Salı Sofrası ) Bandırma örneği ve Sakaryaspor

featured

Salı Sofrası

Bandırma örneği ve Sakaryaspor

Bandırmaspor son yıllarda TFF 1 ligine sıkça çıkan ve de düşen bir takım oldu. Bu bize ne gösteriyor Bandırma hep gözü yukarıda olan ,belirlediği hedefe sıkça koşan örnek bir takım. 2019 -2020  sezonunda bizim grubu lider bitirip CoronoVirus sayesinde TFF nin ligleri tescil ediş şekliyle  tekrardan  TFF 1 ligine çıktılar. Biz çıksaydık iyi olurdu ama olmadı. Neden olmadı niçin olmadı?   Nedenleri içinde neler var?  Bu soruların içine malzeme yüklemek adına önümüzde çok süre var. Gelelim yazımızın başlığına, Bandırma örneği neyi anlatıyor? Bandırmaspor yönetimi TFF den gelen 1 Lig işaret fişeğini garantiye aldıktan sonra ilk iş olarak 2020-21  Sezonu kadro planlamasını yaparken eldeki oyuncu grubundan 11 ile tekrar anlaştı. Yapıyı bozmadılar. Çatıyı çatarken eksik yerlere futbolcu takviyesi yapacaklar. Bana göre Bandırmaspor akıllı bir hamle yaptı. Maalesef biz bunu beceremedik. Özellikle bu sene Nalbant yönetiminden sonra göreve gelenler takımın içini dışını yerle bir ettiler. Bir takımın  yapısı ile fazla oynamak başarıyı getirmediğini umarım yönetimsel anlamda  Sakaryasporun başında olanlar ve de olası bir kongre ile Sakaryasporu ele alacak yeni yönetim ,Bandırma örneğinden yola çıkarak  yeni Sakaryasporu kurarken ,takımın yapasıyla fazla oynamazlar. Hoş transfer açılacak mı ? O bile belirsizliğini koruyor. Umarız  gitmeye aday  mevcut yönetim gittik den sonra, gelecek yönetim transfer yasağına takılmaz.

İKTİDARIN TAKIMLARI

Gecen Pazartesi akşamı ,Halk TV de  Enver Arseverle, bu güne göre aykırı Spor yorumcusu  Bilgin Gökberk’in tatlı bir futbol sohbetini, Karasuda elektrikler kesilene kadar keyifle izledim. Bilgin Gökberk Başakşehiri ,Ankarasporu anlatırken  diyor ki, bunlar iktidarın takımları. Bakın bugün için din ve spor yoluyla ülke gündemininim değiştirebilirsiniz. Gerek başakşehir, gerekse Osmanlıspor  bu uğurda kurulan ,genelde iktidarın belediyeleri eliyle beslenen iki takımıdır diyor. Bilgin Gökberk bunlar proje takımı diyerek, bu iki takımın süreçteki rolunu bu sözlerle süsledi. . Böylesi takımlar şampiyon olsa ne olur olmasa ne olur?. Dert yok gasebet yok. Herkes ekonomik sıkıntı ile boğuşurken, bu iki takımın bir eli yağda bir eli baldaydı. Ankarada Belediy, benim için sürpriz olmaz. Başakşehir  neymiş yolu ağır ama  tedbirli olarak  yürüyüşün ardından şampiyonluğa koşmuş.  Efendim, gerçekten öylemi?  Bu süreçte FB,BJK,GS  hatta Trabzon UEFA ile borçları nedeniyle sorgulanırken, kıskaç altında bu süreçlerden çıkmak adına  yoğun caba sarfederken ,  Sponsorlar ve Belediye destekli Başakşehir in kapısına bu dertlerden hiçbiri uğramıyordu.  Bu nedenle Başakşehir şampiyon olsa ne olur olmasa ne olur? Yakında bu proje takımı için yatırım amaçlı devir teslim işlemleri devreye girerse  hiç şaşırmam. Kimse bana Başakşehirinşampiyonluğunu anlatırken bu şampiyonluğu bal börek  sunmaya kalkmasın.

SEDAŞ HEVESİMİZİ KURSAĞIMIZDA BIRAKTI

Geride kalan pazartesi akşamı kendimi  Sakaryaspor –Ankaraspor maçını seyretmeye kilitlemiştim. Ama bu arzum isteğim, Sedaşın Karasuda patlayan Tratayı onarmak adına yaptığı kesintiye teslim oldu. Karasuda karanlıkta kalırken, mum aramaya çıktım. Karasulu esnafa sordum nedir bu kardeş,ne olmuş? Esnaf gayet rahat,  abi biz alıştık buna .Onun için arıza nerede ,ne zaman onarılır bizim için önemli değil rahatlığı içindeydi.  Karasu gelişmeye aday bir kıyı şeridimiz .Ancak  bu Sedaşla ,bu Sedaş çalışmasıyla ikide bir ilçeyi karanlığa  teslim etmekle  bu cazibesini  ne kadar ileriye taşır  ? Bu bende koskoca bir soru işareti. Elektriğe cat pat zam yapan sedaş Karasuda  daha iyi çalışmak zorunda. Özellikle tatilcilerin Karasuyu istila ettiği anda yapılacak kesintiler, Karasuyu sık sık karanlıkla çarpıştırmak  Karasunun tatilciler için cazip olmasına köstek olabilir. Özetle elektrik kesintilerine alıştırılmış olan Karasulular gibi ben bu kesintileri bir tatilci olarak sineye çekemem.

