Salı Sofrası ) Atan Tutan

featured

Salı Sofrası

Atan Tutan

Sakaryaspor Pendik tende mutlu döndü. Bize uzatılan bilgiler, biz Pendikten iyi takımız, bu takımlar bize rakip olamaz. Böyle bir takım önünde ilk anlarda tutuk batarya oynayan ,kalesinde pozisyon veren Sakaryaspor hücumda etkili ayal Ali Özgünle bir gitti, pir gitti ve golü buldu. Oğuzun yokluğunda kaleyi teslim alan Kupa dada iyi oynayan Alişan  kurtarışlarıyla güne katkı sunarken ikinci yarı Pendik sporun ipini yine Ali Özgün çekti. Özgünün asistine bir başka usta Muhammed Reis eşlik etti ve maç koptu. Bir takımın atanı tutanı iyi olunca ,diğerleri de buna el verince futbolda kazanmaya yakın duran siz olursunuz . Sakaryaspor emanetçi teknik adam etrafında kilitlendi üçte üç yaptı. Bu gidiş Sakaryasporun TFF 1 inadını sil baştan yeniden ateşledi. Eyüp’ün kaybettiği hafta  bu galibiyet Sakaryaspora ,bu galibiyet emanetçi gözüyle bakılan teknik adama artı yazar. Özetle Sakaryasporda  Ertekin sonrası Yeşil Siyah manzara güzel şeyleri işaret ediyor.

 

KUPA EŞİTTİR SÜPRİZ ( Ama olmadı)

Sakaryaspor adana da  bir üst tura çok yaklaştı yaklaşmasına da  kötü defans skoru tutmak adına  başarılı olamayınca  olanlar oldu. Oysa Adanada sahadaki oyunun içine Yeşil Siyah futbol aklına rakibin bariz hataları  el verdi ama  bizim defans onlardan aşağı kalmadı ve  Sakaryaspor penaltılarla  elenerek kendi ligine döndü. Kupa eşittir sürpriz ,biz Adana’da kupada sürpriz kapsından içeri girmeye çok yaklaştık, yaklaşmasına da Berkay Can Değirmenci ,Umit Yasin Aslanın kötü günüde olmaları  buna müsaade etmeyen  kişisel hata fraksiyonlarıydı.  Sakaryasporu seyrederken   ilk defa bazı futbolcular hakkında elimde kalem not tuttum. isim vermeden şunu söyleyeyim Sakaryaspor takımı  savunma zaaflarını örter ,hücum bölgesinde daha etkili olursa  yukarılara zorlar. Kupadan elenmek dünyanın sonu değil de, nasıl elendik diye herkes  başta oyuncular, bu maçın kasetini bolca seyretsinler. Danada  gollere damga vuran Mehmet Kocatepe , Azad, savunmada Burak ,takımı toparlamada  Muhammed Reise ben  artı değer not verdim. Özetle Maç sonu  hocamdaki etkisizlikten bahsederken savunma zaaflarına dokunmayan emanetçi Teknik adam Murat Balabanın maç sonu açıklamalarından birine katılıyorum,kupada  ve son haftalarda ligdeki futbol çıkışı bana da sorarsanız Pendike taşınır. Taşındı bile.

YEŞİL SİYAH ÖLÜM ( FEHİM SACAR)

