Salı Sofrası Başrollerde iki oyuncu

Salı Sofrası  Başrollerde iki oyuncu

Sakaryasporda bu gün neler olur? Bu sorunun cevabını önceden kestirmek çok zor. Son zamanlarda transferlerde veya transfer görüşmelerinde verilen resimler dikkatimi çekti. Siz hiç BJK veya FB başkanının transferde alınan ve ya konuşulan oyuncularla beraber resim verdiğini gördünüz mü? Sakaryasporda Başkan İsmail Gürses ile beraber resim karesinde Sportif direktör Özcan Kızıltan’ı görmek mümkün. Bu resimden benim çıkardığım şu Sakaryasporda her şey bu ikiliden sorulur. Pekâlâ bu takımın başındaki teknik adam bu gelişmelerden rahatsız olmaz mı? Ben olsam arkadaş her şeye siz karar verecekseniz ,benim burada ne işim var diyerek tepki koyarım. Sanırım bu gidişle Sakaryasporda direksiyonun başına tam teşekküllü olarak Özcan Kızıltan geçebilir. Hazırlıklı olun ve bekleyin. Sadece bu mu ,gazete sayfalarında çıkan boy boy transfer haberlerinden kaçı doğru çıkacak ,yeni sezon çalışmalarında yeni transfer olarak kimler karşımıza çıkacak? Bu soruların içi boş olursa seyredin gümbürtüyü.

SANDIK İSTERİZ SANDIK

Yeni Futbol İl Temsilcisi kim olacak? Seçim olacakmış ,olmayacak mı? Atama usulü İl temsilcisi tekrar karşımıza dikilecek mi? Bu soruların yanıtını ASKF Başkanlık koltuğuna ezici bir secim zaferiyle oturan Başkan yaşar Zımba verecek. Verecekte, bunu özgür iradesiylemi, yoksa birilerinin el altından göndereceği siparişe göre mi belirleyecek. Bak arkadaş sen sen ol siparişe göre karar verme. Bak arkadaş eğer Futbol İl temsilciliği makamı yeniliklere kucak açacaksa, İl temsilciliği için aday sayısı fazlaysa, bırak bu işi sandık çözsün. Sen otur bir kenara, millet oy peşinde koşarken ara sıra içtiğin sigaranın dumanını tüttür.  Bırak bu günün İl temsilcisi, bırak onun yerine talip olanlar kulüplerin tercihine göre sahnede yer alsınlar. Bu arada son dakika gelişmesi olarak Başkan yaşar Zımbanın da gecen hafta içinde Bizim Sakarya aracılığı ile sandıktan yana tavır aldığını sizlere duyurmuştuk. Bunun tekrarını birde Salı sofrasından yapmış olduk. Siz bu yazılanları okurken Başkan yaşar Zımba İstanbulda konfederasyon başkanı ile bu konuyu görüşüp karara bağlayarak Sakaryaya dönüş yapacağını da yine buradan deklare edelimde ilgili olanlar onun yolun gözlesin.

ÖĞRETMENLER DERNEĞİ

Sakaryada Beden Eğitimi Öğretmenleri geçici Başkan İlhan Sütlü önderliğinde örgütlenmişler. İlk iş olarak ta geçmişte Sakarya’da görev yapan eski Beden Eğitimi öğretmenlerini bir gecede ağırlayarak onlara plaket vermişler. Şimdilerde o devrin öğretmenleri olmasa da, imam düşüncesinin eğitimin içine yerleştirilme cabaları ağırlık kazansa da Eğitim dünyası içindeki Öğretmenlerin geçmişine sahip çıkmasını önemsiyoruz. Resimlere yansıyan eğitim dünyamızın eski duayen öğretmenleri görünce dünün kıymetini daha iyi anlamak mümkün. Gelinen noktaya üzülmekte en azından onların yetiştirdiği öğrencilerinin varlığı bizi gelecek adına umutlandırıyor.

CHP VE SPOR

CHP Gençlik kolları sahaya inmiş. Halkın partisinin, halkla, sporla bütünleşmesi kadar doğal ne olabilir ki. Sakaryada sessiz silik siyasetin adresi CHP de Gençlik kollarının Farkındalık ,engelliler gününde ,onlarla el el ele gönül gönülle olmasının haberlerini okuyunca azda olsa sevindim. Gençlik kolları başkanını sporda daha etkin olmaları dileği ile kutluyorum. CHP Gençliğinin göstereceği dinamizm günümüz Türkiyesinde çok ama çok önemli. Sadec gençlik kolları değil İl Başkanlılığı vede ilce başkanlığı kadrolarını da daha etkili olarak halkla bütünleşmesini bekliyoruz.

SAHİLDE YAVAŞ YAVAŞ

Sahil Karadeniz bu günün Yalısporu kısa bir süre önce Başkan değişimi eşliğinde yeni bir yönetim modeli ile Süper dünyamıza konuk oldu. Son iki sezondur Playof köprüsüne tutunmak için büyük efor sarfeden Yalısporun şu sıralar  elindeki kadro büyük ölçüde değişime uğrayacağa benziyor. Buna gerekçe olarakta transferde küçülme hamlesi gösteriliyor. Büyük düşünürken, birden küçük düşüncenin peşine takılmak süper lig rajonuna ters düşer. Kulislerde yalısporun şimdiden düşecek veya düşmeye aday takımlar içinde gösterenler, bizim ilde değil Karasuda yaşıyor. Apo Başkanın deneyimine, yöneticilikteki geçmiş başarılarına dayanarak şu düşüncemi santraya koymak isterim. Futbolda birden küçülmek o camiada sarsıntın yaratır.

İZLANDA VE BİZ

İzlanda Avrupa kupasında sekiz takım arasında kendine yer buldu. Çeyrek finalde Fransaya -5-2 yenilip elendiler ama ortaya koydukları futbol çıkışıyla ufacık, yaklaşık 352 bin kişilik nüfusuyla  adlarını futbol beyinlerine kazıdılar. Sakarya Merkezden nüfus olarak çok az. Yaşadıklarımızı gördüklerimizle bütünleştirince anladık ki maharet büyüklükte ,maharet nüfus çoğunluğunda ,maharet çok çocuk yapmakta değil. Peki aslonan nedir? Maharet elindeki insan kaynaklarını, insan değerini sporda olsun ,eğitimde olsun iyi yetiştirmektir. Sporda bile insanı, kulüpleri ayrıştırır senden benden diye ikiye ayırırsan, eğitim deyince aklına sadece imam vari düşünce gelirse bu iş olmaz. Ufaçık İzlandadan sporda büyük hamle karşına dikiliyorsa git o ufak ülkeye bak bakalım aralarında ayrışma varmı. Git bak bakalım sanayide ,eğitimde nerelerdeler. İzlanda son dört takım arasına giremese de ülkesinin haritadaki yerini ,küçüklüğünü büyüklüğünü bu organizasyonda ortaya koyduğu futbol çıkışıyla bir güzel kanıtladı. Bazı şeyler nüfus büyüklüğü ilen, Yeni Türkiye masallarıyla olmuyor. Efendim bu haftalıkta bizden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalırsa eğer kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!