Salı Sofrası Beşte beş

featured

Salı Sofrası   Beşte beş

Sakaryasporun  lig defterinde geçmişte var mıdır yok mudur bilemem. Bu gün TFF 3 liginde Yeşil Siyahlılar Denizli Belediye galibiyetiyle beşte beş yaptılar. Afyon, Darıca dışındaki takımların bizimle aynı sıklette olduklarını düşünmüyorum derken, bu gün gelinen noktayı ,şehre yayılan yeni umudu  bir kenara itmek olmaz. Futbolun umut trenine bu beş haftalık galibiyet süreci çok şeyler katmıştır. Gelecek adına moral motivasyon yülü günler Rüstemlerin havasını, suyunu etkilemiştir. Buna karşın Denizli  Belediye maçının içinden çıkan sonuç  normal sonuçtur. Fazla büyütmeden önümüze bakmak gerek. Bu arada Özdemir Osman kardeşime hatırlatmak isterim, bu takımın Zaferli, mafer li göbeği hiçte iyi bir savunma duruşu sergilemiyor. Hava bozulmasın diyerek yapılan sorumsuzlukları sineye çekmek gibi bir futbol düşüncesi  içinde gezmek, gün gelir takıma ummadığın futbol virajında  bedel ödetir . Bizimle aynı ayar olmayan Denizli Belediye önündeki göbekteki sıkıntıyı çözmek gerek.

KAZANDILAR

Sakaryasporun üstündeki takımlarla arasında ki puan sal mesafe çok uzak değil. Darıca’yla bir, liderle yedi puanlık fark var. Üç puanlı sistemde neler olmaz ki.. Biz evimizde kolay bir rakiple oynarken  puan kaybı beklediğimiz  lider Afyon grubun ciddi takımlarından Diyarbekiri, Darıcanın Elaziz belediyeyi 2-0 la geçmeleri işimize gelmeyen sonuçlar olarak geride kaldı.

BU FİLAMAYA SÖZÜMÜZ YOK

Sakaryaspor ve Denizli Belediye birlikte ortak bir filama ile çıktılar. Bu sefer geçmişin saçma filama gösterisi yoktu. ÖFKEYLE DEĞİL, SAYGIYLA GÜZELDİR FUTBOL. Siyasi şova hayır, güzellikleri, güzel düşüncelerin filizlenmesini biz buradan hayırla, sevgiyle yadederiz.  Bu arada bu filamanın  Sakaryasporun ortak aklı olmadığını, TFF düşüncesi olarak gecen hafta sonunda oynanan tüm profesyonel musabalar da uygulandığını gördük.

PENALTICI KİM ?

Sakaryasporda penaltıcı kim? Serdar mı ,Arcağ’mı ? Denizli Belediye maçından önce iç sahada oyananan, yanılmıyorsam  Elaziz maçında da Serdar ve Ercağ penaltı konusunda bir süre sohbet etmişlerdi. O gün Serdar topu vermedi. Ve penaltıyı gole cevirdi. Denizli maçın dada Müminle yaratılan penaltıda yine buna benzer bir olay cer yan etti. Bu sefer Serdara rağmen Ercağ attı penaltıyı. Tribünlerde Mumin adına devreye girdi ama, Ercağ penaltıyı kaleciyi ters yöne göndererek penaltıyı gole cevirdi. Bu diyaloglar bana göre takım disiplinine uymuyor. Takımın belirlenen penaltıcısından farklı oyuncular ,bu konuda oyun bozanlık yapmamalı.

BÜYÜK TESBİT

Sakaryasporda Osman Özdemir’le beraber yükselen yeni futbol umudunun içine Büyük Başkanda kendi futbol düşüncesini koymuş. Sakaryaspor bu durumda olmamalıydı diyerek ,Osman Özdemir sonrasına atıfta bulunan Zeki Başkan ,geçmişin skorsal anlamdaki hayal kırıklığı için bu kadar puan kaybı yaşanmamalıydı demiş. Kime demiş? Bana göre  Büyük Başkan, daha önceleri beraber resim verdiği  ,ben bu yönetime güveniyorum dediği ,İsmail Gürses yönetime göndermede bulunmuş. Futbol böyle bir şey işte işler iyi giderken herkes mutlu olur. Hüzün devreye girdiği an etrafınızda bu konuda size testek olacak olanları ararsınız da bulamazsınız. Onun için futbolda bir işin başı çok önemlidir.

FUTBOL MUCİZESİ VE SAKARYASPOR

Şampiyonlar liginde Pariste Hezimet yaşıysan ,Dünyayı şaşırtan Barcelona ,rovanşta aldığı mucizevi sonuçla Dünya futbolunun gündemine  6-1 lik sonuçla oturdu. Futbolda kaliteli takımların, bunun adı futbolda marka takımların kolay teslim olmayan futbol çıkışıdır .  Bu çıkışın Sakaryaspora yansıması olamaz mı? Ne den olması ki. Dört dört yaparak kendine olan marka sal güvenine kavuşan Yeşil Siyahlı renklerin ,bu futbol ayaklanışının altından yeni stada TFF 2 lig arması ile taşınma çıkarsa neden sürpriz olsun ,neden mucize olmasın ki. O Barcelona demeye kalkmayın bizde bu ligin Barcelonasıyız be.

DOĞRU KARAR

Futbol İl tertip kurulu Karasudaki olaylı Yalıspor-Yeşilyurt maçı içindeki medyaya yansıyan veya yansıtılan görüntülere değil , Hakem ve Gözlemci raporlarının içindeki bilgilere itibar etmiş. İl tertip kurulu doğru olanı yapmış. Karasuda çıkan olaylar sonucu 78 de   tatil edine maçta Yalısporu hükmen galip ilan edince, Yeşilyurt lige veda eden takım oldu.  İl Tertip kurulundan sonra sıra İl Disiplin kurulunda . Bilindiği gibi İl tertip kurulu Akyazı’da As Akyazıspor Karasuspor maçının sonunda çıkan olaylar nedeniyle  bu yaşananların gereğini yapması adına ,bu maçın hakem ve gözlemci raporlarını İl Disiplin kuruluna havale etmişti.

FUTBOLU FUTBOL GİBİ OYNAYANLARA KAPIMIZ AÇIK

ASKF Başkanı yaşar Zımba Süper ligin son haftalarına yansıyan futbol dışı olaylar için bana göre önemli laf etti. Futbolu, futbol gibi oynayan . Futbolu bir oyun olarak görüp, o oyunun içinden çıkaçak  sonuca ve sonuçlara saygılı olmayanlar bize gelmesin. Biz futbolu futbol gibi oynayanların yanındayız diyerek bu mesajı Spor kamu oyuna postaladı.  Bu arada  Akyazı sahasının kapatılması , Akyazılı bazı oyuncuların  maç sonu yaptıklarından ötürü cezalandırıldıklarını gördük. ASKF nin taraf olacağını düşünenler yanıldılar. Valla bizde futboldan, futbolu futbol gibi oynayan, yenilse de kazansa da rakiplerine saygılı olan takımların yanındayız. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Sofrayı toplama vakti geldi. Her zaman olduğu gibi siz siz elazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!