Sakaryaspor tarihine damga vurmuş ,bu şehrin renkli simlerinden Fehim Saçar yaşama veda etti. Gecen hafta yaşanan bu ölüm Sakarya’nın tarihinden önemli bir yaprağında yeşil siyah tarih ten ebediyete taşıdı. Fehim Saçar Sakaryasporda efsane başkan Tuncer tepe ile beraber Sakaryasporun Nejdet Niş önderliğinde bu gün ki adı Süper lig olan yere taşıdığı dönemde genel kaptanlık yapmış. O süreçte Tuncer tepe ile beraber harcadığını geriye almayan ender yöneticilerden biri olarak iz bırakan bir isim olduğunu  o sürecin topçularından Özbey Mustafa bana söyledi. Fehim Saçarım benden iyi tanıyan Mustafa özbeyin onunla ilgili önüme koyduğu notlarda bir başka ayrıntı daha var, Fehim Sacar Sakaryasporun kalacağı bir yeri de o gün ki süreçte takıma tahsis etmiş bir yönetici olarak ,bu yeşil siyah özellikleri cebine koyarak ebediyete gitti. Ruhu şad olsun. Hem Sakaryaspor için ,hem bu şehrin  bir değeri olarak aramızdan ayrılan Fehim Sacara bu şehir için ,bu şehrin marka değeri en yüksek takımı olan Sakaryaspor için yaptıklarını aldım yeşil siyah futbol dosyasına koydum.

 

BAŞKANLIK YARIŞISakaryasporda olağanüstü kongre iptal.  Aralık ayı içinde Valilik izin verirde   kongre olur mu, Olmaz mı?  Ben onu bunu bilmem . Bakıyorum Başkan adaylarının medya resimlerine ,Uğur Akkuş her  kapıyı tıklıyor. Sonunda Büyükşehir Belediye Başkanından da randevuyu koparmış.  Hüdaverdi Bahadır ben Delegeye dokunurum ,ben kazanmayacağım secime girmem haberlerini, şehre pompalıyor. Cumhur Genç bu işte bayağı tecrübeli. Öyle gözüküyor ki, yapılacak seçimde   delegelerin rolü dünden daha fazla önemli. Bu kez üç iddialı Başkan adayı var. Böyle olunca da bana göre kongre salonunda  bu sefer Delege  yoğunluğu yaşanacak.  Üç başkan adayı da bu nedenle , bütün delege listelerini didik didik edecekler. Bu bara da  İçişleri Bakanlığı Corono tedbirleri kapsamında  bir kez daha devreye girdi ve  tüm kongreleri 2021 Şubat ayı sonuna erteledi. Böyle olunca da  Sakaryasporun yükü gitmeye hazırlanan yönetimin omuzlarında kaldı. Primler, transfer alacakları bayağı yekün tutuyormuş. Ne diyelim Allah Cevat başkan ve onu en önemli destekçisi Büyük Başkana kolaylıklar versin.

MHK CESARETİ

Valla ne yalan söyleyeyim  yeni MHK  istikbal gördüğü hakemlere derbi demeden ,küçük büyük takım demeden  düdük vermeye devam ediyor. Baksanıza   Tugay Kaan Numanoğlu dördüncü maçında FB,BJK derbisinde düdük çaldı. Bitmedi  MHK nin gençleştirme operasyonu içinde  Yasin Kol, Turgut Donam, Erkan Özdamar gibi  İsimler var. Özetle  Türk hakemliğinde bu MHK, gençlik ateşini yaktı. Ah birde   FİFA listesi yaparken bu kadar cesur olsalardı. Orada  başkaları devreye giriyor. Bakın bu hafta  FİFA yaptıkları ,kamuoyunda büyük tepki toplayan Yaşar Kemal Uğurluya maç yok. Kendi evinde  maç vermek adına beklemeye aldığın ,hakemlik geleceğinde önündeki yıllar sınırlı olan bir Hakeme  FİFA kokartı takmak FİFA nezdinde  bu MHK nin forsunu sarsar. Umarım bir dahaki FİFA belirlemesinde daha özgürce ,ileride Türk hakemliğine katkı verecek isimler listeye dahil edilir.

