Salı Sofrası Beşibir arada

featured

Salı Sofrası

Beşibir arada

Sakaryaspor olsun ,Hendekspor olsun gecen hafta tamda dişlerine göre birer rakiple oynadılar. Sakaryaspor dışarıda İnegöl önünde ,Hendeksporda evinde ilk üç puan sevincini farklı skorlarla evlerine taşıdılar. İsterseniz gecen haftanın hikayelerini eşelemeye  önce Sakaryaspordan başlayalım. Ligin başından beri fikstür zorluğuna birde kendi oynadığı oyunun lezzetinden olsa gerek dışarıda kazanamayan Sakaryaspor  İnegöl deplasmanında patlama yaptı.  Zirveye takılı olan rakiplerinden Hekimoğlu evinde Turgutluya takılırken, gecen haftaya lider giren Vansporda evinde grubun en iddialısı olarak görülen Sivas Belediyeye 3-0 kaybetmesi ,yine Bodrumun kendi sahasında Özel İdareye  3-2 yenilmesi  Sakaryasporun kazandığı haftada yeşil siyah çıkışa katkı sunan sonuçlar olarak geride kaldı. Gecen hafta yaşanan sonuçlardan sonra Liderlik Vandan Sivas Belediyeye geçerken, zirvede Van , Trabzon Hekimoğlu, Sakaryaspor, Bayburt Özel İdare ve  Bodrumspor sıralaması puan cetveline oturdu.  Sakaryaspordan sonra ilimizi TFF 3 de temsil eden Hendekspor  da bir ilk yaşadı. Mavi Beyazlılar  bu sezon futbolda çöküş yaşayan ,BŞB İmamoğluna geçtikten sonra kendi başına kalan ,yardım muslukları kesilen grubun sonuncusu Sancaktepe yi 5-0 yenerek ilk kez evinde kazandı, ilk kez iki maç üst üste  üç puan mutluluğu yaşadı. Umarım temsilcilerimizin beraber sevindikleri futbol haftaları çoğalır.

YEŞİL BEYAZ İÇRAAT ( GÜRCAN ALKAN HARMANLIKTA)

Gürcan Alkan bana göre bu ilin sporda, yaşamın içinde güzel duruşu olan bir genç insan, genç teknik adam. Bu saptamalar bana göre genç olduğu için yapılan saptamadır, yoksa o bir aile reisi ve yaşıda kırkların üzerinde seyretmeye çoktan başladı. Neyse biz onun yaşıyla başıyla değil teknik adamlıktaki yeni adresi ile bir şeyler yazmaya çalışacağız. İsmail Yağlar Başkanlığındaki Yeşil Beyaz Harmanlıkspor yönetimi , Gürcan Alkanın Alt yapı koordinatörlüğüne ,üst yapıda kulübede Teknik sorumlu Tevfik tetikle beraber  görev yapması düşüncesini, oy birliği ile harmanlıkspor tesislerine taşıdılar. Yolun başında atılan bu adımı bende desteklerim. İsmail yağlar başkanlığındaki yönetimin bence , Gürcan Alkanın  Erenlerden ,harmanlık futbol  evine taşınması projesi sezon başında santraya   konulan, en önemli icraatıdır . Umarım bu projenin taşları iyi döşenir. Gürcan Alkan Harmanlıkspor için iyi ,vede örnek bir teknik adam  kazanımıdır. Gürcan Alkan Harmanlıkspor  birlikteliğinden çıkacak futbol adımlarını izlemek te bizim işimiz olacak. Nede olsa bende bu kulübün denetimde yedeğinde yeteği bir üyesiyim. Eh bulunduğumuz yeri hakketmekte bize düşer.

BU KIŞ ZOR GECECEK ( ARA TRANSFER )

