Salı Sofrası Belekte neler oluyor ?

Salı Sofrası   Belekte neler oluyor ?

Sakaryasporun belek kampından gelen özel maç karnesinde galibiyet yok ama umut var. Belek kampının nabzını yakından tutan Sportif 54 Editörü Ömer sarıca Sakaryasporun ilk maça göre ikinci hazırlık maçı performansının iyi olduğu yolunda bilgi aktarımında bulundu. Özel maçlara kafa yormak zaman kaybı olur. Hele hele daha dört  önemli nokta transfer diyen bir Teknik adamın eline ,nokta transferlerden hiçbiri  konmamış sa, yeni Sakaryasporun içindeki futbol sepetini, şimdilik çok fazla eşelememek gerek. Transfer kulislerinde isim çok icraat kısmı şimdilik boş. Gurbetçi  forvet gelecekmiş, Yakup  Alkan gelecekmiş, diğer  temasta olduğumuz isimleri kulüpleri  vermiyormuş gibi resmiyette olmayan transferler Sakaryasporun zamanını çalıyor. Başkan , Başkan derken Selahattin Aydından değil ,Büyükşehir belediye Başkanından bahsedeceğim. Allah’ı  var ne ilk yarı nede devre arası kamplarını boş geçirmiyor bizim Büyük başkan. Gittiği zamanda gazeteler bayram yapıyor. Çünkü onun olduğu yerde bereket, Selahattin Aydının olduğu yerde bereketsizlik var. Bizim emekli yönetim Büyükşehir belediye Başkanının ağzından çıkan , transferde gereken yapılacaktır mesajı ortalığı aydınlatır aydınlatmaz atağa kalktı. Bir bakmışsınız sizler bizim sofrayı okurken Belekte bonbalar patlamış.

 

YILDIRIM ZİYARET
İHK Başkanı son yaşanan Hakem sel sorunları, başı sıkıştığında koştuğu, kendine yakın bir gazetede dilinin döndüğünce, kendi penceresinden üstü kapalı anlatmaya çalışmış. MHK den böyle bir açıklama için izin aldı mı  bilinmez .MHK ona Sosyal medyayı kullanan Hakemlere maç vermeyin demiş. Kim bunlar açıkla Başkan  bey. Beynindeki haset, yanlı  duygular içinde kendi kafandan hedefe koyduğun isimler kim? Sen gidiyorken biz oralardan geçiyorduk. Yaptığın beceriksiz icraatlar için basın yoluyla bazı çocukları   günah keçisi ilan etmeye kalkma. Sizin yanlı tutumunuz nedeniyle isimleri bizde var .Gencecik, gelecek vaad eden hakemler evlerine hapsoldular. Bir yandan yeni hakemler kazanmak adına kurs açıyorsunuz ,  bir yandan sizden bizden ayırımı içinde yetişmiş hakemleri bir kenara itiyorsunuz. Yok yok ,tarih sizi bir daha bu camia içinde barındırmayacak şekilde sorgulayıp bir kenara itecektir. Bu MHK gider sizde gidersiniz. Gitmek kalmak çok önemli değil. Çünkü biz  biliyoruz ki o koltuklar kimseye baki kalmıyor. Bunu da en iyi sen bilirsin. Çünkü sen oralara gidip gelen ,hem de çok sık gidip gelen bir isimsin. Gittin geldin ama, adil olmayı öğrenememişsin be kardeş. Önemli olan adil yönetim şeklidir de, bu senle beraber yola çıktığın iç ve  dış   ekibinde yok ki.. Kusura bakma sevgili Yıldırım senin samimiyetine inanmıyorum.  İdman programlarını  denetlemek ,idmana geleni gideni tespit  etmek için, bu işe günün elektronik  sistemini  getirmenize sözüm olmaz. Ama bunu yaparken siz işinize bakacaksınız. Ama sen ve arkanda turlayan ekibin  mevcut  derneğin hizmet paketini geliştirmemesi adına, onları ön plana çıkmasını içinize sindiremiyorsunuz. Bu işler sosyal  işler ,Sosyal işlerde Dernek yönetiminin işi . Bu işlere ASKF yı , Tufadı ,İHK katamazsınız. Sağdan soldan para toplanacak ,yardım talep edilecekse bu işi bırakında onlar yapsın. İdman kaçıranlara gerekirse maç verme mantığı bu sıkı yönetim içinde tuttuğunuz, geleceğin hakemlerin  yetiştirme projesi  içinde mantıklı değil. Güvendiğimiz isimler derken ,kime güveniyorsunuz ,kime güvenmiyorsunuz sevgili Ercan Yıldırım.. Ben söyleyeyim , size yakın olanlara güveniyorsunuz. Yani güven duygunuz içinde adamına göre muamele ön saflarda duruyor. Bunu nerden mi  biliyorum, Sapanca semalarında gezinenlerle, Dernek etrafında turlayan hakemlerin listesini çıkartıp, bu konuda analiz yapmak benim için hiçte zor değil. Özetle  Ercan Yıldırımın gazete açıklamaları doyurucu olmaktan çok uzak ,gerçekleri yansıtmıyor. N ediyeyim eğer ben yanlış düşünüyorsamAllah beni ,sen yanlış düşünüyorsan Allah sizi islah etsin. Kin nefret ,kine nefrete dayalı ,yanlı icraatları dün sevmiyordum ,bu günde sevemiyorum. Yanlış düşünüyorsam Allah beni affetsin.