ARJANTİNİ VE DÜNYAYI SARSAN BİR ÖLÜM ( DİEGO  MARADONA)

Ölümler vardır unutulur gider. Ölümler vardır  hiçbir kesimin ilgisini çekmez. Ölümler vardır milyonları peşinden sürükler. Ölümler vardır öldüğü andan itibaren gazete ve TV ekranlarından düşmez. Ölümler vardır iz bırakır. Diego Maradona  futbolcu geçmişiyle, insani geçmişiyle   iz bıraktı. Fakir ve yoksulların dostu, devrimci bir yüreğe sahip,bu duygular eşliğinde fakirler üstünden sömürü çarkını kiliseye taşıyanlara isyan bayrağı asan kişinin ismidir Diego Maradona. O muhteşem bir futbolcu ,muhteşem bir insan olarak 60 yıllık ömrüne çok şeyler yükledi. En önemlisi sevgi yükledi,en önemlisi fakir halkın yanında yürüyen bir efsane futbolcu olarak  adını Arjantinden sonra  bir çok ülkenin manşetine taşıdı. Ölümü  ülkesi Arjantini,ölümü İtalya’da  şampiyonluğa taşıdığı Torino taraftarını da sakallara döktü. Diego Maradonayı anlatmak çok kolay değil. Futbolda  yükseliş,insanlıkta yükseliş güzel bir devrimi yüreğe ben buradan sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Kolaymı be  bu zamanda  ölümü ile miyomları sokaklara dökmek.

SAMSUN BAŞKANINI DİNLERKEN

Samsunspor Başkanı şuan TFF 1 de çıkışta olan kalecisi Nurullah için 6 Milyon EURO fiyat biçmiş. Trabzon kalecisi Uğurcan Ö,Çakır eğer 20 Milyon EURO ile ölçülüyorsa kalecimiz Nurullah ta bu parayı fazlasıyla hak eder görüşü Yılbort Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırıma ait bir düşünce. Eder veya etmez ,ben işin orasında değilim. Öyleyse neresindeyim. Bundan birkaç yıl evvel bu şehirde  Spor adamı olarak ,futbolcu arama taramada  çok önde koşan Metin Çerlik bana  yaklaşık 8 kaleci ismi vermişti. Bugün Başkanının 6 Milyon EURO fiyat biçtiği Nurullah da bana verdiği isimlerin son halkasıydı. Nurullah Samsunspora  Tokat Erbaa spordan yani TFF 3 den geldi. Samsunsporda ilk yılında çok fazla şans bul masada TFF 1 de formayı kaptı ve yükselişe geçti. Biz ne diyoruz ,elinde varsa elindeki ,elinde yoksa dışarıyı tarayacaksın geleceğe dönük yatırım yapacaksın ,yeri geldiğin dede pazarlayacaksın ki kasan para ile dolsun. Hep cepten ,hep cepten harcayarak yol alma devri iflasın eşiğine geldi. Bakın Samsunsporu Yüksel Yıldırım aldı. 60 Milyon yatılırım yaptı, önüne üç yıllık hedef koydu. Hedeflerden TFF 2 geride kaldı. Şimdi TFF 1 de. Burada da  gözünü Süper lige dikti. Bir zamanlar İsmail Gürses’inde buna benzer bir projesi vardı ama altı iyi dolaş dığı için hesap geri tepti. Sanırım Samsunsporun bu gün çıktığı yol için ortaya koyduğu hedef, bu sene olmasa bile ,seneye tutacak bir futbol cıkış vizyonu duruşu sergiliyor.

