Salı Sofrası Aykut, Aykut, Aykut, Aykut, Aykut

featured

Salı Sofrası

Aykut, Aykut, Aykut, Aykut, Aykut

Bandırma maçında yaşanan dramatik yenilgi sonrası sahanın en genci, zorunlu nedenlerle Yeşil Siyah kale nöbetini alan Aykut, maç sonu rakipleri tarafından teselli edilirken, tribünler, yuh seansı içine onu dahil etmedi. Genç Aykut Maratona giderek kendine gösterilen, içinde moral dolu sevgi yüklü olan yaklaşıma sevgiye karşılık verdi. Aykut Bandırma maçında beş yedi ama, yediği kadarda kurtardı. Yenilginin içindeki en az suçlu olan genç kaleci Aykut inşallah gelecekte iyi bir kaleci olur. Bazen futbolda bu tür felaketlerin içinden bir yıldız doğabiliyor.

DERS ÇIKARTABİLİRSEK NE ALA

Geride kalan sezonda Bandırmadan iki maçta dokuz yedik, iki attık.  İki maç üst üste yenildiğimiz bir takımla birde playoff eşleşmesinde iki kez karşılaçağız .Perşeme  gün ki rakibin adı Bandırma.  Son yenilgide önemli sakatlarımızın yokluğunu  bu maçın futbol hikayesi içinde, farklı yenilgi için  savunma kısmına koyabiliriz. Sonuçta zaten Playoffa kalacaktık. Bir farkla, kazansaydık rakip ilk dört içinden bir aşka takım olabilirdi. Sakaryaspor ve bu takımın içindeki oyuncu grubu Bandırmayı biliyor , tanıyor. Bizde diyoruzki son olarak izlediğimiz Sakaryasporda bizim bildiğimiz ,tanıdığımız Sakaryaspor değil .Biz Bandırma ile oynayacağımız Playoff ayağında farklı bir Sakaryaspor izleyeceğimizi düşünüyoruz.

BAŞKANLIK NÖBETİ

Sakaryasporda ki son gelişmelerle ilgili olarak gecen hafta içinde izim Sakarya’da bir haber vardı. Anlaşma gereği dönüşümlü Başkanlıkta sıra Halit Evine gelmiş. Tam Playoff öncesi yaşanan bu olayda lig biterken kim Başkan olur ,nöbet  değişimi hayata geçer mi ,geçmez mi bilemem . Ben Playoff öncesi futbolcuların sorunlarının nasıl bertaraf edileceğine bakarım. Futolda huzur ,futbolda moral başarıya giden yolun içindeki önemli etkendir. Bu süreçte o Başkan olmuş ,bu Başkan olmuş beni çok fazla bağlamıyor. Playoff öncesi takım içindeki ahenk taşlarını döşemek adına futbolculara verilen sözler, yerine getirilmek adına devreye girmeli. Yoksa geride kalan Cumartesinin  içindeki hezimetin üstü zor örtülür.

B ASKTBOLDE SORUNA  BÜYÜK ÇÖZÜM

Ben Büyükşehir Basketbol takımı nerede oynar ,nasıl oynar ,hiç merak etmedim. Basketbolu sevmediğimden değil, bu pota altı mutfağın kapısında siyaset rütbesinin asılı olmasından dolayı ,spordaki siyasetin besleme alanı içinde olduğu için , buna bir örnekte Süper ligden Başakşehiri, Osmanlısporu ilave örnek olarak  verebim. Onların dolarlar süslü dünyasına uzaktan baktım. Ama bir gazeteci olarak onlara uzanan yardım ellerini de izlerim. Sakarya spordaki sıkıntı onlardada var olmalı ki ,parasal pardon, Dolar sıkıntısı son olarak  büyük bir hamle ile çözülmüş. Zenginler kulübü gibi gördüğüm Büyükşehir Basketol takımı bu sıkıntılar eşliğinde  Pota altında sizce nereye kadar koşabilir ki. ?Bir Yanda Sakaryaspor ,Bir Yanda Büyükşehir Basketbol takımı içindeki sıkıntıları bu şehir zor kaldırır. Günün iktidarının Sakaryada her şey eskisinden çok daha güzel olacak diye yaptığı alkıya kanmayın siz. Bu günleri ile mumla arayacağımız bir Sakarya ,bir Türkiye manzarası çoktan devreye girdi.

