Salı )sofrası Beklenti

featured

Salı  sofrası

Beklenti

Sakaryaspor taraftarı ,spor kamuoyu bekliyor. Neyimi? Ne olacak bu Sakaryasporun hali, transfer açılacak mı ? Açılacaksa transferde nasıl bir hamle olacak? Pazartesi pas geçildi. Bu gün günlerden Salı ,bu gün yönetimin iki ağır topu Başkan nalbant ve yardımcısı Yaşar Zımba TFF Başkanını ziyaret edecekler. Bu ziyaretin içinden para yardımı çıkmaz. Öyleyse ne çıkar? Cumhur Başkanının Sakarya ve Bursa ile ilgili özel yaklaşımları olduğu söyleniyor. Bu mesajdan ben şunu anlıyorum, ey bu iki şehri yönetenler , bu takımlarınıza sahip çıkın. Nasıl çıkılacağı konusunda bana sormayın,kendi iinizde bunu halledin. O zaman bizim ilde Büyükşehir Başkanı bu mesaj tan bir şeyler çıkartıp masa üstüne koymalı. Sakaryaspor Başkanı  sıcak bilgi olarak bana sundu ,biz Belediyeden, dolayışı ile BŞB Başkanından  para istemiyoruz ,Sakaryasporun önünü görmesi ,transferde bir an önce atağa kalkması adına cebimizde var olan projeye el versin bu bize yeter diyor. Yani yönetimin beklentisindeki, sorun paketini halletmede Ekrem Yücenin bu beklentiye yaklaşımı çok önemli. Herkes gibi bende bekleyenler safından kendime yer ayırttım. Anladığım kadarıyla bu hafta soğuk yağmurlu Ağustosa rahmen çok sıcak geçecek. Ve şu da bir gerçek ,beklemek , her gecen gün Sakaryasporun aleyhine bir gelişme olarak, Rüstemlerin kabusu  oluyor. Umarım bu kâbustan bu hafta uyanırız.

DEVİR ATAMA  DEVRİ

Futbolda  TFF adına görev yapan Futbol İl Temsilcileri ASKF lerin emrine girdikten sonra seçimle işbaşına geliş devri tarih oldu. ASKF Başkanı yönetimi seçimle iş başına geliyor ama TFF adına görev yapan aslında illerde futbol patronu olan İl Temsilcileri artık atamayla göreve gelir oldular. Bizim ilde dedik ki  Demokrasi işlesin ,seçim olsun ,ama gel gör ki b günün ASKF Başkanı b konuda bildiğini okmaya devam ediyor.  ASKF isteği ile Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demirin görev süresi üç yıl uzatıldı. Bizim Tezcan demir takıntımız yok, bizim takıntımız demokratik olmaya n atama sistemine. Gördük ki bay Başkan Yaşar Zımba Demokrasiden yana değil. Ne diyelim devir tek adam devri. Ben Tezcan Demiri  çok severimde ,Demokrasi benim olmazsa olmazım.

HENDEKTEN DOĞRU TEKNİK HAMLE

Hendek spor gecen yıl Bala çıkma adına attığı önemli hamlenin içinden   öne çıktığı bir yarışta geride kaldı. Oysa TFF 3 liginin sıcaklığını hem bağlı bulunduğu ilce ,hem de Sakaryaya  yaymıştı. İç sahada kaybedilen puanların faturası ağır oldu. Gecen yıl  iki yabancı Teknik adamla yol yürüyen Hendekspor bu sene teknik adamada özüne dönmüş. Hendekli Sami Bağdatlı önderliğinde yola çıkan ,yardımcıları ,kaleci antrenörü Sakaryalılılkardan oluşan Teknik kadroya inanmak gerek. Hendek teknik adam anlamında bayağı donanımlı. İmdat Kum, Cengiz Tarım gibi Süper ligi ve Bal ligini iyi bilen teknik adamlar Hendek futbolunun başı sıkıştığına koşabileceği isimlerdir. Aralarında bazen kırgınlıklar yaşansada ,Hendekspor için davet geldiğinde hepsi koşar adım davete icabet ederler.

SERONOMİDEKİ YABANCI RENGİ

Süper ligte ergonomi yapılıyor ,Milli marşımız çalıyor ama ,milli marşa eşlik eden oyuncu sayısı evlere şenlik. Hele hele GS maçlarında sarı kırmızılı forma içinde gecen yıl hemen hemen bütün maçlarında 11 yabancı gördük. Bu durum TFF nin yeni Başkanı tarafından kısa bir süre önce dillendirildi. Türk Futbolunun ,Türk Militanımınım önünü açmak adına  takmalardaki yabancı sayısına bir vesile sınırlama getirerek gelişim içindeki ,geleceği olan Türk oyuncuların  önünü açmak gerekir diyor TFF Başkanı Nihat Özdemir. Getir seni tutan mı var. UEFA Denetimi gelmeseydi, takımlar alt yapıya eğilirler midi , dışarıdaki gençlerin peşine düşerler miydi. Türkiye liglerine ver ayarı, yabancı sayısını makul seviyeye çek olsun bitsin. Sonuçta bu gün eleştiri oklarını çevirdiğimiz yabancı sayısında TFF  devreye soktu.

