Salı Sofrası) BEN EKİBİMLE GELİRİM

featured

Salı Sofrası

BEN EKİBİMLE GELİRİM

Gecen hafta içinde yanılmıyorsam Salı günü TRT de spor programı izliyorum. Cem Dizdar önün konulan bir fikre yorum getirirken, ilginç bir saptamada bulundu. Gecen yıllarda FB de oynayan ve şimdi İspanya da futbol yaşamına devam eden Salcado şöyle bir tespitte bulunmuş, ne yalan söyleyeyim ben Türkiye’de FB de oynadığım yıllarda doğru dürüst idman yapamadım demiş. Allah Allah neden acaba dedim kendi kendime. Cem Dizdar bu konuya şöyle yaklaştı. Neden bizde teknik adamlar ekibinle geliyor ? Neden bizim teknik adamlar bir takıma giderken ben ekibimle gelirim diyor?  Cem Dizdar bu konuya şöyle  bir saptamayla yanıt verdi, tabi kendi ekipleriyle gelirler. Tabi  kol kırılır yen içinde kalır. Bizim ülkemizde yardımcılar  kolay kolay teknik adam çalıştırmalarına ,taktiklerine müdahil olmazlar. Ancak diyor Cem Dizdar ,yabancılarda bu böyle değil. Onlar her konuda beraber çalıştığı teknik adamla istişarelerde bulunurlar. Bizde ise ekip başına yani teknik patrona karşı durulmaz. Durdun mu  eğer boşta kalırsın. Bu nedenle de Salca donun ben Türkiye’de idman yapmamışım tespitini içi iyi doldurulmalı. Takımlar  teknik adam kadrosuna yabancı yardımcı katarlarsa , sanırım bu bizim futbolumuz adına  olumlu izler bırakır.   Ben ekibimle gelirim diyenler içinde, işini iyi yapanlara sözümüz yok ta, bunun sayısal karşılığının  çok olduğunu düşünmüyorum. Özetle salcadonun  benTürkiyede idman yapmamışım diye ortaya attığı iddianın içi iyi okunmalı.

 

CARESİZLİK

Çaresizlik  bir sıçrama tahtasıdır. Köşeye sıkıştığımızda başka çaremiz kalmadığında  bir anda  çözümler üretmeye başlarız.  Gelin çaresizlikle ilgili bir hikayeye kulak verelim. Bir kurbağa yaralanmış ve toprak yoldaki ufak bir çukurun içinde kalmıştır. Bütün gayretine rağmen  dışarı çıkamaz. Diğer kurbağalarda arkadaşlarını  dışarı çıkartmazlar. Arkadaşlarının ihtiyaçlarını karşılaşmak adına  su ve yiyecek getirirler. O sırada bir ses duyulur yolda bir kamyon belirir. Kamyon tam çukurun içinden geçmek üzereyken ,yaralı kurbağa  zıplar ve  çukurdan çıkmayı başarır. Arkadaşları şaşkınlıkla  sorar; hani çukurdan çıkamıyordun. Yaralı kurbağa ise , çıkmak zorundaydım ,başka çarem yoktu  der. Çaresizseniz Çaresizsiniz . Bir şeyi yeterince istiyorsanız ,bir yolunu bulursunuz. Güçlü arzularınız varsa ,hiçbir problem sizi  durduracak kadar büyük olamaz. ( Bu bir alıntı yazıdır)  Bu alıntı yazıdan yola çıkarak  umarız çaresizlik içinde ,ekonomik  sorunlarla ,yönetim arayışlarıyla başı darda olan Sakaryaspor  bu zorlu süreci aşmayı başarır.

SAKARYADA SPOR BASINI YOKMUŞ

Yerelde Tv yayıncılığı yapmaya kalkan, ancak bunu tam rayına oturtamayan ,bir açık ,bir kapalı kanalda  bazı kardeşler Spor basınını  diline dolamışlar. Olabilir iyiyi güzeli aramak adına ,Sakarya’da  daha iyi bir spor basınını hayal etmek  adına bu tür fikirleri piyasaya sürmek kadar doğal bir şey olamaz. Bu kanalda  bir zamanlar ,halada öyledir ya, AKP nin basındaki vurucu timi Hüseyin Cumalı Sakaryada Spor basını yok demiş. Bende ona karşı soru yönelteyim, Sakaryada  Haberci var mı? Olayları özgürce yazan  var da biz mi bilmiyoruz. Ben size iki köşe yazarı ismi vereyim, Erol Avşar, Yusuf Cınal.  Kalemleri iktidarın emrinde olmayan bu iki isimle aynı gazetede olmak bana  farkındalık katıyor. Ayrıca onlara bu şansı veren Adnan Yükselede buradan pay uzatmak gerek. Neyse  biz gelelim asıl konuya. Şenol Kurt Kaya Hüseyin Cumalının  yaptığı tespite verdiği karşılığa bir bakalım. Şenol Kurtkaya diyor ki  Hüseyin Cumalı Spor basının yazacaklarını yayınlayacak gazete patronu yok  dese daha şık olurdu diyor.  Şenol Körkayaya kısmen katılıyorum. Bu gün Sakaryada, Türkiye genelinde olduğu gibi, kıskaca alınmış bir yerel Medya var. Ve biz bu şartlarda   hem kendimizi , hem gazetemizi düşünerek, kılı kırk yararak  gazetecilik adına  bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

