Salı Sofrası) Belirsizlik

featured

Salı Sofrası

Belirsizlik

Sakaryasporda Nalbant yönetimi eşliğinde yaşanan gelişmelerin içi soru işaretleriyle dolu. Gazeteler her gün, bir olumsuzluktan dert yanan başlıklar kullanıyor. Hergün transferde renkli renkli resimler spor sayfalarında boy gösteriyor. O geldi bu gitti, yönetim iç transferde şu kadar harcadı bu kadar harcadı, yönetime yapılan yeni takviyeler yönetimsel dengeleri sarstı, yeni teknik sorumlu transfer bekliyor haberlerine, yönetimden gelen sesin içinde acelemiz yok ,transferi açacağız mesajları  kamuoyuna bombalanıyor. Tam bir belirsizlik Rüstemlerde kol geziyor. Yönetimin bu güne kadar attığı adımlar içinde, iç transferdeki başarı dışarıya  taşınmış değil. Bu başarının dışarıya taşınması için ,,TFF dosyalarının halli gerekiyor. Bunun içinde para lazım ? Bu para nasıl bulunacak? Kulağımıza gelen bilgilere göre, Başkan yardımcısı yaşar Zımbanın siyaset kulvarında yaptığı sponsor turları varmış. Bizim baktığımız pencereden gördüklerimiz içinde Nalbant yönetimi nin eli kolu rahat değil. Gürses ve Ekşi yönetimlerinin bıraktığı sorunlu TFF dosya mirasları ,onların en büyük handikapları. Buna karşın Nalbant başkan  biz dış transferi açıp ,şampiyonluğa koşan sakaryasporun resmini Rüstemlere asaçağız diyor. Yeni yönetimi fazla sarsmadan ,beklemek gerek. Dün bir bu gün iki.

YANLIŞ ADIMLAR

Sakaryaspor transferi a açar mı ? Bu hafta içinde böyle bir umut olduğu söyleniyor. Gazetelerin spor sayfalarında gezen transfer haberlerinde doğruluk derecesini transfer açılırsa göreceğiz. Ancak izlenen yola bakıyorum ,bunun içinde kadro mühendisliği yok. Özgürlerin, fatihlerin isimlerinin ortalıkta gezindiğini görünce ,yönetimden birinin bir oyuncuyu Sakaryaspora getirmeye çalışmasını gazetelerden okuyunca ,inanın şaşırıyorum. Her yönetici bir oyuncuyu Rüstemlere taşıyacaksa eğer o evin transfer mutfağından ağız tadında yemek çıkmaz. Yok yok bu sezon içerde dengeler korunsada ,dışa dönük transfer hamleleri soru işaretleriyle dolu. Bir takımın izleyeceği transfer yolu için çok önceden kadro mühendisliği devreye girmeliydi, görüyoruz ki mevcut Sakarya sporda  buna benzer bir gelişme yok. Özetle içerde kısmen başarı varda   bu başarı dışarıya nasıl taşınacak ? Bunu test etmek adına ,dış transferin tez elden açılmasını beklemek gerek.