ATATÜRK ORTA OKULUNDAN PROFÖSÖRLÜĞE ( HALUK AKBAŞ )
Gecen hafta ,ondan önceki hafta  hem benim için ,hem eşim için fırtınalı  günler kapımızda nöbet tuttu.  Benim geçirdiğim kaza nedeniyle yakamı bırakmayan, Adli tıp kontrolleri, ediminde kalple olan sıkıntısı , sürecin içine bizi hapseden  yaşamsal unsurlardı.    Eşimin ameliyatı için gittiğimiz Medikal Park hastanesinde  ,Kalp cerrahı, Profesör Dr. Haluk Akbaşla tanışmak nasip oldu.Bazen yaşamın içindeki hayat torbasından sürprizlere sizi sarıp,sarmalabiliyor. Profösör Haluk Akbaş eğitime  Sakarya’da başlamış. O nedenle de ilgimi çeken, beni onu anlatmaya iten gerekçenin altında birazda bu nedenler yatıyor. O süreçteki yıllarda kaliteli eğitimin adresi olan Atatürk Orta okulunda, Haluk Akbaşla beraber Sakaryasporlu Oğuz Çetin, Mustafa Özbey Şerdar Şener ve Neçmettin Sertte  o kervanın içinde birlikte yürümüşler. Kaliteli eğitim ,yaşama kaliteli insanların kattığı örneğinin karşılığına Kocaeli de olmasına karşın, eğitimde yükselişin temellerini Sakaryada alan Haluk hocaya da yer açmak gerek.  Nereden nereye ,Haluk Akbaş şimdilerde dalında ismi her gecen gün   ivme yakalayan profesörler içinde yerini almış. Unutmadan Orta okuldan sonra Lise yıllarında onun ismi Ali Dilmenle de anılır. Bir vesileyle tanıştığım Prof. Dr Haluk Akbaşı eşimin kalp sorunu nedeniyle  beni ona yönlendiren ismin ,eski Adapazarıspor Başkanı İbrahim Aygün’ün olması da, bu hikayenin ilk ayağı içinde yer aldı. Sonuç eşim sağlığına kavuştu. Bu ameliyatta  bize hem maddi hem manevi  yüreğini uzatan  Prof. Dr Haluk Akbaşa ekip arkadaşlarına,  bir sevgi paketi uzatıp,  düşüncelerime nokta koyuyorum. Ben biliyorum ki artık Kocaelide ,Metikal park hastanesinde bize yakın, kalbinin bir köşesinde  Sakarya yada  yer açan  bir Kalp cerrahı var.

DUYGUSAL TOLGA  ÖZTÜRK

Tolga Öztürk benin facede arkadaşım. Valla ne yalan söyliyeyim  düne kadar onun bizim Masör Ali Suha Öztürk’ün oğlu olduğunu ,baba mesleğini sürdürdüğünü bilmiyordum. Adana sporda çalışan Tolga Öztük kupa maçı öncesi duygusal bir paylaşımda bulunmuş. Ekmek parasının içine sevgi katarsınız ama duygusallığı yaptığınız içine stok edemezsiniz. Babası Sakaryasporda yaklaşık 30 yıl  görev yapmış bir insanın oğlunun Sakaryasporu sevmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ama Tolga be unutma bu şehrin takımı kerndi bağrından çıkan ,yetişen bir yerlere gelenlere çok nadiren el veriyor. Sen mesleğinde yükseklere tırman ,sen mesleğinde aranan kişi ol.  İşin Masörlükte olsa  profesyonel dünyada duygusallığa yer yok. Sana işinde başarılar  evlat. Sanırım senin başarın bu işin ustası baban Ali Suha Öztürküde  mutlu eder.

HÜKMEN MAĞLUBİYET VE TFF

Covit nedeniyle TFF takımların olası Covit saklını nedeniyle  takımlara bir dizi seçenekler sunmuş. Örneğin alt yapı destekli kadronda 35 futbolcu bulundurabilirsin. Hatta bu konuda amatör transfer ede serbestlik tanımış Hal böyleyken Covit medeniye saha çıkmayan takımlardan hükmen mağlubiyete isyan bayrağı açılmış. GS Teknik sorumlusu,Türk futbolunun yabancı cennetine çevrilmesinde parmağı olan Fatih Terim bu konuda  TFF ye el v ermiş. Spor kanallarının birinde  deneyimli yorumcu Turgay Demir bu konuda hem TFF ye  hem de ona destek olan Fatih Terimsin yanında yer almış. Bende  bu konuda  günün TFF sine el veriyorum. Fırsat bu fırsat ,alt yapısı olanlar için bu önemli bir  buradan yola çıkacak hamleler içinden kim bilir ne isimsiz kahramanlar çıkacak. . Alt yapısı olmayanlarda  ağlayacaklarına buyursunlar alt yapı ateşi yaksınlar.  Umarım Sakaryasporda  bu yoldan hareketle Yeşil Siyah alt yapı futbol evine  bu düşünceyi taşır. Biraz cesaret beyler. El oğlu Avrupa’da 16 yaşındaki bir gence  en önemli liglerde forma uzatıyor. Sizde elinizdeki gençlere güvenseniz   futbol adresiniz mi batar. ?