Sakaryaspor ligte yoluna zirve sevdasıyla devam ederken , geçtiğimiz günlerde her sezon yaşanılan, geçmiş yılların yanlış transfer politikalarının bedeli olarak karşımıza çıkan ,bildik transfer engeli nedeniyle, yönetim yarım ağızla sanki böyle bir durum yokmuşçasına ,tam anlaşılmayan bir açıklama yaptı.  İkinci yarı kışa denk gelecek olan ikinci transfer dönemi için, iki dosyanın kapımızı çaldığını  gazetelerden okudum. Fatih Aydın 142 bin tl, Özkan Taşdemir 87 bin tl. Tribünler boş, şehrin büyükleri  Rüstemlere uzaktan bakarken ,sadece BŞB Başkanının el verdiği mevcut yönetim ,daha devamı gelmesi muhtemel TFF de sıra bekleyen Oğuz Çalışkan, Çağrı Ortakaya ,Apdullaziz ve Umit Yasin dosyalarına  onanırsa ne yapacak?  O Günler yaklaşıyor, bakalım ikinci transfer  döneminde  Yeşil Siyah futbol bahçesinde neler yaşanacak? Dediğim gibi,siyaseten ,tıkanmışlığın içinde yer alan kötü yönetimler nedeniyle, ekonomisi çöküş noktasına gelen bir ülkenin insanları olarak  bu kış ,senin benim gibi ,dar gelirli yurttaşlar için ,velhasılı kelam  herkes için çok zor geçecek. Bu tür zorlukların zaten tribünlerde seyredeni olmayan ,kasasına para girdisi çok az olan Sakaryasporun bu durumdan etkilenmemesi ne mümkün. Bana göre bu süreçte kış transferini düşünmek yerine eldeki kadroyu mutlu etmek en akılçıl transfer yöntemi olabilir. Benden söylemesi, gerisi takımı yönetenlere kalmış bir şey.

BU BİZİM HİKAYEMİZ ( BİZİM SAKARYA ( 18 YAŞINDA)

Bizim Sakarya   2021 yılının son günlerine denk gelen 18 yaşını kutluyor. Eli kolu bağlı bir medyada  ,bu kadar yıl ayakta kalmak bana göre çok önemli bir başarı. Adnan Yüksel önderliğinde ,Tuncer kalaycı eşliğinde ,günün sorunlarını  en iyi sorgulayan köşe yazarlarıyla ,Hasan Kurtiç, Erol Avşar, Yusuf Cınal  ve Mumtaz Özkök gibi eski bir siyasetçinin yazılarıyla el verdiği Bizim Sakarya bana göre, bu şehrin ,bu süreçte  ayakta kalan  en önemli bir yayın organı. İşte bu nedenlede  ben bu gazetedeyim.  Bu şehrin farklı bir  sesi olarak, 18 yıl ayakta kalma başarısı gösteren Bizim Sakarya umarım daha nice uzun yıllar ayakta kalır. Çünkü bu gazete en azından köşe yazılarıyla ,günü sorgulayabilen cesur yürek kalemleri  ile  okunması vede takip edilmesi gereken tek yayın organı. Bizim Sakarya’yı okuduktan sonra  diğer gazeteleri okumanıza inanın hiç gerek yok.

SÖNÜK  BİR AÇILIŞ ( HAKEM RESMİ  BAYAĞI ZAYIFLAMIŞ)

Sakarya Futbol hakemleri   Dernek yönetiminin organize ettiği açılış etkinliği eşliğinde,  2021-22 Futbol sezonu için hakem perdesini açtı. Pandemi öncesi Özgür Aygün Başkanlığı dönemindeki açılış etkinliği ile  bu gün sergilenen Gürkan tekneci önderliğinde yapılan açılışın karşılaştırmasında Özgür Aygün döneminin daha renkli ,içinin daha dolu olduğunu belirtmek gerek. Bu gün yapılan hakem açılışında , Katılım coşkusu  yoktu. Örneğin, TFFHGD Başkanı Apturahman Arıcı , TÜFAD Başkanı Tamer ilacan yoktu. Bilindiği üzere antrenörler futbolun içinde önemli bir yere sahipse, orada o kurumun Başkanı veya bir başka yöneticisiyle mutlaka temsil edilmeli. Son yıllarda hakem açılışlarında görmeye alıştığımız Kulupler Birliği Başkanı, Amatör futbolun içinde hizmet eli bir hayli ağır basan Hüseyin Boz bu açılışta yoktu. Var hakemi olsa da, Erkan Engin neden yoktu? Nede olsa halen Sakarya’nın hakem abilerinin içinde başı çekiyor. Camiaya hizmetleri olan Etem Kovan ,Rıfkı Gökbulut  ,Reşat Mısır, Önder Olcar ,Ercan Yıldırım neden yoktu? Eski hakemlerden olan ,halen yaşayan gazeteci Cevdet Güngör, A.Bayram Gürşen, Ömer Kılıçkeser  neden yoktu. Açılışın içinde eski Hakem büyüğümüz Reşit Çekerin olması , mevcut yönetimin bir artısı olarak bir kenara not edilmeli. Yok, yok gördüğüm kadarıyla geçmişin kısır çekişmelerinin içine sevgi çubuğu konamamış. Sanırım bu hastalık daha çok uzun yıllar süre gelecek. Ben dahil hala bazı şeyleri aşamadıktan sonra, bu günün gençlerinden ne beklenebilir ki. Pantemi şartları deyin ne derseniz deyin, açılışın çok önemli bir resmi var, hakemler küçülüyor. Büyükler sahneden o ve ye bu şekilde çekiliyorlar. ( Bu konu benim için bir başka yazı konusu olacak) Acılışa iş yoğunluğu nedeniyle önce konuşan, ve de önce Açılışı terk eden BŞB Başkanı Ekrem Yücenin cılız kokteyl resmine atıfta bulunduğu ,haberimiz olsaydı burayı ,daha zengin bir donanımla hakemlere sunabilirdik diyen  dikkat çeken sözleriyle kapatmak isterimde, daha anlatacaklarım var. Sakarya’daki Hakem açılışlarına her daim katılarak katkı sunan Mustafa Culcu nun Atilla Karaoğlandan övgü ile bahsedip onun için FİFA hakemliğini işaret etmesi  ,Atilla Karaoğlanın yazılı metinle açılışın içinde birliktelik çağrısı yapması ,açılışın düşündürücü notları  olarak bir kenara hapsedilmeli. Özetle hakem evinin hakem resminde eski husumetlerden doğan boşluklar, hakemlerin zorunlu olarak gençlik rotasyonu içine girmesi, açılışın bende bıraktığı  ufak çaplı bir izlenimdi. NOT O gün için almadığım bana ayrılan plaketi bir vesile   süper lig hakemimiz Atilla Karaoğlandan, Başkan Gürkan teknecinin yazıhanesinde alacağımı benim sofradan duyurmak isterim.