SAKARYASPOR BENİ YANILTTI

Sakaryasporu play ofta eşleştiğimiz Ankara Demir maçına çıkmadan önce  benim fovarim Sakaryaspordu. Yanıldım. Pantemi sürecinde çok iyi çalıştığını düşündüğüm Sakaryaspor bu çalışmanın karşılığını alamadı. Karasuda elektrikler kesik olduğu maçı izleyemedim. Sadece özetleri seyretme fırsatım oldu. Demek ki bizdeki futbol tecrübesi eşliğinde  ,senaslansın, sen Playoffların tecrübeli futbol  takımısın diyerek bir takımı önceden  favori  göstermek, futbolun raconuna tersmiş.  Futbolda dün yoktur ,bu gün vardır. Bir maçın analizini yaparken bu günü sorgulamak, bu güne göre  yorum yapmak gerekirmiş. Gönlümüzün fovarisi  Sakaryaspor neden kaybetti? Geriye bir dönüp bakalım. İki yönetim gören ,iki Başkan gören ,iki transfer dönemi yaşayan.  Gelenin gidenin yaptıklarını imha edip, kendi dünyasına uygun takım kurması, kendilerini çok isteyen oyuncu grubuna çok güvenmeleri,  Antalyada  istenileni Rüstemlere taşıyamadı.  İşte bu çok kötü oldu. Borç batağındayız, transfer yasağı kapıda. Gelde bu sorunları aşıp tekrardan şampiyonluğa aday bir takım kur ,kurabilirsen. Sakaryaspor için nereden bakarsanız  ,Yeşilden çok siyahı daha fazla olan bir süreç geride kaldı. Bu siyahın aydınlığa çıkması   bu günkişartlarda ,bu yönetimle çok zor. Allah Sakaryasporumuzu korusun.

BİZİMKİLER  YIKILDI

TFF liginden Süper lige çıkacak takımları belirlemek adına yapılan   Karagümrük-Akhisar, Adana Demirspor –Bursaspor  maçlarının ikinci yaklarıda oynandı ve Süper lige çıkma finaline adlarını yazdıran takımlar Adana Demirspor ve Karagümrük oldu. Bur da Adana ilk maç 0-0 bitmişti. Rovanşda Adanada kazanan hem de farklı kazanan  AdanaDemirspor oldu. İstanbulda Vefa stadında  Karagörük önünde müthiş dönüşe imza atan 3-1 den 3-3 yakalayarak rövanşa büyük avantaj taşıyan Akhisar bu şansını iyi kullanamadı. Bizin ilin teknik adamı Yılmaz Vural ile yardımcısı İlhan Var , İstanbulda  yakaladıkları avantajı  yukarıya taşıyamadılar. Akhisar kazanmasa bile  0 -0,1-1 ve 2-2 ile  finali göreceği maçı 1-0 kaybetti ve devre dışı kaldı. Akhisarda önemli işler yapan Yılmaz Vural ve İlhan var adına üzüldüm. Nede olsa bu ikili bizim ilin iki teknik adamı.

BAYRAM GELMİŞ NEYİME

Bu gün Salı, Kurban bayramına iki gün kaldı. Coronotehditinedeniyle  bu bayramımda sevdiklerimizle el ele kol kola kutlama şansımız yok. Zorunlu olarak Birbirimizi uzaktan seveceğiz. Hoş son yıllarda Bayramlar Coronoolmadanda Bayram olmaktan çıkmıştı. Bayramların içinde sevgi, Bayramların içinde çoşku yaşamsal olarak ,bu iktidarın yarattığı ayrımcı politikalar yüzünden çoktan ölmeye ,eski cazibesini kaybetmeye başlamıştı. Corono bu ayrışmayı ,bu yozlaşmayı dehada fazla tetikledi. Bana sorarsanız bayram lar benim için  çoktan cazibesini kaybetti. Dinsel siyasetin her şeyi yerle bir ettiği ortamda ,bayram olsa ne olur olmasa ne olur. Bayramları hala  yaşamaya çalışanlara sözüm yok. Onların bayramı kutlu olsun. Ben bayramda eski alışkanlıklarıma sadakatten, büyüklerimi aramaya özen göstereceğim. Benim için yaşadığım, sağlıklı olduğum her gün Bayram. Benim Bayrama bakışım size aykırı gelebilir, böyle düşünenlere saygı duyarım. Ama bakın Ülkenin içinde yaşananlara içinizden bayram yapmak geliyor mu? Bakın bakalım Ülkenin ekonomisi nerelere gelmiş. ? Bakın bakalım işsizlik nerelerde ? Bakın bakalım bu ülkede Üniversite  bitiren genç işsizlik  noktasında nereye gelmiş? Kısacası ülkede ekonomik istikrar herşeyi ateşleyen önemli bir faktör. Bayramı bu çizgiler içinde  önüme koyarken ,umutsuzluğun umuttan çok ilerde seyrediyorsa ,Bayram gelse ne olur gelmese ne olur.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!