İBRAHİM CAN KÖSENİN HİKAYESİ

İbrahim Canköse Sakaryaspor alt yapısı gören ama profesyonel yapılmadığı için gurbete açılan oyuncu grubu içinde yer alan bir isim. Gecen yıl TFF 3 liginde Tekirdağ spor forması altında yıldızı parlayan bu gençle beraber aynı takımda Emirhan ,Nurullah, Samet ve Berk Adlı Sakaryalı gençlerde var. Ancak içlerinden İbrahim Canköse Zonguldak, Bandırma, Adana, ve Göztepe’nin takip radarına takılmış. Bunları ve buna benzer örnekleri neden yazıyorum. Son yıllarda bu ilde alt yapıya güven yok. Son yıllarda alttan üste futbolcu taşınmıyor. Böyle olancada takımlar ellerindeki değerleri başka takımlara monte ediyorlar. İbrahim Canköse nin futbol hikayesi devede kulak kalır. Ne İbrahimler Sakaryada ,kendi evinde değer bulmayıp şanslarını başka futbol evlerine taşıyorlar. Sakaryada Sakaryasporun alt yapısına ,orada çalışan teknik adamlara güven oluşmadığı sürece bu ve buna benzer hikayeler çok konuşulur.

DEMİR SAMİMİ AMA..

Tezcan Demir saygın ve samimi duruşu ile kısa sürede İl temsilcisi olarak çoğunluk kesimin sevgisini vede güvenini elde etti. Bende Tezcan Demiri samimi bulanlardanım. Ancak Demir Tezcan atacağı adımlara  ,izlediği yola dikkat edecek. Acıelmalıksporun  Ben 2 Amatör küme dede U 17 lerle oynuyorum ,Pazar 2 Amatör küme maçı oynadım ,bu nedenle benim Pazartesi olan U 17 maçımı ertele isteğine olumlu yanıt verirken, bunun peşinden gelecek eleştirellere kulak verecek. İki ayrı lig var ortada. Kimseye ben iki ligi de genç takımla oynuyorum diyerek ayrıcalık yapamazsınız. O lig ayrı ,bu lig ayrı. Bu erteleme bana göre U 17 yarışı içinde olan takımların ayarını ve de bu ertelemeye bakış ayarını bozmuştur. Demir Tezcan tavsiyem olsun bazı ters ayak , şahsi menfaatlere yönelik hamleleri birbirinden ayıt edersen iyi olur.

BERK YUSUF YILDIZ

Benim gibi bir bilen önemli bir konuyu atladığını geçte olsa hatırladı. Hakkını teslim etmek gerek Berk Yusuf Yıldız Reşat Salpattan aldığı Sarı Siyahlı Serdivan bayrağını tekrar Bala taşıyan Teknik adam koltuğunun sahibi oldu. Uzun yıllar ikinci adamlıkta edindiği tecrübeyi alıp Bala taşımak hem de ilk yılında bu coşkuyu Serdivan evine taşımak ufak harflerle geçiştirilemez. Birçok maçın içinden bir kişi eksik kalarak üstesinden gelmek adına verilen mücadelede tabiki oynayanlarda artı yazar ama teknik adam olarak bu surecide iyi yöneten teknik adamada alkış gider. Biz Serdivanın Bala çıkış içindeki Futbol Hikayesini alkışlar eşliğinde Berk Yusuf Yıldız eliyle kutluyoruz.

ADAPAZARI VE ADAPAZARLILAR

Gecen hafta Adapazarısporun Bala veda edişinin ardından son dört yılın içinde Başkanlık koltuğunda var olan İbrahimlerden Nalbant olana galiba biraz haksızlık ettim. Adapazarısporu Süper ligden Bala çıkartan, İbrahin Nalbantın başaramadını başaran İbrahim Aygün’ü ön plana taşırken bir ayrıntıyı atladığımı fark ettim. İbrahim Nalbant Playofu görüp Bal hamlesini gerçekleştiremezken o günün şartlarında Belediyeden gereken desteği görmedi. Daha ziyade cebine müracaat eden İbrahim Nalbantın aksine istifa eden son Başkan İbrahim Aygün bu süreçte Belediyeden  bayağı testek aldı. Elini cebine fazla atmadı diye bir düşünce ile bütünleştirdiğimiz İbrahim Aygün bir daire parası harcadığını bana deklare etti ve dedi ki, buda Başkanlık koltuğunda oturmanın bir bedeli demeyi de açıklamanın sonuna ekledi. Sonuç bana göre Adapazarıspor dört yılın içinde değil, daha önceden de Sakaryaspordan sonra bu şehrin ikinci marka değeri yüksek takımı olsa da, Adapazarlıların cazibe alanına bir türlü giremiyormuş. Bu tespit İbrahim Aygüne ait. Bir ilave ile ben bu dosyayı kapatayım. Siyaset çeşmesinden beslenen takımlar kendilerine zor futbol sevdalısı bulurlar. Hele hele gittikçe antipatik bir siyasi görüş alanı içindeyse Adapazarıspor, buna şaşırmamak gerek. Efendim u haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gii size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!