Salı Sofrası Beşte Beşin yarattığı heyecan dalgası

featured

Salı Sofrası

Beşte Beşin yarattığı heyecan dalgası

Sakaryaspor ligin ilk yarı bitiminde başlayan çıkışı, ikinci yarının dört haftası içine de yükleyince, zirve için her türlü hesabı, Yeşil Siyah umudu Rüstemlere ,Yeni Atatürk stadı zemini üstüne taşıdı. Futbolda üç puanlı sistemde üç puanlı yürüyüşlerin taşları istikrarla yüklenirse, yukarılara tırmanışlarda hızla yol alır. Bugün Sakaryaspor bu hızlı yükselişin içinde yeni umutlara yelken açtı. Yeni teknik adamla daha istikrarlı bir oyuna, savunmada daha a z hata yapan bir takım daşlık ruhuna bürünmesi, Kalecisinden ( Furkan) atanına kadar( Kassango ,Burak ) giden yoldaki futbol taşlarının iyi döşenmesi, Teknik adamın ilk on bir tercihlerindeki ,istikrarlı tercihleri, girenleri çıkanları ,maça hazır hale getirmesi , serinin içindeki akılcıl futbol hamleleri olarak,  bir kenara işaretlemek gerekir.

YABANCI HAKEM KANIMA DOKUNUYOR ( ERSUN YENAL)

Türk Futbolunun teknik adamlıkta renkli ismi Ersun Yenal Türkiye liglerine dışarıdan ithal yabancı hakem istemine isyan bayrağı açmış. Yahu Yenal Ersun her şeyi ithalata bağımlı gelmiş, başarısız bir iktidarın getirisi bunlar. Liyakatsız yönetimlerin Türk futbolunun başına çöreklenen gelişmelerden sadece biri. Gelin Biz yolumuza Yabancı hakem istenmesi ağrıma gidiyor diyen Ersun Yenalla yola devam edelim. Spor, Sanat, Kültür gibi yerlerde Performansa göre Liyakat gerekir diyen Ersun Yenal ,bu Uğur dada en çok manipüle edilen Hakemliktir demiş. Devam ediyor Ersun hoca, han ki yoldan geldiler, ne kadar dikenli yollardan geçtiklerini kimse bilmez. Çünkü onlar bir anda çıkıp gelirler. Hakemlik kolay değil, hakemlikte ersun hocanındı dediği gibi bir çok dikenli yol vardır o dikenli yollara şan biride Atilla Karaoğlandır. Anadoludan yola çıkacaksınız ,Metropol kentlerin hakemlerinin elinden FİFA Hakem kokardını kapacaksınız öylemi ,bu o kadar kolay olmuyor. Yabancı hakem lafını duyunca tüylerim diken diken oluyor diyen Ersun Yenal’a katılıyorum. Eğer Ekonomide her alanda ithal patlaması yaban ülkem, hakem konusun dada yabancı hakem derse, inanın bende kahrolurum. FB nin ne kadar kötü olurlarsa olsunlar, daha futbolumuza yeni yerleşen var için , yabancı hakem siparişine katılmıyorum. Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde, üstüne üstlük her alanda eğitimi yerle bir edilmiş ülkede bu tip sancılar olur. Her şeyin en iyisine talip ülke olmak adına Vardaki hakem sıkıntıları da çözülür. Her çocuk sancılı olsa da , sonunda mutlaka doğar. Bizim gibi her öküzün altında buza arayan ülkelerde de doğun sancılı ve de uzun sürer.

ARİF KOCAMAN YİNE GÜNDEMDE ( SAKARYALI ÇOÇUK)

Kayserisporda Arif Kocamanın yıldızı her gecen gün parlıyor. Bu çocuğu takip edip ,bulup Kayseriye taşımayanları kutlamak gerek. Kayserinin Başakşehiri 1-0 yendiği maçın içinden, ismi Sakaryalı çocuk diye maçın manşetine taşınan Arif Kocamanın oynadığı futbol, her gecen gün gelişirken bu çocuğu elden çıkartanlar, bu çocuktaki futbol kumaşını göremeyenler bu şehirde bu gün olduğu gibi ,Arif ismi sporda manşetlere taşındıkça hep sorgulanacaklardır. Yineliyorum alt yapıdan yetişen gençleri iyi test edin, geleceği olan kulübe gelir getirecek aşamaya gelen gençleri elden çıkartın ama her Yeşil Siyah oyuncu  ederini bularak gitsin.

FORMANI İÇERİ SOK KÜÇÜK(SALON NOTU )

Benim spordaki yaşam karnem içinde Futboldan sonra Basketbol ikinci heyecan duyduğum, kaliteliyse severek seyrettiğim Pota altı sevdamın içinden size bir salon notu iletmek istiyorum. Han ki yaşta olursa olsun ,ister genç Kızlar olsun, ister genç erkekler maçları olsun oyuna giren bir oyuncu salona forması dışarıda giremiyor. Bizzat şahit oldum, maçın hakemleri hemen uyarıyor ,uyarıyı dikkate almazsan ikincide basıyorlar takımı aleyhine Teknik faulü. Basketbolde bu uygulama titizlikle sahne alıyor. Futbolda öylemi? Tabi aynen öylede, futbolda oyuncu sahaya girerken formasını içeriye sokar ,sonrada sahaya girer girmez ,içerde olan formasını dışarıya çıkartırda kimsenin sesi çıkmaz. Basketboldaki bu uygulama maalesef futbolda yok. Vardı da bizmi görmedik?