İMAMOĞLU FARKI

İstanbul’a Covitin cirit attığı bir ortamda zorunlu gidişin içinde,adli tıp raporu almak zorunda olduğum doktor kontrollerim yeri var. O olmasa metroya binip metronun 50 kuruşa halka hizmet ettiği İmamoğlu gerçeğini size nasıl anlatabilirdim ki. O bu uygulamayı  anlatmıştı, demişti ki her İstanbullunun  ,durumu iyi olmayan çoğunluğun ,Metrolara binerek İstanbulu bir baştan bir başa dolaşması için  bu ucuz bilet fiyatını devreye sokacağım . Dediğini de yaptı. Şirin evlerden Oto gara o gün 50 kuruşa gittim.  Merkezi Hükümet ve testekcileri Belediye meclisi içindeki muhalif engellemelere karşın halka dokunan icraatları olan İmamoğlu’nda bu vesile  ile de  yad etme fırsatı buldum. Metro yolu açılacak Merkezden yardım yok,O bunun için kredi buluyor. Ne var ki bulunan  kredilere anında, geçmişten Belediyeden alacaklı, ak yandaşlar hemen  devreye giriyor. Ama o yılmıyor ,yinede İstanbulun kaynaklarını carcur etmeden  Halka hizmet adına halka dokunuyor. Ne diyelim Allah yar ve yardımcısı olsun. Ama bir gerçek var ,bu engellemeler savaşına karşın hem Ankara ,hem İstanbul’da  halk  onlarıa koşuyor. Her gecen gün bu destekte çığ gibi büyüyor. Haksız Hırs insan   vucudunu hırpalar. Gün gelir o hırsın,haksız hırsın içinde siz yok olursunuz. Tarihde bunun örneklerinin  bir hayli fazla olduğunu ,biraz siyasi tarih okuyan hemen anlar.

PASPAS VE ŞENOL GÜNEŞ

Şenol Güneş Macaristan yenilgisi sonrası eleştiri yağmuruna tutuldu. Eleştirenler haksız mı?  Futbolcu sayısı, ekonomik yapısı itibarıyla Türkiye’nin çok gerisinde olan ufacık nüfusun içinden çıkan futbolcularla iki maçta Türkiye’yi içerde dışarıda yeneceksin, yenilen takımın teknik sorumlusu eleştirilmeyecek. Hele hele medyası eleştirme üzerine kurulu olan bizim dünyamızda bu çok normal.  Bay Şenol Güneş, yıllık 3.200 bin dolar alan  biri olarak basmış feryadı beni Paspas edemezsiniz.  Şu bir gerçek Şenol Güneş oralara gökten zembille gelmedi,oralara gelene kadar çok yerlerden gerçi. Futbol teknik adamlığında bazı başarıları yok değil. Örneğin Türk Milli takımının  dünya üçüncüsü olduğu sürecin T Teknik adamı Şenol Güneşti. BJK taşta  iki yıl şampiyonluk yaşayan teknik adamın is mide Şenol Güneş.  Ama  bu saydıklarım dünün fotoğrafı. Bu gün Avrupa Uluslar kupasında B liginden C ligine düşüyorsan  sende biraz kendi sorgulayacaksın. Öbür dünyada yetecek kadar dünyalığın var,hala futboldan müthiş paralar kazanıyorsan sende bu paranın karşılığını veren teknik adam olmak zorundasın. Bu konuda TFF yede bir şey demek lazım,arkadaş Dünyanın neresinde yıla  kısıtlı maç oynayan Milli takım antrenörlerine bu para veriliyor. Ekonomisi tepe taklak olmuş bir Türkiye manzarası içinden TFF nin Milli takımlarda  sınırlı sayıda görev yapan teknika damlara verdiği ücretleri bir sorgulasın.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!