ZINBA OLMASAYDI

Sakarya hakemliği Bayram öncesi MHK nin yarattığı Kaos ortamından çıkmak adına, bayağı  endişeli günler yaşadı. Tüm illerdeki İHK yönetimlerini değiştiren Sakarya’ya Kayyum ataması hayali peşine takılan MHK nin  tepki çeken bu uygulamasında Sakarya hakemliği ayaklandı ama bu işin resmiyete dökülmesini geri püskürten adamın ismi ASKF Başkanı Yaşar Zımba oldu. Sakarya’da karışıklık var ,Sakarya’da kaos var diye değişime gitmek isteyen MHK nın karşısına benim ilimde sorun yok, benim ilimdeki son iki İHK yönetimleri ile ( Kemiksizoğlu ve Şükrü Özkan dönemini kasteden ) son derece uyumlu çalıştıklarını deklare eden Yaşar Zımba ,MHK nin Sakarya ile ilgili atama işlemini durduran adam oldu. Net olarak söylüyorum Yaşar Zımba olmasaydı bu gün Sakaryada MHK nin huzur bozan uygulaması Kayyum işbaşında olacak tı. MHK nin Sakaryada kimlerin huzur bozduğunu ,kimlerin kaostan beslendiğini  daha iyi irdelemeli. MHK ayrıca şunu bilmeli Sakarya hakemliği değil Dernek mahkemelik .Ve  o mahkemeyi Sakarya’nın başına musallat edenler Sakarya’da dernek ve İHK yönetimlerini ele geçirmek isteyenlerin oynadığı bir oyundur. O mahkemenin ilk ayağımda geri tepti. Şimdi ikinci aşamamada Eylül dede büyük bir ihtimalle o mahkeme dosyasıda kapanacak. Yani Sakaryada sorun hakemlerde ve İHK de değill. Ben Eskişehir sonrası Sakaryada yapılacak toplantıdan Sakarya hakemliği adına  İHK belirlenmesinden olumlu sonuç çıkacağını düşünüyorum.

HİÇRİDE E BEDİYETE UÇTU

Kurban bayramında yakinen tanığım üç dostu ebediyete uğurladık. Bayramın birinci günü Salonları beyefendi, yüreği sevgi dolu Teakwando hocası Coşkun Çakmak’ı Yeni Camiden ebediyete uğurladık. Yeni cami Çakmaklın son yolculuğunda tıka basa doluydu. Vakit namazını gittim başka camide kıldım, sonra can eze namazı için tekrar Yeni camiye dönüş yaptım. Sonra karasudan yazlıkçı dostlarımdan İsmail Oka Ferizli’de akraba ziyareti dönüşü araba çarpmış. Bu kaza sevgili Oku son yolculuğuna uğurladı. Ve Bayramın son gün Sakarya futbolunda önemli bir yeri olan Sakaryasporlu röveşata Hicriyi kaybettik. İki yıldır yakalandığı amansız hastalık onun ölüm hikayesi oldu. Maçını yönettiğim ,yıllarca dostluğum olan Hicri için 64 yıllık yaşamı nın içine Sakaryaspor Kağıtspor,Bursaspor,Erenlerspor  takımlarının isimlerin yerleştirirken ,onun teknik adam olarak Sakarya  futboluna hizmet ettiğini  buraya not etmek gerek .Kısacası Sakarya  renkli, bedeni yüreği futbolla dolu bir insanını yitirdi. Hiçriye allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim. Bır zamanlar Hicriyle beraber Seka Kağıt ta beraber oynadığı yılların oyuncu grubunu bana attı.. Bende aldım o resmi sofraya koydum. Bakalım sayfaya koyduğum oyuncu grubu içinde Hiçriyi vede Terlli Tunceri tanıyabilecekmişsiniz.

BİLGE TESBİTİ

Bu hafta ki Salı sofrasının resim kısmında bir cin düşünürün kıyaslaması var. Resimdeki adam diyor ki  Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bil Biyenin hatasını düzeltin ,size  minnettar kalacaktır. Aptal kimdir ,Bilge kimdir? Bu yazıyı bu düşünceyi kaleme alana sormak gerek. Ama benim bildiğim ve de çok bilinen bir yaşam gerçeği vardır, bir tane cahil dostun olac ağına bin tane akıllı düşmanın olsun. İnsanın başına vede toplumların başına ne gelirse cehaletten gelir. Cehalet karanlığın tetikisidir. B u haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun. NOT 17 Ağustos kabus dolu deprem yaşanalı 20 yıl olmuş. Bildik sözler yinelendi, unutmadık, unutmayacağız. Yok ya. Bu kadar mı ? Deprem için ne yaptınız? Bir daha deprem olursa ne yaparız. Tabi ki her zaman olduğu gibi allaha sığınırız. Bizde herkes gibi yapalım ,Allahım sen bizi bu tür felaketlerden koru. Amin. Bu depremde ölenlere  Allahtan bir kere daha rahmet dilemeyi de unutmamak gerek. Çok güzel insanları kaybetti bu şehir.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!