PALAVRA; PALAVRA,PALAVRA( ÜÇ BÜYÜK ÇIKAR ÇATIŞMASI)

Düşman değiliz ,Adaleti berabere getireceğiz.  Bu cümleler son hakem hatalarında ,özellikle Vara olan kulüp tepkileri sonrası ortaya atılan  GS tivitinde yer alıyor. İnandık mı? Gelin Tivit yarışına ortak olan Beşiktaş açıklamasına bakalım. Palavra ,Palavra, Palavra. Biz Adalet bir gün gelir size de lazım olur dediğimizde neredeydiniz? Bunlar, bu atışmaların hepsinin temelinde şampiyonlukları kendi tekelinde sananların, sporda şampiyonluktan başka değerlerin peşinde olmayan, sadece kendi çıkarlarını düşünenlerin atışmasıdır, biz aralarına girmeyelim. Bir zamanlar şampiyonluğu şikelerlerle  elinden alınan Beşiktaş Başkanı Süleyman Seba’nın o yıllardaki açıklaması geldi aklıma. Ne demişti Efsane Başkan Seba, Şerefli ikincilikler, şerefsiz şampiyonluklardan çok daha iyidir. Han ki takım için bunu demişti? Yaşı müsait olanlar bunu bilirler, hanki takım olduğunu da siz yazın canım. Maalesef bu gün Türkiyede gözü şampiyonluktan başka bir şey görmeyenlerin yarıştığı bir futbol alanı olmuştur. Bunun içinde herkes, kendi penceresinden uygun bulduğu her alanda, kendi adlarına çıkar atışına el veriyorlar.

ASAŞ İYİKİ VARSIN ( POTA ALTI RESİM )

Asaş Sanayi paçası Akyazı’da tüten bir kurum. Şimdilerde Asaş Sakarya basketbolun el atmış durumda. Geçmişte ben, bu gibi kurumsal firmaların basketbole el uzattığına , Uniroyal örneğinde şahit olmuştum. Bugün Ekonominin tepetaklak olduğu, Basketbole hizmet adına pota altı yanlızlığı yaşandığı bir ortamda ,Asaşın kurum olarak salonlara Spora hizmet elini uzatması, Sporumuz adına ,Basketboçlumuz adına bir şanstır. Hem Erkeklerde, hem genç kızlarda pota altına uzanan Asaş elinin, kadir kıymet bilmesini bekliyoruz. Umarım kısa sürede Asaş paçasından tüten Pota altı Basketbol sevgisi başarılara sahne olur. Her şeyin başında başarı aranmasa da ,ülkemizde yaşananlar içinden örneklere bakınca, başarının olduğu spora hizmet evinde ,Başarı hizmet elini daha yukarılara çektiğini bilenlerdeniz. Özel kuruluşlar nereye olursa olsun, yatırım yaptıkları her yerden yükseliş beklerler. Asaşın bu nedenle Pota altında ikinciliklerden, birinciliklere uzanan bir yarışı hızlandırması gerekir. Sonuç itibarıyla iyi ki varsın Asaş diyorum.

K OCAELİSPOR VE SAKARYASPOR ( SİZ EN İYİ BİZ ANLARIZ)

