Ancak kulüplerde ben yetiştirdim ,ben geliştirdim diyerekte hak yiyen değil ,günün şartlarına görede hak veren patron konumunda olacaklar ki ,inandırıcı olsunlar.
GİTTİ ÇOŞKUNDERE ,GELDİ VURAL DİYEMEDİK
Ercüment Hulakü Çoşkunderenin ikinci Sakaryaspor buluşmasından da devamlılık çıkmadı. Üçüncü buluşma olur mu bilmem ama bu ayrılık ,şok yaratan bir ayrılık olarak kayıtlara geçer. Pamuk ipliğine bağlıda olsa da, lider takımın teknik adamını tamda maç arifesinde gönderiyorsunuz. Haa bunu sekiz puanlık fark erirken yapsaydınız, bu ayrılığı o günlerde devreye soksaydınız , sizin aldığınız bu karar bugün ki kadar tepki çekmez ,çok fazla kafa şişirmezdi. EEEE gitti Çoşkundere geldi, Tuncay Şanlı .Oysa ondan önce biz bayağı bayağı Yılmaz Vural ismine kilitlenmiştik. Hatta ondan önce Tribün şov bile başlamıştı. Neden olmadı, Nicin olmadığı yolunda yavaş ,yavaş ip uçları ortaya çıkmaya başladı. Vural cephesi nin basına yansıyan açıklamalrı içinde ne var biliyormuşsunuz? Ajans Spordaki habere göre FB ,Milli takım derken TFF 2 de takım çalıştırma konusunda bir küçümseme var.Sakaryasporu benim dedelerim kurdu, Parayı konuşmayın ayıp olur diyen Yılmaz Vurala, Başkandan gelen açıklama sanırım kapak olur. Cumhur Genç diyor, biz değil.2 Milyon peşin,2 milyon şampiyonluk primi ve yardımcılarına 1 milyon.Ettimi size 5 Milyon. Profosyenel yaşamda bunlar oluyor. Şaşkınlık yarasada oluyor, yaratmasada oluyor. Ve bir Nazım Aktürk
notu, ben Sakarya sporluyum diyen herkese güven beslemeyin.
DİYARBEKİR GOLLERİ
Gecen hafta içinde Teknik adamsız sahaya çıkan Sakaryasporun oyunu ,attığı goller genelde bir kısım medya tarafından beğenildi. Bende beğenenler safında yer alan bir kalem olarak, geride kalan maçların ve de bu maçın içinden atılan golleri tekrar hafızamı tazeleyerek benim soframa taşıdım. Sakaryasporu yakın takibe aldıktan sonra Trabzon 1461 Tv sinin naklen verdiği maçta Oğuz Kocabalın uzatmada savurduğu füze den başlayarak ,Sakaryasporu bizim evde canlı gözlerle izlerken atılan goller için ,futbol gönlümde yarışma düzenledim. Varan bir Ozan Solun Adıyaman maçında kendi şahsi becerisiyle sağ taraftan rakipleri akarete ederek ,kaleciyi de vücut çalımı ile çaresiz bıraktığı anda kestiği topta Burak Süleyman’ın attığı gol. Varan iki ,Diyarbekir maçında Hurşit’in ve de Oğuz Kocabalın attığı goller. Hurşitin attığı golde bireysel beceri, Oğuz Kocabalın attığı müthiş golde Ömer Bozanın yaptığı asisten gelen top daha yere düşmeden atılan Oğuz Kocabal golü bana göre hikayeleştirmeye çalıştığım gollerin içindeki en güzel goldü.
KİM DOĞRU SÖYLÜYOR ?
Gecen haftanın içinde yaşanan Yılmaz Vural olayı, takımın başına onu beklerken Tuncay şanlının gelmesi ,o kadar çok kafa dağıttık sormayın gitsin. Sakarya olarak elektriğe ,doğalgaza , bili mum etli mamullere yapılan zamları unuttuk, Yılmaz Vuralın anlaşma masasından geri dönüşünü ,istediği iddia edilen ,altı maç için beş milyonu konuştuk durduk. Yani sizin anlayacağınız Yılmaz Vural olayı bir anda Sakaryada gündem değiştiren olay olarak kayıtlara geçti. Halada bu olayı konuşmaya ,bu konuyu tartışmaya devam ediyoruz. Siz ben böyle bir rakam telaffuz etmedim diyen Yılmaz Vural mı ? Yoksa Başkan Cumhur Genç’in açıkladığı iki milyon transfer ,iki milyon Şampiyonluk pirimi ve yardımcıları için bir milyon istedi şeklinde basına yansıyan açıklamalarınımı doğru buluyorsunuz? Buyrun bakalım bir tartışma ortamıda ben yaratayım size. Kamuoyu bu konuda ikiye ayrıldığını, kalan altı maç için bu kadar para istenmez, Yılmaz Vural bu kadar para talep etmez diyenlerle ,o parayı sever vardır bunda bir doğruluk payı diyenlerin birbirleri ile çarpıştıklarını , çok yerde bire bir dinledim, diyerek bu haftalık bu konunun üstünü örtmeden önce ,Bu konuda bende bir şey diyeyim mi size ,Yılmaz Vural uyanık, bu işleri iyi bilen biridir. Ortaya atılan rakamı çok abartılı , bu beş milyon hikayesini ciddi bulmadığımı belirtmek isterim. Bu işin içinde başka işler olduğunu Ve yılmaz Vuralı da bu olayda başrollere koymanın adil olmadığını düşünüyorum.
EKREM HOCANIN ANISINA
Sakaryanın Futbolda oyuncu, futbolda teknik adam olarak yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Ekrem Karaberberin, aramızdan ayrılışı sekiz yılı geride bırakmış. Yıllar çok ama çok çabuk hızla tükeniyor. Öldükten sonra ona bir vefa karşılığı olarak Serdivandaki ,Sakaryaspor tesislerine adını verdiğimiz Ekrem Hocayı, Bizim Sakarya Mustafa Özbey eliyle hatırlamış. Özbey Yeşil Siyah futbol tarihinde yerleri olanları hatırlamakta, bu şehrin önce gelen kalemi. Ölümünün ardından sekiz yıl geçmesine rağmen Sakaryaspor dendiğinde, alt yapı dendiğinde anılmaya devam edilen Ekrem Karaberberle bir çok anı barındıran bendenizde ,onu ölümünün sekizinci yılında sevgiyle saygıyla anıyorum. Ruhun şad olsun hocaların hocası Ekrem Kareberber. Üzülerek belirteyimki sen gittikten sonra futbol tarlası denilen ,Futbol fabrikası denilen Sakaryaspor alt yapısından yüreğimizi hoplatacak genç oyuncular çıkmıyor. Özetle yeşil siyah futbol bacasının eski güzellikleri yok. Bitmedi artık Sakaryada,Sakaryaspor futbol bahceside eski cazibesini yitirdi. Ülkenin her yanını kaplıyan liyakatsiz diplomalar futboluda sardığından , Sakaryaspor alt yapısının da bundan etkilendiğini bu düşüncenin içinde bir yere yerleştirmek gerek. İstisna varsa bu kaideyi bozmaz. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!