ADAPAZARI  GİTTİ ,BALIN HAVASI SÖNDÜ

Bal liginde başlangıç yıllarında esen Adapazarı rüzgarı kenara çekildikten sonra  Sakarya’nın bu ligdeki havası söndü gitti Hikmet Sevimle beraber bizim ilin serpilen Bal ligi heyecanı onlar gittikten sonra o günleri aratır oldu. Hikmet Sevimle beraber üç yıllık proje ile 3 lige çıkma projesi  tutmayınca ,Sevim gitti Karamana düşüş egemen oldu. Baldan düşen Adapazarısporun Karaman tesislerine Adapazarı belediyesi  destekli  sivil yönetimler ,Hikmet Sevimle yaşanan Baldaki heyecan dolu günleri geri getiremediler. Adapazarı sporun  bu alandan zorunlu çekilişinin ardından devreye giren serdivan ,Karasu ,Kalaycı ,Kocaali hamleleri  çok sönük kaldı. Tesis , imkan ,akıllı hamleler olmadıkça Balda başarı gelmediği gerçeğini bu ligde oynayanlar cebine koyup yola çıkmalı. Öz kaynak düzeni  içersine kalite gelmesi adına, dışa dönük, kaliteli transferlerinde  eklemek gerektiğini ben bu süreçte kafama not ettim.

ALATTİN HAMZA GİTTİ

Sakaryasporun öz kaynak bahçesinden bir oyuncu daha dalından koparıldı. Selahattin Aydın ve ekibi Bu Otobüs bu şehrin değerlerini taşıyor solo konunun içini boşalttı . Alt yapıdan kim geldiyse onlar zamanında köle muamelesi gördü. Alaattin Hamza Okta bu sürecin oyuncusu olarak Futbol çantasını alıp, Sancaktepe yolunu tutmuş. Ne yalan söyleyeyim  adı sezon başı Adana Demirsporla anılan Alaattin Hamza Okun bizim ligin içinde kendine takım bulmasına üzüldüm. Benim gözümde o daha üst lig oyuncusuydu. Ne yapalım gittiği yerde Blerim  Mula , gittiği yerde Veysel  Beşik bizden birileri. İnşallah onlarla beraber Hamza Ok buradan futbol çıkışı ile daha yukarları ligleri görür.

AYDINDA AMATÖR VAHŞET

Aydın 1 matör küme maçında yaşanan futbol vahşeti gecen hafta içinde Ulusal da yazılı ve görsel basında manşetlere taşındı. Kırmızı kart gördükten sonra yerde yatan rakibinin yüzüne acımasızca tekme atan Nazilli Sanayi spor  oyuncuya Mehmet değirmenciye  2 yıl muşambalardan  men ve 21 maç oynamama  cezası  verilmiş. Bize göre lisansı iptal edilip, direk ceza evine gönderilseydi inanın daha şık düşerdi. Futboldaki vahşet ülkenin içindeki kaos ortamının bir parçası olarak sahalara kadar indiyse eğer  ,Allah beterinden korusun diyerek amin demek bize düştü. Sevgisizlik virüsü her alana girdikten sonra bu resimde kısa sürede unutulur. Aydın İl Disiplin kurulunun aldığı bu karar için, yaptığının cezasını fazlasıyla aldı başlığını atan gazetelerin tespitine de katılmak mümkün değil. Bu arada Eski futbol Hakemi Avukat Umut Metin Sportif 54 yaptığı açıklama ile bizi destekler bir görüş beyan etmiş. Sporda Şiddete Hakem ve Gözlemci raporları doğrultusunda Disiplin cezası kesmez, bu işin birde yargı yolu var dedi. Umarız Yargı bu vahşetin ucundaki sporcu ya bu yoldan da gereken cezayı verir.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!