AKIL VERMEK KOLAY

Sakaryaspor taraftarının, Nalbant yönetimine ,içinde başarı vede uyarı  başlıkları olan mektubu komu oyundaki sıçaklığını koruyor. Taraftarın uyarıcı,yapıcı uyarıları tabiki olacak,ancak bunu yapanlar birde kendilerine bakacaklar. Hatta, hala yönetimleri şampiyonluk kıskacı içine alan kalemlerde kendilerini sorgulayacaklar. Sakaryaspor tam dört maç seyircisiz oynama cezası aldı? Bunun bedelini kim ödeyecek ? Kılı kırk yaran,transferi açma uğraşı içinde bocalayan  yönetim. Şampiyonluk isteyenler,yönetimi illada TFF 1 ligi isteriz diyenler bu aşamada ne yapacak ? Sakaryaspor tribünler için bir sevdaysa, hem yazanlar, hem seyredenler  aklı selim davranacaklar. Sakaryasporun mazisini santraya koyarak, transfer yasağı açılmıyor,Sakaryaspor bir sevda diyerek olası olumsuzluklarda Sakaryasporu ceza  sentromu ile baş başa bırakmakla, sakaryasporun sorunları halledilmiyor. Sakaryaspor  sevgisi içinde başarı isteniyorsa, herkes atacağı adımlara dikkat edecek. Bana göre dört maçlık seyredensiz başlangıc ,her yönüyle Sakaryasporun önemli handikabı olarak lige merhaba diyecek. Sakaryasporu sevmek, ona zarar vermekten öte bir sevda olduğunu herkesin çok iyi anlaması gerekir. Bunun içine yönetimi de katıyorum. Onlarda Sakaryasporun geleceği için atacakları adımlarda, planlı proğramlı olmak zorundalar. Son yıllarda bu uğurda atılan adımların yanlışlığının yeşil siyahlı renkleri nasıl  hırpaladığı ortada ve sıcaklığını koruyor.

İMZALA ŞURAYI

Gazetelerin yalancısıyım,isim vermeyeceğim ,yaşanan ve polisiye bir olaya dönüşen olayla ilgili görüş beyan edeceğim. Futbol takımlarını yönetenler doğru işler yapmak zorunda . Ucuk ,ödeyemeyeceğiniz paralar sizi değil ama ,bir zamanlar temsil ettiğiniz takımın başına çorap örüyor. Geçenlerde gazeteler yazdı ben okudum. Bir oyuncu alacakları için kulupe gidiyor, belli bir para karşılığı sözleşmeyi fes etmeye yanaşıyor. Ama gelin görün ki  takımın magandaları ,alacaklı oyuncuya imzala şurayı diyerek işi bedavaya gerdirmek adına tehdit ediyor. Alacaklarından feragat etmyen ,Direnen oyuncuyu darp ediyorlar. Olay şikayet karşılığında karakola taşınıyor. Bu haberi gazeteler yazdı ,okudum. Gazetelerin yazmadığı ,medyaya taşınmayan buna benzer olaylar sadece bu örnekle bitiyormu? Yukarıda yazdım,bir takımı yöneten yönetiçiler eğer kadro oluştururken ,ayaklarını yorganına göre uzatmazsa bu ve buna benzer olaylar yaşanır. Bu gün artık transfer yönetmeliklerinde futbolcuları elleri güçlendi. Bakın Sakaryaspora ,İsmail Gürsesin başımıza örtüğü transfer çorapları ,gelen yönetimlerin elini kolunu bağlıyor. İbrahim Başkana uyarım olsun, transferi açarsanız eğer, yapacağınız transferlere ödeyebileceğiniz kadar  sözleşme şartını masaya koyun.

TATİLDE ÇİZİM YAPAN RUS KIZI

Marmaris Turunc ,Rusların,İngilizlerin,Almanların turizimde yaz tatilinde tercih ettiği ufacık bir belde. Doğayla iç içe olan bu turizm beldesine iki yıldır bende gider oldum. Tadına doyun olmayan tekne turlarının tadı damağımda kaldı. Bunda Sakaryalı Telli Tuncerin sıçak ilgisinin yeri bir başka. Turunçta etrafı kolacan ederken küçük bir Rus kızı gözüme çarptı. Kalem kağıt elinde dinlenirken boş durmuyor ya kitap okuyor ,yada cizim yapıyor. Onlar her fırsatta okuyorlar,ilgi alanlarındaki eğitimsel alanları tatildede yaşıyorlar.  E böylesi gençliğin olduğu bu Ülkelerde her alanda Dünya il eyarşıyorlar.Bizde neler oluyor ? Son olarak Buras BŞB belediye Başkanı Bursa Cumhuriyet caddesinde Kitap okuyan kız çoçuğunu resmeden Heykeli  kaldırtmış. Gerekçe Kızları Ateizme ( Tanrı Tanımazlığa ) özendiriyormuş. Türkiyede eğitim neden yerlerde sürünüyor? Sınavlarda Matematikde ,Fende ,Fizikte ,Türkcede neden sıfır veya sıfıra yakın sonuçlar karşımıza çıkıyor? Sorunun cevabı yukarıda yazılı. Böylesi gerici düşüncenin egemen olduğu ,Bursa daki bu olay ,bunun nedenini fazlasıyla anlatmıyor mu?