Sakaryaspor ile Kocaelispor sizi en iyi biz anlarız başlığı ardında yardım kampanyasına dönüşen bir özel maç için İzmit’te buluştular veya buluşacaklar. Umarım bu maçın rövanşı Sakarya yada taşınır. Hey gidi yıllar hey, O gün için adına asrın felaketi denilen Marmara Depreminde yaşadıklarımızın kat ve kat fazlasını Kahraman Maraş odaklı depremle yer bir olan illerimiz yaşıyorlar. Onları en iyi biz anlarız, bu nedenle de yardım seferberliğinde Sakarya önde koşuyor. Tüm yurdumun insanları, tüm takımlarımız, taraftarlarıyla beraber yardım seferberliği ile ayaklanmış durumda. Sadece biz mi? Avrupa’dan ve dünyadan ,insani kurtarma ekipleri dışında   yardımlar Deprem bölgesine yağıyor. Bu asrın felaketi için kader diyenler var, kader diyemezsiniz, yönetim aczinizin üstünü dinsel argüman olan kaderle örtemezsiniz. Allah bize yıllardır bu konuda ikazlar gönderiyor ama, dünya telaşından ,siyasal iktidara tutunmak adına telaş içinde olanlar ,bu ikazları taaaa 1999 dan beri görmediler, göremediler. Sonuç ta on binlerce canımız gitti. Yüreğimiz yanıyor ,yüreğimiz. 21 Asıra koşuyoruz hala akıllanmadık. Kimse bu felaketten kendine siyaset devşirmesin ,biz biliyoruz ki ,bu depremde herkes topyekûn birlikte oldu. Biz ülke insanı olarak felaketlerde, söz konusu vatan olduğunda, zaten birlikte oluruz. Bu bizim Türk olarak genlerimizde var.  Bu depremi bile fırsata çevirmek isteyen her kim olursa olsun ,herkesin ,her şeyin farkında olduğunu bilerek ekranlara çıksın. Onun için gölge etmeyin de depremzedelere  gelen yardımlar, tez elden ihtiyacı ozanlara ulaşsın. Şunu iyi bilin, siyasi şov amaçlı tırlar, önüne siyasal amblem konulan araçlar ,kimseye ama kimseye artı yazmaz. Çünkü biz biliyoruz ki yardım söz konusu oldu mu, bir elin verdiğini bir diğer el görmezmiş.  Son bir söz ,gördünüz mü? Yabancı ,hadi ismin de vereyim, Yunanlı kurtarma ekipleri enkazdan bir çocuğu kurtarınca ,nasıl sarmaş dolaş olup gözyaşı döktüğünü görünce ,inanın bende göz yaşı döktüm. İşte komşular bu günde birbirine çok ama çok lazım. İyi ki komşularımız var ,iyi ki böylesi felaketlerde birbirinin yardımına koşan bir kültürümüz var. Umarım bu sefer bu felaketten ders alırız, umarım gelecek olan iktidarlar siyaset ajandalarına tez elden böylesi depremlere karşı önlemlerini yükleyerek gelirler .Biz artık gelecek depremlerin yarattığı sitresten uzak yaşamak istiyoruz. Sanırım insan olarak bu bizim en doğal hakkımız. NOT Bu özel maçla ilgili Kocaelispor taraftarlarından farklı bir görüş ortaya atıldı. Özel maç yerine iki takım taraftarları deprem bölgesine el ele gönül gönülle gidelim, orada depremzedelere el verelim diye bir düşünce ileri sürüldü. Bakalım bu Özel maçla ilgili ne gibi adımlar atılacak. Son bilgi, Şubatın son haftası bu özel maç oynanacak.

KARASU DEPREMZADELER İÇİN AYAKLANDI(SARI KIRMIZI,SARI LACİVERT  GÖNÜLLER)

Karasuspor, Karasu’nun amatör futboldaki kalbi en fazla atan takımı. Karasuspor sadece bir takımın adı değil. Karasuspor ,Karasu’nun sosyal hayattaki, sivil toplum örgütleri adına başı çeken , atar damarı. Onlar sadece futbolla anılır olmaktan çıktılar. Onlar şu sıralar ,Sakarya’daki ilçeler içinde asrın felaketine en önde koşan o  yöre insanına, tır üstüne tır malzemesi göndererek, ön plana çıkan sarı kırmızılı bir renk oldular. Şu sıralara Depremzedelere Karasuda sıcak yuvalar açan Karasuspor ,bu konuda yalnız kalmadı. Karasu İlçesinin karasudan sonra, futbolda en büyük ikinci adresi olan Aziziyespor yönetimide, Karasuspordan bağımsız olarak depremin ikinci günü Hataya ( Antakyaya )Aziziye  Gençlik koları ,Aziziyespor yönetimi olarak değim yerindeyse kazma ,kürek elde ,yardım malzemeleri araçların arkasında giderek ,yardımsever yüreklerden  bir kol uzattılar. Şimdilerde onlarda felaketzedeler için kalınacak evlerin kapılarını onlara açtılar. Kısacası Sakarya’nın depremzedelere açılan yardım eli içinde her türlü renk var. Nasıl olmayalımki ,1999 depreminde yaşadıklarımız ,bu asrın felaketi ile birlikte tekrar hafızamızdaki yerinden çıkıp, gözlerimizin önüne geldi. Umarım kahraman Maraş odaklı adına asrın felaketi denilen depreme karşı bu sefer iktidar, iktidara talip olanlar gereken önlemleri alırlar. Mevcut iktidarla bu işlerin aşılmadığı görüldü.

DEPREMZADELER LİGLRDEN ÇEKİLİYOR

Asrın felaketi içinde yer alan takımların içindeki futbolcu, teknik adamları ,o illerin Voleybolcuları ,O illerin hakemleri yüreğimizi burkarak yaşama veda ettiler. Depremin spordaki yüzünde yer alan bazı takımlar TFF ye başvurarak ligdeki yerlerini dondurma talebinde bulundular. Bir zamanlar sakaryaspor deprem nedeniyle ,Sıvasa maça giderken yaşadığı içimizi burkan kaza sonrası bulunduğu ligteki yerleri dondurulmuştu. Bu günde Maraş kaynaklı deprem sonrası ,Maraşsspor, Adanaspor ,Malatyaspor, Niğde Fk, bitmedi Süper lig ekiplerinden Hatayspor ve Gaziantepsporun liglerdeki yerini dondurmalarına TFF den olumlu yanıt geldi. Bu uğurda atılan adımları TFF nin isteklere kayıtsız kalmamasını normal karşılıyoruz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!