MHK GİTTİ. NEDEN ?

Serdar tatlı önderliğindeki MHK den önce Metin Tokat ,sonrada kısa aralıklarla mevcut  yönetim gitti. Gelenlerin, gitmesine alıştık. Kulüplere MHK beğendiremedik. Ekranların iki eski Hakemi, şovmen Erman Toroğlu ve Ahmet çakarıda bu konuda sıraya koymak lazım. Ellerini taşın altına koymadan ,ekrandan şovlar eşliğinde Hakemler hakkında yaptıkları yorumlarla şöhretlerini devam ettiren  bu ikilide, Serdar tatlı ve ekibinin gitmeleri adına çok şeyler yaptıklarına tanık olduk. Ancak bu gidiş benim içime sinmedi. Trabzonda kaybeden, FB nin Başkanın, Ali Şansalanı hedef alan feryatları eşliğinde toplanan kulüpler birliğinin TFF yi baskı altına alan tutumları sonrası gelen, MHK istifasını ben şöyle okuyorum , FB   bastırdı, kulüpler birliği toplantı, konuyu TFF ye taşıdı ve MHK istifası çabuk devreye girdi. Bundan sonra her canı yanan ,BJK,GS, Trabzon  MHK leri hedefe koyup TFF karşısına çıkarsa şaşırmayız. Yok böyle bir dünya,  o istedi,bu istedi MHK gitsin. Bakalım bu değişim sonrası yeni MHK nasıl şekillenecek? Bu  konuda Yabancı MHK ithali konuşuluyor. Olur ,olur neden olmasın, liyakatın olmadığı ,her şeyin siyaset çeşmesinden beslendiği bir düzenden her şey beklenir.

KOÇ İSTİFA

FB Ünlü iş adamı Ali Koç önderliğinde bir türlü arzu edilen başarı çıtasını yakalayamıyor. Her kötü sonuç sonrası ,günah keçisi olarak kendini bir kenara koyup, başka kapılara sırtını dayayan Ali Koç Başkanlığındaki FB, Trabzonsordan sonra evinde  Alanyaspora kaybetmesinin ardından, tribünlerden Ali Koç istifa sesleri yükseldi. EEEE her iyi futbolcudan iyi teknik adam olmayacağı gibi, her iyi iş adamından da  iyi bir Başkan olmayacağı,  Ali Koçla beraber  devreye girdiğini düşünüyorum. Hadi bakalım Koç efendi, gecen hafta Trabzon’da hakem yaktı, peki Alanya maçında sizi kim yaktı? Bana sorarsanız herkes en iyi bildiği işi yapacak. Ali Koç çok ama çok iyi bir iş adamıdır ama ,gördük ki  hiçte iyi bir Başkan  değil. FB nin başına geldikten beri her sene yaz boz tahtasına çevrilen FB bir türlü  istenilen ölçülerde bir takım olamadı. Öyleyse Ali Koç ne yapmalı? FB nin önünü açmak yönetimsel anlamda kan değişimine gitmek adına koltuğundan çekilmek ilk icraatı olmalı. Olur mu? Olur veya olmaz ,bana ne . Ben tribünlerin isyanını böyle yorumluyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!