LİDER ( ATİLLA KARAOĞLAN)

Sakarya’da yeni dönemde Hakemlerde lider kostümünü Süper lig hakem kategorisine yükselen Atilla Karaoğlan  giyecek. Öncesinde bu önemli Hakem kostümü uzun sayılabilecek bir süre Erkan Enginin sırtında ,sahalarda gezdi. Bu süreci iyi değerlendiremeyen , Hakemlikten başka işlerle uğraşan, Dernek seçimlerimde taraf olan Erkan Enginin, herkesin sevgisini kazanan bir önder lider olamadığı gibi hakemlikte geldiği mevkilerin ağırlığınızda taşıyamadı.  Lider, Öderin sözlük karşılığı ne diyor? Lider yada Önder bağlı bulunduğu( Hakem )t opluma yarar sağlayan, değişimi yönetmek için, sorumluluğu, sezgi ,zeka ve bilgiye ,sevgiye dayalı  uygulayan kişidir. Erkan Engin hakemlikte yükseklerde gezerken bu tanıma uygun lider veya Önder oldumu ? Oldu diyenler parmak kaldırasında o parmakların çok olacağını sanmıyorum.. Bu gün bu mevkie oturan Atilla Karaoğlan ,buralara gelirken önemli sınavlar verdi. Klasmanlarda yukarıları zorlarken ,hem klasmanda hem ilinde Saygın ,herkese sevecen yaklaşımı ile hakemlere güzel örnek oldu. Bu gün onun işi dünden daha zor.Hem yerini koruyacak, hem geldiği yerde yükseliş için iyi yönetimler ergiyecek. Omuzlarına binen yük bir hayli ağır. Hem Türk ,hemde Sakarya hakemliği ondan çok şeyler bekliyor. Bu süreçte Sakaryadaki yönetimdeki yöneticiler Atilla Karaoğlana gözlerinin içi gibi bakarak , bu uğurda ona her konuda testek olmaları gerektiğini düşünüyorum.

SELAHATTİN AYDINI ANMAK İSTİYORUM

Sakaryasporda siyasetin de el verdiği Düzceli Selahattin Aydın dönemindeki Sakaryaspor, güçlü desteğe rağmen o süreçte çok sıkıntılar çekti. Son anda ligte kalan sakaryaspor amatörlüğe düşme kabusları  yaşadığımız günlerin tarihi çok eski değil. Beğenmediğimiz Düzceli Başkan Selahattin Aydın zamanında TFF deki dosyalar temizlenmiş, transfer yasağı kalkan bir sakaryaspor dünyaya gelmişti. Ondan sonra neler oldu ? Düzceli namı değer Selahattin Aydın, Sakaryasporu İsmail Gürsese teslim ederken  şunları söylemişti , ne yapıp yapın Sakarya sporu transfer yasağı içine atmayın . Ne oldu? Gürsesle beraber TFF dosyaları kabardıkça kabardı, giden son yönetimle dip yaptı. Kabak kimin başına patladı? Sakaryasporda başkan olmaya çok hevesli olan İbrahim Nalbantın başına patladı. Şimdi yönetim TFF deki dosyaları imha edip transferi açmak adına çabalıyor. Kim ne derse desin Selahattin Aydın hesap kitap adamıydı. Ondan sonra gelenler  ondan alınan mesajları iyi okuyamadıkları için Sakaryasporda göreve gelen her yönetim TFF dosyalarıyla uğraşıyor. Umarım İbrahim Nalbant yönetimi bu konuda yönetimsel anlamda geçmişin hataları içinde boğulmazlar. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!