SATSO VE BELEDİYE MODELİ

Sakaryasporda yeni yönetim arayışları bir köşede dursun, bu konuda bilen birileri  bir fikir ortaya atmış, Sakaryasporda güçlü yönetim için  SATSO,BŞB bir araya gelmeli . İlk bakışta  cazip bir fikir gibi geliyor insana.  Ancak SAT sonun yardım konusunda  ,tüzüğünün belirlediği oranda Sakaryaspora yardım ettiği her dönem  konuşuldu. Eli sıkı bir Satso  bu projenin içinde yer alırmı? Sanmıyorum. BŞB  her daim olduğu  gibi siyaseten de kontrol altında tuttuğu Sakaryaspora uzanacak , en büyük eldir. Diğer büyük elin Satso olacağına ben ihtimal veremiyorum.  Geçmişte bu konuda yaşananlar  yeşil siyah arşivinde yer alıyor.  Bu nedenle BŞB sinin yanına başka bir bir büyük kapı bulunsun diye cemde o büyük kapı bu şehirde var mı ki?

ECEVİTE KATILIYORUM

Muhalefet etmek her şeye muhalefet olmak değildir. Eğer karşı görüşte olduğunuz biri sorumlu bir makamda iyi şeylere imza atıyorsa eğer ona karşı  durmak, muhalefet etmek Muhalefete bir şey kazandırmaz. CHP nin İl Başkanı Ecevit Keleşin bu şehrin menfaatine olan Kentsel Dönüşüm için Adapazarı Belediye Başkanına el veririp testsek olan açıklamasını yapmasını olumlu bir muhalefet hamlesi olarak görüyorum. Ecevit Keleş Kentsel Dönüşüm için sadece Adapazarı belediyesinin değil, burada Büyükşehir Belediyesi lokomotif olmalıdır diyerekte,  Adapazarı Belediyesine el veriyor. Kentsel Dönüşüm konusunda Ecevit Keleşin muhalefet duruşu da  siyaseten iyi okunmalı.

FRANSIZLAR TÜRK PAZARINI SEVDİLER

Fransa’nın Süper lig takımlarından  Olimpik Lion Altayın genç savunma oyuncusu Cenk Özakları beş yıllığına renklerine bağlamış. Fransızlar bizim futbol pazarına karargah kurarken biz ne yapıyoruz? Örneğin Beşiktaşa bakalım , gecen yıl Sivasta harikalar yaratan Fatih Aksoy gibi  22 yaşındaki bir oyuncuyu ,dış transferde takasta kullanmak adına caba sabrediyoruz. Yok yok biz bu işi böyle yaptığımız sürece ,elimizdeki değerlere güvenmeyip, yabancı hayranlığına devam edersek, elin oğlu Fransadan gelir ,Altayda yıldızı parlayan ,geleceği olan bir oyuncuyu tutar kendi futbol evine taşır.

KURTKAYANIN BAŞKAN ADAYI

Sakarya medyasının bana göre önemli isimlerinden( Özellikle TV Spor yorumcusu )Şenol Kurtkaya , onu bu konuda tek geçerim. Gecenler de Face adresinden bir görüş beyan etmiş. Sakaryaspor için Sapanca başkanlığından istifa eden Cengiz Can Çetini Başkan olarak lanse etmiş. Bu Kurtkaya görüşüdür, katılırsınız veya katılmazsınız ,o sizin bileceğiniz bir şey.  Yalnız  Sakaryasporda Başkan olacak kişi Büyük adresten hicazet almadan  Başkan olamaz ki. Demokratik bir ortamda olsa bana göre  belli bir duruşu olan, cebinde çevresinde karşılığı olan her kişi  Başkan olur ve bu gün den de kötü olmaz. Bu bakış açısı eşliğinde Sakarya futbolunda sapanca dendiğinde ,Sakaryaspor dendiğinde adı gecen Cengiz Can Çetin neden başkan olmasın ki? Varsın birde onu deni yelimde ,Sakaryaspor denilince sığınma limanı olan Büyük adres bu işe ne diyecek. NOT Muhtemelen Sakaryasporun Kongresi ikinci tura kalacağı için ,ilk kongre ayağı için bir şeyler yazmak istemiyorum. Olurya ,ilk toplantıda istenen sayı yakalandı, olası gelişimleri bir sonraki sofrada yazarım olur biter.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!